- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
A 2012-es verziót elèg jól gatyába rázta az 5.1.1- frissítès. Nektek van már tapasztalat róla?
Alister from Hell
-
Magnat
veterán
válasz assemble #4998 üzenetére
Igen néztem én is, inkább általánosságban mondtam... Bár ugye ha van bugfix, akkor valszeg mégis elqrtak valamit
PistiSan: Nekem meg egyenesen a kedvencem volt a 4.4, a Lollikon sokkal gyakrabban töltöget újra alkalmazásokat mint előtte.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
assemble
addikt
5.1.1 kint
-
Narxis
nagyúr
válasz assemble #4992 üzenetére
De az a baj, hogy ez nem olyan hiba ami mindig előjön. Ha előjön akkor meg töltő kihúz-bedug megoldja, lehet kivárok nyárig aztán minden mindegy alapon elküldöm. Előtte lemerítem 15-20%-ra aztán hátha reprodukálni tudják a hibát. Gondolom töltőre nincs gari.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
PistiSan
addikt
válasz assemble #4992 üzenetére
Nyilván sokkal hangosabb az a tömeg, akinek rossz tapasztalata van, mint az akinek jó!
Te sem kezdesz egy sehol sem kampányolni, hogy milyen jó ez meg az a cég, mert milyen gyorsan és problémamentesen ment a garancia, ellenben ha baj van, akkor rögtön megy beszólogatás. -
assemble
addikt
-
Narxis
nagyúr
Basszus még garis a tabom! Valamiért 12 hónapra emlékeztem de nem hagyott nyugodni ezért megnéztem és jótállási jegyben lévő matricán 24 hónap van írva tehát még szeptemberig garis. Szerintetek ha beküldöm ezzel a panasszal akkor szó nélkül kicserélik a microusb portot? Cordon-ról én csak rosszat hallottam...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Szendwich
tag
Sziasztok! 2 hete bedöglött teljesen a tablet. A Google logónál beakadt és nem akart tovább menni. A neten utána olvasva az jött le, hogy "memory chip" hibás. A készüléket német MediaMarkt üzletben vásároltam 1,5 éve, meg van minden papírja. Besétáltam a legközelebbi MM üzletbe az ügyfélszolgálatra ahol azt mondták, hogy nem biztos, hogy megjavítják mert a Cordon a Németországban vásárolt termékeket mindig pénzért javítja meg, stb. Adtak egy A4es papírra írt címet és telefonszámot, hogy ott próbálkozzak!
Következő héten írtam a MM ügyfélszolgálatnak, hogy ez és ez a bajom, mit tudnak tenni. Azt írta az internetes ügyfélszolgálat (mellékeltem a számlát, blokkot, stb.), hogy vigyem be tetszőleges üzletükbe és átveszik garanciális javításra a készüléket. Megírtam, hogy már bevittem és ott ennek az ellenkezőjéről tájékoztattak. Sűrű bocsánat kérés volt levélben, és vigyem be hozzájuk elintézik a garanciális javítást...Közben már leveleztem az ASUS magyarországi szervizével és velük intéztem a javítást.
Másnak is hasznos lehet ez a link a garanciális javítással kapcsolatban:
https://eu-rma.asus.com/pick_eu/h/ -
Narxis
nagyúr
válasz PistiSan #4988 üzenetére
Nekem mindig forró a töltő konnektorba dugott vége, ha már nem tölti akkor nem forró.
Asus webshop-ban találtam gyári töltőt 5000Ft-ért. Megvegyem?
-
PistiSan
addikt
Nekem egyszer volt olyan, hogy este rádugtam a töltőre a tabot, aztán pici cincogást hallottam!
A töltőbe bele dugott usb kábel adta a hangot, kb 1 éve nem húztam ki belőle, biztos volt egy kis kontakt hiba, fel is melegedett az USB végénél a csatlakozó.
Kihúztam, vissza dugtam és azóta is jó.
Aki gyakran használja a tabnak a microusb-jét, töltés + OTG, szerintem annál ott kophat el a csatlakozó inkább. -
Narxis
nagyúr
Pontosan az itt leírt problémám van.
Úgy látszik nem új keletű mondjuk én nem a konnektorból húztam ki ha lassan töltött hanem a tabletből és miután újra bedugtam akkor már gyorsabban töltött, ezért gyanakodtam a microUSB portra. Nem hiszem, hogy szoftveres probléma lenne mert a cikkben még kitkat-ot említenek nekem meg már gyári 5.1 van.
Lehet, hogy másik töltőt kéne vennem?
-
wdx
őstag
Ez nem olyan, hogy darab-darab? Mármint az usb aljzat nem szabványos? Hőelvezetéssel minden forrasztható.
[ Szerkesztve ]
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
Narxis
nagyúr
válasz PistiSan #4983 üzenetére
De az a baj, hogy nekem az OTG funkció is kell, nem csak töltésre használom azt a portot. Tehát ha megdöglik akkor vagy javítom vagy eladom vagy elajándékozom. :/
-
Narxis
nagyúr
válasz Polllen #4981 üzenetére
Ja ezt találtam én is miután keresgéltem egy kicsit de azt írta itt egy user, hogy
"almost impossible to solder. the original part is virtually impossible to remove without damage to underlying electrical component.I suggest replacing the whole unit part (usb and audio jack) which is a simple fix with no soldering or risk of damage to the nexus. this is also available on amazon for £12-16."
Szóval necces.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Ha gond van a microUSB csatlakozóval azt lehet valahogy cserélni? Ha igen akkor hol? Mennyibe fájna kb?
Azért gyanakszom erre a problémára mert van, hogy a töltés iszonyú lassú és ha egy kicsit lefele nyomom benne a töltő csatlakozó végét akkor egyből jobban tölti. Nem mindig csinálja és mivel sokat használom az OTG-t persze nem állat módjára de szerintem elkophatott vagy valami... :S
-
TheSaint
aktív tag
válasz assemble #4976 üzenetére
Anno az 5.0-t és most az 5.1 is image-ből lett felrakva, a köztesek OTA-n jöttek. Szabad hely bőven van.
Valami biztos nem stimmel, mert mint írtam egyfelhasználós és a két felhasználós környezet között már észrevehető a különbség (4.4-nél miért nem volt???). A második felhasználó érthetetlen korlátozásai meg szintén nem felhasználói hiba...Még annyit nyűglődök vele, hogy végignézem hátha valamelyik app (launcher, háttérképkezelő, billentyűzet) okozhatja ezt az agyrémet, bár szerintem ez sem tartozik az elfogadható kategóriába.
-
assemble
addikt
válasz hallerlaller #4974 üzenetére
lol, amikor legeloszor kiadtak a lollipop-ot, valahol valaki linkelt mar ilyet, de azota sztem illett volna kijavitaniuk. Milyen verziod van, gondolom nem 5.1?
TheSaint: passz, nalam 5.1 azota is perfekt. Soha nem kell varni semmire, minden poccre megy, kozel mindig minden animacio 60 fps, aksi is birja.
2 kerdes: factory image-bol raktad fel vagy ota-n? Mennyi szabad hely van? (celszeru >20%-ot mindig szabadon hagyni) -
TheSaint
aktív tag
Nexus 7 (2013) 5.01-5.02 és most 5.1 tapasztalataim:
Átlagos használattal, semmi játék, iszonyúan gyorsan merül a 4.4-hez hasonlítva.
Kétfelhasználós a tablet, ez még rátehet egy adaggal erre a memóriakezelés gondra, irtózatosan be tud lassulni, lagol, várakozik. Egy felhasználó esetén ez érezhetően jobb és később jön elő ez a hiba. 4.4 esetén itt sem volt semmi gond.
A második felhasználó valami nagyon végett módban fut, mert sem APK-t nem telepíthetek, áruházban több alkalmazás telepítése hibával leáll, fájlrendszerhez szinte hozzá sem fér (még egy háttércserélő program sem használható, mert nem fér hozzá a képekhez....) 4.4 esetén ez ment mint a karikacsapás.
Egyszóval átlagfelhasználóként (ez szó szerint) egy nyűg használni ezt a tabletet 5.x-el, ez az 5.1 volt az utolsó mentsvár, de megyek vissza 4.4-re, ez így nagyon komolytalan... -
Magnat
veterán
válasz hallerlaller #4972 üzenetére
Köszi, az a mókás, h már nem is először futottam bele, nemtom hogy felejtettem el
-
Magnat
veterán
Hi,
Mi lehet a kis fehér csillag fent az óra mellett? Eddig sosem láttam...
-
makosteszta4
újonc
Másnak is előfordúlt, hogy 5.1-es frisítés (ota) után az nfc csak 1szer működik, majd utána csak ha újraindítom a tabot?
-
rali98
csendes tag
Nekem eddig dual-boot-tal volt megoldva a tab, egy cyanogen kit-kat és egy 5.0.2 futott rajta. Így volt lehetőség próbálni melyik miben jobb. Ami engem zavart az 5.0.2-ben az a YouTube volt. 10 percnél hosszabb 1080p videót nem tudott 5mp nél hosszabb ideig folyamatosan játszani, mert állandóan töltött. Most leszedtem az 5.1-et és ugyanitt tartok. Érdekes 4.4-en egy 20 perces videónál a felénél tölt egyet és megy tovább. Nekem ez elég indok volt hogy visszategyem a 4.4-et.
-
zsocy
őstag
válasz andris5 #4964 üzenetére
Többen írták hogy a refurbished csak bubisban érkezett.
ne hagyd magad, ha nem küldtek csomagolást akkor nem is tudsz nekik olyat előadni. Simán lehet hogy az eladó akivel beszéltél nem tudja hogy milyenben küldik, neki csak annyi van kiadva hogy csomagost cserél.Hívd oda a vezetőt, magyarázd el, nincs mese keménynek kell lenni.
Esetleg menjenek hátra a raktárba és nézzék meg mibe vannak csomagolva az ilyen cuccok.
-
andris5
tag
válasz roland091 #4917 üzenetére
Srácok segítsetek már kérlek. Vettem egy Nexus 7 2013 16GB Refurbished készüléket az extreme digitaltól ami sajna hibás volt. Visszaküldtem de nem akarják 72 órában cserélni hanem 30 napon belül szervizelni amit kerülnék (minőségromlás, 30 nap) mert azt mondják nem küldtem vissza a csomagolást. Hozzám egy bubis fóliában érkezett a készülék és mivel rendeltem egy tokot is hozzá a tok kemény csomagolására volt rátéve a tablet és a töltő+kábel ez az egész volt egy félbehajtott kartonba csomagolva. Most valami karton keresnek rajtam amire én tökre nem emlékeszem. Nektek a refu terméketek miben érkezett? Volt valami csomagolása a bubis fólán kívül is? Hogy nézet az ki emlékszik rá valaki? Volt logózva pl: asus vagy nexus?
Nagyon köszi a válaszokat!
-
assemble
addikt
válasz amtibacsi #4960 üzenetére
Pontosan innen.
Eredetileg rootolt image-eket pedig ott biztos nem fogsz talalni, mivel ez a hivatalos oldal, a rootolas pedig kevesbe hivatalos dolog
Vannak eredetileg root-olt rom-ok is (xda-n tengernyi mennyisegben), de ezek sztem nem factory image-ek formajaban szoktak lenni (ahhoz digitalis alairas is kene sztem amit nem tudnak egyszeruen szerezni), hanem custom recovery-bol (CWM, TWRP) flash-elheto zip-ek formajaban.[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz amtibacsi #4956 üzenetére
Nem, kb semmi koze nincs hozza.
A factory reset csak letorli a user file-okat/beallitasokat, a rendszerhez nem nyul hozza, ha az mar modositva volt, ugy is marad.
A factory image restore ujraflash-eli/ujrairja a teljes rom-ot az erintetlen/modositatlan image file-bol.[ Szerkesztve ]
-
teo77
őstag
Sziasztok! Újabban nem tudok bejelentkezni a YouTube appban a fiókomba. Azt írja, hogy: hiba történt az indításkor, ellenőrizd a hálózati kapcsolatot és a rendszeridőt!
Nemrég feltettem egy tűzfalat, de le is szedtem. Arra gondoltam, talán az kavart be a hozzáférésekkel. De nem változott a helyzet, sajnos! Valakinek tippje a megoldásra? Köszönöm!
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
ctrlshift
csendes tag
3 napja frissítettem egy Nexus 7 II 16GB Wifi Only modellen az addigi v5.0.2 op.rendszert. Nagyon elégedett voltam azzal is, bár az utóbbi 2-3 hétben drasztikusan gyorsan merült le az akku - jellemzően a wifit jelezte ennek okaként.
Az 5.1 nálam még gyorsabbá tette a tabletet, egyszerűen brutális és tegnapelőtt este óta 94%-ig merült csak az akku, úgy, hogy egész nap autóval mozogtam állandóan bekapcsolt wifi mellett, sokat leveleztem és sokat böngésztem/olvastam rajta + viber. Mintha elfelejtett volna merülni...
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz amtibacsi #4940 üzenetére
Eleg tulzo, polgarpukkaszto cikknek tunik, akit erdekel, hogy valojaban mi a helyzet, ezt olvassa inkabb: [link]
Nekem szemely szerint semmi komolyabb gond nem nagyon fordult elo semelyik lollipop-on, pedig a legelso preview ota az osszes fent volt mar rajta, jelenleg 5.1-el megy, hibatlanul. -
-
amtibacsi
aktív tag
-
amtibacsi
aktív tag
válasz ATM_automata #4933 üzenetére
Mik a tapasztalatok ? Nálam is megvan a letöltés, de még nem mertem telepíteni
-
ATM_automata
őstag
Megjött az 5.1 N7 2013 LTE-re is. Most frissítem.
What else?
-
Polllen
nagyúr
válasz Polllen #4924 üzenetére
A teszt elmarad, mert 50%-ról nulláról merült ez a vackor. Már vagy harmadjára játsza el, hogy egyszer csak megkergül és meredeken lemerül egy fél nap alatt. A gyári monitorozó progi, meg a gsam battery monitor is azt mutatja, hog a wifi...
De mi a picsnek eszik a wifi annyit néha?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Magnat
veterán
Igo Szülinapp telepítése:
Apk-t leszeded innen: https://www.dropbox.com/s/gunzea60e1hs4x4/iGO%20Navigation%20Sz%C3%BClinApp%20%209.19.2.521564.apk?dl=0
Obb fileokat innen: https://www.dropbox.com/s/l1chndb4b4ys0nl/obb.zip?dl=0
Telepíted az apk-t, de nem indítod el
Az obb file tartalmát a benne lévő könyvtárral együtt kicsomagolod az sd kártya /Android/obb mappájába
Elindítod az Igo-t
Örülsz
Sorry a linkekért, vmiért a Boat nem engedi a fórumos linket, pedig eddig engedte.
Nincs semmiféle hack a dologban amúgy, mindössze telefonról (lg g2) leszedtem a szóban forgó fileokat.[ Szerkesztve ]
-
-
teo77
őstag
Sziasztok! Valaki már bootolt Nexus7-ről pc-t, Drivedroid segítségével?
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
PistiSan
addikt
válasz Ixion77 #4919 üzenetére
Telefonomra most települ!
Ha esetleg valaki valami türkközés által meg tudja oldani a telepítést a tabla, ne felejtse el megosztani velünk.Most olvasom a lincenszt!
Azt írja: "Szoftver használata olyan Eszközökön ajánlott, menylek kijelzője kisebb mint 7" tehát ez egy ajánlás, lehet nem kőbevésett szabály! Nem lehet hogy 5.1-es andorion nem fut, és ezért nem kompatiblis?Akinek 4.4 van tegyen már egy próbát legyen szíves!
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PistiSan #4908 üzenetére
Mostmár biztos, mivel megjelent: Nem kompatibilis
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
David3
őstag
Nekem is megjött az 5.1, épp települ...
-
andris5
tag
Újítottam egy refurbished készüléket a az extrem digitalból. Az érintés érzékelőjével gáz van így megy vissza. De ami érdekel az az, hogy ezeket a refurbished termékeket csomagolás nélkül küldik? Csak egy buborékos tasakban volt benne. Normális ez?
Kérem aki tudja a választ írja meg, hívnám őket, hogy elállás legyen vagy tudják normálisan cserélni a cuccot.
-
Brett001
aktív tag
válasz Polllen #4911 üzenetére
Hááát nem is tudom...tényleg mintha fürgébb lenne, de már nem emlékszem a tempóra, mert simán az 5.0.2-őt nem sokáig használtam, mert utána feltettem a Glitch kernelt, amivel tényleg megtáltosodott. Viszont a Glitch egyelőre csak 5.0.x-hez jó, megvárom mig elkészül 5.1x-re is.
[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
PistiSan
addikt
-
Gombinyó
őstag
10 napig ingyenesen tölthető lesz az iGO.
-
FeRkE
őstag
válasz hallerlaller #4902 üzenetére
Tegyék is, gáz, ami eddig ment, hogy a 3G-s hetekkel/hónapokkal később jelent meg..
-
assemble
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Samsung Galaxy A9+ Tablet
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest