- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombila
őstag
Ó, látom még nincs idei hozzászólás. Hát akkor:
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
dombila
őstag
-
dombila
őstag
válasz
jubilleum #43744 üzenetére
Nem. A ROM nem a korrekt partició méretet látja
Ha már programmal akarod megnézni, akkor a Quick System Info jól fogja mutatni.
-
dombila
őstag
válasz
Lacopapi #43742 üzenetére
Nehogy feladd!
Ha S-OFF, akkor fastboot-ból tudsz recovery-t flash-elni, onnan meg már bármilyen ROM-ot feltehetsz, vagy egy su.zip-et akár, ha csak root-olni akarsz.
1. Letöltesz egy recovery-t (feljebb kaptál linket). De itt egy régi, jól bevált CWM recovery is: CWM 5.0.2.0
2. fastboot-al flash-eled:
"fastboot flash recovery recovery_file.img" - persze a megfelelő img file nevét írod ide.Amint ez megvan, már tudsz recovery-vel dolgozni
-
dombila
őstag
válasz
Lacopapi #43732 üzenetére
Az unrevoked oldal már nem nagyon létezik, helyette ezt használd: Revolutionary.
-
dombila
őstag
Az a2sd aktiválásához hasonlóan Terminal Emulatorbe írd be:
df -h (lehet, hogy -h nélkül is működik)
Kapsz egy listát, amiben a következő sort keresd meg:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/block/mmcblk0p2 686.9M 82.6M 567.6M 13% /system/sdEz biztosan megadja az ext partíció adatait. (Méret, használt, szabad, használt %)
-
dombila
őstag
válasz
jubilleum #43721 üzenetére
A ROM installációs leírásánál található, hogy hogyan kell az a2sd-t aktiválni (hogy használja az sd partíciót):
1) run Terminal Emulator
2) type 'su' and press enter
3) allow root access in the popup query
4) type 'a2sd install' and press enter
5) reply to questions in this order
--> y n y (dalvik to card - yes, data to card - no, reboot - yes)
6) that's itEzeket a lépéseket végrehajtottad?
-
dombila
őstag
Attól tartok, hogy a gyári PB99IMG.zip nem fog felmenni a Telenor-os telefonra, CID error-al meg fog állni.
De mindenképp meg kell próbálni, hátha nem szolgáltatófüggő a készülék.Ha egy Telenoros Desire CID-t tudna valaki mondani, akkor a PB99IMG.zip-ben lévő android-info.txt-be be lehetne írni, és akkor felmenne.
-
dombila
őstag
De rég jártam itt, és mit látok? Pörög a topic!
-
dombila
őstag
Szia!
Ez itt az "eredeti" 2010-es HTC Desire fórum, a Desire 310-hez nem tudunk segítséget nyújtani. Az XDA-n sem találtam semmit a készülékről, de az Androidforums.com-on van egy root guide. De ahogy látom ez se teljes, csak egy leendő guide vázlata. -
dombila
őstag
Bizony-bizony. Ez egy nagyon jó középkategóriás telefon. Kollégámmal 2 hónapja vetettem egy Moto G-t, ha előbb tudom hogy lesz ilyen, erre beszélem rá...
Csak a nevét tudnám feledni, miért 816, ez mit jelent? Nem a legkönnyebb megjegyezni.
Szerk: Most látom, ez dual SIM-es! (Két nanoSIM !@#&!)
-
dombila
őstag
válasz
Reaper #43596 üzenetére
Ez a Beanstalk ROM valóban nagyon jól sikerült.
Előtte VJ féle 4.2.2-es ROM volt fenn, de ez a 4.4.2-es Beanstalk ugyanolyan simán megy, és funkcióban is sokkal többet tud (Pie, Halo, ...).
A kamera video módja nem a ROM hibája, 4.4.2 alatt sajnos semelyik Desire-re készült ROM nem tudja kezelni, FC-vel leáll.Nekem is 2010 áprilisi a Dézim, és hibátlanul megy. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már nem elsődleges telefonként üzemel.)
-
dombila
őstag
válasz
fcbarca #43508 üzenetére
1. Telepítsd fel a szükséges driver-eket, pl. ez alapján. Vagy a Revolutionary oldaláról is mehetnek a driverek.
2. Revolutionary-val nyisd ki a bootloadert (S-OFF) ill. kapsz a folyamat során egy Recovery-t is.
3. Ebből a recovery-ből már telepíteni tudsz bármilyen ROM-ot, így a CM-et is..Gyári 2.3-ra nem kell frissíteni!
A Revolutionary Beta Key-éhez a HBOOT verzió info-t a telefon HBOOT-ból kapod meg. (Kikapcs, hangle + bekapcs és bejön a HBOOT mód). Valószínűleg 0.93. A Serial number pedig NEM az IMEI szám, hanem valóban a gyári szám, a telefonban meg lehet nézni.
Ha esetleg a HBOOT verzió 6.x, akkor már van S-OFF és valószínűleg recovery is, így egyből a 3. lépés mehet -
dombila
őstag
válasz
qnadam #43477 üzenetére
PZoley-nak van SD kártya nélküli ROM-ja, pl ez. De nem hiszem, hogy cm7r2 boot-ra felmegy, mert nem fél el.
De ez miért gond? Az Alpharev oldaláról letöltöd a Stock HBOOT-ot, a letöltött file-t átnevezed PB99IMG.ZIP-re, bemásolod az SD gyökerébe és HBOOT módban indítod a telefont. Erre visszaállítja az eredeti HBOOT-ot és mehet fel az SD mentes ROM.
Így gyári HBOOT-os lesz a telefon (ami eladás előtt nem hátrány), ráadásul a 2.10-es Ginger DTP egy nagyon jól sikerült darab.Szerk:
De akár teljesen gyárira is visszaállíthatod, az is működik SD nélkül, persze néha siránkozik, pl. kamera nem tud SD-re menteni. De majd az új tulaj tesz bele.
Gyári visszaállításhoz itt van a PB99IMG.ZIP (letöltöd, átnevezed, SD gyökerébe, restart HBOOT) -
dombila
őstag
Ó, én már nyugdíjaztam egy ideje, de van itthon három is (mind nyugdíjas
)
ROM-okat próbálgatok rajtuk. Van MIUI, JB 4.2, GB, ... amihez épp kedvem van. Mind megy, mielőtt lemerülnének újratöltöm. A 2010 májusi Dézim, az eredeti gyári akkuval, PZoley-s MIUI-val 6 és fél napot megy, minimális nyomkodással.Ha használom is - azaz kicsit többet nyomkodom - akkor 4 nap.
-
dombila
őstag
A 3G eldobálásra nem tudok választ, sohasem használtam Insercoin ROM-ot. Legrosszabb esetben egy wipe (factory reset) segíthet, de hát ezt ugye csak utolsóként használja az ember, ha már nincs más megoldás. a 3G beállításoknál nincs esetleg valamilyen sleep policy állítási lehetőség?
A gmail szinkronizációt a következő módon tudod beállítani:
Settings -> Acoounts -> kiválasztod a beállított Google accountot -> és a Gmail-nél legyen pipa.
Ezt most stock 4.3 ROM-on néztem, de az Insertcoin-on is hasonló helyen kell lennie (Azaz a Google account szinkronizálási beállításaiban). Ez általában alapból be van kapcsolva, nem tudom nálad hogy kapcsolódhatott ki.
-
dombila
őstag
válasz
andronymus #43415 üzenetére
A Speedshop-ban van. Bár nem a legolcsóbb, de 6 hónap gari van rá. Régebbi fórum hozzászólások alapján viszont bebizonyosodott, hogy igencsak megéri gyárit venni.
Az előző link csomagolás nélküli, itt van ugyanaz gyári csomagolásban. Mivel erre is 6 hónap gari van, nem tudom ér-e a csomagolás 1400 Ft-ot. -
dombila
őstag
válasz
Skillet #43400 üzenetére
Esetleg Nexus 4?
Most hogy akármikor bejelenthetik a Nexus 5-öt, elég jó ára lett (80k körül bolti garival), bár gyorsan kell venni, mert már nem gyártják és ahogy tűnik el a boltokból elindul majd visszafelé az ára. (Sok helyen már nem is lehet kapni). (Igaz árban nem versenyezhet a JIAYU-val)Mindig a legfrissebb Android, igaz nincs semmilyen spéci felülete, de olyanra alakítod, amilyenre szeretnéd. Rengeteg custom ROM van hozzá (még MIUI is).
Nekem bejött, a következő telóm is Nexus lesz, valószínűleg az egy év múlva érkező. (A Nexus 5 nem sok újdonságot hoz, a 4.4-et pedig a Nexus 4 is megkapja.) -
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43382 üzenetére
Ahhoz, hogy az SD kártyát használja app tárolásra a ROM, először particionálni kell a kártyát. Itt találsz hozzá leírást.
A jelenlegi ROM-ot a recovery backup/restore pontjával tudod elmenteni. Ha CWM recovery-d van, akkor a mentés az SD kártyán a clockworkmod folderbe kerül. Ha particionálod a kártyát, akkor innen mentsd el a gépedre a backupot (de ne nevezd át!), mert a particionálás során elveszne.
-
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43380 üzenetére
Az S-OFF azt jelenti, hogy nyitott a bootloader-ed és teljes írási jogod van a Desire memóriája felett.
Ha S-OFF, akkor valószínűleg már van custom recovery-d is, pl. CWM. A HBOOT menüben válaszd ki a Recovery pontot (a hangerő le-fel gombokkal), és nyomj egy bekapcsot. (A bekapcsolóval választod ki a menüpontot.)
Ekkor be kell jönnie a Recovery-nek.
Ha ez megvan, akkor innen tudsz feltenni custom ROM-okat.
Én ezt, vagy ezt ajánlom!Root-olni nem kell, mert ha van recovery, akkor onnan bármilyen ROM-ot feltehetsz, a custom ROM-ok meg már root-oltak alapból.
-
dombila
őstag
válasz
dombila #43375 üzenetére
Nem tudom milyen szerveren van ez a ROM, de 3 óra alatt jött le.
Egyébként tényleg jó, már korábban is mondtam, hogy a MIUI V5 nagyon szép, legalábbis nekem bejön! Persze a Desire teljesítménye már nem erre való, a PZoley féle MIUI DTP 2.2.10-hez képest lassabb, de tökéletesen működik.Még a fogyasztására leszek kiváncsi. A 2.2.10-el, fiókban tartva 7 nap 4-5 órákat ment a telefon, úgy hogy naponta egyszer ránéztem és ha volt valami frissítés akkor azt megcsináltam. Mindezt a több mint 3 éves akkuval.
Rendesen nyomkodva persze csak 2 napot ment az is, de a többi általam kipróbált ROM-ok (CM7, CM10, ...) közül egy sem ment 5 napnál többet (fiókban). -
dombila
őstag
válasz
Ultrazord #43371 üzenetére
Indítsd el HBOOT módban a telefont (hangerő le és power). Ekkor fehér képernyővel indul és a tetején kiírja, hogy S-ON vagy S-OFF.
Azt, hogy az SD kártyát használja, olyan ROM-al tudod elérni, ami a kártyát használja az app-ok tárolására ill. akár az adatok tárolására is. Azonban az adatok tárolása eléggé terheli az SD kártyát, ezt nem minden SD kártya bírja. (Amelyik nem bírja, az sokat fagy, újraindul,...)
Így elsősorban az app-okat érdemes csak SD-re tenni.Ha S-ON, akkor a fórumtárs által is ajánlott Revolutionary-val érdemes kinyitni. Ez egyben tesz fel egy custom recovery-t is, amivel ROM-okat tudsz feltenni.
ROM-okat innen ajánlanék.
-
dombila
őstag
Hétvégén volt egy kis időm, elővettem a Dézit és olyat tettem, mint eddig még soha: Kipróbáltam a MIUI-t.
Eddig mindig csak Pzoley GingerSense DTP 2.10a ROM-ját favorizáltam itt a fórumban - persze csupán azért, mert több mint egy évig használtam, teljes megelégedettséggel. Így bárkinek mertem ajánlani.Egyből kétféle MIUI-t is kipróbáltam:
- PZoley féle MIUI-DTP 2.2.10-et (ezt ajánlja mindig RazorGTR1 is)
- Vijedra MIUI V5 3.5.10-et (Ennek a szakácsnak van jól használható JB 4.1.2 ill. 4.2-es ROM-ja is)A MIUI-DTP 2.2.10 még GB alapú, ennek megfelelően nincs is vele semmilyen sebesség probléma. Az alap kinézete már nem annyira tetszett (Pzoley oldalán vannak képek), de szerencsére hatalmas mennyiségben lehet témát találni hozzá, így gyorsan Sense-szerűvé lehet alakítani:
A lock sreen-en tökéletesen működik a feloldó karika, ill. az ikonokat is bele lehet húzni - megszólalásig Sense
. Feloldva a telefont már kiderül a turpisság, mert ugye nincs App Lista, és ezt bizony szokni kell. Ez hiányzik legjobban! De ügyesen folderek-be rendezve az app-okat, végülis nem kell rengeteg képernyő a tárolásukhoz. Viszont jó lenne, ha egy-egy app-ot, akár több helyre is be lehetne tenni. Pl. attól, hogy benne van egy folderben még ki lehetne tenni az App Drawer-be is.
A Vijedra féle MIUI már V5-ös, JB alappal. Itt már a sebesség hagy némi kívánni valót maga után, egy-egy ikonra bökés után csendes gondolkozással indul az app. Nem vészes, de mindenre picit várni kell. Amiért mégis nagyon tetszett, az a MIUI V5 kinézete. Egyszerűen nagyon szép! Átgondolt, szép grafikai elemek , eltalált betűtípus, egyszóval elegáns! (pl. megnyitott folder nagyon tetszik, de minden eleme szép) Vijedra oldalán vannak standard V5 képek, majdnem a 2. hozzászólásnál, egészen lenn)
Természetesen ez is témázható, a régi MIUI témákat is elfogadja, de upgrade-eli őket a saját formátumára.
Ez a változat már koránt sem teljes - pl. nincs benne mail program, kamera app, ... természetesen ez mind pótolható a Play-ből, de ez milyen már...Összességében kellemes meglepetés, mert nálam a MIUI eddig azt jelentette, hogy Androidos telefon, iPhone kinézettel, annak meg mi értelme!
Aki nem ragaszkodik a Sense-hez vagy a Cyanogenhez, annak ajánlom kipróbálásra a MIUI-t, hamar meg lehet vele barátkozni, ráadásul olyanná alakítható, amilyenre akarja az ember. Komolyan elgondolkodtam a MIUI V5-ön a Nexus 4-emre. Már nézem a YouTube video-kat róla...
-
dombila
őstag
A HTC nem hagyja kimúlni a Desire-t. Újabb modelleket jelentett be.
-
dombila
őstag
válasz
zozimoto #43272 üzenetére
Mint minden ROM-ot ezt is Custom (nem gyári) recovery-ből lehet feltenni. Ha már van Recoveryd, akkor abból, ha nincs, akkor előbb recovery-t kell feltenned. Ezt a legegyszerűbben Revolutionary-val tudsz feltenni. Ez elsősorban S-OFF-ot csinál (mondjuk úgy, hogy kinyitja a bootloader-t), és mellékhatásként feltesz egy recovery-t is.
A ROM-ok telepítéséhez PZoley oldalán találsz leírásokat.
-
dombila
őstag
válasz
ADAM1337 #43271 üzenetére
Itt találsz root-olt 2.2-t. Amikor megvettem a telefont (már több, mint 3 éve
) ezzel használtam pár hónapig.
Javaslom az init.d verziót. ehhez különböző kiegészítőket is fel tudsz tenni,.pl. powersaving csomag, A2sd+,.. Mindent mgatlálsz az oldalon, de figyelmesen olvasd el!Az oldal elég régi, ha esetleg valamelyik link nem működik dobj egy PÜ-t, nekem megvan még otthon.
-
dombila
őstag
válasz
nyergess #43265 üzenetére
Attól tartok JB alapon nem nagyon fogsz ilyen ROM-ot találni. PZoley DSWS ill. a2sd++ ROM-jai tudtak nagy tárhelyet adni, de ilyen megoldást JB-re még nem láttam.
Az a2sd scriptek általában csak a programokat (és a dalvik cache-t) teszik az ext-re, a programok adatait már nem, emiatt fogy el így is a belső tárhely. A mai programok némelyike brutális méretű adatot tárol (nem tudom mit), mert az újabb telefonokon már nincs tárhely hiány, így nem érdekli a programozókat. (Tisztára mint a PCs világban 10-15 évvel ezelőtt, ahogy nő a HW kapacitása, úgy nem törődnek a fejlesztők már a méret optimalizálással). Az a2sd++ az adatokat is átmozgatta, így ott az ext határáig "korlátlan" tárhely állt rendelkezésre, de ez viszont nagy mértékben "nyüstölte" az SD kártyát a sima a2sd-hez képest. Így ezek sokkal érzékenyebbek voltak a kártya sebességére és tartósságára.
A DSWS kernel szinten cseréli meg a system és data partíciókat - amennyiben a ROM befér a data partíció területére. Mivel a JB elég nagy, így arra, hogy ez megoldható nem nagyon látok esélyt, ráadásul nem tudom ki tudná megcsinálni. (Kellene hozzá egy kernel forrás, átírni a partíció mount-okat, lefordítani... )
-
dombila
őstag
válasz
smekone #43264 üzenetére
Sajnos erre a telefonra már nem nagyon fejlesztenek, így nagyon új ROM-okat már nem fogsz találni. Itt nézz körül, többféle ROM-ot is találhatsz: Sense, MIUI, AOSP, telepítési leírások... Ezek a ROM-ok ICS-nél végetérnek, a fórumban többünk által is használt JB ROM ez. Érdemes kipróbálni!
Sajnos alapból a Desire rendkívül kevés tárhelyet ad. PZoley ROM-jai (első link) többfajta memóriakezelést is tudnak használni (sima a2sd+, DSWS,...) függően mennyi memóriát szeretnél használni.
-
dombila
őstag
válasz
SteeWe #43257 üzenetére
Nálam is ez a ROM van fenn, bár nem használom a telefont "telefonként" csak itthon wifi-n, mail, böngészés, youtube - szóval csak szórakozásra. (Mert nincs szívem letenni a Dézit...
)
Szóval:
- újraindulás nálam nincs
- a kamera app sajnos ilyen. Amikor szétesett a kép, ha kilépsz belőle és újra vissza, akkor már jó.
- ez sajnos régebbi bug. Mikor még a Dézi volt az aktív telefonom, már akkor is ezt a JB-t használtam a végén - talán 4.1-es verziót - és ez már akkor is benne volt. Igaz akkor még nem szólt, hogy újra kell indítani, egyszerűen nem lehetett bekapcsolni a 3G-t, csak miután újraindítottam. Ezek szerint a hibát még nem sikerült megszüntetni, de már legalább szól, ha baja van. -
dombila
őstag
válasz
Membrán #43230 üzenetére
Igen az Alpharev-es HBOOT miatt nem elég a /system partíció mérete. Az Alpharev oldaláról tedd fel a Bravo Stock HBOOT-ot.
A letöltött file-t nevezd át PB99IMG.ZIP-re (Windows alatt figyelj rá, hogy ne PB99IMG.ZIP.ZIP legyen a neve) és másold az SD kártya gyökerébe. Ezután indítsd el a telefont HBOOT módban (hang le + bekapcs). A HBOOT megtalálja a PB99IMG.ZIP file-t ellenőrzi, és megkérdezi, hogy használja-e? (Naná).
Utána indítsd újra és kész vagy.
Ha netán nem akarná felülírni - nem valószínű, de házha - , akkor a Bravo Stock HBOOT előtt a Bravo Downgrader-el is csináld ezt végig.
A legvégén nevezd át az SD-n maradt file-t, vagy töröld le, mert minden HBOOT indulásnál meg fogja találni...
-
dombila
őstag
válasz
Skillet #43112 üzenetére
Megy szépen, nálam nem fagyott eddig.
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ez az aktív telefonom, így a teszt főleg "nyomkodásból" áll. pl. kipróbáltam az összes browsert (Boat, Naked, Firefox, Chrome, Next, ...), hogy melyik lenne a legjobb, játékokat próbáltam, ... A korábbi kijelző driver probléma is megszűnt (ami bizonyos játékoknál összeszemetelte a képernyőt), lehet, hogy a Youtube villogásért is ez volt a hibás.Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni - egy Nandroid backup után.
-
dombila
őstag
Revolutionary-val próbáld meg az S-OFF-ot és recovery-t tenni rá.
A drivereket ezen leírás alapján tedd fel!
Ha a driverek fenn vannak, akkor a Revo simán kell, hogy fusson.A Win8 nem tudom mennyire lehet a gond, én Win7-en csináltam mindig.
ROM-okat itt találhatsz. Van mindenféle; Sense, MIUI, CM7, CM9, ...
Én másfél évig használtam ezt a ROM-ot teljes megelégedéssel, bár sokan esküsznek erre a MIUI-ra is. -
dombila
őstag
válasz
Skillet #43094 üzenetére
Nos feltettem a JB 4.2.2-es legújabb ROM-ját az indiai szakácsnak (6.3-as verzió). Én utoljára talán a 4.5-ös verziót próbáltam, abban akkor még akadt bug. Most kb 1 órája nyomkodom, semmi hibát nem találtam még benne. A Youtube video-kat szépen játssza, nem vibrál, megy.
Amik nálam merültek fel hibák régen (naptár szinkron, 3G ki-be kapcsolás,..) azok már javítva vannak. -
dombila
őstag
-
dombila
őstag
válasz
dkovizoli #43097 üzenetére
Az Android böngésző ebben a file-ban tartja őket: /data/data/com.android.browser/databases/browser.db
Ez egy SQLite3 adatbázis file, de nem csak a könyvjelzők vannak benne, hanem más böngésző beállítások is. A könyvjelzők a "bookmarks" nevű táblában vannak a file-on belül. (De szerintem tábla szinten menteni elég bonyolult - legalábbis kézzel, ha nem értesz kicsit az SQL-hez... visszaállítani meg pláne), Így ha már mindenáron kézzel szeretnéd menteni, akkor az egész file-t érdemes el/vissza tenni.Ha más böngészőt használsz, akkor viszont már böngészője válogatja, hogy melyik hol tárolja a könyvjelzőket. Pl. Chrome: data/data/com.android.chrome/app_chrome/default/bookmarks
Minden böngészőre ki lehet google-zni.
Ha nem akarod kézzel menteni/visszaállítani, több backup program is menteni tudja a bookmark-okat.
-
dombila
őstag
válasz
Jozso1982 #43072 üzenetére
Nos, ha ilyesmit ír ki:
SD Checking...
Loading...[PB99DIAG.zip]
No Image!
Loading...[PB99DIAG.nhh]
No Image!
Loading...[PB99IMG.zip]
No Image!az nem hiba, hanem nem találja a file-t! Biztos jó a filenév? (Bocsi nem nézlek hülyének, de sokan futottak már ilyen hibába itt a topikon)
Próbáld csak PB99IMG-re átnevezni .ZIP nélkül (hátha a Win hozzáteszi a .ZIP kiterjesztést, csak nem látod)Ha megtalálja a file-t ilysmit kell írnia:
Parsing………………….[SD zip]Egy csomó specifikus file-t keresgél, és amit megtalál azzal próbál dolgozni. Mindegyik másra jó persze... A No image! azt jelenti, hogy nem talál megfelelő nevű file-okat.
-
dombila
őstag
válasz
Jozso1982 #43072 üzenetére
Először ellenőriz, ami alatt húz egy csíkot. Ez még nem a futtatás. Ennek a végén kellene megkérdeznie, hogy futtatni is akarod-e.
Ha húzza a csíkot, akkor a file-t megtalálja, de nem tetszik neki. Próbáld újra letölteni, hátha hibás a file.(Ezt a downgrade-es ZIP-re írta? Megpróbálhatod a ROM-ost is, hátha az lefut.)
-
dombila
őstag
-
dombila
őstag
válasz
Jozso1982 #43064 üzenetére
Ha lesz kártya, akkor a következőt kellene csinálni:
- töltsd le ezt
- Nevezd át PB99IMG.ZIP-re! (Vigyázz, hogy Windows alatt ne legyen a neve PB99IMG.ZIP.ZIP - ha nincs bekapcsolva a kiterjesztés mutatása, akkor ez előforddulhat. Így nem fog működni.)
- Másold az SD gyökerébe! (Ehhez kellhet egy kártyaolvasó)
- Indítsd HBOOT-ban a telefont.A HBOOT megtalálja a PB99IMG.ZIP file-t a kártyán és megkérdezi, hogy végrehajtsa-e. (Igen). Amint lefut indítsd újra.
Most jöhet a gyárira állítás, ami ugyanúgy megy, mint az előző pár lépés, csak ezt töltsd le és másold az SD-re PB99IMG.ZIP névvel. (Ez a file ugyanaz, mint az RUU, csak flash-elő exe nélkül, olyan formátumban, hogy a HBOOT kezelje.)
Ha lefutott gyári állapotban lesz a telefon. -
dombila
őstag
ADB-hez nem kellene az USB driver? Mert az nem ment fel - szerintem az RUU is ezen akad el.
Ha lenne SD kártya benne, akkor egy PB99IMG-vel vissza lehetne állítani gyárira driverek nélkül is, és akkor már lenne recovery és telepíteni lehetne az USB drivert is.Jozso1982: Nincs valahol kéznél egy microSD kártya? Nem baj ha nem üres, csak egy kis hely legyen rajta. Akkor gyorsan meg lehetne oldani.
-
dombila
őstag
válasz
Jozso1982 #43046 üzenetére
Gyári állapotban hamar el fog fogyni a tárhely.
Ekkor jöhet a root és a custom ROM.
Ha eljutsz idáig, akkor - ahogy dani3l is írta, kérdezz!Ja, ha az RUU után a HBOOT ugyanígy S-OFF és 6.93,... verziójú marad, ne aggódj! Az amiatt van, mert az RUU nem tudja felülírni a módosított HBOOT-ot, így a HBOOT kivételével minden gyári lesz, de ez nem számít. A gyári ROM simán menni fog.
-
dombila
őstag
válasz
Jozso1982 #43042 üzenetére
Itt van az RUU.
Driver-eket innen tudod letölteni, és leírás is van az installálshoz.
Ha a drivereket installáltad, utána csak indítsd el az RUU-t, és kövesd az utasításokat! (Ha esetleg az RUU elakad - ritkán, de előfordul - akkor kábel ki a telefonból, kábel vissza (közben a telefon áll a HTC feliraton) és újraindítani az RUU-t. Ekkor már lefut.)
Én nem csak öregszem, már öreg is vagyok... meg lassú
-
dombila
őstag
válasz
CsaBully #43021 üzenetére
A gondot a RazorGTR által említett Bravo CM7r2 partíció kiosztás okozta.
A kicsi cache lehet, hogy nem volt gond, mert kábelen keresztül direktbe írta, de a system partíció csak 145MB a CM7r2-ben, de az általad felrakni kívánt gyári set-ben lévő ROM 250MB-ot kíván. Emiatt akadt el a ROM felírásának fele után partíció hibával, mert nem volt elég hely.Azt sajnos nem értem a HBOOT miért nem megy, mert az RUU elvileg az Alpharev CM7r2 HBOOT-ját nem tudja felülírni, így annak meg kellett volna maradnia.
Ha menne a fastboot mód, akkor a HBOOT downgrade-et parancssorból vissza lehetne írni. ADB-vel sem éred el a telefont? Hátha onnan át lehetne kapcsolni fastboot módba (adb reboot bootloader-el).
Ha végképp nem megy keresd meg Edenyke fórumtársat, ő már több problémás készüléket is visszahozott
-
dombila
őstag
válasz
gaben1117 #42846 üzenetére
Pzoley féle DTP 2.10a.
Több, mint másfél évig használtam. 2.3 Android, 2.1 Sense-el -
dombila
őstag
válasz
baderoli #42830 üzenetére
Még pár hónappal ezelőtt próbáltam. Akkor a 4.2.2 még mindennapi használatra nem volt alkalmas, de csak v4.1-nál tartott, most meg ahogy látom, már v6.2. Nekem az volt vele a legfőbb bajom, hogy a 3G az esetek nagy részében nem kapcsolt be, csak ha újraindítottam a telefont. Ez meg elég vontatott módszer volt. Egyébként sebességben és stabilitásban nem volt gond vele.
Ugyanezen szakács 4.1.2-es JB viszont hibátlanul ment.Veszíteni való nincs, próbáld ki!
-
dombila
őstag
válasz
szentkuti11 #42638 üzenetére
Ezt a ZIP file-t flash-eld fel Recovery-ből.
-
dombila
őstag
válasz
SteeWe #42617 üzenetére
A mediaserver a Nexus fórumokon is gyakori "nagyfogyasztó" (pl.- 60% éjszakánként).
SGS3-n is csinálja, ott ezt javasolják megoldásnak: "A solution that works for many people is to back-up their data and re-format the card."
A mediaserver a felelős a media file-ok felkutatásáért (scan), nem csak a lejátszásért.
Tapasztalat szerint valóban hibás media file okozza, ami pörgeti a mediaservert. A fura az, hogy ezt nem felejti el, restart ill. akku ki-be után is pörög. De a media file sajnos nem csak mp3 lehet, hanem tkp. bármi: .jpg, .gif, .mp3, .mkv, .mp4, .aac ...
Próbáld meg az összes media file-t levenni a telefonról és adagonként visszamásolni. Hátha előkerül a hibás file. Szerintem az MP3Checker nem talál meg mindent, főleg ha nem mp3 a hibás. Vagy ha külön folderekben vannak a file-ok, akkor a ".nomedia" file létrehozásával is "el tudod tüntetni" a media file-okat az Android alól. és egyesével visszaengedélyezni a foldereket. Hátha megtalálod a hunyót...
Nem a JB hibája, a hibás media file más ROM alatt is okozhatja ezt.
-
dombila
őstag
válasz
SteeWe #42604 üzenetére
Valaminek futnia kell a háttérben.
Nekem a 4.1.2 van most fenn, igaz csak ritkán nyomkodom, mert már nem ez az aktív telefonom, de egy feltöltéssel 5-6 napot megy. (Feltöltöm és naponta ránézek, ill. ezen próbálok ki minden nem teljesen megbízható app-ot, mielőtt az aktív telefonomra tenném)
Ha úgy merülne, mint nálad, akkor 2-3 nap alatt megállna.Nincs valami app-od, ami esetleg kommunikálni akarna, de az airplane mód miatt ez nem sikerül neki és folyamatosan próbálkozik?
-
dombila
őstag
válasz
SteeWe #42538 üzenetére
Ez kicsit hülyén működik, legalábbis nálam. Az a naptár, ami része a ROM-nak nem szikronizálódik össze a Google naptárral, mert a fiókok alatt a Google fiók beállításainál egyszerűen nem jelenik meg, hogy be lehessen jelölni szinkronizálásra.
Én azt csináltam, hogy a Play-ről installáltam a Google calendar-t () és utána már megjelent a szinkronizálási lehetőség. Így két naptár ikon van az app listában, de ugyanazt a naptárt nyitják
Ebben a JB-ben lévő naptár valahogy hibás... -
dombila
őstag
válasz
Sundesz #42536 üzenetére
Custom ROM-ra nem szabad "gyári beállítások visszaállítása"-t nyomni, mert ha a ROM más memória kezelést használ, akkor nem kívánt eredménye lehet. Valószínűleg így is jártál, néhány app is ugrott, amit a ROM a data területen tárolt.
Rakd újra a ROM-ot, megfelelő wipe-ok után, és minden rendbejön.
-
dombila
őstag
válasz
feketepeti #42531 üzenetére
Ha root-olt, akkor már nem full gyári és ez megakadályozhatja az OTA frissítést. CRC ellenőrzést végezhet a system folderen és ez a root miatt (su binaris ill. Superuser app) megbukik.
ROM-ok tekintetében itt ajánlottam Sense, JB ill. MIUI-t is.
-
dombila
őstag
Miért nem veszel Nexus 4-et? Majdnem egyformák:
Na jó, a Nexus-ban nincs FM radio, és az OTG-t is elrontották, csak speciális kernellel és kábellel megy... Viszont tutira friss Andriod van hozzá 2 évig!
és nagyobb kicsit a kijelzője is.
Hákolni ezt is lehet, van hozzá ROM bőven, és a fórum alapján még szerviz tapasztalat sincs, mert senkinek nem romlott el eddig -
dombila
őstag
válasz
S.Patrik #42520 üzenetére
Ez a ROM nem tesz semmit SD-re, akár nélküle is fut: GS DTP 2.10o NOSD
Viszont kevés helyed lesz programokat telepíteni.A lenti üzenet valószínűleg azért van, mert nincs Ext partíció a kártyán vagy ha van, akkor az nem jó. Így kellene előkészíteni az SD kártyát.
De Class 10-es kártyával nem lesz igazán gyors az Ext partíció a ROM-ok alatt (sőt akadozni fog), mert ezek a kártyák nagy méretű file-ok soros írására/olvasására lettek fejlesztve (kamerákhoz, fényképezőkhöz). Emiatt sok kis file írása olvasása nem az erősségük, egy Class 6-os kártya ebben simán lenyomja őket. A ROM-ok pedig az Ext-en sok kis file-t mozgatnak...
Szerk:
Közben látom már debug-olnak :-) Bejöttek hozzám, nem tudtam gyorsabban írni -
dombila
őstag
válasz
faithhless #42512 üzenetére
Mennyi idős ez az akku? Lehet, hogy a végét járja, és ki kellene cserélni...
-
dombila
őstag
válasz
S.Patrik #42509 üzenetére
Sense ROM-ot szerintem nem találsz jobbat, mint a Ginger Sense 2.10
Másfél évig használtam - egy-két napos megszakításokkal, amikor kipróbáltam más ROM-okat is - de mindig visszatértem hozzá.
Gyors, stabil, megbízható.
Az újabb Sense-es ROM-ok (Sense 3+) már nem erre a hardverre készültek.Ha Sense nélkül is elvagy, akkor ezt próbáld még ki. Többen használjuk egy ideje, és ez is szépen megy, stabil, nem akad és meglepően gyors.
És persze van atomstabil MIUI is (szintén PZoley), sajnos a verzióját nem tudom, mert sosem használtam, de ha visszaolvasol pár hetet, akkor RazorGTR1 ajánlotta korábban.
func93: Akkor ezt keresed!
-
dombila
őstag
válasz
SziberTomi #42417 üzenetére
A driver-eket innen tudod leszedni, ugyanott találsz leírást a telepítéshez is.
A CM nem tartalmazza a Google apps-okat, license okok miatt. Azt külön kell letölteni és Recovery-ből telepíteni a letöltött ZIP file-t. Gapps-ot innen tudsz letölteni, figyelj rá, hogy a megfelelő CM verzióhoz valót használd!
Gyári visszaállítás eszerint.
-
dombila
őstag
Hmm, ha már elérhető lesz, én is megtapizom.
Gondoltam rá, hogy megvárom, de végül elcsábultam a Nexus 4-el. Nagyon elégedett vagyok vele, kicsit hiányzik a Sense, bár a funkciók többsége megoldható egyéb programokkal.
Ami igazán erre csábított, az a folyamatos frissítés volt. Nexus 4-re tutira lesz 5-ös, és még az azt követő Android is hivatalosan, nem kell adott esetben custom ROM-ot várni. (Még a Nexus S is megkapta a JB-t...)A helyzet az, hogy tényleg nem olcsó, egyik sem...
-
dombila
őstag
A ZIP neve biztosan PB99IMG.ZIP és nem PB99IMG.ZIP.ZIP? Win7 alatt alapból nem látszik a kiterjesztés, így aztán könnyű dupla .ZIP-et tenni a végére, de úgy nem működik.
Sokan jártak már így!Goldcard készítés magyarul (Ne zavarjon, hogy Legend-ről szól, a Goldcard része jó!
)
-
dombila
őstag
válasz
bigrock #42218 üzenetére
Talán a hivatalos CM7.
Az utolsó stable verzió 2012 júniusi, de van 2013 februári nightly.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest