- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #97693 üzenetére
én sem tudtam, csak szemléletesen elmesélték néhányan
és a maradványok azért még látszanak : ) de szépen kiépült, lett egy bosss valami is, környéket is rendbevágták, hát ja, nem tökéleteskoko52
én falun nőttem fel egy darabig, aztán város, sokat éltem szentesen is és ugye az egész más világ - nem is tudok másik városról ahol nincs közlekedési lámpa, talán egy volt és már az sincs -
ettől független bármilyen mocskos a nagyfalu én imádom minden pro/kontrájával együtt, ilyen egy világváros -
F.E.K..
senior tag
válasz
Gyuri27 #97693 üzenetére
Jaja, a bevásárló központ megépülése előtt úgy nézett ki a hely mint egy disztópikus sci-fi, ahol a rosszak győztek...
Most egy fokkal jobb... de csak egy fokkal (külön "kevenc", hogy a MÁV peronjai felé vezető gyalogos átjáró az erdeti pompájában ..khm.. tündököl gyakorlatilag...
-
Ciccuka
veterán
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #97368 üzenetére
Olyan vagyok mint a rossz megrendelő.
Szempontok : férjen bele a keretbe (100K) és a házba, minimum 8GB VRAM legyen rajta, de inkább több, lehetőleg ne AMD legyen, és ne fogyasszon sokat, legyen rajta minimum félév garancia, és lehetőleg ne bányából jöjjön, csak olyan jöhet szóba aminek a doboza és a tartozékai is megvannak. Sok pozitívos eladótól, és nem lenne baj ha közel lenne. Ha 25-30-at még hozzátudnék csapni a keretemhez, akkor a problémák egy része kiiktatható lenne, de hol van abban a kihívás? (hol van a +30 ezer?
)
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #96877 üzenetére
én nem is szoktam megtiltani az alkut
csak közlöm fix ár - szerintem nem nehéz értelmezni : ) -
én alkudok-e ahol nincs kiírva? jah, legyen apró, legyen multi, legyen bármi, ha nincs kiírva
na most aki fix árra nekem elkezd alkudozni a hagyományok miatt hagyományosan küldöm el oda ahova mindig szeretett volna menni csak nem volt elég support: )
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #96373 üzenetére
Én E8600-as gépet árultam 2 éve. Apuka hívott, hogy kislányának lovas játék megy-e rajta. Mondom passz, szerintem nem, de ha akar, akkor eljön és megnézi. Hát Ő itt van a közelben, szerinte jó lesz, elvinné. Mondom akkor hajrá, jöjjön, de csak egy próba után.
Odaültettem a gép elé, töltse le, próbálja ki. Mit ne mondjak, állókép, ahogy vártam is. Mondom ezért jobb kipróbálni gyermek nélkül, 15 perc volt, gyerek sem csalódott, ő sem költ hülyeségre.
Ő boldog volt, mert nem dobott ki pénzt fölöslegesen, én meg boldog voltam, mert Anyukám nem csuklott egész szenteste... -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #96168 üzenetére
nb
a nevet privátba azért leírhatod
figyi az olyan mint mikor kiírja a delikvens eladó 2db akármi x ezer ft-ért, és a hirdetésben közli, az ár egy darabra vonatkozik
wtf...evidens, hogy a két darabra kell vonatkoznia az árnak, anélkül egyértelmű megtévesztés - hirdetésben már hiába írja azt hogy ami a címben van egyébként kamu -
ezt régen azonnal javíttatták a userrel, legutóbb az volt ne szóljak ilyenért többet
te meg ne reklamálj, mert visszakaptad a pénzed, így gyakorlatilag nincs mit értékelned - neméntaláltamki' : ) - -
-
-
-
Top cat
addikt
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #94913 üzenetére
Melyikről beszélsz konkrétan? Sokmindenről volt szó.
Én csupán a Silver prociról beszéltem, hogy ha találnék ilyen N6000-est értelmes kiépítésben, az tök jó lenne: Értsd: desktop alaplap (noti szóba se jöhet), 4sata, akkor tök jó lenne, és váltanék rá a NAS-ban.Egyébként nem hiszem, hogy egy 15-17 wattos noti proci leeszi az ember haját és faszolni kellene az ilyen 6-9 vattos vackokkal hütés nélkül természetesen.
Mivel egész nap megy a NAS, ezért fontos a fogyasztás.
És ilyenkor nem mindegy, hogy 6-10W vagy 15-17W-os noti proci, mert alapból dupla fogyasztás, és 24/7-ben már azért kiütközik.
De teljesítményben meg mégis jobb, mint a mostani ITX-es J5005-öm [link] . (amire VNC-vel fel szoktam csatlakozni néha menedzselni, tehát ezért nem baj, ha többet tud, mint egy celeron).Neked teljesen másra kell most a noti, oda az N6000-eseket, de még a linkelt emagos műanyag csodákat bottal se piszkálnám meg. Ha olcsón kell jó, használt üzleti párti vagyok.
#94914 hcl : Meg a TDP keret nem jelenti azt sem, hogy az mindig annyit eszik. Terhelve kb. eszik annyit. A 100W+-os desktop procik persze zabálnak, de a legtöbb lapos fogyasztása kb. mindegy.
TDP igen, de érdekes módon a J5005 10W-ban megadva, nem tudtam 10W fölé menni vele. (nyilván az egyéb perifériák, alaplap, vinyók adtak hozzá)
Notinál meg egyik mai gép sem rohasztja le fél óra alatt az akksit, szóval szerintem sem annyira kardinális kérdés már a notifogyasztás, mint régen. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #94872 üzenetére
Gondoltam ránézek, mi van a piacon. 2perc kutatással én ezt találtam. [link] Nem biztos, hogy megfelel, csak képbe akartam kerülni, mik a lehetőségek.
Lenovo T540, tehát 15-ös kijelző, erős 4.gen proci, GT730-as kártyával. Oké, ez fos, de jobb vga-val úgyse fogsz ennyiért találni, de legalább teljesül a dedikált video. Mindez 90e. Nem tudom, mi fér bele a "80 körül"-be. -
-
-
-
-
-
válasz
Gyuri27 #93919 üzenetére
Akkor azt mondod amit én. Ez megnyugtató
@Chaser : Természetesen. Cserélhető, csak nem egyszerűen. Pl. üzleti laptopoknál megkülönböztetnek CRU-t és FRU-t, nem véletlenül.
"ahhoz hogy egy nem forrasztott akkus csodafonban kicseréld az akkut a kezed kell "
CAT gombos telefon, ahol csavarhúzó is?
Nokia 625, ahol ugyan nem volt forrasztva az akku, de szét kellett csavarozni a telót?
Samsung A5 2017-től kezdve a lemelegítős hátlapos Samsungok? Az akku nincs forrasztva, bár kétoldalúval ragasztva igen, de amúgy csatlakozós. (Itt írtam róla.)Egynémely laptopokban a LCD cseréhez is elég egy csavarnyúzó. Most akkor az sima csere, vagy javítás?
Megint szőrszálhasogattok. -
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #93916 üzenetére
Tavasszal elmentem ismerőshöz ágyat összerakni. Fogassuk már össze akkor a szekrényt is ha itt vagyok. Ehhez ugye fúró, bútorösszehúzó csavar, két csavarhúzó. Összehúzó csavar volt is nálam, fúró is, na de csavarhúzó, nekem készletben egy szár és 60+ bit, a másik szett otthon, mert használtam. Nem készültem másikkal...
- Kellene egy csavarhúzó még, csillag, lapos mindegy, hoznál?
- Nekem nincsenek szerszámaim, ezért hívtalak át!!!
Megoldottam csupasz bittel...Tehát a csavarhúzó az szerszám
Ezt még a HÜLYE haverom is tudja. Az más kérdés, hogy egy kibaszott kalapácsa van csak, diót törni, és semmi más!
-
válasz
Gyuri27 #93916 üzenetére
"Javitás: kell hozzá eszköz, némi tudás."
A csavarhúzó eszköz, a tudás ahhoz is kell, hogy szét tudd szedni.
Egy zárcsere egy fényképezőgépben pl. lehet, hogy nem jár forrasztással, csak csavarozással, meg csatlakozók macerálásával, de igencsak több tudás kell hozzá, mint egy egérben pákával kicserélni egy kapcsolót. -
-
fatpingvin
addikt
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #93871 üzenetére
Van annyi egér. Illetve esendő vagyok, mint írtam, az M100 formája annyira kényelmes számomra, hogy ebből hajlandó vagyok újra és újra több darabot is megvenni. Gyakorlatilag vetésforgót alkalmazok, sorban mennek szervizbe/garanciális javításra, addig pedig használom a következőt. Párezer Ft darabja, ennyi belefér. Sok egér járt nálam, és a többség annyira kényelmetlen volt, hogy eleve képtelen voltam megszokni, szinte már vártam is, hogy tönkremenjenek, és visszakapjam az árukat (vagy egy bontatlan csereegeret, ami aztán egyből ment is eladásra).
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #93830 üzenetére
annyi pénz a világon nincs : )
Cs1csó
képekről nem látszik, hogy le van-e lakkozva
de az alapgondolattal semmi baj nincs - mármint az osb burkolattal, garázsból lakás feltételezhetően engedélyek nélkül az már más kérdés -Scorp2011
nem tudom mit néztél, de én már előtte is minimum egy évre kiadó lakásokat láttam
az oka nagyon egyszerű:
az emberek 90%-a "ingatlanközvettőn" keresztül adja ki/el a lakást
kiadás esetén az ingatlanosé egy havi bérleti díj - ezért kérnek egyre többen 3 havi kauciót, egy havi már repül is az ingatlanosnak - -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #93828 üzenetére
aki nagyon szépre akarja lecsiszolja és lakkozza, de az alapfelülete is elfogadható ha nincs nagy minőségi követelmény
nekem jobban tetszik mint a lambéria, vannak ezzel így mások is
a lambéria kezeletlen fenyődeszka, az osb egy spéci technikával préselt faforgácsból készült lap, alma-körte - az osb-be a rovarok se mennek bele -
ezeöccáz' lesz : )szerk:
a kartont bandázsolni biztos kell, teljes glett azon múlik ki milyen minőséget akar - meg hogy b@szta el a kartonos : ) - -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #93805 üzenetére
Erre már én is gondoltam.
Az a röhej, hogy láttam már gamereket, akik játék közben olyan brutál kattintgatást rendeztek az egerükkel, hogy már nekem fájt. Én meg még csak nem is játszok, normál módon, normál sebességgel kattintgatok, aztán pár hónap múlva mégis KO minden egerem (nagyon max 6 hónap, de az már ritkaság).
Az egyetlen dolog, ami esetleg problémás lehet, hogy átlag napi 16 órát kattintgatok, és lehetséges, hogy ebben a 2-3-6 hónapban a napi 16 óra alatt kap annyi kattintást az egér, mint napi pár óra használat mellett 2-3 év alatt (amennyi a garancia időtartama lenne), és így a tervezett élettartamuk végét hamarabb érik el. -
koby11h
őstag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest