- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
doberman #356 üzenetére
Régebben én is simán a
developmaster tetejét buildeltem, de azán párszor probléma volt vele. S rászoktam arra, hogy megnézem a repositoriban a stabil verzióhoz tartozó hash-t / tag-et és azt buildelem [link]Úgy látom v4.2.6 a stabilból a legújabb (ezek valamilyen hibát javítottak a 4.2-es ágon) és 4.3 pre-release is régebbi. Ugyanez egyébként igaz az oscam-ra is, ott sem feltétlen ad bármi pluszt fejlesztői verzió.
Ettől persze simán lehet forrásból feltenni, nem muszáj bináris repo-ból.Raspberry pi esetén nekem anno többször meggyűlt a bajom, mert az újabb verzió már támogatta a hbbtv-t (ez a netes stream tévé adáshoz kapcsolása, pl mindigtv esetén néhány csatornát lehet 720p minőségben online nézni hbb-t tudó tévén az antennás sd helyett, pl natgeo meg talán még pár). Na szóval úgy tűnt, hogy a hbbtv-s csatornára lépve kressel a tvheadend. Eleve csak úgy lehetett pi-re lefordítani, hogy kikapcsoltam az ffmpeg vagy ilyesmi codec lib hozzá fordítását. Csakhogy úgy meg kresselt, mert a hbbtv-hez valamiért használni akarta volna. Szóval talán 4.0.x ágnál maradtam végül. Ha azóta megoldották a build problémát, akkor lehet valamikor majd újrateszem az egész rendszert.
TVHGuide az htsp protokolt használ (9982 port), nem m3u playlistet. Azért tud epg-t is.
-
válasz
doberman #187 üzenetére
Sampling at 1020000 S/s.
Output at 170000 HzEzzel dolgozom most fel a Petőfit, illetve próbálom fejleszteni hozzá az archívumot, online webes stream lehetőséget. Egyébként ezek az rtl_fm default beállításai, szóval a mintavételezéshez nem nyúltam, wide FM módban ezt állítja be magának automatán 94.8Mhz esetén. AM-nél az output lemegy 24khz-re (a repsávhoz majd ez kell). Ha megépítem az antennát végre, akkor pl. 129.7Mhz-n (LHFH approach) tudok tesztelni normálisan, Lady Gaga meg társai helyett
1km-ről biztosan jól fogod hallani LHBC-t, de azért antenna oda is kelleni fog, a gyári botantenna nem jó erre a sávra. 123.25Mhz-n vannak amúgy.
Egyébként a PI nekem csak azért kellett, hogy fel tudjam tenni a reptéren a toronyra a cuccot, neked nem kell rá költeni semmit, bedugod a gépedbe közvetlenül és hallgatózhatsz
-
válasz
doberman #180 üzenetére
Akkor nagyjából ugyanúgy van nálad is, gondolom valamilyen arm-os router, openwrt-vel. Annyi hogy a PI kicsit erősebb, de ugyanúgy arm, és ugyanúgy az Osmocom féle rtl_sdr-t kell lefordítani rajta, viszont más az oprendszer (én a Debian egy direkt raspberry-kre készített portját használom, Raspbian a neve). Az rtl-sdr TCP-n tudja streamelni az adatokat, amit a legtöbb SDR szoftver tud kezelni.
Az benne a jó, hogy így bárhol lehet a vevő, hiszen akár wifin vagy 100 méternyi ethernet kábelen is mehet az adat a feldolgozó kliens (mondjuk SDRSharp) felé.
A végső cél nálam egyébként egy jó nagy torony teteje lesz, sajnos a mechanikai kivitelezéssel több munka lesz mint a szoftveressel, az már látszik
Fűthető ház kell, nyáron pedig gondoskodni kell a megfelelő hűtésről, mert eléggé melegszik az RTL stick
Az antennás linket köszi, jófélének tűnik, belemélyedek
-
azbest
félisten
válasz
doberman #135 üzenetére
Ha r820t rf chipse, akkor azt csak a 3.11 körüli kernelektől támogatja alapból a rendszer. Nekem még bugosnak tűnt. Külön telepítés is lehetséges [link]. Valószínű, hogy az rtl-sdr-t le is kell szedni, hogy normál tunerként lehessen használni. A legfrissebb kernelekben már úgy hallottam, hogy támogatja mindkét módot a rendszer .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Chromecast topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest