- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Egy év alatt 80 milliárd dollárt költ AI-képes adatközpontokra a Microsoft
- CES 2025: Hatezer madárfajt ismer fel a Birdfy etetője
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
Hát nem hiszem, hogy ilyet meg tudtam volna velük beszélni, hogy ha viszek egy üveget, vagy egy komplett panelt hogy szereljék be... ilyen szervízről még nemigen hallottam, hogy hozott anyagból megcsinálják.... de ha valaki tud szóljon, mert akkor ez még bárkinek jól jöhet.
AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
veterán
-
Zirowe
nagyúr
válasz dorika87 #4791 üzenetére
itt egyébként 5ezer forintos munkadíjat állapítottak meg, 20e az üveg
Áhá, szóval ők megrendelték ebayről, megkérték, hogy várj, majd beszerelték olcsón.
Ennyi erővel te is megrendelhetted volna, időben ugyanannyi, ők meg beszerelik 5-ért, ahogy a papírra is írták, zsebedben meg marad bőven 10k felett..We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dorika87
őstag
válasz daveoff #4795 üzenetére
Na az remek, ennek örülök. Akkor egy 1000-est csökkent az ára
Hát akkor meglehet, bár tényleg azt mondták, hogy üveget cseréltek, de simán lehet, hogy aki mondta nem ő foglalkozott az üggyel és csak a papírból olvasta, mert arra is 3 hetes üveg rendelés van írva... (ami simán lehet, hogy a komplett előlapot jelenti) na mindegy, de tény, hogy tényleg szépen dolgoznak és nekünk 3 hetet mondtak mire megérkezik az alkatrész, de az valóban úgy is volt. Úgyhogy szerintem nálad is minden rendben lesz. Sok szerencsét!Ui: Ha visszakapod a tabot írhatnál pár sort a tapasztalataidról majd... köszi
-
veterán
Most kértem árajánlatot a lapos.hu-tól, és azt írták 24000Ft szereléssel együtt, és LCD+érintő panel+üveg előlapot együtt cserélik, mert ragasztott, úgyhogy külön nem lehet. Ezek szerint neked is együtt cserélték, csak valamit félreértettél. Így már reális az ár. Én is megcsináltatom náluk, nem fogok Kínából rendelgetni, majd ők megoldják, azt mondták kb 2 hét.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz amtibacsi #4793 üzenetére
Hát igen ez így van. Ezért is megért nekünk ennyit, mert tényleg nagyon kockázatos a csere, ahogy mondod én is folyamatosan csak ezt olvastam, azért is féltem, hogy milyen munkát végez a szervíz, de így utólag tényleg le a kalappal előttük, mert nagyon szép munkát végeztek. Került amennyibe került, de nem lett semmi baja, működik, egy karcolás sincs rajta, nem repedt el, úgyhogy már megérte a pénzt (ami persze nem volt kevés, de mi magánemberként be sem mertük volna vállalni, hogy megpróbáljuk a cserét.)
-
amtibacsi
aktív tag
Azért nem merte senki sem felajánlani, mert tényleg nagy a kockázat. 3 hetet vártunk a kínai kijelzőre, ami komplett volt. Mi van, ha az sem működik ? Aztán szereléskor is könnyen elpattan, ha nem figyel oda az ember, szóval ezért került annyiba, amennyibe. Egy szerviz kibír esetleg 15e Ft veszteséget, de egy magánember ennyit nem kockáztat, max., ha a sajátjáról van szó.
-
teo77
őstag
Sziasztok!
A nexus 7-et probalom QuickSupport-al (Teamviewer), de nem talalom a Teamviewer-en belul azt az opciot, amivel latni tudom a Nexus 7 képét, és vezerelni is tudom. A TW kliensben nincs remote gomb a bal felső sarokban, ahogy a YouTube videón. A Teamviewer 10 a server, a Nexus rootolt, es a legujabb Q.Support van fent rajta. Nalatok ez mukodik? Hogy kell bekapcsolni? Köszönöm![ Szerkesztve ]
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
dorika87
őstag
válasz amtibacsi #4790 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, de a többi helyen azt mondták, hogy lcd-t is kell cserélni és ott 40-50ezrekről beszéltek, szóval az sem lett volna reális, itt egyébként 5ezer forintos munkadíjat állapítottak meg, 20e az üveg. De ez mindennel így van ha Mo-n veszed. Külföldön minden olcsóbb. Ha azt a példámat vesszük amit korábban írtam, hogy külföldről megveszek párszáz forintért telefontokokat, itthon viszont ezeket több ezer magyar forintért áruljáké, szóval mint mindenki ők is ráteszik a hasznot. Sajnos ez van, de legalább megcsinálták, mert annyira félve indultunk el szervizet keresni, mert a legtöbb helyen, beleértve itt is olyanokat mondtak, hogy beadták szervízbe a tabot és két hónap után közölték vele, hogy nem tudták megcsinálni meg hasonlók... szóval én örülök, hogy legalább sikerült megcsinálni, és olyan mintha új lenne
UI: hozzáteszem ők mondták azt, hogy csak üveget kellett cserélni. Viszont nem értek hozzá, de attól mert az üveg elrepedt/bepókhálósodott már az érintőkijelző sem működött, és ilyenkor elég volt csak egy szimpla üvegcsere. Ezekszerint az lcd panel nem is sérült meg? Na mindegy, tényleg nem értek hozzá, csak ez a kérdés felmerült bennem.
Egyébként amikor leírtam a problémám (ide is) senki nem ajánlotta fel, hogy ő megcsinálná nekem feleannyiért úgyhogy ezért is lett a szervíz, meg azért is mert az a biztos. Környezetemben sem volt olyan bátor jelentkező aki megcsinálta volna úgy, hogy még garanciát is ad rá. Szóval lehet itt mondani, hogy drága meg minden, amivel sajnos tisztában van az ember, de nem volt más megoldás, evvan
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz amtibacsi #4783 üzenetére
Bocsánat, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt. Csak hozzá szeretném tenni, hogy nekünk azt mondták az üveget kellett cserélni, na most leellenőrizni nem tudjuk, szóval ki tudja végül mit cseréltek. Nem hiszem, hogy hazudtak volna. Ha pedig tényleg sikerült csak az üveget cserélni, akkor ügyesek voltak.
-
dorika87
őstag
Pont ezért is írtam, hogy én is azt hallottam, hogy általában ilyenkor kompletten szoktak cserélni. Viszont itt nekünk azt mondták, hogy csak üveget cseréltek, de tényleg olyan szép munkát végeztek, hogy észre sem lehet venni, csak ha az ember nagyon csekkolja, ill. tudja, hogy mit kell nézni/keresni rajta. Én ezért tartom az árat is elfogadhatónak a többi céghez képest, ill. tényleg nagyon szép, igényes munka volt, és sajnos hallottam olyan céget is aki rosszabb állapotban adta vissza az illetőnek a tabot mint ahogy ő bevitte, úgy emlékszem ezt itt írta valaki. Úgyhogy ezekhez viszonyítva mi meg vagyunk elégedve.
-
dorika87
őstag
Hát az meglehet, hogy még ez is dárágnak tűnik (tűnhet) viszont én csak ahhoz tudtam viszonyítani, hogy a többi cég tényleg drágább árajánlatot adott, tehát még mindig ez volt a reális Magyarországi árakhoz képest. Tisztában vagyok vele ha külföldről rendelek akkor olcsóbban megúszom, na de akkor még keresni kell valakit gyorsan aki beszereli stb...
Tehát mi akkor abban a helyzetben egyáltalán nem ebből indultunk ki. Ez ugyanolyan mint amikor egy mezei ember bemegy egy boltba, hogy ő szeretne a telefonjához tokot vásárolni vagy bármilyen tartozékot és mondanak neki egy árat, amit ugye tudjuk, hogy ha külföldről rendeljük meg a töredékéért, pár száz forintért megkapjuk.
Sajnos én is tudom, hogy mennyibe kerülnek ezek ha megrendelem, de mi szervízben szerettük volna megcsináltatni, nehogy mi van bármelyik ismerős rontsa el, és így legalább garanciát is kaptunk rá. Szóval ez a biztosabb és nagyon sok ember pont ezekért a dolgokért inkább a biztosra megy.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz assemble #4784 üzenetére
Hero-hoz még a sütőberakós, hd2-höz pedig a hajszárítós módszert ajánlották régebben, működtek is rendesen.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
assemble
addikt
Bezony.. Hacsak nincs otthon egy hőpuska
The front glass is adhered to the display frame, meaning you'll need a heat gun to get the LCD out—or replace the whole front panel.
Teardown(es ezzel egyutt is ezerszer jobban javithato, mint barmelyik ipad, azok lenyegeben egy nagy osszeragasztott masszak, amiket lehetetlen serules nelkul szetszedni es ujra osszerakni )
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz dorika87 #4780 üzenetére
Ha digitizer+lcd-t cseréltek volna, akkor talán reálisnak találnám az árat, bár azt sokallanám, de ha csak digitizert cseréltek, akkor meg kifejezetten drága volt, és erre nem mentség, hogy a többi még drágább.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dorika87
őstag
válasz daveoff #4779 üzenetére
Pont ma akartam leírni a tapasztalatainkat ezen a téren. Mi is sikeresen betörtük az üveget december 22-én, olyannyira, hogy használhatatlanná vált a készülék, tehát nem csak a törés volt zavaró, hanem egyáltalán nem működött az érintés sem, szóval így nem is lehetett hasznnálni. Ezért december 23-án gyorsán irány egy budapesti szervíz. (lapos.hu). Akik 25000ft-os árajánlatot adtak szereléssel mindennel együtt azt mondták kb. 1 hónap lesz a folyamat. El is fogadtuk az ajánlatot és január 5-én berendelték az üveget 3 hetes érkezéssel. A héten hétfőn jött az email (február 9.) hogy mehetünk érte. Úgyhogy még egész reális is volt a 3hetes rendelés plusz a szervizelés. Hétfőn át is vettük a "kicsikét" nagyon szép álapotban, szinte nem is látszik rajta a csere, mondhatni tényleg észre sem vehető, főleg annak aki azt sem tudja, hogy cseréltek benne üveget, illetve ha nagyon megnézzük akkor észrevehető, de az tényleg elhanyagolható, főleg, hogy tokban hordjuk ezért nem is fellelhető, mert pont a kereténél látszik egy hajszál vékony "valami" ami feltételezem a beszerelés miatt keletkezett csak, de egyébként tényleg abszolút nagyon jó munkát végeztek. He nem tudnám mit kéne keresni rajta, akkor meg aztán tényleg nem tűnne fel. A legtöbb szervíz a duplájáért vállalta volna el. Szóval így nagyon megérte, le a kalappal előttük, csak ajánlani tudom őket! Nekünk meg főleg azért is megérte, mert a tab egy nyereménykészülék és így, egy szerencsétlen baleset következtében nem is volt kérdés, hogy ennyit minimum áldozunk rá. Tény, hogy bántja az embert a dolog, de így még jól is jöttünk ki belőle, már a helyzethez képest.
Azt mondták a szervízben, hogy csak üveg csere történt, pedig én már hallottam azt is, hogy nexus 7 üveg cserét nem lehet megoldani lcd panel csere nélkül. Más szervízben legalábbis ezt mondták. Most ezek szerint meg lehetett, mert különben nem mondták volna, hogy itt csak üveg csere volt.AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
veterán
Sikeresen összetörtem a Nexust, ilyenkor mi a teendő? Van értelme javíttatni? Ha igen, akkor hol?
-
tononrg
csendes tag
No eddig bírtam...
Este ment vissza a 4.4. -
wardemi
senior tag
válasz donjohnson #4775 üzenetére
öröm hír , már egy két dolgot kipróbálnék pláne a split screen-t
Hogy ne csak off legyen, esetleg valaki használ vlmi multis képernyős cuccot ? Van drivon egy doksim meg pdf és egyszerre szeretném nézni másolni stb, szerkesztgetni a dolgaimat.[ Szerkesztve ]
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
donjohnson
addikt
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
assemble
addikt
válasz Anna331 #4773 üzenetére
A 2013-as az uj modell, az evszammal szoktak megkulonboztetni a regitol. De mondjuk ha a hatlapjukra ranezel, eleg gyorsan kiderul, hogy melyik modellrol van szo (fektetett nexus felirat, kamera, sztereo hangszorok, texturazatlan soft touch boritas). Amugy ha tenyleg jo allapotban van a cucc es nincs semmi komolyabb problemaja (elotte probald ki azert a fo funkcioit, hogy tenyleg rendben van-e), akkor ennyiert eleg jo vetel lehet szerintem, ez alig van a kinai legalja tabletek arkategoriaja felett, azoknal meg kicsit jobb cucc
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
100at rég nem ér meg, főleg nem használtan.
Azért ne legyünk ennyire elfogultak.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Anna331
újonc
2013/08 gyártású, megkímélt, wifi-s N7-ért 37e-t kérnek. Annyit megér?
-
Zirowe
nagyúr
válasz amtibacsi #4764 üzenetére
Cserebe ha elmozdul, nem tolt, illetve nem tudni, hogy melyik toltes a jobb az akksinak.
-
Zirowe
nagyúr
válasz amtibacsi #4752 üzenetére
Fejlesztesi opcioknal van ilyen lehetoseg, hogy a kijelzo maradjon bekapcsolva toltes kozben.
En nemreg probaltam egy darabig a qi toltest, hibamentes lollipop alatt is, bar maga a toltes nekem nem jott be.
-
FeRkE
őstag
válasz donjohnson #4759 üzenetére
Nekem sose indítja újra, érdekes módon. Mondjuk asszem be is állítottam annak idején, hogy maradjon a memóriában (Nova Prime).
(#4757) wdx: Azért van különbség a működésükben..
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
-
wdx
őstag
Az összes operációs rendszer ugyanúgy cache-eli a programokat, fájlokat, amik a gyors reagálások miatt szükséges. Ez nem pusztán android ficsőr. A baj az, hogy egyik se kezeli megfelelően. Ha van 3 giga ram, azt is telepakolja, ha van 16 gb, a felét tuti megeszi. Ez van.
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
FeRkE
őstag
válasz donjohnson #4755 üzenetére
Jó lenne már elfelejteni ezt az eszi a ram témát, az android memóriakezelése teljesen más, mint a windózé...
-
donjohnson
addikt
válasz amtibacsi #4754 üzenetére
most hogy mondod, én is egyre több hátrányát érzem a lollipopnak.
leginkább, hogy az xposed framework még mindig nem működik.
- nincs root jog elrejtés (tv go miatt jó lenne)
- nem lehet hangerő gombokkal ébreszteni a tabot
- nincs testreszabható kikapcsoló menü
- és tényleg jobban eszi a ram-ot...ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
amtibacsi
aktív tag
Nem használtam semmi ilyet. Gyári 4.4.4-re jött az OTA. Ez a frissítés óta van. Reggelre általában feltöltötte a qi, de mostanában csak 2-3 %-ot emelkedik reggelig. Lehet, hogy visszateszem a 4.4.4-et, azzal semmi gondom nem volt. Most úgy érzem kár vplt frissíteni. Rootolni is kellett PC-ről, féltem hogy tégla lesz Semmi előnyét nem látom a lollipopnak. Memória is kevesebb, mintha gyorsabban merülne, a lehúzós menü kényelmetlenebb, rondább lett a beállítások menü is, szóval nekem semmi sem jött be belőle. Irigylem azokat, akiknek tetszik
[ Szerkesztve ]
-
coreska
aktív tag
Ismét működik a GoTv, ami eddig Lollipoppal sajnos nem ment.
-
topyjo
aktív tag
Köszi, írtam egy szervíznek, várom a válaszukat.
" 10 milliárd légy nem tévedhet!"
-
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Leányom tabja mostanában 18-20 óra alatt töltődik fel. Több töltővel, és kábellel is próbáltam. Lemerülés 1 órq.
Vettem bele egy új akkut, gondoltam megdöglött.
Ezzel ua a szitu, lassan tölt, viszont a készenlét valamivel jobb lett.
Csak nagyáramu tablet töltővel próbáltam, usb töltésre 7-8 napot jelez.
Van valakinek ötlete?
Topyjo" 10 milliárd légy nem tévedhet!"
-
gPéter
tag
Üdv!Megbánta valaki hogy 4.4.4ről frissített LP-ra?érdemes frissíteni?
-
PistiSan
addikt
válasz ATM_automata #4735 üzenetére
1 kezemen meg tudom számolni, összesen hányszor indult újra a nexus7-em magától!
Teljesen gyári ROM-ot használtam mindig. -
Magnat
veterán
válasz tononrg #4733 üzenetére
Mikor megjött az első LP frissítés, nekem is elég gyakran (mondjuk naponta 1-2 alkalommal) újraindult egy darabig, aztán ez teljesen mexűnt. Nem csináltam factory resetet, csak magától meggyógyult - vagy a későbbi frissítés segített
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
tononrg
csendes tag
válasz ATM_automata #4732 üzenetére
Most indult újra, elfogyott a memória. Progi frissítés a play-ról, utána program indítás és már cikáztak a szines golyók. Nem vagyok boldog!
-
tononrg
csendes tag
válasz ATM_automata #4730 üzenetére
Barátkozok vele. Több memoriát eszik mint az előző... Root még nem volt, de a titanium miatt nem tudom sokáig húzni a dolgot. Frissülés után jött egy csomó hiba üzenet, ujraindítás és azóta minden klappol (kb 36 órája) .
[ Szerkesztve ]
-
ATM_automata
őstag
Nem tudom írta-e már valaki, de megjött OTA-n az LTE-s 5.0.2. Tegnap olvastam, hogy kiadták a factory image-et..na mondom még 2 hét és megjön OTA. Erre most be is dobta...
Kíváncsian várom, hogy milyen lesz. Nexus 4-en imádom.
What else?
-
Magnat
veterán
válasz DonDragonka #4727 üzenetére
Jah igen? Köszi, ezt jó tudni! Csak azért hittem azt, h készülékhez van kötve, mert pl a Wayteq is árul asszem plusz 5k-ért Sygiccel készülékeket. Akcióban vettem meg a full EU-t még nyáron, persze utána még olcsóbb lett :-)
-
DonDragonka
őstag
Sygic:
A licence széria szám, tehát oda és arra rakod amire szeretnéd, db korlátozás nélkül.
Akinek nem legális a Sygic az is tudja használni, de néha (tudatosan ) hibázik a progi, ez amolyan fejlesztői "genyózás"... Nem fizettél, akkor jöhet a szopóroller...[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Magnat
veterán
Én nem vagyok maradéktalanul elégedett a Sygiccel, bár tény h annyira sokat nem teszteltem ... de voltam már pl úgy, h gyanús volt az út amit tervezett és másfelé kanyarodva mind időben, mind km-ben kevesebbet kalkulált az általam választott útvonalra + ettől az új kezelőfelülettől sem vagyok annyira elájulva, bár ez utóbbi egyéni preferencia kérdése. Másrészt viszont baromi szimpatikus a lifetime frissítés, bár ha jól értem, a liszensz a készülékhez kötődik, nem a google accounthoz.
-
David3
őstag
-
dehecked
tag
Villamkerdes a mai napra, tolem nektek sok szeretettel
Milyen internetkapcsolatot NEM igenylo GPS programot hasznaltok?
Nyugodtan lehet fizetos, de mukodjon kifogastalanul. (Ha szamit, jelenleg 4.4.4, es ART fut a tabon )
Koszi a segitseget elore is! -
-
paxm
aktív tag
Sziasztok! Egy jó hír az LTE(deb) készülékkel rendelkezőknek! Vége nekünk is megérkezett a Lollipop 5.0.2.
A gyári kép innen letölthető: https://developers.google.com/android/nexus/imagesSamsung Galaxy S24, Huawei P30
-
Magnat
veterán
válasz assemble #4715 üzenetére
Nálam nem csak a Dolphinnal csinálja, kb mindennel ami memóriaigényes, jellemzően browserek meg játékok leginkább. Persze tudom, rajtam kívül itt senki sem játszik
Ezek alapján az a véleményem, h minden híresztelés ellenére a Lollipop több memóriát eszik mint a KK (vagy az alkalmazások esznek többet, lehet pl az ART miatt) és aki olyan dolgokat használ aminek kell a memória az észreveszi a különbséget, aki nem az meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz assemble #4710 üzenetére
Sokat használom a Dolphin browsert. 4.4 alatt 4-600 mega ram mindig szabad volt. 5.0 alatt viszont gyakran lemegy 300 körülire. Ilyenkor a Dolphin belassul, érzéketlenné válik, néha nem is reagál. Kilépek, memóriát törlök, visszalépek, jó. Ez az én bánatom 4.4 alatt nem kellett kilépkedni, törölni. Persze most azt mondod, ez a Dolphin hibája Más programoknál nem vettem észre, hogy gond lenne ezzel, de szinte csak a delfint használom
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz assemble #4710 üzenetére
Én a Lollipop óta nagyon gyakran találkozom azzal a jelenséggel, h kilépve vmilyen alkalmazásból a launcher pár mp gondolkodás után teszi ki az ikonokat, azaz kilapozódott a launcher a memóriából. KK alatt ez szinte soha vagy nagyon ritkán történt meg.
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz assemble #4704 üzenetére
Ma ismét megnéztem és sajnos a jó értéket mutatja. Kétféle RAM van az alkalmazásoknál, a futó programoknál mutatja a kevesebb értéket, ami tényleg 300 mega, de van cache is mellette. Szóval tényleg kevesebb marad 5.0 alatt, mint 4.4.4-nél, bár nem vettem észre, hogy ez gondot okozna, csak zavar :-)
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
-
assemble
addikt
válasz amtibacsi #4705 üzenetére
Nem hiszem h ne lenne kompatibilis, akkor valszeg inkabb egyaltalan nem mukodne.
Az eros gyanum az, hogy egy olyan erteket mutat, aminek a vilagon semmi jelentossege nincs android-on. Mert nem azt mutatja, hogy mennyi ram-ot eszik a rendszer, hanem sokkal inkabb hogy mennyi app van begyorsitotarazva, ami pedig alapvetoen minel tobb, annal jobb (egeszen addig, amig el nem fogy a ram, mert annal tobb progira tudsz ugy visszalepni, hogy ujra be kene tolteni).A fent emlitett helyen a rendszer alap beallitasaiban meg tudod nezni azt az adatot, ami tenyleg relevans, es tenyleg megmutatja, hogy mennyi a szabad ram (ami android-on tenylegesen azt jelenti, hogy mennyi ram az, amit a begyorsitotarozaott appok kidobasaval - amit a rendszer barmikor meg tud tenni es meg is tesz ha nincs eleg ram - el lehet erni).
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz assemble #4704 üzenetére
Nem hiszem, de az a 10 coll, az nagyon szép és az is elmegy 8-10 órát. Kezelni jobb a 7 collt.
Van egy Picuriram nevű program, az elég pontos, eddig minden gépen azt használtam. 4.4.4-en még 400 alá sem ment a szabad hely, most meg a 300 is gyakori. Persze lehet, hogy a progi nem kompatibilis a Lollipoppal :-)[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz amtibacsi #4702 üzenetére
Abbol van kismeretu?
Amugy az tenyleg nem rossz. A szabad ram alatt nem tudom, hogy a settings/apps/running-nal mutatott ertekekre gondolsz (ez esetben van nemi ertelme, ebben nem nagyon lattam szignifikans ugrast), vagy a tenylegesrol (amelyik esetben ertelmetlen a szabad ram-ot nezni az android ramkezelesi policy-je miatt - leegyszerusitve: mindent a ram-ban tart, amig tud, emiatt nem erdemes nagyon nezegetni) -
amtibacsi
aktív tag
válasz assemble #4701 üzenetére
Fiamnak van egy Xperia Tablet Z-je. Az elég jól megközelíti :-) Persze az ára messze nem annyi.
Az új 5.0.2-nél úgy tűnik, mintha jobban fogyna a memória. Ugyan azok a programok futnak. 4.4.4-nél 700-1000 mega volt általában a szabad hely, most meg van 300 mega is néha. Mondjuk nem befolyásolja a működést, de engem zavar. Reggel otthagytam kikapcsolt wifivel, 73%-on. Este kíváncsi vagyok mennyit fog mutatni :-) 4.4.4-nél néha 2%-ot is merült egy nap alatt
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2024: vízzel hűti új SSD-jét az MSI
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Videó stream letöltése
- GTA V
- Xbox One
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ Wifi 4GB / 64GB, ezüst
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest