Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
üzenetére
Jah en se szoktam tool-okat hasznalni, igy a tiszta. Ranezesre jonak tunik amugy, es igen, ez a legfrissebb. Gondolom figyeltel arra is, hogy wifi-only/lte valtozatnak megfelelo verziot toltottel le?
Es ez igy vegigment (nem flash-eltel meg semmi custom recovery-t, rom-ot, stb) es kozvetlen utana sem tud mar bootolni? Nem nagyon hallottam meg ilyenrol, ez szerintem tenyleg hardveres hibara utalhat. Megprobalnam megegyszer azert az egeszet, hatha.. Ha ugy sem, akkor esetleg egy masik image-el (akar regebbivel, pl 5.1.1-essel), az is mondhat valamit..
-
törölt tag
válasz
assemble
üzenetére
[root@xxx platform-tools]# sh flash-all.sh
sending 'bootloader' (3911 KB)...
OKAY [ 0.128s]
writing 'bootloader'...
OKAY [ 1.401s]
finished. total time: 1.529s
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.006s]
finished. total time: 0.006s
sending 'radio' (76038 KB)...
OKAY [ 2.387s]
writing 'radio'...
OKAY [ 3.051s]
finished. total time: 5.438s
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.006s]
finished. total time: 0.006s
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
archive does not contain 'system.sig'
--------------------------------------------
Bootloader Version...: FLO-04.05
Baseband Version.....: DEB-Z00_2.44.0_0213
Serial Number........: xxxxxxxxxx
--------------------------------------------
checking product...
OKAY [ 0.003s]
checking version-bootloader...
OKAY [ 0.004s]
checking version-baseband...
OKAY [ 0.004s]
sending 'boot' (7442 KB)...
OKAY [ 0.240s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.403s]
sending 'recovery' (8188 KB)...
OKAY [ 0.263s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.329s]
erasing 'system'...
OKAY [ 0.949s]
sending 'system' (844113 KB)...
OKAY [ 26.446s]
writing 'system'...
OKAY [ 39.880s]
erasing 'userdata'...
OKAY [ 24.854s]
formatting 'userdata' partition...
Creating filesystem with parameters:
Size: 28856791040
Block size: 4096
Blocks per group: 32768
Inodes per group: 8192
Inode size: 256
Journal blocks: 32768
Label:
Blocks: 7045115
Block groups: 215
Reserved block group size: 1024
Created filesystem with 11/1761280 inodes and 154578/7045115 blocks
sending 'userdata' (139085 KB)...
writing 'userdata'...
OKAY [ 10.408s]
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.422s]
formatting 'cache' partition...
Creating filesystem with parameters:
Size: 587202560
Block size: 4096
Blocks per group: 32768
Inodes per group: 7168
Inode size: 256
Journal blocks: 2240
Label:
Blocks: 143360
Block groups: 5
Reserved block group size: 39
Created filesystem with 11/35840 inodes and 4616/143360 blocks
sending 'cache' (10984 KB)...
writing 'cache'...
OKAY [ 0.836s]
rebooting...
finished. total time: 105.058sÍgy tettem fel, én nem látok benne hibát
Nem szeretek toolokat használni, így tisztább. Próbáltam újra feltenni a CM12.1-et, hátha már jók a partíciók, de most már az sem bootol be, csak végtelenítve várakozik a "Starting apps..." résznél.Amúgy ez a 6.0.1 (MMB29V) a megfelelő verzió, ugye?
-
törölt tag
válasz
laskr99
üzenetére
Hát, valami nem kerek ezzel a géppel, feltettem most a gyári romot, de csak bootloopol. Addig eljut, hogy Optimizing app x of 12, aztán újraindul, és megint tekeri a színes korongokat. Néha 12 appot optimalizál, néha 15-öt (na, most éppen 22-t), de sosem tölti be a rendszert teljesen
Lehet, hogy a háttértár degradálódott már, és nem írható/olvasható rendesen? De az csak jelentkezne valahogy partícionálásnál hibaként 
-
-
törölt tag
válasz
assemble
üzenetére
Felteszem mindjárt, sikerült letölteni

De a baj az, hogy a friss indításnál nem lehet átlépni a Google fiók hozzáadását, és azt pedig itt nem tudom megoldani, mert nem érhető el a Google szervere VPN nélkül Kínából, de a rendszer felállása előtt nem lehet VPN-t hozzáadni
-
assemble
addikt
válasz
üzenetére
A 2012-es n7-nek nagyon komoly hardveres korlatai voltak, amik a 2013-as modellt nem erintik.
En azt javaslom, hogy tedd fel a legfrissebb factory image-et, szerintem semmivel nem lassabb, mint a korabbi verziok, illetve sok esetben kifejezetten gyorsabb is. 500MB alatt van a merete, az se olyan veszes sztem. Amugy akkor is javasolnam a factory image restore-t, ha nem azt akarnad hasznalni, mert helyrerantja a particiokat is. De tenyleg nem hiszem, hogy gondod lesz vele. Launcher-nek meg erdemes felrakni pl egy Google Now Launcher-t (mert a gyari kisse elavult/ronda), es ennyi. Google appok ha annyira zavarnak, ki tudod kapcsolni oket sztem. -
beloadjoker
őstag
válasz
üzenetére
Azért nagy ám a különbség 12es és 13as közt

/azért mondom mert nekem van mindkettő, 12es full f2fs custom rommal gapps nélkül sincs olyan gyors mint 13as gyári rommal minden szeméttel, persze ettől függetlenül én is leszoktam gapps használatáról már egy ideje tabokon és telón is
/ -
törölt tag
válasz
assemble
üzenetére
Köszi, én is erre gondotlam, csak ez most elég nehezen kivitelezhető, mert ahhoz VPN kellene, és a factory image kellemes gigabájtos méretű szokott lenni

XDA leírás alapján tettem amúgy fel, de sokmindent nem lehet elrontani rajta azért, ez mégis egy Nexus
Kb.: USB debug engedélyez, újraindít fastboot alá, TWRP telepít, újraindít recovery módba, adb push CM12.1, aztán factory reset, és telepítés. Nagyjából ez is volt, kis kitérőkkel, lehet, hogy valami megkavarta a partíciókat 
Hát, azért akarok CM-et, mert itt nincs google, és ezért a Gapps csomag feleslegesen foglalná a helyet egyelőre, meg nem is kell nekem az egész majd később sem, csak a minimális. Másik pedig, hoyg a 2012-es N7-en a gyári 4.4 olyan szinten lassú volt, hogy komolyan fájt használni, aztán feltettem egy AOSPA 5.1-et, és most teljesen jó, használhatóan gyors lett. A 2013-as sem mai hardver, így nem akarok feleslegesen túl sok doglot tenni rá.
-
assemble
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen tabletet, de lenne vele egy kis gondom. Fel akartam tenni rá egy CM-et, viszont a 13-as egyelőre nem bootol be sajna, így a 12.1-et választottam végül, ami fel is települt szépen, el is indul, de rögtön azzal fogad, hogy kevés a tárhely, és szabadítsak fel legalább 250MB-ot a rendszer megfelelő működéséhez. Viszont amikor belépek a tárhely kezelésbe, akkor 26GB van szabadon, és nincs semmi telepítve, még Gapps sem. A system partíció 850MB körül van (TWRP szerint), amiből olyan 350 szabad nagyjából, szóval nem értem a gondot. Viszont ha át akarom méretezni a partíciót (gondoltam adok a rendszernek több helyet), akkor TWRP-ben a resize partition alatt nem lehet méretet megadni, csak csinál valamit, ami rendben lefut, majd semmi nem változik a partíciók tekintetében. Van esetleg valami ötlet, hogy mit lehetne tenni?
-
-
József720
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az 5.2.1-re gondolsz? Mert nekem a gyári 6-ost is ajánlották még. Amúgy arra frissítem ami nektek is bevált. Mert nem szeretnék úgy járni mint a n7 2012-vel,hogy azt vissza kellett frissíteni.

-
József720
csendes tag
Sziasztok! Google Nexus 7 ( 2013) tabletem van, melyik androidra frissítsem le, most 5.0.1 van rajta. Nektek melyik android vezió vált be a legjobban ?

-
AllTheBest
őstag
HAsznál itt valaki PhoenixOS-t? Most találtam rá pár órája és nagyon megtetszett, viszont elég kevés ember rakta fel nexus-ra és kíváncsi lennék, hogy mennyire működőképes...
-
Keem1
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na ezt látod nem tudom, nincs usb hubom

-
Keem1
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bill, egér, hdd, pendrive hibátlan. Szinte bármilyen kábel jó, 6.0-tól nem kell soeckó app vagy kernel.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
otg-zni szeretnék. milyen kábel? mindegy? (tudom, root, media importer, stb.)
illetve külső egér és bill. hogy boldogul vele? BT-s cucc?
-
-
pippin12
tag
Nekem a multi touch kezd baszakodni sajnos, nexus szeriahiba, van értelme ezzel gariztatni?
-
-
-
válasz
AllTheBest
üzenetére
Vissza vinném de 16gb helyett 32-es volt benne és a gari papíron is 16-os van meg a dobozon lévő serial se u.a mint amit a tab ír.
-
-
-
-
-
-
-
Visszatérve erre a melegedésre.Akkor normális ha 60 fokos böngészéskor és bármilyen akár 2D (Shadow fight 2,Simple rockets) vagy 3D játéknál 90 fokot eléri és leégeti az ujjam?
-
Keem1
veterán
válasz
assemble
üzenetére
Igen-igen, lehet, hogy én is pongyolán fogalmaztam. A linux kernel miatt az androidot is oda soroltam, de nem biztos, hogy attól még linuxnak tekinthető.

És közben meg is találtam az elméletem alapját:
Linux: "A „Linux” elnevezés szigorú értelemben véve a Linux-rendszermagot jelenti, amelyet Linus Torvalds kezdett el fejleszteni 1991-ben."Android: "Az Android Linux kernelt használó mobil operációs rendszer"
-
assemble
addikt
válasz
Randomized
üzenetére
Mondjuk rengeteg kulonbozo linux disztribucio van amikbol csak az ugyanolyan fobb tipusuak kompatibilisek tobbe-kevesbe egymassal, igy eleg nehez egy hatarvonalat kijelolni, hogy most akkor tulajdonkeppen mi linux es mi nem az, mert szinte csak a linux kernel az ami tenylegesen mindegyikben kozos. Szoval igazabol sztem lehet azt mondani, hogy az Android is Linux.
Amugy nem Unix alapu, csak Unix-szeru (Unix-like) (lasd pl: GNU's Not Unix
) -
Keem1
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem mindenki, linux az android is

-
Mr.Csizmás
titán
használ valaki linuxot ezen?

-
Steve-Max
csendes tag
Sziasztok!
Én ezt a tokot vettem rá, nekem tökéletesen bevált.
http://www.emag.hu/asus-google-nexus-7-ii-2013-tpu-szilikon-tok-x-line-fekete-r39531/pd/DLSS5MBBM/ -
kotipas
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült szert tennem egy refurb Nexus 7 (2013)-as tabra.
Az lenne a kérdésem, hogy a serial numbert hogy tudom leellenőrizni a gépen ?A beállítások / táblagépről / állapot részen a sorozatszámnál ami van, annak köze nincs a dobozon és garanciajegyben szereplőhöz.
Előre is köszönöm.
-
Hatii
tag
Találkozott valaki olyannal, hogy bluetooth fülesen keresztül hallgatja zenét, konkrétan spotify-ról, és kb 50-60 perc múlva elhallgat? Ez kb. marshmallow óta van így. Arra gyanakszom, hogy mivel tabot nem mozgatom, így nagyjából ennyi idő után bekapcsol a doze, és azért hagyja abba. Eleinte még néztem, nem dobta el a wifit. Vagy irdatlan gyorsan újrakapcsolódott.
Fülessel hiába indítom el újra, semmi. Lehet, hogy tényleg doze miatt van? -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
segítek neked te pudvás macska, és te még csúfolódol??

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ittakary
üzenetére
how to @jutub, de nem műxik

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
1) how to @ youtube

2) de amúgy: [link] letölt
3) kicsomagol
4) fastboot módba kapcsolod (bootloader) - ha nem tudod hogyan: gugli
5) run-all.bat-ra rátenyerel!szerk:
alapból arra való ez, hogy nullára újrahúzd! de természetesen frissítésre is lehet használni!
ennek a módja, hogy a WIPE "-w" parancsot kitöröld a BAT fájlból:

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Legujabb IMGt szedd le es telepitsd ujra abbol...
OTA nem mindig 100as...
Esetleg Nexus Root Toolkitbol (en ezt hasznalom) -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
vettem egy n7 '13 16gb-t, a problémám a következő:
- kibont, felrak töltőre, feltölt
- wifire feljelentkezés, google acc lepróbálás...ok.
- 4.3 van fent, frissítés, újraindul, elkezdi a csíkot, error....
- factory reset
- angolul hagyva, egyenesen update, leszedi, elkezdi a csíkot, error....
- most ott tartok, hogy nem látja a wifit, de a hálózatot kiírja, meg a szomszédét is, viszont nem akar csatlakozni
(holnap) telepítsem újra img-ből, vagy vissza gariba? (hátha 32-est adnak
) -
-
-
törölt tag
válasz
laskr99
üzenetére
Megfigyelem, majd, hogy nem e tényleg a Next Launcher okozza, mert van még pár vásárolt cuccom...
Az első a NOVA lesz, amit kipróbálok szerintem ha már kiadtam érte akcióban 125 Ft-ot
Az LG LEON telefonomon az van. Utána majd megnézem a TSF féle megoldással is.Szerk: Most 42C fok
-
-
törölt tag
-
dorika87
őstag
Enyémet a lapos.hu csinálta 25ezerért munkadíjjal együtt egy évvel ezelőtt, tehát 2015. év elején. Fél év garanciát vállaltak rá és semmi probléma nem volt utána. Szép munkát végeztek, persze erősen nézegetve látszik, hogy meg lett bontva, de az semmi, lényeg, hogy pikk-pakk megcsinálták az egész digitizer cserét.
-
-
-
-
válasz
ittakary
üzenetére
Tegnap a semmitől laggolt a felület akadt semmi se futott és kellett restart (6 órát futott) ma reggel megint de most néztem hogy a képtörés fekve tájolásban tetejénél 1/3 résznél van és megint restart. Nem tudom ,hogy mivel 16-os volt rendelve és 32-est adtak TMX-nél cserélik e 16 osra vagy elfogadják e.
-
Sztem ez szervíz lesz mert égeti a kezem a teteje és így lehetetlen fogni.
-
-
Aki nagy játékos: érzékelhető valamiféle teljesítménycsökkenés az Anrdoid verziók előrehaladtával?
-
Blaise
veterán
A 2013-as modellre milyen jó ár/érték arányú utángyártott tokot tudtok ajánlani?
Fekete szín tökéletes, nem hátrány ha ipad smart case-szerű mágneses előlapja van.
-
Wilika
aktív tag
Nyomtam egy fact-resetet, most rendesen 32 gigának látszik.
EDIT:
Hát ezt megkönnyeztem, utána a frissítés is lement gond nélkül.
Megyek, szépen belakom újra a tablet. ^_^Valószínűleg annyi történt, hogy miután először megfeneklett, és újraflasheltem, nem tűnt fel, hogy a tárhelyből nem látszik a teljes terület, és a frissítések ezért hasaltak el.
A sima restore után pedig helyreállt minden, így a frissítés is lement. -
Wilika
aktív tag
válasz
assemble
üzenetére
Mondom, most a befuccsolt frissítés után megint a régi az üzemidő.

Most az jutott eszembe, hogy megnézem ezt a Nexus Root Toolkitet, hátha azzal flashelve (ha jól látom lehet vele) jobb lesz. Megpróbálom az eggyel régebbi romot feltenni rá, és megnézni, hogy lefut-e az OTA frissítés.EDIT:
A K_rvaéletbe, most nézem csak; 16 gigát lát az amúgy 32 gigás tablet. Mi a fene?! :/ -
-
mgy
senior tag
Felraktam ma a Kodit, hogy könnyebb legyen mesét nézni, ne legyenek a kölkök csak a yt-hoz kötve. Megdöbbentő, mennyivel pattogósabban fut, mint a raspberry pi 2-n!
Tudom, hogy erősebb hardver, de tényleg ordító a különbség. -
válasz
AllTheBest
üzenetére
Volt már úgyh lehet az lesz... Alap főképernyőn 51 fok.
-
Valaki tud abban segíteni hogy chrome használat közben alap 60 fokos a processzor ha valami játék van akkor 84 fokot is eléri.Lehet valami baja? Cseréltessem?
-
Valaki találkozott már azzal hogy a játékok(Modern combat 5,N.O.V.A 3) akadnak a tabon közben youtibe videókon nem és írják kitkat-en sem akad csak lollipop után?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem szeretek toolokat használni, így tisztább. Próbáltam újra feltenni a CM12.1-et, hátha már jók a partíciók, de most már az sem bootol be, csak végtelenítve várakozik a "Starting apps..." résznél.
Lehet, hogy a háttértár degradálódott már, és nem írható/olvasható rendesen? De az csak jelentkezne valahogy partícionálásnál hibaként

), hogy 800 ft/db lesz.
... de szerintem nyugodtan frissítsd fel teljesen

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)