Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissg620
tag
Sziasztok! Frissen szervizelt 11 hónapos Nexus 7 refurb (2013) tabletem eladásán gondolkodom, lenne-e rá igény?
-
laskr99
addikt
Megjelent az N a tabra 10-ből elvileg 8-9 stabilitással.
http://forum.xda-developers.com/nexus-7-2013/orig-development/p-aosp-n-7-0-google-shame-t3448008 -
törölt tag
Szerintem nem az itt az akadály

Egyébként mennyivel elegánsabb lett volna, ha a Nexus 7 az Android 7-tel búcsúzott volna nem?
(#7093) assemble : Nos én nem fogok mókolni vele, és így az a baj, hogy eljn majd az az idő, amikor már nem lesz biztonságos, és nem lesz támogatott (Youtube, Chrome stb). A Google egyébként is az 5.x-től folyamatosan húzódik el a csak fő verziót adunk ki irányba.
-
Mezcal
addikt
Lecserélnénk mi egy új Nexusra, de új nincs még hírből sem. Vagyis illő lett volna a támogatás legalább az új gépig, ha meg nem lesz új gép, akkor mondják azt, hogy ez az utolsó és ennyi volt.
-
assemble
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem amugy az is benne van, hogy pontosan tudjak, hogy akar hivatalosan tamogatjak meg, akar nem, a kozosseg meg jo sok evig tamogatni fogja, igy akit igazan erdekel a dolog, annak ugysem lesz sok problemaja belole, akit meg nem erdekel, annak jo lesz a 6.0 is meg nehany evig amig varhatoan hasznalja meg a cuccot.
Amugy nekem sem tetszik ez a mesterseges elavulas, de ez az egesz iparag rakfeneje, valahogy bevett dolog azt mondani, hogy ugyis mindenki 1-2 evente lecsereli a telefonjat/tabletjet, pedig ez egyre kevesbe igaz, plane a tabletekre, ahol a piac meginkabb lassuloban van.Bici: ez nem problema, a 7.0 tamogat 32 es 64 bites architekturakat is.
-
törölt tag
válasz
assemble
üzenetére
Pont azt mondták, hogy a Nexus azért készül, mert korszerű készülékeket akarnak adni kedvezményes áron, mivel ők nem a készüléken keresett profitból élnek, hanem ők az a vállalat akik a szolgáltatásaikból profitálnak, és elegük lett abból, hogy a sok olcsó vacak lerontja a Google szolgáltatások használati élményét.
Azzal, hogy a 2013-as táblagépet már nem támogatják a legújabb Androidoddal, holott hardveres oka nincs a dolognak ellenben a 2012-essel, saját maguk leplezik le önnönmagukat. A 2013-as hardverileg most is remek cucc, a felbontás, a 2 GB RAM, a SoC mind mind olyan benne, hogy az új 30-40K-s 2016-os termékeket vagy itt vagy ott vagy mindenhol veri.
-
Mezcal
addikt
Megvárom, amíg vki csinál rá egy stabil, jó 7-es romot, aztán felteszem, addig is tökéletes a 6-os.
-
assemble
addikt
válasz
üzenetére
Sose mondtak, hogy megkapna.. Plusz szerintem a Nexus vonalbol sose kerestek sok penzt. Plane nem ezzel a modellel (230 dollarert jelent meg, es szarra verte az egesz piacot, beleertve a ketszer dragabb tableteket is).
Penz/eroforras lenne megcsinalni/tesztelni ra, az biztos, sok mas racionalis erv nincs amellett, hogy miert nem jon ki ra. Esetleg meg h ujabb tabletekre osztonozzenek, de az o vonalukon ennek a tabletnek jelenleg nem igazan van "utodja".. -
törölt tag
válasz
assemble
üzenetére
http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/08/23/megerkezett_az_android_7.0_nougat/
Ja

(#7081) assemble: A Google nem arról híres, hogy ne lenne forrásuk. Főleg nem arra a pár referencia készülékre amit táblagépként kiadtak. Egyszerűen csak arról van szó, hogy más az amit mondanak, meg amit tesznek. Ugyanaz a profit orientáció van náluk is mint a többinél. Az igazán ez a rész a szomorú benne.
-
Mezcal
addikt
válasz
assemble
üzenetére
Persze, a többi gyártóhóz képest kiváló a 3 éves frissítési idő, de azért házon belül van, illő lenne legalább addig támogatni, amíg meg nem érkezik az új 7-es. Persze ezzel a 6-os szofttal is kiváló tablet. Legalább jöhetne egy új 7-es Nexus QHD felbontással snapi 820-szal

-
assemble
addikt
Ezzel egyutt is eleg hosszan tamogattak.
De tenyleg szomoru azert. N5 sem kapja meg amugy, amire meg tobb esely lett volna.
Foleg az idegesit, hogy itt mar egyertelmuen nem technikai okok allnak a hatterben, minthogy keves a RAM, gyenge a GPU, ilyesmi, hanem tenyleg csak annyirol van szo, hogy 3+ eves, es egyszeruen nem tudnak/akarnak eroforrast allokalni ra, hogy ennyi ido utan is rendesen megcsinaljak es teszteljek rajta.
A kozosseg xda-n persze majd megcsinalja helyettuk ingyen meg jopar evig biztos (ahogy N5-nel is).
De hosszutavon ezzel valamit kezdhetnenek, mert egyre kevesbe lesz trend, hogy mindig mindenki 2 evente lecsereli a telojat, egy tabletre ez meg fokozottan igaz. -
Annyira nem sajnálom, hogy nincs android 7. Nincs jobb tablet se ebben a méretben. Használom amíg ki nem leheli a lelkét de az is lehet ezzel temetnek el.

-
Watt25
veterán
Nem válaszolt senki, pedig úgy látszik érdemes megpróbálni annak, aki mindenféle ráragasztásos trükk ellenére nem tudja tökéletesre megcsinálni a touch-ot... Ma megjött az új kábel, beszereltem és egyelőre szinte tökéletesnek tűnik... Bár, most biztos elkiabálom, de azért reménykedem, hogy nem jön már elő a hiba. Ezt vettem, de ahogy nézem, már olcsóbban is lenne...
Szerk.: Elkiabáltam, megint vacakol...

-
Mezcal
addikt
Megérteném, ha lenne egy újabb 7-es, de nincs, így meg szemétség. Saját gépükre csinálják már meg, lófütty ez a 3 év.
-
laskr99
addikt
válasz
Randomized
üzenetére
Cyanogenmod és társai. Amúgy androidauthority is igazolta ezt.
-
assemble
addikt
Nem jon 7.0 erre se mar hivatalosan (vegen emlitik)..
-
Watt25
veterán
Gyári ROM esetén a következőt tapasztalom: rádugom a gépre USB kábellel, csak töltés üzemmódban. Átváltom MTP-re, vagy bármi másra, szépen át is vált. De ha ezután kihúzom az USB kábelt, majd ismét bedugom, akkor ismét csak töltés üzemmódban kapcsolódik. Szóval, mindig kézzel át kell állítanom. Ez normális?
-
laskr99
addikt
Valaki próbálta már a Blitzwolf reversible kábelt a tabba? Ha igen jó-e bele?
-
assemble
addikt
"a másfél terrás ntfs merevlemezt is kezelte alapból"
Ehhez csak egy driver kell, amit nagyon egyszeruen hozza lehet adni root utan. Ha jol remlik, jogi/licensz problemak miatt nincs benne alapbol.
Amugy 1 honapon belul lesz 3 eves a tabletem. Es fel se merul meg, hogy masra csereljem. Repul az ido..

-
laskr99
addikt
Nekem ez előtt lenovo tabom volt. Hát az látszik a minőségén is. Másoltam belső memóriára kihalt a tab és 10 percig fagyott.. Ez mindenben jobb annál. Fél év után annál csillagos volt a fekete kép annyi behalt pixel volt. Annál az usb port halt el. Ez mindenben jobb annál hibákkal nem törődök egyedül a képtörés zavaró néha.
-
Mezcal
addikt
-
-
assemble
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Ezek csak a garantalt support idopontjai (eleg tisztan is fogalmaznak: "No guaranteed Android version updates after"), attol, hogy abbol egy eszkoz mar kicsuszott, meg nem biztos, hogy nem kapja meg a kovetkezo frissitest. Lasd: ennek a tabletnek is "July 2015" ez az idopontja, es jocskan ez utan megkapta a 6.0-at is.

-
Teagol
aktív tag
Lesz még új nexus tablet?
Az utolsó nem éppen a legsikeresebb koncepció volt. -
Mezcal
addikt
Lehet tudni valamit a 7.0-ról. Jön a gépünkre?
-
Teagol
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Ez a végén egyszerűbb volt, mint gondoltam!Sajnos nem orvosolta a hibát, valószínűleg a kábel hibája okozza, hogy nem működik a giroszkóp.
Mondjuk még mindig rejtély, hogy akkor miért működik gyári visszaállítás után, de még az appok frissítése előtt?Visszazártam a BL-t, jöhet a futár, viheti garanciális javításra.
Köszönöm még egyszer!

-
orbit76
tag
-
Teagol
aktív tag
Garanciáztatott közületek valaki?
Küldtek már mindenféle levelet, de nem egyértelmű, hogy be kell-e csomagolnom külön, vagy elég az, ami a futárnál van?

-
pityaa23
senior tag
Sziasztok! Sógorom tabjába (wifi verzió ) szerintem kezd tönkremenni az usb csatlakozó. Töltéskor igazgatni kell a kábelt, hogy vegyen fel áramot. OTG-vel ugyan ez a helyzet. Nem tudom mi a megoldás? Usb alaplap csere, vagy van valami ötletetek?
Köszi
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Rácsatlakoztattam a tabletemre egy bluetooth-os egeret, és működik is. A virtuális billentyűzet viszont most már nem jön elő... gondolom azt hiszi, hogy billentyűzetes eszköz van rácsatlakoztatva...
Hogyan lehet előhívni a billentyűzetet?
4.4.4-es android
Köszi! -
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Közben további fejlemények a giroszkóppal.
Gyári visszaállítás megtörtént, elforog a kép, ahogyan kell.
Egyenként frissítettem a gyári appokat, a működés OK.
Egyenként felpakoltam a használt alkalmazásokat, mindegyik után ellenőriztem, működés OK.
Az összes alkalmazásnál elforog a kép ... az első képernyő kikapcsolásig. Utána ismét kaka.
A következő ötletem egy újratelepítés lenne, ehhez kérem a segítségeteket.
Eddig windows alatt NRT-t használtam, pikk-pakk meg is volt.Időközben összevesztem a w10-zel és linuxot használok, amin még nem cseréltem rom-ot a tableten.
Tudnátok küldeni egy szájbarágós leírást, hogy mi a menete, mert még nem találtam hozzá?
Remekül használom a terminált, ha le van írva, mit üssek be
(Ubuntu és linux mint mate a barátom).
Köszönöm!
-
Randomized
csendes tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy erre a tabletre érkezni fog még hivatalosan az Android N?
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Rendetlenkedik a giroszkóp.
Csináltam egy gyári visszaállítást, még is javult rögtön.
Elkezdte frissíteni az appokat, utána 1-2 mp várakozás után még elforgatta a kijelzőt, bár érezhetően belassulva.
Most újra telepítettem mindent és ugyan ott vagyok, mint az elején. Újraindítás után működik, hogy azután lehaljon.Arra gondoltam, hogy valami app piszkít bele, de már a gyáriakkal elkezdett behalni.
Ha a giroszkóp lenne, nem javulna meg egy újraindítás után. Jól gondolom?Találkoztak már ilyennel?
-
assemble
addikt
Nem is tudom, van egyaltalan hivatalos tok ami magneses? Nem remlik h lenne, de ha van akkor megprobalnam azzal is ha azzal se jo akkor visszakuldenem nekik. Ha nincs akkor lehet h nem tudsz mit csinalni (legalabbis hivatalos szervizben), mert ha jol remlik ez a magneses ebresztes alapbol nem volt egy reklamozott ficsor..
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ti mit tennétek a helyemben.
Fentebb írtam, hogy előjött a kijelzőérzéketlenség illetve a képernyőfelébresztés tokkal probléma. Szervíz jegyet feladtam, elég hamar meg is kaptam javítás után. Szervíz lapra nem volt feltüntetve, hogy a tokos problémát akár csak vizsgálták is volna. A tokos felébresztés továbbra sem működik azzal a tokkal, amivel régebben tökéletesen ment.
Gondoltam feladok egy újabb jegyet erre a problémára. ASUS support válaszolt, hogy a működést csak gyári tokkal tudják garantálni és lezárták a jegyet.
Küldjek be egy gyári tokot nekik? Igaz még nincs, de tervezek venni.Előre is köszi!
Üdv.:
Totis -
_ak_
addikt
Sziasztok, Samsung S7 alló qi gyorstöltővel próbálta már valaki a tabot? Nekem csak akkor tölti, hogy ha megemlékezés tartom ott, tehát nem tudom sehogy sem úgy rárakni, hogy töltse is. Pedig lerakva kb. középen van a hátulja.

-
kissg620
tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Most már, úgy veszem észre, hogy se a giroszkóp se gyorsulásérzékelő sem működik, újraindítás után sem. Akkor más lehetőség nem lenne, marad a szerviz?
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ismerősöm 4k samsung tv jével gond nélkül ment a képernyő tükrözés 6 os droid alatt pár hónapja.
-
-
Watt25
veterán
Akinek touch problémája van, próbálta azt, hogy kicseréli a szalagkábelt? Én most vettem magamnak is eBay-en egy ilyen tabletet (fiamnak meg egy hónapja) és sehogy sem sikerült egyelőre megszabadulnom a touch hibától. Találtam $10-ért ingyenes szállítással kábelt. Nem egy nagy összeg, de azért érdekelne előre a tapasztalat ezzel kapcsolatban...
-
törölt tag
Ilyet vásárolt már valaki a Nexus 7-hez?
-
laskr99
addikt
Leesett a tabom és a sarok megrepedt azon kívül semmi baja. Volt már valakinek ilyen? Gari ugrott?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Google Chromecast 2.0 HDMI Streaming Media Player - ASUS Nexus 7 II - Sony KDL-32EX650- Youtube
Amit a microHDMI- HDMI kábel + az ASUS Google Nexus 7 II dokkoló együtt nem tudott megoldani, azt a Google Chromecast egymagában megtette. A videóban az látszik, ahogyan a Google Chromecast segítségével, a Nexus 7 II táblagép asztalát a Sony KDL-32EX650 tévére Streamelem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Csak emiatt nem cserélem le, inkább nem használom, csak telefonról.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest