Hirdetés

Google Nexus 7 (2013) - ránc: felvarrva

Bevezető, tartozékok

A Google tavaly a júniusi I/O konferencián mutatta be a Nexus 7 névre keresztelt táblagépet, mely egy csapásra az egyik legkelendőbb androidos tabletté vált. A jelenség nem okozott nagy meglepetést, a keresőóriás gondoskodott róla, hogy az akkor a közép és a felső kategória határmezsgyéjén lavírozó felszereltségű táblagép nyomott áron startoljon el, így az eszköz rögtön rá is ült az ár-érték arány képzeletbeli trónjára, ahonnan szinte a mai napig nem taszította le senki. Pár hónappal az eszköz bemutatása után az Apple is beszállt a kisebb kijelzős táblagépek piacára az iPad Minivel, melyet számos portál azóta is etalonnak tart. A Google idén viszont bekeményített, az Android 4.3 mellett az új Nexus 7-ről is lerántották a leplet, mely bár alig lett drágább az elődnél, a specifikáció egy abszolút felső kategóriás modellt idéz.

Google Nexus 7
[+]

A bejelentés után mindenki a kijelzőtől volt elájulva, ami nem is csoda: a Full HD felbontás és a hét hüvelykes képátló kombinációja igen magas pixelsűrűséget eredményez, a megjelenítő remek képet ad. A panel mellett szinte minden téren tapasztalható a fejlődés: az újdonság vékonyabb lett, támogatja a Qi alapú töltést, mindezt duplázott méretű RAM és felturbózott hardver mellett. Az elődhöz hasonlóan egyébként az új referenciagépet is az ASUS gyártja, ami a Google részéről egy logikus választás volt: a tajvani gyártó 2013-ban is remek táblagépeket dob piacra, elég csak a PadFone-vonalra vagy a pénztárcabarát MeMo Pad szériára gondolni.

Google Nexus 7
[+]

A készülék három kivitelben kerül piacra. A SIM-foglalat nélküli modellt 16 vagy 32 GB háttértárral lehet választani, az LTE-kapcsolatra is képes kiadás 32 GB kapacitású memóriával rendelkezik. A Speedshoptól kapott dobozon a szokásos nexus-os stílusjegyek láthatóak, a tartalma szintén az előző referenciamodelleket idézi, egy töltőn, egy kézikönyven és egy microUSB-kábelen kívül semmit nem rejt a csomagolás.

Google Nexus 7
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • ASUS MeMO Pad HD 7 - a hetes jelent

  A tajvani gyártó megint táblagéppel támad, amit a nagyon gyors és szép kezelőfelület, hosszú üzemidő és igazán kedvező ár jellemez.

 • ASUS MeMO Pad FHD 10 - full atom

  A tajvani gyártó újabb táblagéppel örvendezteti meg a leendő felhasználókat, hiszen nem csak árazásban, de tudásban, kijelzőben és sebességben is jól szerepel.

 • ASUS Padfone 2 - demokratikus átmenet

  Sokat finomodott a Padfone 2 elődjéhez képest, ez könnyebb használhatóságot, komolyabb hardvert és néhány korábbi extra kidobását jelenti.

 • Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

  A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.

Hirdetés