Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
Sziasztok,
nem ismertek valakit, aki hétvégén is meg tud csinálni egy bekapcsoló gombot?
Köszi
-
syl5
őstag
Olyan 8-9 hónapos lehet a Cataclysm 5.0 rom-om ex kernellel, és mostanában nagyon zavar a rossz akksi idő.
Minden este töltőre kell tenni, pedig olyan sokat nincs használva, csak mindig online. Wifi, mobiladat mindig bekapcsolva, LTE hálózaton, és még GPS be sincs kapcsolva.
1 - 1,5 óra sot van benne, és estére tolni kell töltőre, mert a köv napot nem bírná.
Szóval érdemes romolni, vagy nem lesz jelentős javulás? -
syl5
őstag
Ez rohadt jó, tudtátok?
You can switch between Chrome tabs by swiping across the navbar. -
syl5
őstag
válasz
radicspeter1 #35712 üzenetére
Thx!
Jó ez a téma, ezt linkelted már?
-
syl5
őstag
Még egy tipp!
Válaszd a Domino NetPlusz M 500 MB-ot az első hónapodra, mert az első 30 napban csak 190 Ft.
Ezzel egyben spórolsz, és be is tudod lőni az adatigényedet. 30 nap után indok nélkül kikapcsolhatod, és átválthatsz 200 MB-ra.
-
syl5
őstag
válasz
GrooveHero #35650 üzenetére
Egyszerű.
Kezd el monitorozni a mostani szokásaidat, és meglátod mennyit fogyasztasz.Egyébként nálam is hasonló a szitu, kb napi 1 - 1,5 óra mobilnet, és az 500 Mb-ot soha nem tudtam elhasználni. Leváltottam 200 megára, amiből éppen kijövök.
A 10 Mbit sebesség tökéletesen elég mindenre. -
syl5
őstag
válasz
johnsmithnex #35284 üzenetére
én meg újratelepítettem az alkalmazást és minden helyreállt.
-
syl5
őstag
válasz
SybenX #35217 üzenetére
20 perc az nem túl sok, én ezért nem váltanék fapadra.
Jó az a Chrome, csak csináljanak a Lollipop-al valamit. Mondjuk a Chrome is olyan, mint a .....-öm, egyszer 2 óra alatt leszívja az akksit, máskor meg 4 órát is kibír. Valószínűleg mondjuk ez is a play sevices-el van összefüggésben. -
-
syl5
őstag
válasz
SteveJobs #35179 üzenetére
Hát én OC-olni biztos nem fogom a Nexus-t, mert így, alap frekvencián is brutálul fel szokott melegedni, de kössz a tippet.
Mozzarella:
BoostPop üzemidő pontosabban?
SOT mennyi átlagban?
Quick Toggles panel szerkeszthető benne?Amúgy most elvagyok a dec eleji Cata stable rommal meg ex 2.04 kernellel.
Ez még 5.0 alapú, én ha váltok az már az 5.1 lesz. -
syl5
őstag
Én pont azért vettem Nexus-t (az 5 volt első Nexus-om), mert úgy gondoltam mivel ez egy referencia telefon, így biztosan használja a Google a fejlesztéseknél, kvázi erre fejlesztik az Android-ot.
Ugye tudjuk hogy félresikerült a Lollipop, és értetlenül állok én is sokszor a telefon előtt.Gyakorlatilag kiszámíthatatlan az akksi teljesítménye. Kb olyan 3,5 óra SOT-ra állt be 1,5 hónap után.
Semmi nem változik a telefonon, ugyanaz a használati szokásom, új alkalmazást nem telepítek.
Csak a frissítéseket szoktam feltolni rá.
Múltkor drasztikusan elkezdett csökkenni az üzemidő, leesett 2 óra SOT-ra.
A play services újratelepítése segített, visszaállt az eredeti SOT. Érdekes, mert ugye ugyanaz a verzió ment vissza.
Most meg (lekopogom) szinte lemeríthetetlen a telefon. Tegnap 4,5 óra SOT-ot hozott, egész nap nyúzva volt mindennel.
Szóval elég kaotikus. -
syl5
őstag
válasz
s3nsitivity #34875 üzenetére
Öregapám is volt, régen...
Nem fogok magyarázkodni, nem érdekel a gyerekes hülyeség, kinőttem már belőle.
Tanulmányozd ezt és ezt és ha majd megértetted, akkor beszélünk.
Kis adalék: ha egy előfizetői csomag nem foglal magában internetet, akkor mégis mit akarsz kiegészíteni, mivel? Persze lehet kötekedni a rokonértelmű szavakkal, mint bővítés, kiegészítés. -
syl5
őstag
válasz
s3nsitivity #34852 üzenetére
Ma rendeltem meg a Netplusz Arany és Platina-t.
Mivel váltig állítod a hülyeséget, tisztáznék pár téves információt.- Önálló csomagként is rendelhető, nem csak kiegészítőként. Eco-m van, tehát biztos nincs semmilyen internet csomagom, a napinet is tiltva van/volt.
- LTE hálózaton működik, és simán hozza a 10/2 Mbit/s-os sávszélességet, ami nyilván magasabb, ha kiegészítő csomagként van rendelve az alap internetcsomagnak megfelelően. -
syl5
őstag
válasz
s3nsitivity #34845 üzenetére
Most mértem 10/2 Mbps
-
syl5
őstag
Dirty Flash-el ráhúzhatom a Cata-ra, megmarad majd mindenem és jól fog működni a rom?
Amúgy tegnap frissítettem a Play Services-t a legfrissebbre APKMirror-ról.
Na annak a módja szerint jól szét is ba....ott mindent, alig ment valami szolgáltatás, még a Gmail se.
Aztán letöröltem minden adatát, leszedtem és újratelepítettem Play Store-ból.
Azóta mintha visszaállt volna a rend. Nem akad a teló, most pofáztam fél órát 3G-n, 5%-ot merült.Szal meglátom mi lesz, ha nem muszáj nem variálok, mert mostanában nagyon fontos hívásokat várok.
-
syl5
őstag
Egy decemberi stable Cataclysm van fent a telómon. Ez még 5.0-ás Lollipop.
Ma reggel feldobta, hogy frissítsem 5.0.1-re. Gondolom nem kéne. Vagy lehet?Inkább mondjuk a legfrissebb Cata-t kéne feltennem, meg mellé a legfrissebb Ex-et.
Ezt meg tudom úgy csinálni, hogy ne kelljen újra minden alkalmazást letölteni, beállítani azokat, magát az Android-ot, megmaradjon a híváslistám, sms-eim, stb?
Ha letöltöm a legfrissebb új Cata-t, akkor ha nem wipe-olok akkor megmarad minden? Jól működne így? -
syl5
őstag
válasz
randras_83 #34724 üzenetére
Kb 2 honapja lollit hasznalok. Arra gondoltam, hogy par hete meg siman kihoztam 3,5 ora sot-ra most meg orulok lassan 2-nek is.
-
syl5
őstag
válasz
tpapru #34717 üzenetére
Hát ezzel én is pontosan így vagyok, ezért nem használok MIUI-t (még).
De úgy látom kénytelen leszek, mert 3 év alatt nem változott semmit a stock Android, és annak gányolásai, a nagy Nexus-ra sincs egy normális rom.
Cata + Ex bírta jó 1,5 hónapig, azóta érezhetően lassabb lett, és az akksi is merül, mint az állat. 4 óra sot helyett 2, meg ilyenek. Még mielőtt megkapom, nem változott semmi a telón, nincs új app, stb. És hetente újra is kell indítani, a memória elszivárgása miatt is.
-
syl5
őstag
Cataclysm 2014/12/05 stable van fent (5.0) és ElementalX 2.04-es kernel.
Mostanában elég sokan panaszkodnak, hogy nagyon rosszul hallanak telefonba, és én is belefutottam már, hogy nagyon akadozik a vonal. 3G hálózaton használom.
Ti nem tapasztaltok hasonlókat?
Mivel javíthatnék ezen szerintetek?Egyébként sajnálom, mert nagyon meg vagyok elégedve ezzel a kombóval.
Igaz, hogy egy hetes uptime után (annak ellenére, hogy 600-700 Mb RAM-om még mindig szabad, és kidobok mindent a memóriából) hajlamos behalni, és folyamatosan újratölteni mindent, még a launcher-t is; de nagyon stabil, smooth, és nagyon jó az üzemidő is.
Például:
A hetekben volt olyan, hogy egy töltéssel 3 napot bírt, amiben 3 óra 15 perc kijelzőidő, 30 perc telefonálás volt google szolgáltatsokat, alkalmazásokat használva.
Aztán volt olyan is, hogy egy nap alatt 4 óra SOT, 1 óra 20 perc hanghívás, Chrome-al, maps-el, keresésekkel.
Most is 5 % áll az akksi, reggel lett levéve a töltőről és egész napos használatot simán bírta. 4 óra SOT, negyed óra szövegelés, Chrome, Youtube, OLX, Duolingo, Gmail.
Szóval jó, na. -
syl5
őstag
válasz
marquuard #32893 üzenetére
Szerintem:
Nem fogsz komplett új készüléket kapni.
Jól szerelhető, kicserélik a komplett első házelemet az oldalsó burkolattal, mert abba van benne a kijelző, plusz érintő beleragasztva.
Talán még kapsz egy új hátlapot is, mert levételkor sérülhet.Amúgy milyen hibái voltak?
-
syl5
őstag
BUÉK mindenkinek!
Ki törte össze a telóját? -
syl5
őstag
-
syl5
őstag
Csak szólok, hogy munkatársam N5-je ilyen merev bumper-től, meg pattintós toktól repedt meg.
-
syl5
őstag
válasz
s3nsitivity #32679 üzenetére
Benne van már.
Nem tudom, én a stabil dolgokat szeretem, betateszteltem én már eleget a guglinak, meg a a 3rd party szoftverek fejlesztőinek. -
syl5
őstag
A friss akksi mondjuk sokat megmagyaráz. Az enyém már 11 hónapos, és nem volt kímélve, 1-2 naponta mindig le volt merítve. Az kb 150-200 töltés, az szerintem jelentős különbség.
Mivel böngészel?
Sokat szoktál vagy az elenyésző? Mert a chrome sokat tud nálam is fogyasztani.
Ki mivel böngészik?Érdekes dolog ez az üzemidő.
Legközelebb pls egy részletes akkuhasználatot is csatolj, okulás gyanánt. Kiváncsi vagyok már rá nagyon. -
syl5
őstag
válasz
beloadjoker #32609 üzenetére
Egy screenshot-ot a a fényerő beállításról is tolhatnál.
Bár itt is jól látható, hogy simán tud jelenteni 1-1,5 óra plusz kijelzőidőt, ha 9-10 óra alatt van lemerítve a telefon.
-
syl5
őstag
Épp erről van/volt szó, kb mindig, legalábbis az elmúlt két, három hétben biztosan.
Alapvetően a kernel határozza meg az üzemidőt, a többi ízlés kérdése. Dupla koppos ébresztést nem szabad bekapcsolni, mert az nagyon merít.
Cataclysm Rom (stock alapú) + ElementalX vagy Codeblue kernel.
Többen is Cata + EX párost használunk, köztük én is, de a CodeBlue-t is sokan dícsérik.Euphoria sem rossz a véleményekből ítélve. Elvétve van egy-két MIUI user is jó üzemidővel, de az eggyel korábbi Android főverzión alapszik.
Amúgy a választék nagyon szűkös. Ahhoz képest, hogy fú ez Nexus, és mindenki az írja/mondja hogy nagyon nagy a community support alig van egy pár épkézláb rom.
-
syl5
őstag
válasz
SteveJobs #32458 üzenetére
Milyen az a legjobb kijelző idő?
Néztem én is a MIUI-t, de elég idegesítő az a lekerekített kiejlző, hogy trükközni kell minden reboot után, hogy legyen LTE, meg túlságosan nyomul már a Xiaomi az account-jaival. Plusz a téma menedzser kínai, nem érteni belőle semmit, és már pénzbe kerülnek a témák?
Kicsit hatalmas csalódás volt a V5 a Nexus-on, 3 év V2-3 használat után. -
syl5
őstag
válasz
fornettisuti #32258 üzenetére
Launcher van rajta, gratulálok, nem...
-
syl5
őstag
Például most is 4 órás bumlizás volt tömegközlekedéssel. Fitnesz, helymeghatározás aktív (GPS nincs bekapcsolva, Wifi hálókat nem scan-eli állandóan), 3G hálózaton volt, de offline volt a gép végig. Így 4 óra alatt 5 %-ot fogyasztott. Ugyanez a mennyiség éjszaka egy helyben 10 óra alatt fogy el. 2G hálózaton volt hogy csak 2 %-ot kajált 8 óra alatt, éjszaka. Viszont a 2G-t nem szeretem, mert érezhetően rosszabb a hangminőség, és 2 G-ről nem tud közvetlenül LTE-re váltani. ( Úgy van most beállítva, hogy sleep-be 3G hálózaton van, ha ébren van és mobilnet aktív, akkor pedig átvált LTE-re. Ez így gyors, de 2G->3G->LTE az lassú).
De amúgy biztos ki lehet belőle hozni vele sok használattal is nagyon sok kijelzőidőt, csak nem mindegy hogy hogyan. 2G hálózaton, helymeghatározás, lépészszámláló, asszisztens és mindenféle extra nélkül, valami ultra minimál launcher-el szerintem kb a Nexus és az okostelefon lényege veszlik el.
Én inkább megpróbálok majd valami nagyobb akksit applikálni bele és/vagy valami hátlapra csatolható külsőt szerezni hozzá, ha van.
-
syl5
őstag
válasz
arkone #32215 üzenetére
Nagyon sokat számít egyébként minden. Mi minden van bekapcsolva, milyen alkalmazások futnak, milyen fényviszonyok között használjuk (auto fényerő ugye nem mindegy, hogy egy sötét szobában minimális, vagy szabadban full fényerő), mozgásban van-e az ember, mobilhálózat mennyire stabil stb, stb.
Az sem mindegy, hogy a 4-5 órákat egy huzamban érik-e el, vagy megszakítva, mert egyhuzamban a készenléti merüléseket kvázi megspóroljuk, ami simán el tud vinni 20-25%-ot, ami egy moderált fényerőn 1 óra kijelzőidő is tud lenni.Nekem is nagyon változó a kijelzőidőm, kvázi egy huzamban, amikor egy nap (16 óra) alatt lemerítem a telót, akkor ~ 4 óra is szokott lenni. Amikor moderált használat van, akkor 2 napot (35 óra) bír ki, és már csak kb 3 óra a kijelzőidő. Most pedig ment 57 órát, és már csak alig léptem át a 2 órás kijelzőidőt.
-
syl5
őstag
válasz
marquuard #31901 üzenetére
Nincs.
Automatikusan dob be oda gyakran használt kapcsolókat, én így tudom.
De elég hülyén működik. Rányomsz a színek invertálására és azonnal beteszi oda, aztán az életbe nem tudod onnan kiirtani.
Szeretem az android-ot, már eljutottunk oda is, hogy egy stock android is használható, és nem érzed azt minden hiányzik belőle, de még mindig nagyon nagy hülyeségeket tudnak beletenni. Példának okáért ezt is, hogy nem lehet módosítani a kapcsolókat. -
syl5
őstag
Ez az OTA 5.0.1 egyébként wipe-ol mindent?
Rom csere után mivel szoktátok könnyen, gyorsan, bugmentesen újrahúzni az alkalmazásokat, és azok beállításait, adatait?
-
syl5
őstag
válasz
radicspeter1 #31566 üzenetére
Szerinted a rom vagy a kernel vagy a kettő egyben, ami miatt ilyen jó az akksihasználatod?
-
syl5
őstag
válasz
radicspeter1 #31540 üzenetére
Mi az a SOT?
-
syl5
őstag
A fényerő nálam megoldódott, rájöttem egy feature-re. Ugyan auto fényerőn van de mindig ott van a status baron a fényerő szabályzó, furcsáltam is. Ha ezt lejjebb veszem, akkor valszeg szűkíti, vagy finomítja az auto fényerő tartományát, mert már nem égeti ki a szemem, és most járok 2 óra 12 perc kijelzőidőnél és 53 %- os az akksi. Igaz most nem hallgatok bt headset-el online stream-et.
-
syl5
őstag
Aha, szóval belaktad a telefont.
Na mindegy. Tegnap én 3 óra 35 perc kijelzőidőt hoztam össze 7 %-ig. Nem kíméltem, sosem killelem az alkalmazásokat, szeretem ha rögtön felugranak memóriából. Én is Wifin böngésztem, telepítem, beállítottam az alkalmazásokat. Mindeközben volt kb 1-1,5 óra radio stream hallgatás is Tunein-al.
De nekem rootolt stock-al is kb ugyanennyi volt az üzemidő 11 hónapos akksival.
Neked mennyi idős az akksid?
Rootoot a gyári rom, vagy az sem?Illetve azt vettem észre, hogy nekem az automatikus fényerő kicsit mindig magasabb fényerőre állít. Nincs erre valami kalibráló tool? Azzal is lehetne fogni valamennyi üzemidőt szerintem.
Akksit cserélt már benne valaki nagyobbra?
-
syl5
őstag
Tény, de nekem hiányzik belőle a status bar-on a gyorsgombok customizálhatósága.
Most a Cataclysm-ot próbálgatom, eddig jónak tűnik Elementalx kernellel, úgy tűnik az akksival is jól bánik. Viszont hiányzik egy két statusbar feature Nx ből, pl dupla tap-ra alszik, jobb oldalt lehúzva rögtön lejönnek a kapcsolók. De a Cata-ba meg nagyon jó feauture szerintem, hogy feleslegesen nem Lte hálót használ, csak ha be van kapcsolva az adatforgalom és ha nem alszik a teló.
Szóval többől lehetne egy igazán jó romot csinálni, illetve talán a gyári bánik a legjobban az akksival, de erre nem vennék mérget. -
syl5
őstag
válasz
radicspeter1 #31410 üzenetére
De, az Nx nagy valoszinuseggel a double tap to wake miatt zabál nagyon sokat. Elementalx pl figyelmeztet is, hogy megeszi az akksit es a default beallitas az, hogy 15 sec utan leallitja a figyelest.
Egyebkent utobbi meg a folyamatos figyeles mellett is kevesebbet fogyaszt, de igy is sokat.
Nx-nek nem hasznal az sem, hogy menubol kikapcsolod az opciot, kar pedig tenyleg eleg gyors es smooth a rom. -
syl5
őstag
válasz
s3nsitivity #31086 üzenetére
Akkor nekifutok még egyszer.
Csak baromira felidegesített, hogy se hangouts, se fitness.
Nincs valami full leírás mi van kiszedve belőle, milyen tweak-ek annak hozzáadva, stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby rádiós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest