- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
ahhhaaa így már értem más port, persze nekem meg fel sem tünt, hogy más a port... htsp.. ezt benéztem.
köszi a linket, asszem akkor jöhet a purge.. nem baj rám fér a gyakorlás egy a lényeg este legyen tv a házban..különben bajság lesz ..
apropó, lehet írni a fejlesztőnek, hogy pl Békéscsaba mux frekvenciái csak fele-harmadában jó? de már a kezdetektől.. -
doberman
senior tag
azt hiszem igazad lehet, mert a "kontrol szerver" playlist-ét beolvassa a vlc.
amacskarúgjameg... pedig hogy megörültem mikor rájöttem, hogy hogyan tudom a legfrissebbet buildelni... na akkor purge és visszább lépünk egyet-kettőt..
köszönöm a választ!update: telefonról a TVHGuide beolvassa... az ördög érti ezt..
-
Aham, köszi az infót, a TV-zés nem érdekel egyáltalán, így nem tudtam ezt, nem ismerem a DVB-C-t egyáltalán, és 3Mhz azért baromi széles, sok adat elfér benne, főleg olyan mintavételezéssel amit ez a kis fos kínai chip tud, szóval még csak nem is gondoltam volna
De aztán most megnéztem, van 10Mhz széles DVB-C csatorna is, komoly
-
BocsiAG
csendes tag
Hali
Én (win10) a eszközkezelő fenn: művelet\┌régi típusú hardver hozzáadása. Realtek 2832u 64.1.521.2012.
Így feltudtam tenni. De vissza tennékipipáltam, hogy ne.
Ezzel a beállítással az SDR# 1.0.0.1135 nem igazán látja a Turnert.(RTL-SDR\usb).
1.0.0.1444 meg e4000 chipet használ csak?
Elembe VMWARE van egy xp meg egy win7.
Xp ami a cd volt pogi driver szépen mükszik. Csak valami plugin hibát ír, de működik minden
Win7 SDR# működik csak recsegős a rádió.Win10-en még a VLC próbálgattam volna. Directshow-ba nem látja az eszközt.
TV- digitális -ba meg hibát ír lejátszáskor. Valami ötlet (nem akarok fizetős adás fogni) -
D@ny7
aktív tag
Igen mindez megvolt, nem segített. Először felrakta az újta, majd le is cserélte szarra. De megoldottam.
Le is írom hogyan: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
SearchOrderConfig - Érték átálít: 0Jó drivert feltelepítettem és már szépen jönnek az adások
Köszi a segítséget, amúgy
-
lsc
nagyúr
Akkor mit javasoltok mit vegyek/csináljak? A lényeg hogy melóhelyre cipelem a cuccot, tehát ilyesmim [link] ugyan van, de ez nem igazán opció. Azért sem az igazi a nagy antenna mert elméletileg nem lehetne noti sem nemhogy "tv-zés". Így kellene valami ötlet. Ilyen [link] átalakítót valószínűleg rendelnem kell mindenképpen.
-
azbest
félisten
Lol, most nézem csak a képen, hogy milyen jelzés van a hátulján
Egyébként nagyon népszerű lehet ez a fajta tuner, ezt a logout postot eddig 55 ezren nézték meg. Gondolom driver és infók után kutató emberkék a nagyvilágból. A postjaim közül csak a 6 éves windows írás előzi meg 137 ezrével, a laptopos is csak 50ezres
-
egresij
csendes tag
Valóban Kínából származó program, bár keresgélve találtam amerikai hátteret is, valószínűsítem, hogy kihelyezett fejlesztő cég, bár úgy láttam a PVR-5 fejlesztését 2012-ben befejezték, láttam, hogy készült egy PVR-7 is, de erről nem tudtam meg semmi használhatót.
Azt nem tudom, hogy került a hardverhez, ezt a forgalmazótól lehetne megtudni, de nagyon nehézkesen válaszolnak az e-mailre.
A NewSoft PVR-5 nem kulcsos, hanem jelszavas a telepítője, ezt a hozzá adott igen szűkszavú 1.db. lapra ráírják.
http://uk.newsoft.eu.com/
A telepítő egy pici CD, s rá van rakva mindenféle driver, a CD-re is rá van írva a CD Key (ugyanezt írták az A4 lapra is). A CD felülete nyomott, vagy szitázott, profi lemez, gondolom így érkezik Magyarországra, nem hiszem, hogy itt állítanák elő.
-
Ha rendes magyar bolt, készletről és mindenféle vállalkozást terhelő adót kifizetve lenne, akkor még csak megérteném az árat.
Én akkor sem, nem egy boltról tudok, aki kínából szerez be dolgokat, és tisztességesen árulja áfával, számlával, általa adott helyi garanciával. Átlagban olyan +50%-os felárral ki tudják már hozni úgy, hogy keressenek rajta ők is. Ez esetben viszont négyszeres árról beszélünk kb.
-
ferensz
senior tag
Egy CarPC projektben akartam felhasználni FM rádiónak, de ez a része annyira nem elérhető a normál driverekkel, hogy a Blaze TV-ben is van külön RTL2832U specifikus hekk rá, hogy az FM source-ot megtalálja. SDR módban működik rendesen, de az meg erőteljes overkill egy ekkora egy projekt részére, szóval asszem keresgélek tovább valami egyszerűbb irányba, azért köszi a segítséget
-
Mike88
senior tag
Persze, innen letöltheted. Amúgy eszközkezelő szerint maradt a 2009-es driver, viszont a telepítése előtt, mint írtam nem működött, utána meg igen, telepítés után hiába nem kéri, kell egy újraindítás.
Nekem nincs választásom, mivel egy Pipo X7-et használok, ezt win 8.1-el adják (bing), ami legális, de még nem is ez az oka annak, hogy meghagytam, hanem az, hogy win7-et nem lehet rá telepíteni. Én sem szimpatizáltam eddig a win8-al, de nagyon hamar meglehet szokni, start menüt visszatudod varázsolni, ha nagyon kell, sok mindenben nincs drasztikus változás. -
Nekem 2db van. Amiért tök sokat fizettem, az a legszarabb
Egy SDR-ező (najó PMR-el foglalkozott főleg) embertől vettem itthon, miután a kínából rendelt példányom 1 hónap után sem akart megérkezni. A cucc 4500Ft volt, és szétszedés után feltűnt, hogy a srác szarrá forrasztgatta már rajta a koax aljzatot. Mindegy, ez van
Na szóval ez a példány 30-35Khz-t driftel, ami meg később 1200Ft-ért esett le itt az aprón, az meg csak 10Khz-t
Mindkettő E820T amúgy, és tök ugyanaz a méret/műanyag ház/panel (a kisebb fajta, koaxal a végében).
Pro tipp:
A normál scan után futtasd a megtalált csatornákra külön így:
kal -c $channel_id
A végén meg fogod kapni a relatív driftet ppm-ben. Ezután pl. rlt_fm-nek vagy bárminek ami tud ppm error correctiont meg tudod ezt adni (nálam pl: rtl_fm -p 30 -M am -f.... stb..). Én azt csináltam amúgy, hogy mindkét donglet végigfuttatam 5-6 csatronán "-c"-vel, aztán kiátlagoltam az eredményt. Egyelőre ezt csak a józan paraszti ész diktálta így, pl nincs infóm arról hogy ez az érték hogy változik mondjuk 100-150Mhz között (hiszen itt 900Mhz-n mérünk), szóval lehet hogy érdemes lenne olvasgatni még egy kicsit a témában
-
Igen, a bootstrap-el csináltam. Kell hozzá autoconf, automake, libtool, build-essentials meg az egyéb ilyenkor szokásos csomagok, meg nem mondom fejből. De egyébként a 80%-a úgyis fent van ezeknek, mert az rtl-sdr-hez meg a többi cucchoz is kellettek korábban.
Amúgy én az RTL-Sdr-ből a Keenerd nevű atyafi fork-ját ajánlom, mert rengeteg mindent pakolt bele, illetve javított. Itt érhető el:
https://github.com/keenerd/rtl-sdr
Pár napja használom, minden oké vele, stabilabb is, és jó pár plusz featuret is ad.
BTW:
Indítottam egy blogot, nem csak SDR a téma, de sok postot tervezek a jövőben erről. Az SDR tartalmak itt érhetőek el:
http://www.totalfly.hu/category/sdr/
Esetleg nyithatnánk egy külön SDR topicot is itt a PH-n, mert ez inkább a DVB-T okán jött létre. Kinek mi a véleménye?
-
Igen, PI2.
Az egyik donglen rádió rögzítés lesz mp3-ba (rep. sávban). Airband antenna (118-135Mhz) hiányában most a Petőfi rádióval tesztelek
Ezzel így realtime kódolva 5-10% cpu loadot eredményez. Így műxik leegyszerűsítve: "rtl_fm | sox | lame_enc"
A másik donglen Flarm "radar" funkció lesz. A Flarm egy ütközéselkerülő eszköz, főképp vitorlázórepülőgépek számára, de manapság már egyéb madarakban is használják. A működési elve hasonló az ADS-B-hez, de itt a cél inkább az, hogy a két vagy több eszköz egymással kommunikáljon, és ha túl közel vannak egymáshoz, akkor riassza a pilótákat. Mivel rádiókapcsolatot használnak, és küldik a pozíciót, magasságot, stb...-t, így megfelelő érzékenységű földi antennával + egy ilyen rtl vevővel tracking rendszert is ki lehet alkítani. Szóval ezt csinálná a másik dongle, a repülőklubunk vitorláit szeretnénk vele követni, már amelyikben van Flarm.
Tervezek egy harmadikat is amúgy, ADS-B-re, de ki kell tesztelni hogy a PI usb busza elbír e ekkora forgalmat.
Egyébként az benne a poén, hogy 1db donglevel is meg lehetne valósítani mindhárom funkciót, de sajnos nincs olyan szoftver ami egyben tudná kezelni a fentieket. Viszont amik darabonként tudják, azok lefoglalják a devicet, így a másik már nem tudja megnyitni. -
doberman
senior tag
hát elakadtam... egy kis segítséget kérnék:
Debian wheezy alatt élesztgetem ezt a stick-et. fél sikerrel. azért fél siker mert az rtl-sdr szerver az működik hibamentesen, viszont a tvheadend -ben nem sikerül életet lehelnem belé.
(tehát míg az sdr rádiózás memekül működik hálózaton, addig a tvheadend kezelő felületén nem jelenik meg mint input eszköz... )
az sdr-hez külön kellett még telepíteni a librtlsdr0-t, utána azonnal működött.uname -a : Linux debian-sdr 3.2.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.2.57-3 i686 GNU/Linux
az lsusb -s 1:3 -v kimenete:
Bus 001 Device 003: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-T
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x0bda Realtek Semiconductor Corp.
idProduct 0x2838 RTL2838 DVB-T
bcdDevice 1.00
iManufacturer 1 Realtek
iProduct 2 RTL2838UHIDIR
iSerial 3 00000001
bNumConfigurations 1
Configuration Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 2
wTotalLength 34
bNumInterfaces 2
bConfigurationValue 1
iConfiguration 4 USB2.0-Bulk&Iso
bmAttributes 0x80
(Bus Powered)
MaxPower 500mA
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 0
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 1
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Endpoint Descriptor:
bLength 7
bDescriptorType 5
bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
bmAttributes 2
Transfer Type Bulk
Synch Type None
Usage Type Data
wMaxPacketSize 0x0200 1x 512 bytes
bInterval 0
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 1
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 0
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Device Qualifier (for other device speed):
bLength 10
bDescriptorType 6
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
bNumConfigurations 2
Device Status: 0x0000
(Bus Powered)nyílván a tvheadend-ben kellene keresni a hibát, csak azt nem tudom hol.
ezt telepítettem: HTS Tvheadend 3.4.27~gfbda802~wheezy(itt jegyzem meg, ubuntu alatt jól működik a tvheadend csak a cél az lenne, hogy parancssoros wheezy ( kis erőforrású laptop) alatt menjen..
-
golya87
őstag
Konkrétan a linket nem találtam meg. De a poszt a tvheadend fórumán volt fenn. A user arról panaszkodott, hogy az analóg tv-hez hasonlóan beállította az fm adókat is, ám xbmc-n ezeket az adókat a tv csatornák közé tette, nem pedig a rádióhoz.
DAB+ tudtommal nincs Miskolcon.A három tuner egymástől 5cm-re van az N40L elején lógatva. Egy antenna osztóból kapják ugyanazt a jelet a tetőantennától. Ám tvheadendben ezt látom a három ugyanolyan tuner három lapfülén. 1 2 3
-
golya87
őstag
Nekem pont, hogy azzal van problémám. Elvileg jó helyen van a külső antenna, a koax kábel sem vesz fel zajt és mégsem az igazi a vétel. Sőt a három tunernél a tvheadend három különböző jelszintet és minőséget jelez. (három fülön két különböző értéket a három tunerre)
Plusz találtam egy fórumbejegyzést, ami ötletet adott az FM rádió + tvheadend kombóra.
És mintha olvastam volna valahol, hogy a 3.10 (11)-es kernel óta van támogatás erre a realtek chipre. -
joe007
tag
Hát ha jól tudom a kártya össze van sajna párosítva a CA olvasóval és azt helyeztem be a TV-mbe. Csak egy ilyen kártya combo PCMCIA akció 12eHUF-ba fáj/készülék és ez érdekelt volna, ha nem a PCMCIA-val használnám akkor hogy lehet müködésre bírni
Egyébként meg nekem ilyen kártya olvasom van --> Omnikey 3121 típusú kártyaolvasó. Ez is megfelelne elvileg a célnak?
Másik kérdés az én kis H5-ösömben milyen chip van? Mivel tudom megnézni win7 alatt ? ;-)Köszi a helpet.
-
joe007
tag
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy te milyen előfizetést használsz és hogy oldottad meg a kártyaolvasós kezelést a PC-del Win alatt?
Nálam jelenleg a Samu -ba van belyezve az előfizetői kártya ami dekódolja a csatornákat és így tudok nézni egy jó pár csatornát.Köszi a helpet.
-
Piedon
tag
Nekem már sikerült Openelec alatt beüzemelni R820T-vel szerelt tunert, igaz elég sokat kellett keresgélnem és próbálkoznom, mire jó lett. Az egyik fórumon találtam egy módosított drivert, ami már működik az egészen új linux kernelekkel is. Igaz, én még "sima" linux alatt (pl. Ubuntu) nem próbáltam feltelepíteni. Ugyanaz a változat amit a belinkelt google csoportban raktak be, csak módosítva van az újabb kernelekhez.
-
pusi1981
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
Na igen, de a stream az egy könnyebb verzió.
Én nyáron szeretném kiváltani a nyaralóba a gépet.
Van egy 23"-as monitorom és a napokban fog érkezni hozzá egy mk808, gondoltam körbenézek mik a lehetőségek dvb-t terén androidra.
Amúgy itthon van egy it9135 stick, de látom több lehetőség van RTL2832U-re, ami nem gond, rendelek egyet, csak legyen értelme. -
doberman
senior tag
-
peteris
csendes tag
Köszönöm a támogatást. A meglévő tuneremhez AF15BDA.sys drivert találtam a gépemben, tehát a sejtésed jó volt. Az újabb verzió, ami nálam nem akart rendesen működni, valószínűleg IT9135-ös volt. Ez utóbbi is megtalálta a csatornákat, már nem emlékszem, hogy gyorsan vagy lassan, de állandóan szétesett a kép, kockásodott, pedig ugyanazzal az antennával (külső lepke) használtam, mint a másikat. Nem tudom, hogy ez lehetett-e driver probléma.
A választási dilemmám sajnos továbbra is fennáll. Jó hír, hogy az ezüstszürke tokos újabb verziókhoz van win8 kompatibilis driver, de egyéb jellemzőik (pld. vételi jel érzékenység) lehet, hogy rosszabbak mint a nálam lévő régebbi típusnál? A fekete tokos tuner kicsit drágább ennél, igaz többet is tud, SDR-t, amire nem tudom lesz-e valaha szükségem. Esetleg a DAB+ érdekelne, ha mostanában van egyáltalán adás. Fontosabb a Win8 alatti működés, ami itt egyelőre nem biztos, ha jól értem.
-
Balinov
titán
koszonom,koszonom, igy is nagy segitseg voltal.
amig a Google Groups oldalrol le lehet tolteni faj az a kovetkezo reszeket tartalmaza, ami gondolom szamomra az erdekes:
tuner_r820t.c
tuner_r820t.h
nim_rtl2832_r820t.h
nim_rtl2832_r820t.cami az XDA-s forum szerint nekem kellene az egy dvb-usb-rtl2832u.ko nevu fajl, ami ha hozzanemerto logikammal nezem, a driver maga.
Hogy lehetne a 2*2db .c ill. .h fajlbol egy .ko-t forditani, kesziteni?
udv
Balinov -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
koszi, vlc-t probaltam, de a kis pocs antennaval semmi nem jon be. szabadon foghato adok vannak itt egyenlore igy egyszeru, ts reader-hez hasonlo, lehetoleg freeware/opensource kene.
B ill. talal valamit, de megsem a Blaze...Az a gond, hogy gyk pioneer vagyok, mivel Ireknel elek. Az itteni mindigtv a Saorview, szerint azt mondja, Dublini high power transmitter 738mhz-en tolja az osszes csatornat, idezem "54 Horizontal " (lovesem nincs, mit jelent).A Blaze mikor vegigszkennel azkkor 738mhz-en, ahol varhato valami tortenes irja is,hogy talalt valamit, de a Start to access chanel info utan semmi nem tortenik, found chanels tovabbra is 0, holott van 8-9 tv ado (SD) meg a 3ik emeletrol ha a szemkozti epulet nem lenne 4 emeletes ralatnek a hegyen a toronyra, ami legvonalban kb 10-12km-nel nincs messzebb.
sajna a cxm adapter (vagy hogy hivjak) meg nem jott meg, igy nem tudok meg + antennakabelt venni,hogy kivigyem a kis botantennat az ablakba.
Van valami tipped merre probalkozzak meg? Win7 X64 MediaCenteret epp most probalom beloni.
udv
Balinov
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest