- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Windowsos gépre rá van dugva folyamatosan, de csak időszakosan fut a program amivel nézem. A linuxos gépre most nem ezek vannak dugva, mert szerintem a kernelbe került driver bugos és hajlamos megborulni. Majd ha lesz időm kipróbálom a legfrisebb 14.04-es ubuntuval is. A 13.10-nél az újabb kernelektől csak még rosszabb lett. Ha háromat dugtam rá, akkor rövid idő alatt úgy elhasalt a kernel, hogy még a lemez is írásvédettre fallbackelt.
Azóta sokat piszkálgatták a dvb alrendszert, nem tudom stabilabb lett -e ettől.
Akkor is könnyen pusztulhatnak, ha lespórolták a védelmet az antenna felől. Bár az r820t változatomon úgy látom ott a védelem [link], míg az it9135-ön nem szokott lenni [link]. Az e4000-esről is lespórolták [link]. Az af9015-nél is van amelyiken van, míg másikon nincs.
-
doberman
senior tag
szia.
én egy ilyet használok 0-24-ben egy openwrt-s routeren, gond nélkül már kb fél éve.
az RTL2832U+R820T stick-em csak időszakosan megy sdr rádiózásra néha egy-egy órára. tény, hogy eléggé melegszik.. valahol olvastam, hogy hűtőbordát is szoktak applikálni a chipekre.. ki tudja. -
azbest
félisten
az it9135-ről is van bejegyzésem, ott van hozzá firmware is ha aktuális még.
Nem olyan vészesek ezek. Az af9015 volt olyan forró, hogy szinte égette a kezet. Nem kell hűtőborda.
Azt hiszem én is visszatérek 3.9-reA backports mappából úgy emlékszem csak azt alkalmazza, ami bele van írva az egyik parancsfájlba
Az a media tree build mindig a leges legfrissebb, szóval az elvileg már tartalmaz mindent ami kell hozzá.
-
golya87
őstag
Megoldottam.
Ezen a fórumon találtam egy patch file-t. Ezt a media_build buildelése előtt bemásolom backports mappába. Ezután build és make install. 3.8-as kernellel, 3.9.316os tvheadend mellett tökéletes a kép, talán még a csatorna váltás is jobb.Külön vicces az egymás melletti két külön tunertől és tvheadend szervertől jövő adatfolyam közötti asszinkron (~1mp).
Másnak is bődületesen melegszik ez a tuner (is)? Érdemes bordát applikálni rá?
-
golya87
őstag
Elég hiányosan fogalmaztam.
Ez alapján a metódus alapján haladtam.
-
azbest
félisten
Érdemes hangolás előtt a tunernéll kivenni a pipát az "autodetect muxes" elől, mert ha az be van pipálva, akkor az adással sugárzott alternatív frekvenciákat is felveszi a listára.
Továbbá érdemes úgy csinálni, hogy egy tunerhez csak egy frekvenciát viszel fel (mivel 3 tuner 3 mux jelenleg lefedi a teljes kínálatot), így nem váltogatja a frekvenciákat köztük és sokkal gyorsabb a csatornaváltás a kliensen.A minőség kijelzés nem feltétlen valós. A tunernél érdemes kivenni onnan is a pipát, hogy monitor signal quality, ha a jó vétel ellenére letiltogatja a muxokat.
Ha jó az adás és nem ír continuity error-okat a logban (felnyitható a böngészőben alul a felfelé mutató << jelnél), akkor ne foglalkozz a kijelzett számokkal. Ha ír continuity errorokat, akkor a disable pmt monitoring-ot is érdemes bepipálni, mert egy driver bug is okozhatja az akadozást, és arra jó hatással van hogy ezt a pipát beadva kevesebb pid-et használ fel a tvheadend a tunerekhez.
Az viszont előfordulhat, hogy az antenna elosztó kimenetei nem egyforma csillapításúak. Ha tunerenként csak egy mux van, akkor be lehet optimalizálni, hogy melyik tuneren/csatlakozón melyik mux jön jobban, ha valamelyik gyenge, akkor lehet érdemes átváltani hogy másik antenna csatlakozóról vegyék azt.
-
azbest
félisten
Igazad van, a 3.10-től benne van az r820t.
Az hogy különböző jelszinteket jelet különböző tunereknék, az teljesen normális. Ez nem egzakt tudomány, attól függ, hogy az adott driverben mit adnak vissza értékként. Az it9135 tunereimmel volt hogy 1% mellett már nézhető volt az adás (vidéken, ritkán lakott helyen), városban meg 90% körül is beakadozott (sok wifi és mobil). Ha túl közel van egymáshoz több it9135, akkor képesek zavarni egymást.Az fm-es dolgot belinkelheted, a reatek tuner tud pár okosságot. DAB+ adást is lehet fogni vele elvileg
-
azbest
félisten
A realtek + r820t -t még nem néztem mennyire nehéz linux alatt beüzemelni, az még nincs benne tudtommal a mostani linux disztribúciókban, hanem külön kell buildelni media tree-t. Az it9135 már támogatott a 3.5ös kernel óta, az már elterjedt. Talán a realtek jobban teljesít, ha gyengébb a vétel. De az it9135 tunerek közt is van különbség, attól függően, hogy milyen felépítésűre csinálták. Például abból, mintha jobb lenne a kis méretű változatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest