- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1289 üzenetére
Kisebb Deep learning hálókhez mindenki 970/980... nagyobbakhoz 980 TI és TitanX-et használt, csak legyen minél több memója. Pascalok is jók rá, csak FP16 ugye amiatt lett volna jó, mert belefér dupla akkora is, mint FP32-ben. így 16 GB ramnak számított volna körvonalakban.
Szóval marad a papírforma... Theano, Caffe, TensorFlow a használható deep kitek mind CUDA NV GPU-kon fognak futni. Vagy Xeon Phi. AMD sajnos kiesik ebből akkor
A machine learning csak kis szelete a compute piacnak, bár hónapról hónapra rendkívül gyorsan fejlődik. A Google, FB, Tesla és a kutatás is mindenhol erre állt rá kb... GPU-k pedig nagyon is jók a tanításhoz. (Bár pont most hoztak ki most egy TPU ASIC-ot erre)
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #1287 üzenetére
Pénzért bármi van. És ez a piac problémája most, hogy ezért pénzt kérnek. Az NV a hardverét korlátozza, míg az AMD a szoftverelérést. Szóval olcsó Deep Learning nem létezik jelenleg. Úgy sem lesz, hogy gyors FP16-ot kapsz GCN-en, mert pénzért adják a szoftvereket az AMD-nél a FirePro mellé. Ők a DX12 miatt nem akarják korlátozni az FP16 teljesítményét hardverből, míg az NV ezt bevállalta.
A lényeg az, hogy az AMD-nél és az NV-nél is az van, hogy vagy fizeted a professzionális cuccokat, vagy elküldenek a fenébe.
-
Ren Hoek
veterán
Tudsz erről egy linket adni?
Van valami használható Deep Learning kit AMD GPU-kra?
Mert google nem ad ki semmit ezekre kbKicsit felcseszett, hogy a "beígértek" ellenére a GP104-ben 1/64-re van limitálva az FP16, ami deeplearning hálóknál jól jött volna. Persze majd a Teslákban frankón menni fog, de játékos kártyákat belimitálták.
Ezért ha a 480-ra 8GB-al találnék valami jó GPU-s Deep Learning kit-et akkor tuti azt venném.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #1285 üzenetére
Az AMD azokra ROCm platformot használ, mert oda van HIPify. Azt nem hiszem, hogy OpenCL-re portolják, mert HIP-en elérik az AMD-t és az NV-t is. Harmadik félt nem akarnak elérni. Oda kellene igazán az OpenCL, nem a gyártóspecifikus platformokra, mint a CUDA vagy a ROCm. A nyílt forrás miatt itt tényleg a HIPify a legegyszerűbb portolási lehetőség, gyakorlatilag pillanatok alatt megvan.
Általánosságban azonban inkább az OpenCL-re koncentrálnánk, mert többen ezt teszik, ugyanis a CUDA és a ROCm sosem lesz nyílt. Az egyetlen nyílt alternatíva a fenti problémákra SYCL 2.1 lesz.
-
Ren Hoek
veterán
...de akkor miért van, hogy a CUDA-nak sokkal jobb a támogatottsága pl Deep Learning alatt? Vagy legalább Matlab támogatná ... de csak CUDA-ra vannak lehetőségek. Theano-ra semmit se találtam, mindenki NV-t használ, Tensorflownak se nagyon láttam ilyet... Talán Caffe-nek van valami OpenCL támogatása, azon kívül mindenki CUDA-s kártyákat használ gépi tanulásra. ... Nem értem miért? Ezek nyílt forráskódú platformok, totál nem szoftvercégek.
Főleg egyetemeken és otthoni csoportoknak ez lenne az érdekes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #1282 üzenetére
Manapság már szinte teljesen kiszorította az OpenCL a CUDA-t a végfelhasználói és munkaállomás területén. A CUDA támogatást megtartották a szoftvercégek, de van aki évek óta nem nyúlt a kódhoz, és az OpenCL kód egyszerűen legyorsulta, szimplán azért mert fejlődik.
(#1283) Menthirist: Ebbe a tesztbe a magam részéről elég sok munkát raktam, mert másképp nem lett volna kész mára sem. Úgy sikerült kettőnknek összerakni, hogy hétvégén is dolgoztunk. Szar volt.
-
válasz
Ren Hoek #1282 üzenetére
Tökmindegy, mert Daywalker is ott volt, így Abu részrehajlását már végre el lehetne felejteni, pláne nem mindig felhozni (a 900-as teszteket is Daywalker és Oliverda publikálta). Megmérték, nekik ennyi volt. Hogy mitől, kérdés, de ez van. Biztos sokan forgolódnak az ágyban hogy OpenCL-ben a Prohardvernél pont nem ért el magas eredményt. Ugyanakkor jellemzően minden nvidia szimpatizáns is korrekt tesztnek nevezte.
Emellett olyanokat tesztelnek, ami összehasonlítható. Lehet hogy vannak tök jó cuda tesztek, mint ahogy vannak amik erősen firegl-re és quadro-kra vannak írva, de radeon vs gtx összehasonlításban nincs sok értelmük.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1281 üzenetére
Jah hát nem volt lefikázva
Bár az az OpenCL teszt kicsit negatív hangot ütött... (A bug?)
Pont vicces, hogy bizonyos compute feladatokra szinte mindenhol csak CUDA-t használnak, Deep Learningre szinte alig van AMD-s opencl támogatás. Pedig egy 970,980 Ti-n is nagyon jól lehetett használni ezeket.
Ha már teszteljük ezeket, akkor erre vannak nagyon jó CUDA bench-ek.
(+ A Witchert hiányoltam)
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1278 üzenetére
Félreértés ne essék, én elszoktam olvasni, és Abu tech írásait is kedvelem... Csak már ideje lenne, főleg egy jó min FPS-es teszt 1070-ről...
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1276 üzenetére
No offense, de nem értem hol késik már a teszt? Tényleg mindenhol oda-vissza 20x letesztelték már, és erre kiderül, 1070 nem is jön, csak 1080...
-
-
VTom
veterán
válasz
flashpointer #1269 üzenetére
Óriási! És még igaz is
-
válasz
Kár hogy a túloldallal kapcsolatban nem sziporkázol ennyire. Az is megérne egy misét.
-
tegbashar
tag
válasz
Köszönöm a tesztet
-
keIdor
titán
válasz
Ez a hónap hozzászólása! Szívesen menne aláírásba, ha lehet.
-
TTomax
félisten
válasz
A hét hozzászólása...
Ezen röhög az egész TS nálunk...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mivel nem ismerjük egymást , ezért csak feltételezni tudom, hogy ma rossz napod volt....
Legközelebb ilyen állapotban be se kapcsold a gépet....
-
flashpointer
őstag
válasz
tegbashar #1268 üzenetére
Előre összefoglaltam neked a lényeget:
Ez egy szarkorszerűttlen hiányos felépítésű másolt butított termék de mindenkit lefizet azért olyan jók a tesztek, ha ilyet vesztek megölitek szegény fejlesztőket.A zaszinkron tájmvarpot se viszi meg az időzítés az nincs is meg se finomszemcsés tündérpor úgyhogy VR-re is szar de ez magától értetődik.
Amúgy meg mocskoskapitalista árú és mindjárt jön a másik oldal válasza ami olyan előremutató hogy még nem de majd fog de legalább olcsó és meleg. plecsni: tetszett -
Borisz76
nagyúr
válasz
tegbashar #1266 üzenetére
Van már egy csomó.
Az nVidia GeForce GTX 1070/1080 (GP104) fúromon olvasgass kicsit.
-
tegbashar
tag
Tesztet régen vártam ennyire
-
Ragnar_
addikt
Úgy tűnik olyan 250k körül indul a 1080 Founders edition..
-
AAAgold
senior tag
válasz
Menthirist #1263 üzenetére
csak a kiváncsiság kedvéért ránéztem egy vizesebb oldalra, hogy ott van-e már 1080 - nem volt, de hát nem szembejött egy 194k-s akciós 980ti
-
-
AAAgold
senior tag
pff, merlinnél 270000-290000-ért már kapható is (najó, fent van az oldalon) a 1080
-
csibuka85
őstag
Akkor most érdemes megvenni majd az 1080-at ?
-
válasz
Menthirist #1256 üzenetére
légyfing vs oc
-
-
válasz
Menthirist #1254 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy miért nem fair az öszehasonlítás, és hogy az előny egy része nem a GPU-ból, hanem a mesterségesen nagyobb sávszélességből adódik.
-
Először is tök jó hogy nekem meg nekünk tulajdonítasz sok dolgot, részemről speciel keveset szólok hozzá az amd vs nvidia és hasonló jellegű forrongó topicokhoz, de sebaj. Biztos az én hibám
"amire Ti egyből ugrottatok, jó sok kitiltásom is összejött, és miért?"
Várhatóan az angyali stílusodnak köszönhetően. Számtalanszor keveredtem már vitába Abuval az elmúlt 13 évnyi ph-zásom során, de valahogy még sosem küldtek kispadra. Lehet csak képes vagyok megfelelő stílusban beszélni egy közösségi felületen. Ez van, jellemhibámgbors: következtetni lehet, de mint írtad is, a végén úgyis az van hogy hol gyorsabb, hol lassabb. Illetve ahogy írtad meg fentebb szerintem én is írtam, az hogy gyorsabb mint a 980 SLI változó kijelentés, elvégre a 980 általában messze nem 2x 980 erő, hanem attól függően hogy mennyire jól sikerült az sli-sítés, akár 1,5x-est is jelenthet, amit nem nehéz behozni
"Tehát: ha azt mondom, hogy az 1080 gyorsabb, mint a 980SLI, az véleményes. Ha azt mondom, hogy az 1080 jobb, mint a 980SLI, azt szó nélkül aláírom."
Igen, ezzel én is egyetértek...schawo: hát ott lehetett is mert kifért a power budgetből. A sima 1080-nak mindenképp erős limite az egy darab tápcsati, de szerencsére mások tesznek rá még.
-
válasz
Menthirist #1248 üzenetére
A Ti-nél tuningolták a memóriát is, 1080-nál az is alapon ment, így nagy sávszél előnye lett a Ti-nek.
-
válasz
Menthirist #1244 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miért nem, de itt konkrétan mérés nélkül is ki lehet találni eredményt. Az 1080 60-75%-kal gyorsabb a 980-nál (átlag 68%), tehát ahol az SLI ennél jobban skálázódik, ott a 980SLI a jobb, ahol nem, ott az 1080. Ha egy játékban megy az SLI, ott jellemzően 60-90%-ot hoz, tehát valamivel gyorsabb a 980SLI. A két megoldás között aszerint dől a mérleg nyelve, hogy hány olyan játék van a tesztben, amiben egyáltalán nem megy az SLI.
Tehát: ha azt mondom, hogy az 1080 gyorsabb, mint a 980SLI, az véleményes. Ha azt mondom, hogy az 1080 jobb, mint a 980SLI, azt szó nélkül aláírom.(#1247) Vtomi80: átlag 25-30% különbség van a 980Ti és a 980 között, függően a tesztoldaltól. Ha az elsőt megtolod 32% / 14%-kal, akkor annyira nem nagy csoda, hogy feljön a második nyakára, nem?
Amúgy az honnan jön ki, hogy az 1080 rosszabbul reagál a tuningra? Ez a logikus a sávszélesség miatt, de a CB tesztben ezt pont nem látom.(#1248) Menthirist: a -32 ROP-ról se feledkezzünk meg...
-
do3om
addikt
válasz
Menthirist #1237 üzenetére
Mennyi szép és jó.
Nevetséges!! Nem egészen ez ment amit írtál a topikokban.
De mindegy van akinek jó a memóriája. Ren Hoek valahogy pontosabban emlékszik mint Ti. Nem egyszer szóltam be én sem főleg Abu eszement jóslataira, amire Ti egyből ugrottatok, jó sok kitiltásom is összejött, és miért?
Mert végül mégis az állt közelebb az igazsághoz amit írtam, és nem az idióta óvodás szinten lévő (szerintem van is aki az mert ha nem akkor komolyabb baj van a fejében) álmodozások.Na mindegy a valótlan állítások megkérdőlejelezéséért itt pihenő jár szóval már sokkal ritkábban teszem.
Bár az is igaz hogy amióta a Fury meg a DX12, Mante, Vulkán, Quantum, HBM, VR (még hátra van de van aki tavaj karácsonyra írta slágernek -Ab.), meg ki tudja mi még kicsit lecsengett sokkal óvatosabbak a cikkek és a kemény mag reagálása. Meg jó páran el is tűntek a táborból ezek után és nem olyan aktívak. Persze van is miért csak van bennük szégyenérzet, a nyilvánvaló valótlan állítások után.
Most még amit várok az az hogy ki hoz HBM2-őt mert ugye az AMD hatalmas előnyben van ebben és ez nagyon-nagyon sokszor le lett írva nincs is aki ne olvasta volna
.
-
válasz
hugo chávez #1249 üzenetére
Annyit azért hozzátennék a hype-os részhez hogy az AMD sem ártatlan a témában, különösen az élen Roy Taylorral és Richard Huddy-val. Mondjuk Roy evangelist, neki ez is a dolga valahol, ettől függetlenül a stílusát nem bírom. De ez lehet egyéni. Mindegy, szóval sosem ártatlan maga a cég sem, ami körül a hype létrejön, de tartom hogy szvsz a tömeg öngerjesztő folyamata az, ami eldurvul és durva kitalációkba megy át, és ha a cég ezen nem próbál gyeplőt húzni (márpedig miért próbálna, nem érdeke), akkor erősen túlzásokba megy át és jön a pofára esés.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Ren Hoek #1220 üzenetére
"Annyit kell belátni, hogy kisebb cégként az AMD-nek nincs esélye a brutális fejlesztési pénzeket beforgató NV ellen."
Inkább "marketing" és szürkezónás "meggyőzési" pénz lesz az ott, ami "brutális". Az AMD és az Intel még költ is fejlesztésre jelentősebb összegeket, de az Nv nem erről híres a Fermi óta...
(#1225) SylverR
"Tudtommal 2x-es 980Ti teljesítményt ígértek a 1080-hoz...."
Maradjunk tárgyilagosak! Ilyet, tudomásom szerint, nem mondott az Nv soha. Sima 980x2 volt az.
(#1234) Ren Hoek
"Engem az az egy bosszant, ami nem feltétlenül az AMD hibája, hanem a hype-generátoroké..."
Így van. És erről pont nem az AMD tehet. Az tény, hogy marketingben bénák (mondjuk, nekem pont ezért is szimpik, mert pl. az Apple-től a hypegenerátorkodásuk miatt hányok elsősorban és az Nv is közelíti ezt a szintet). Bár az az "overclocker's dream" azért tényleg csúnya volt tőlük. De az egybites fórumozók, meg azok, akik pl. Abu "jóslatait" nem tudják/nem akarják megfelelő kontextusba helyezni (pedig Abu általában, vagyis szinte mindig szigorúan tényeket ír és csak az időtartamot értik félre sokan) károgása még nem lehet indok arra, hogy egy értelmesebb egyed ezek miatt "meggyűlölje" az AMD-t.
(#1237) Menthirist
"+1: az információ korában meg kell tanulni a különbséget pletykák és tények, hype és valóság között."
Ennyi!
-
-
VTom
veterán
válasz
Menthirist #1246 üzenetére
Ez is érdekes, és sehol máshol nem találod meg.
A második chartban a legördülő menüből tudsz választani, két dolog derül ki:
1. a legtöbb játékban az alap 1080-at behozza/lehagyja az 1325MHz-re tuningolt G1 980Ti.
2. Arányaiban kevesebb plusz fps-t hoz a 1080-on a tuning. -
Köszi...
Az gyártói grafikonokat és a 15 játékos kombinált moslékot kihagyom mindkét oldalról. Ezt leszámítva akkor egyetlen írásos review-ban láttam eddig 980 sli tesztet (a gamespot-osban, abban pedig azért általában inkább a 980 SLI mögött volt kicsivel mint előtte, bár sok tesztben csak pár százalékról van szó). Ez még mindig elég gyatra arány, engem kissé arra emlékeztet amikor a Fury X-ről leginkább csak 1440 meg 4k teszteket lehetett találni, mert a fullhd nem igazán feküdt neki
-
VTom
veterán
válasz
Menthirist #1244 üzenetére
-
-
válasz
Menthirist #1240 üzenetére
Mondjuk szerintem most pont feleslegesen köttök bele a marketingbe. A megígért sebességnövekedést hozta (legalábbis a nem-VR-t, a VR majd kiderült), az 1733-as boost clockot az ostobán setupolt hűtés miatt dobálja, nem a power limit miatt, és tényleg 180W alatt fogyaszt. Az egyetlen hasbaakasztás a 2133MHz + 67 fok, ami nyilván max. fordulatú hűtéssel ment - viszont úgy meg tényleg tudja. Ja, és a 2x perf / watt sincs meg, szokás szerint. De alapvetően ez messze az egyik legreálisabb bejelentés volt, amit az elmúlt években láttam.
-
válasz
Ren Hoek #1241 üzenetére
Az lesz az izgalmas amikor jön valami felpimpelt hűtésű 3rd party 1080 dupla 6/8 pines csatival, korrekt áron. Mert ugye jelenleg a hűtés de még inkább a tápellátás is a magasabb tuninggal szemben áll, mert pl a GamersNexus tesztelte hogy leoperálták a 980 Ti hibrid vízhűtését, rátették a 1080-ra, de csak akkor tudott 2.2 ghz-en menni, ha elvették a feszt a ramról. Stabilan, alap ramfesszel csak 2.15 környéke jött ki. Persze itt már a hőfok nem volt akadály, de hát mégis csak gpu-t hűtő kompakt vízről beszélünk.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1239 üzenetére
Zöldhályog rajtam nincs, én pontosan látom mivel trükköznek, mint a politikusok. Az összképet kell nézni a custom hűtésekkel. (180 v 220 watt annyira engem nem érint egy felsőkártyánál. Se AMDnél) Eddig nem rossz.
-
válasz
Ren Hoek #1238 üzenetére
Ahogy nem rohantak sokan vr szemüveget sem venni még, ami nem meglepő aki kicsit is ismeri a Roger's Bell görbét:
Amúgy az első perctől reklámozta az nvidia is a saját kártyáit vr ütőfegyverként, most hogy be lett jelentve a 1000-res sorozat, most már inkább csak azt tolja mint vr csoda. Szóval mindent megtett az nv hogy elvegye az élét annak, hogy bizony a pár éves gcn-ek is tudtak olyan dolgokat, ami a vr szempontjából hasznos, viszont az ő kártyájukból ki lett vágva, és most a 1000-re sorozattal pakolták vissza úgy-ahogy.
"HBM nélkül is lehet brutál teljesítményt hozni"
Miért, mondott valaki olyat hogy nem? Az viszont remekül látszott hogy a HBM 1: sokkal kevesebbet eszik mint a gddr5, 2: magasabb felbontáshoz kell a nagyobb sávszél, lásd fury-k viselkedése az nvidia-hoz képest magasabb felbontásban. Minden egyebet már te képzeltél bele. Ahogy azt is, hogy azt mondtuk volna, hogy az nvidia-nak nincs tapasztalata ilyen téren. Ezek a cégek sok évre előre terveznek, nem most kezdte az nv sem a hbm-mel való ismerkedést, az amd talán kicsit hamarabb, ezért is adták ki a fury-t. Egy 980 Ti HBM-mel várhatóan még nagyobb teljesítményt tudott volna.Amúgy meg amit Tomi is mondott, az nvidia féle parasztvakítás azért továbbra is nagy fordulatszámmal működik, amit persze megtámogat hogy 1: jó kártyáik vannak, 2: sok a "zöldhályogos"
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #1238 üzenetére
"kihozott NV HBM2-vel egy compute kártyát. Tapasztalat nélkül
az hogyan akkor?"
Nem hozott ki. Egy par darab talan van, de rendesen kaphato majd 2017 tavasszal lesz.
Egyebkent igergetesrol:
Mi is az 1080 specifikacioja? 180W, 1733MHz boost clock, meg mutogattak 67 fokot is 2100-ra huzva.
Mi derult ki a tesztekbol?
Hogy vagy 180W es nem boostol, vagy boostol, de kitolt power limittel es 220W fogyasztassal.
Meg 67 fokos is tud lenni 100% ventivel, alap venti beallitason meg 83 fokos a kartya. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1237 üzenetére
Csak pár dologra: A VR volt az ütőfegyver. Nem látom, hogy emiatt rohant volna valaki a boltba Radeont venni. VR pont akkorra lesz elterjedve, amikor a Pascal már opció. (Erre gondoltam csúszás alatt, nem a 980 Ti-re)
HBM fel lett fújva. HBM nélkül is lehet brutál teljesítményt hozni, ez megint kiderült. És ami a legviccesebb, kihozott NV HBM2-vel egy compute kártyát. Tapasztalat nélkül
az hogyan akkor?
1070-ez várjuk ki. Szerintem stimmelnek majd az árak, csak a perf a kérdés.
-
Ez (elvileg) a kutatás/fejlesztésre költött pénz, nem összesen az nvidia vagy az amd költött pénze.
Ren Hoek: Igen, én is baromira vártam, és igen, én is csalódott voltam hogy nem lőtte ki a vízből az nvidia-t. De attól hogy nem sikerült, még nem lettem egy "hazudott" pólóban rohangáló hisztis fickó
Amúgy a hype sosem csak a termék felelőssége, nagyon csúnyán öngerjesztő folyamat ez az emberek körében is. Azt hogy a Fury X majd 3 980-as teljesítményét fogja hozni, nem az amd találta ki, hanem a tömeg gerjedt fel ilyen szintre az oda-vissza viták során. A DX12 továbbra is szálingózik, most már van pár cím amivel lehet játszani, mint ahogy anno a dx11 sem azonnal vált egyeduralkodóvá, pedig akkor még jóval kevesebbet is kellett alakítani a motorfelépítésen hozzá.
"Mindenkin VR szemüveggel. Hol van ez?"
Bocs hogy ezt mondom, de baj van a "talajérzékeléseddel". Senki sem mondta hogy mindenkin vr szemüveg lesz, csak neked ez jött le. Minden józan gondolkodású embernek nyilvánvaló volt hogy mint minden új technológia, a vr is szakaszosan kaphat csak tábort, nem lesz azonnal mindenkinek, különösen nem az első generáció. Mennyi ember van akinek már első generációs iphone-ja is volt? Kevés ahhoz képest amennyi iphone 5-6-okat adtak el."Pont annyit csúszott, hogy NV kihozta a Pascalt, amit senki nem gondolt volna"
Mi? Mármint a 980 Ti-re gondoltál? Ami nyilvánvaló volt hogy jön a Titan X után, tekintetbevéve hogy a Titan után is jött a 780 Ti?"Persze a 4 GB ram bőven elég mindenhová."
HBM1-ből nem lehetett 8 gigát rátenni, csak 4 gigával lehetett kihozni. Ergo vagy nem szereznek semmi tapasztalatot a hbm ramokkal és még fury sorozat sem jön (az nvidia meg nem hozta volna ki a 980 Ti-t, vagy nagyon nem ilyen áron), vagy kihozzák, tapasztalatot szereznek, és pár mellesleg elégedett vásárlót, akik nem akartak nvidia-t venni, de erős kártyát akartak. Mert vannak épp olyan fanok mint nvidia-nál, hogy soha semmi pénzért nem vennének a túloldalról kártyát. Amúgy akkor hozták ki 4 gigával amikor még úgy ahogy de el lehetett fogadni. Idén már nem lehetne. 2 éve pedig egyértelmű volt hogy jó a 4 giga.Nálam a Fury-ra 5 találat jön ki perpill, de ebben nincs benne az a 3 nano ami még van. Tekintve hogy a Fury X-et és a Nano-t nem lehetett egyedivé tenni csak átmatricázni, nincs is sok értelme ennél több félének, így kikoptak az iponról (!). Mert azért newegg-en meg hasonlón még ugyanúgy bőséggel találni.
"Mennyit fog ez érni ha kijön az 1070? 120K-t kb."
Ahogy sok nvidia kártya is, megnyugodhatsz. Ugye tudod hogy hasonló hatása van annak, amikor valamilyen technológiai újítás okán (most csíkszélesség-csökkentés) ugrik egyet a szint. Vagy épp mivel nem volt sok igény rá, lásd 3000 dolláros Titan Z, ami aztán szépen kihalt kb 1500 dollárra fonnyadva."Ha 1070 980 Ti környékén lesz, modernebb arch-al, DX12,VR+2GB RAM, 140K-s custom kezdőárral, akkor igazából minden teljesült."
Ha. Ha nem vágnak megint túl mélyet mint a 970 esetében és ha tényleg 140k körül jönne. Ami szerintem magasabb lesz, én 150-160 körülre tenném első körben. Ami meg tök szép hogy hűűű, 150 körül már kapni 980 Ti teljesítményt, de ha megnézed, 180 körül kapni 980 Ti-t iponon is, és csak eltelt egy év annak a megjelenése óta is."brutális válaszcsapás"
Brutális válaszcsapások nincsenek manapság a technológiában. Csak piacok, piaci szintek, ezekre lehet lőni, és évente kicsit emelkedik a szint, és ami régebben egy szinten volt, most visszaesik. Brutális válaszcsapás volt az Intel részéről a Skylake akár a 2 generációval korábbi Devils Canyonhoz képest? Vagy a Haswellhez? Ez lesz akkor is, ha az nvidia további piacot szerez..."Valahogy megint nem ez volt megígérve"
De, pontosan hogy ilyesmi volt. Már nagyon régóta szinte tényként van kezelve, hogy a Polaris 10 éppúgy nem a csúcsok csúcsát fogja döngetni, ahogy a 300-asok sem tették. Ha a 480X hozza a 390X tempóját olcsón, a 490X pedig hozza a 980 és 980 Ti közti szintet szintén nem túl drágán, akkor ez korrekt.SylverR: ne felejtsük el a 970-es memória varázslását is. A végén abból is sikerült kihozniuk egy "tulajdonképpen nincs itt semmi baj, sőt már már jó is hogy így történt, így is akartuk"-ot. És itt még mindig nem arról van szó hogy jó-e a 970 vagy sem, hanem hogy milyen gyermeki ártatlansággal nyelte le ezt az egészet az nvidia közösség.
#1226: "Akkor még arról volt szó, hogy HBM-el jön."
Pontosítok neked, akkor még arról szóltak a pletykák hogy HBM-mel jön. Próbáljunk már legalább egy kicsit törekedni arra, hogy a pletykákat nem tényként, ráadásul nem az AMD által adott ígéretként kezeljük.Végül csak két megjegyzésem lenne:
1: Az AMD sajna áttért az Nvidia-szerű marketingre, ami lehet hogy működik, de a gyomrom nem bírja. Cherrypicked helyzetek, grafikonok és tesztek, nem teljesen annak mutatása ami az igazság (hűű, benchmark és a 1080 2 ghz felé húzva levegővel csak 67 fok... igen, vsync-elve, amúgy meg alap órajelen is fel tud menni 80 fok fölé). Csak ez az nvidia-nál már nem is tűnik fel, míg az amd-nél egyből sátán van kiáltva.
2: csíkszélesség feleződés volt... Az ilyen ugrásokkal jár sokszor. Az 5.2 milliárd tranzisztor a 980-ból felment 7.2 milliárdra, az órajel pedig megnőhetett, mert a fogyasztás és hőtermelés csökken. Ezért ennyivel gyorsabb a 1080 mint a 980. Ami most alap órajele a 1080-nak, az egy elég kemény húzása a 980-nak ha jól tudom. A hiper-szuper túlárazott gyári tuningos 980-ak is ilyen 1300 (1400 boost) körül ha jöttek. Szóval nincs itt semmi csoda vagy hasonló, zakatol a vonat ahogy eddig.+1: az információ korában meg kell tanulni a különbséget pletykák és tények, hype és valóság között.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1235 üzenetére
Ezzel tényleg nem értem mi a baj
Ott a konkrét közlemény a FE-ről és a Customok áráról. Ez miért az NV hibája? Kiadok egy terméket 500 dolcsiért, meg 300-ért egy ugyan olyat pár hétre rá, világosan leírva melyik melyik. (Ha nem lenne bejelentve mindkettő akkor jogos)
Amúgy nem ekéztem a Fury magát, egy jó GPU lett... de mint válasz nem volt elég. Ez látszik a számokból sajnos.
Nekem az a bajom, hogy egyelőre nem látom mi jön egy 1070 ellen júni 10-én a launchkor.
-
SylverR
senior tag
válasz
Ren Hoek #1234 üzenetére
De azért nem hiszem, hogy probléma lenne a "Titángyilkos" teljesítményével. Belépett a 980Ti-k, Titan X-ek területére, DX12 alatt még jobban. Őszintén, akit ez zavar, az a hibás az egészért amiben a PC gaming benne van.
"Kijött a Pascal". Aha. Jó kis paperlaunch-val. Vegyed meg, mert az nVidia főnöke nem tud új Ferrarit venni különben. Nem szólnak, hogy még nem tudják kiadni, mert nincs elég chip. Nem. Kiadják jó drágán, és ráaggatnak egy matricát. Számomra a 1080 még egy nem valódi generáció. Majd ha már lesznek különböző változatok. Akkor.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1233 üzenetére
Engem az az egy bosszant, ami nem feltétlenül az AMD hibája, hanem a hype-generátoroké... hogy nem úgy alakult semmi az elmúlt 1 évben ahogy be lett harangozva. Konkrétan szerintem egyetlen egy VGA-val sem adtak el többet a VR / DX12 / HBM előny miatt, amire felvolt hype-olva az egész közösség. Mert semmi nem lett belőle. Egy techdemó Fury? (Azért nem techdemónak volt beharangozva, ezt elismerheted... hanem egy brutális TITÁNgyilkosnak). Ez a kegyetlen az egészben, hogy a közösség öli meg az AMD-t, aki felhype-olja ezeket... mikor egyetlen dollárt sem keresett az AMD a nyilvánvaló modern és előnyös tulajdonságain a HW-nek. Nem jött ki semmi érdemleges, amiért rohanni kellett volna leváltani a fos szar buta ósdi Maxwelleket, mert máig mennek ahogy kell. Most meg itt van a szopás, mert kijött a Pascal... és a sors iróniája, hogy még mindig DX11-ben méregetjük őket, nem a 25 db DX12 csodán, amik el sem indulnak már Maxwellen, mert nem írnak hozzájuk DX11 részt
(jó ez csak gúny volt)
Én csak remélni tudom, hogy most nem a csúcskategóriás epénisz méregetés lesz a következő hónapokban, hogy kié a leggyorsabb kártya... ehelyett az AMD a 80-150K-s kategóriára koncentrál, és kihoznak valami ultra bestbuy kártyát... de az akkor legyen ott nagyon. Erről lenne jó már pár naprakész infó.
-
SylverR
senior tag
válasz
Ren Hoek #1232 üzenetére
Ezen hiába vitázunk, ne ezen múljon már, hogy TE személy szerint milyen VGA-t vásárolsz. Mert akkor szemen köpöd a saját tudásod. A vásárlók túlnyomó többsége azt se tudja mit vesz. Csak vesz valamit. Az meg már fogyasztó védelmi kérdés. Törvényt kellene hozni, hogy a laptop, meg gép gyártók rakjanak több AMD eszközt a gépekbe. Ezen maga az AMD marketingje sem tudna segíteni. Azok akik gép építésben vannak, és "dzsíforsz"ot vesznek, azok csak egy kisebb részét teszik ki a vásárlóknak. A userek javát nem fogja érdekelni, hogy milyen logót lát a gépen, inkább az, hogy elfut-e rajta a Doom.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1231 üzenetére
Ha ügyetlen, akkor ki kell rúgni a p....ba a vezetést, a marketingeseket és mindenkit akit kell. Kicsit beleláttam mostanában a (HW/IT) cégek működésébe, és nagyon nagyon alapvetés, hogyha nem jó a sales, marketing csapat, akkor lehúzhatja a rolót a cég... és az a durva, hogy lehet bármennyire jó a termék, ez befog következni előbb utóbb. Itt nincs lehetőség ügyetlenkedni, mert farkastörvények vannak.
-
SylverR
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1228 üzenetére
Kiértem a szerkből...
Megint csak az a lényeg, hogy üzletileg sikeres kártyát tudunk-e hozni. Teljesen mindegy, hogy hogyan és miként, de üzletileg el kell adni a kártyából minél többet.
Nekem úgy néz ki, hogy az 1080 eddig ilyen lesz, és emiatt el is mentek az árakkal kicsit. 1070 ha tartják az ígéretet, akkor tényleg bestbuy lehet. 140-ért is vinni fogják, lenyomja durván a használt árakat.Csak annyit mondok, hogy ez egy üzletileg sikeres termék, már most látszik. Valahogy erre kell most válaszolnia az AMD-nek... és fogy az idő. A Fury-nak is ilyennek kellett volna lennie, mint most az 1080. El kell gondolkozni az okokon. Ha nem megy, be kell ismerni és akkor lejjebb kell támadni.
-
Ren Hoek
veterán
Kezdve a GTX 1080-al ami a GP104-es maggal fog debütálni, és 4096 CUDA maggal (ez 2x-ese a Maxwell alapokon nyugvó elődjének, a GTX 980-nak).
Ez volt az ígéret, csak valaki nem tudta rendesen leolvasni anno a perf grafikont, és félreértették. Mindegy én már ehhez tartottam magamat.
(#1228) SylverR: Miért kéne meglincselni?
Átlagban hozta, egy launch driverrel... Plusz modern arch, csomó új fícsör stb... 4K-nál pár játékot néztem, ott megvan a 980 duplája. 980 SLI ugye rosszabb ennél. Sohasem skálázódik duplán.
-
SylverR
senior tag
válasz
Ren Hoek #1226 üzenetére
Akkor már tudtuk, hogy a Vega 10 érkezik HBM-mel. Azon az előadáson mutatta be Raja a diát. Szóval az a Polaris 10 chip, ami várhatóan 2048-2560 körüli shader mennyiséggel érkezik majd. Illetve 110-140 watt körüli TDP-vel. Ez az amit mindenki úgy emleget, hogy a 290 leváltása. Amit nem tudom honnan vettek, mert erről sehol nem olvastam. Amit tudunk, az alapján ez a kártya erősebb lesz a 290-nél. Persze valószínű, hogy változó lesz a teljesítménye. Van ahol erősebb lesz, van ahol gyengébb.
A Fury bukás volt, tény. Egy techdemó volt. Bár most már lehúzták az árát nem régiben. Úgyhogy még a végén egész vonzó opció lehet vásárlás előtt állóknak.
Még ha a sima 980 SLI ellen megy is a 1080, akkor se jó. A 980 SLI nagyon sok esetben erősebb. Nem sokkal, de erősebb. Nekem nincs ezzel bajom. De ha az AMD-t fikázzuk azért mert nem teljesen igaz amit állítottak a Fury-ról, tessék már az nVidiát is meglincselni...
@(#1227) mlinus: Rájöttem közben, az utolsó bekezdésem továbbra is él.
-
mlinus
őstag
válasz
SylverR #1225 üzenetére
az 1080-at az nvidia mindenhol a 980-hoz hasonlította. Azt ígérték, hogy megfogja a 980 SLI-ben. Átlagban sikerült is, kivéve a nagyon jól skálázodó játékokban illetve szintetikus tesztekben.
1070-ről meg még nincs teszt, szóval azt senki se tudja hogy meglesz a 980ti vagy sem - mindenesetre az biztos, hogy szoros lesz..
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1225 üzenetére
Azt se tudjuk jelenleg az akkor felhozott Polaris 10 mi volt... Akkor még arról volt szó, hogy HBM-el jön.
Vagy 100%-os biztonsággal megtudod mondani, hogy az a kártya mi volt, milyen speckókkal, mikor jön most, és mennyiért kapható?
Szerk: én azóta követem az egészet, amióta az 1070 vs 980 Ti van beharangozva, és 1080 vs 980 SLI.
Mellesleg nem engem kell meggyőzni az AMD-nek/NV-nek, hanem a vásárlókat. A Fury bárhogy is nézzük gazdaságilag bukás volt. Függetlenül attól, hogy jó GPU lett. -
SylverR
senior tag
válasz
Ren Hoek #1220 üzenetére
A két kolléga fentebb leírt mindent, amihez nem fűznék hozzá semmit.
Azonban van egy dolog amit mindenki elfelejtett.
Még pedig a Capsaicin eventen bemutatott DX12-es Hitman demó. Polaris 10-zel, 1440p-ben, 60 fps-re lockolva. Szóval nem tudom hol a problémád."Szóval nekem eléggé nagy csalódás volt a tavalyi rajt ugyenekkor. NV viszont nem szarozott most."
Ööö... Na igen... Ezt majdnem elfelejtettem. AMD füllent picit a kártyái teljesítményéről. Kapja a savazást. nVidia teszi, vállveregetést kap. Tudtommal 2x-es 980Ti teljesítményt ígértek a 1080-hoz, és egy 980Ti felettit a 1070-hez. Egyik se lett meg.
(Nem a kártyát fikázom. Legalább annyira jó, mint anno az X800 volt az ATi-tól. De ha az egyik céget fikázzuk egy ilyenért, tegyük már meg a másikkal is...) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1221 üzenetére
Stílus?
Komolyan én nem értelek benneteket... aztán lassan befejezhetjük az OFF-ot, mert ez nem AMD vs. NV játszótér.
Egyetlen dologra próbálok rávilágítani:
Tavaly ilyenkor nagy reményekkel fordultam az AMD felé, hogy végre megmutatják, végre egy igazi odacsapás lesz. Végre lesz olyan konkurencia, egy olyan best buy kártya amivel visszaszerezheti a piacot, befűthet az NV-nek. Iszonyú nagy hype volt, óriási elvárások, végül kijött egy középszerű válasz. "Overlockers dream". A nagy ígéretek, hogy DX12-ben aratni fog a 25 megjelenő játékban. Mindenkin VR szemüveggel. Hol van ez? Pont annyit csúszott, hogy NV kihozta a Pascalt, amit senki nem gondolt volna. Persze a 4 GB ram bőven elég mindenhová. Csak éppen ez nem győzi meg a vásárlókat, akiknek mindenhol a 8 GB lesz az alap hamarosan. Nem a hozzáértőket kell meggyőzni, hanem az átlag usereket, ez konzumer PIAC. Nem kutatóknak adják el a cuccokat.Ez egy jó kis kártya, csak éppen senki nem vette/veszi. Kimutathatatlan %-os arány. Lehet kapni egyáltalán? Iponban Fury-ra 2 találat jön ki, az olcsóbb 182K. Mennyit fog ez érni ha kijön az 1070? 120K-t kb.
Szóval nekem eléggé nagy csalódás volt a tavalyi rajt ugyenekkor. NV viszont nem szarozott most. Eddig amit ígért az 1080-nal le is tette az asztalra. Ha 1070 980 Ti környékén lesz, modernebb arch-al, DX12,VR+2GB RAM, 140K-s custom kezdőárral, akkor igazából minden teljesült.
Ezt kellene az AMD-nek is. Megígér valamit, és nem csak középszerű, nem csak hébe-hóba olyan, hanem brutális válaszcsapás. Remélem 14 nm-en sikerül nekik. (Sajnos mivel többségében munkafeladatokra CUDA-t támogat minden szoftver, ezért nekem NV kell mindenképpen, nem választhatok...)de nagyon örülnék, hogyha végre egy kézzelfogható válaszcsapás jönne és nem szállnának el az árak. Egyelőre megint semmi konkrét, még egy Polaris árat se tudni pontosan, csak sejtéseket, hogy egy 390 teljesítmény jön elsőre... Valahogy megint nem ez volt megígérve
Egy méltó válaszcsapáshoz már full lineup kellene, speckókkal és MSRP-kkel legalább kiszivárogtatva.
-
füles_
őstag
válasz
Raysen623 #1222 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok hogy mire megy el az a brutál sok pénz amit az NV költ fejlesztésekre.Ha a fejlesztésekbe beleszámoljuk a marketinget és a játék fejlesztők lefizetését akkor úgy-ahogy elhiszem.De hogy nem a Pascal fejlesztése igényelt ennyi pénzt az biztos,tulajdonképpen a gamereknek szánt Pascal egy Maxwell 3.0
-
Raysen623
addikt
válasz
Ren Hoek #1220 üzenetére
"Van konkurencia felsőkategóriában? Nincs. Sajnos az Nv olyan árat szab amilyet akar." - Na ez netto nem írom le micsoda. Úgy látszik a konkurencia fogalmán is mást értünk.
"Annyit kell belátni, hogy kisebb cégként az AMD-nek nincs esélye a brutális fejlesztési pénzeket beforgató NV ellen." - Jó, most szépen kezd el sorolni azokat a brutális fejlesztéseket amit az NV végez folyamatosan. Az 1070 és 1080-ban lévő kisebb fejlesztések is az esélytelen "nem konkurencia" másik gyártó ténykedései miatt történtek.
"Ehelyett nem kéne ígérgetni mindent jövőre, VR, DX12, olcsó HBM és sorolhatnám. Sehol sincsenek ezek tavaly óta." - A három felsorolt példa közül melyik az amelyik jelenleg nem létezik szerinted? Korábban leírtam mikor tud olcsó lenni valami, de úgy látszik süket fülekre talált ismét. Emlékeim szerint olcsó HBM-et nem ígértek csak HBM-et, amiből elsőként nekik van kártyájuk.
"Most ebben a kategóriában kéne csatasorba állni. 1070 és max 1080 ellen. Jóáras kártyákkal... de nagyon gyorsan." - Miért is? Te úgyis maradsz s zöldeknél, akkor meg miért izgat? Mire hozzá fogsz tudni jutni az új nv karikhoz, már lesz piros is. Felsőház pedig év vége felé jön jelen állás szerint. Elvárod a gyors lépést az egyiktől, ráadásul jóárban, de ugyanezt valamiért nem várod el a másiktól. Na ez a fanboy-ság csúcsa.
(#1221) Menthirist: +1
-
válasz
Ren Hoek #1220 üzenetére
Inkább az a fanboyság ahogy te magad fogalmazol. Mert a többieknek nem az amd-t való támadásod nyitogatta a bicskát a zsebében (vagy legalábbis nekem), hanem a stílus ahogy tetted.
" Van konkurencia felsőkategóriában? Nincs."
Attól függ mit nézel. Magasabb felbontásban nem egy játékban jobb a fury mint a 980 Ti. Sőt ahol le van maradva, ott sem sokkal néha. Ilyen szempontból a Fury X pl nem egy rossz kártya. De még ha nem is jobb, mivel nincs messze tőle sokszor, így megintcsak nem mondható hogy nem tartaná a lépést."Annyit kell belátni, hogy kisebb cégként az AMD-nek nincs esélye a brutális fejlesztési pénzeket beforgató NV ellen."
Az nvidia igen, 346 milliót költött R&D-re negyedévente mostanában, az AMD pedig 242-őt. Az Intel viszont 3.24 milliárdot (!) igen, majdnem 10x annyit mint az nvidia. Ehhez képest az amd tartja magát vga téren is, és csak kiszenvednek magukból egy zen-t is, ami jóval erősebb lesz mint az eddigi procijaik (kétlem hogy az intelt behoznák, de legalább választási lehetőség lesz). Szóval őszintén szólva nem látom az nvidia-ban azt a 1,5x-es R&D összeg hatását."VR, DX12, olcsó HBM és sorolhatnám. Sehol sincsenek ezek tavaly óta."
VR van, dx12 van, olcsó hbm-et meg nem emlékszem hogy mondtak volna."Most ebben a kategóriában kéne csatasorba állni. 1070 és max 1080 ellen."
Nem feltétlen. Nem ott van a sok pénz, ahol pl a 1080 van. A 200-400 dolláros kategóriában van a legtöbb. A 1070 az 379-el nyit, ha a Polaris 10 hozni fogja mondjuk 350-ből vagy még kevesebből valahol a 980 és a 980 Ti közti erőt (esetleg a 980 Ti-t), akkor őszintén szólva jól csinálják. Ne felejtsd el, az amd-nek most nem a legerősebb kártyát kell kitennie az asztalra, hanem növelnie kell a piaci súlyát. Az meg ha lassan is, de perpill talán megyeget. -
Ren Hoek
veterán
Na ez a fanboyság, amikor személyes támadásnak veszitek. Konkrétan Furyt akartam venni tavaly, de mindegy.
Csak egyet kérdeznék. Van konkurencia felsőkategóriában? Nincs. Sajnos az Nv olyan árat szab amilyet akar.
Annyit kell belátni, hogy kisebb cégként az AMD-nek nincs esélye a brutális fejlesztési pénzeket beforgató NV ellen.
Ehelyett nem kéne ígérgetni mindent jövőre, VR, DX12, olcsó HBM és sorolhatnám. Sehol sincsenek ezek tavaly óta.
Most ebben a kategóriában kéne csatasorba állni. 1070 és max 1080 ellen. Jóáras kártyákkal... de nagyon gyorsan. -
Raysen623
addikt
válasz
Ren Hoek #1217 üzenetére
Látom a marketing hatott nálad is. De ha te ettől jobban alszol, akkor tedd a párnád alá a 970-esed és álmodj szépeket. Nem értem miért panaszkodsz, amikor NV karid van?! Megkaptad amit akartál? Ha gtx-ed van, akkor milyen alapon pocskondiázod a másik gyártót? Vagy netán nem jött be a nagy álomkép és vízió ott sem?
Nekem korábban AMD és ATI kártyáim voltak, elégedett voltam velük ha nem lennének olyan drágák használtan akkor most is az lenne. Jelenleg gtx-em van és azzal is elégedett vagyok. Tényleg megéri neked 1-5 fps miatt agyament teóriákat kergetni? Elveszett mi? Számodra....sőt: már a jövő serm a régi.
Egyik oldalról látom a kisérletet a változtatásokra, másik oldalról kb a semmit. Cserébe mindent elkövetnek, hogy kiszorítsák a konkurenciát a piacról. Batman gyalázatról már ne is beszéljünk. De persze a hardver igény növelés meg szépen megy, ti meg veszitek mert megérdemlitek. Mi meg mosolygunk a problémáitokon. -
Raysen623
addikt
"A Furynál nagyok voltak az elvárások, hbm, meg minden, aztán került rá 4GB? Pont oda nem elég, ahova szánták.. " - Ez így nem igaz, és ezt te is tudod. Ha megnézed a teszteket, akkor bőven elegendő mindenhova. Pont ez az erőssége a HBM.nek, hogy kevesebb is "elegendő" mert jóval gyorsabb. Cserébe viszont drága, de csak egyenlőre. Jövőre az is olcsóbb lesz, amint lesz elegendő a piacon.
-
VTom
veterán
Én teljesítményben és árban is arra tippelek, hogy 1070<980Ti<1080.
A Ti marad a készlet erejéig, vágott áron, a 1070 meg szép lassan utoléri teljesítményben a drivertámogatással.A Furynál nagyok voltak az elvárások, hbm, meg minden, aztán került rá 4GB? Pont oda nem elég, ahova szánták.. Sajnos ennél mindent elrontott az AMD amit lehetett, pedig mi jól jártunk volna már csak az árak miatt is.
-
do3om
addikt
Azért az árazás még fontos, bár a 980Ti -t is nagyon vitték az meg nem valami olcsó. Talán az a fontosabb hogy megvan egy kialakult vásárlóréteg akik viszik amint kijön.
A Fury termékcsaládhoz meg nem is tudom volt e gyászosabb eladás egy termékpalettából itt a fórumban(fury-furyX-nano- és még rátettek egy lapáttal a duóval), ez 4 VGA az eladás meg.......
-
VTom
veterán
válasz
#72042496 #1210 üzenetére
Igen, ezt írtam, hogy lehet, hogy a gyári OC-s 1070 hozza majd 980Ti teljesítményét.
De azt már most látni a tesztekből, hogy a 980Ti arányosan sokkal több fpst hoz tuninggal, mint a 1080. Így szvsz lépést nem fog vele tartani a 1070.#1211 do3om: a 1070 best buy lesz, nem egy kategória a furyval. A Fury sajnos csak egy ígéret maradt.
-
do3om
addikt
válasz
#72042496 #1210 üzenetére
Majd nehogy olyan szánalmas legyen mint az AMD fury topik.
Pár ezer hsz, meg vagy 5 VGA tulajdonos (vagy sokat mondtam) a topikjába. Az a szájhősök gyűjtőhelye volt, annyian vették meg szóban hogy az AMD is félt hogy Magyarország elviszi teljes készletet.
Mondjuk polaris vevők is gyűlnek szépen. -
VTom
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #1208 üzenetére
Erre ne vegyél mérget.
A referencia 980Ti sebességét lehet, hogy hozza tuninggal, de a gyári tuningos Ti az alap 1080 szintjén mozog, addig nem fog felérni.
Persze a jövőben a 1070-nek áll a zászló, a driverek azt fogják támogatni.
Mindezektől függetlenül a 1070 lesz a következő best buy kártya a 970 után.
-
VTom
veterán
válasz
Goldberg03 #1205 üzenetére
Az új árakat nem fogják lenyomni, max. akció lesz a készlet erejéig.
Júniustól meg úgy fognak kinézni az árak (teljesítmény arányában), hogy 1070<980Ti<1080.
Szerintem.
-
Raysen623
addikt
válasz
Goldberg03 #1205 üzenetére
Ahogy elnézem nem fogják lenyomni, mert annyival drágábbak lesznek újonnan.
-
Goldberg03
tag
Hát ez tök király, hogy jönnek az új kártyák. Így majd lenyomják az előző szériák árait.
-
AAAgold
senior tag
válasz
-=RelakS=- #1198 üzenetére
720p és medium meg low settings? ez így milyen teszt?
-
VTom
veterán
Úgy értettem, idővel lehet feljebb menni, ha mondjuk az 1440p-n teljesítenek úgy a legújabb kártyák, mint most 1080-on.
A 1070 elvileg a referencia 980Ti teljesítményét fogja hozni, szerintem kb. olyan viszonban lesznek, mint a 970 és a 780Ti, egymást verik majd játékoktól függően.
-
VTom
veterán
4790K-t nem érdemes cserélni semmire, főleg a DX12 terjedésével.
Kb. a következő 5 évben nem lesz CPU limited, hacsak nem kezdik el a játékok kérni a fizikai 6 magot.
Ha mégis limites lenne, inkább magasabb felbontásra érdemes váltani, az úgyis megint megfekteti a VGA-t egy darabig.Én legalábbis így gondolom.
Az egyetlen játék ami megküldi rendesen a 8 szálat, az a Division (azok között, amikkel én játszom) és ott is átlag 60% a kihasználtság, 4.4GHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Bittorrent topik
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest