- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VoLTE/VoWiFi
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1239 üzenetére
Zöldhályog rajtam nincs, én pontosan látom mivel trükköznek, mint a politikusok. Az összképet kell nézni a custom hűtésekkel. (180 v 220 watt annyira engem nem érint egy felsőkártyánál. Se AMDnél) Eddig nem rossz.
-
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #1090 üzenetére
Az NV-be szorult annyia üzletpolitika hogy az adott helyzetnek megfelelő stratégiai lépéseket hozzon. Persze van hogy ők is elcseszik, lásd pereskedés, de többnyire nem dilettáns emberek hozzák a döntéseket az jól érződik. A megjelenés előtt nem sokkal jött a hírverés, csak róluk van szó, ha megjelennek a kártyák megint róluk lesz szó. Egyébként már 1-2 éve megmondták hogy ekkor jönnek az új vga-k...
Maxwellnél 970-es lett a legnépszerűbb vga steam statisztika alapján, most megint feljebb akarják tolni ezt a kategóriát kicsit és többet kaszálni. Szerintem elég nyilvánvaló a helyzet. AMD-nek ott vannak a (megint) új konzolok, lehet úgy vannak vele direkt gpu fronton elhappolják a piacot ha már nincs (értékelhető) konzoljuk.
-
válasz
Jól láthatóan változott a kommunikációs stratégia, nem volt korábban szokás előre kitrombitálni a műszaki paramétereket. A GP100 bejelentésből egész jól lehetett sejteni, milyen lesz a GP104 (2/3 chip, 20%-kal magasabb órajel), és most is mintha biztosra akarnának menni, hogy a főbb számok beégnek az emberek retinájába. Én arra gyanakszom, hogy az első 4-6 hétben legerősebb sales-t még jobban koncentrálni akarják az első hetekre, hogy az AMD kommunikációja ne rontsa a partit. Valamint, a kissé összecsapott
Lehúzá'sFounder's Edition kommunikációnak is köze lehet a dolognak. Talán úgy érzik, hogy a 700 dolláros kártyák eladására nagyon szűk az ablak. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Malibutomi #1092 üzenetére
Gondolkodni nem fogok ezen annyira nem érdekel. Megjelennek a kártyák, tesztek akkor megveszem az olcsóbbikat vagy drágábbikat, nincs kedvem várni fél évet, éveket, hogy majd lesz jobb.
Ha már az 1080 10-15%-al viszi a 980Ti szintjét akkor az elkövetkezendő 3-4 éveben elég lesz Full HD gamingre. Pont elég nekem. Vagy az olcsóbb 5%-al lesz jobb annál akkor az is jó.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Hype, reklám meg ott volt a show. Mi másért jelentenék be hamarabb, ha nem azért, hogy az emberek ráizguljanak és akkor száz oldalakat írnak fórumokon spekulációként megjelenés előtt, az élet értelmét megkérdőjelező viták alakulnak ki plusz kicsit megfélemlítik az AMD-t is.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #989 üzenetére
Az AMD sajat marciusi prezentaciojaba irta a 2017-et a Vegara.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #975 üzenetére
Mint ahogy GeryFlash is céloz rá, semmi jót nem jelenthet egy több mint féléves előrehozatal. Szvsz.
-
TTomax
félisten
válasz
Mondjuk attól,hogy a kutya nem vesz vegat ha már bevásárolt pascalból... az egészet én csak azért nem értem mert ha a vega a 1080 ellenfele akkor az lesz a 1080Ti-é is???Valami itt nem kerek...
-
GeryFlash
veterán
válasz
Szerinted egy közel fél éves előre hozatal jót jelent?
-
válasz
Malibutomi #885 üzenetére
Eleve tévútnak tartom elemezni a Titan X és az 1080 viszonyát, teljesen más filozófiájú a két kártya. Plusz, nem értek egyet azzal a mondással, hogy a TFLOPS jó indikáció a teljesítmény tekintetében - a 980 és a TX tekintetében persze, hogy kijön a matek, amikor a sávszélességen kívül a TX mindenben ugyanúgy 33%-kal gyorsabb
Sokkal célravezetőbbnek látom az 1080-at a 980-hoz hasonlítani, és az eredményt leosztani a 980-TX vagy a 980-980Ti közötti mért különbséggel. Ezután össze lehet vetni az 1070-et és az 1080-at, és abból kijön a viszony a TX-hez is.
A srác grafikonos méricskélése szerint az 1080 69%-kal gyorsabb a 980-nál, a mérések szerint pedig a TX 33%-kal, a 980Ti 30%-kal (itt már eleve eltérünk az nVidia 38%-os számától - kérdés, hogy csak a TX lassabb ennyivel, vagy az 1080 is?). Így:
1080 vs TX: 27%
1080 vs 980Ti: 30%Az 1070-hez képest 9% core clock és 25% mem clock előnye lehet az 1080-nak, valamint vszleg 25%-kal több ALU van benne. Így az egyes funkciókban:
- Dispatch / setup: +9%
- ALU / TEX: +36%
- ROP: +9% (ha teljes az 1070 backendje)
- Mem: +25% (ha teljes az 1070 backendje)Szerintem ebből elég jól látszik, miért félrevezető az ALU-teljesítmények közötti különbséget várni. A fentiekből nekem azt mondja a kis kalkulátorom, hogy az 1080 és az 1070 között átlagosan 26% eltérés lehet, vagyis az 1070 a TX elé érkezik egy hajszállal. Vagy egy kicsit mögé, mert a sávszélessége aránytalanul alacsony. De benne van a lehetősége a fenti 5%-os tévedésnek, vagy akár annak, hogy az 1080 és a 980 között nincs 69%. Sőt, a tesztek közben a valós boost clock is faktor, mert az még +/-5%-ot simán jelenthet
Szóval a lényeg igazából annyi, hogy az 1070 a TX környékén lesz, az 1080 meg 20-30%-kal "magasabban". Ennyi simán van a hardverben, driveresen meg elég összeszedettek szoktak lenni launchra, úgyhogy a tesztektől is ezeket a számokat várom.
Ja, mindez WQHD-ben.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Malibutomi #881 üzenetére
Persze azért vartak mar mint a messiast tobb mint fel eve mert mindenki arra a 20% teljesitmenyre vart mar mint egy falat kenyerre.
Remeljuk lesz az 75% is es nem csak egy ev mulva amikor maesetleg nem fejlesztik tovabb a 900 as szeria drivereit. -
prime77
aktív tag
válasz
Malibutomi #881 üzenetére
Ha a 980 utódja akkor meg kerüljön 160-180 ezerbe.
Ne 200 ezer felett majd.
Mert ilyeneket csiripelnek róla.
Na mindegy.
Én itt most befejezem.
Majd 17.-én.
Sziasztok srácok! -
Grodd
tag
válasz
Malibutomi #729 üzenetére
Igen, C64 volt a szerencsésebbeknek (én kisírtam magamnak, szegény apukám vasfüggönyön át csempészte be az országba a zsiguli csomagtartójában). Kevésbé szerencsésebb gyerekeknek plus/4 maradt, ami akkora bukta volt nyugaton, hogy szinte ingyen dobták át a vasfüggönyön túlra csóró kelet-európaiaknak.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Malibutomi #691 üzenetére
Nekem volt trágya NV kártyám. Akkor lettem ATI-s majd újra Geforce egy darabig és aztán Radeon idáig. Az általam kitűzött ár 60-70 ezer Ft, és várom a kisebb Geforcokat és a Radeonokat is természetesen. De már kezd engem is legyőzni az NV. Konkrétan a széllel szemben nem megy. Szinte minden játék amit kedvelek az ő zsebükben van, és természetesen gyorsabban fut a kategóriatárs Radeonhoz képest. Imádtam a HD7770-et, amikor megjelent nem volt párja NV oldalon sebesség / fogyasztás tekintetében. A baj csak az, hogy utódja sem. NV-nek lett a 750-es a 950-es sorozat. Na ezt a kategóriát nem kellett volna telibe sza..i az AMD-nek. Olcsó, hűs és árát tekintve gyors kari kellett volna. Most meg mindenki Geforcra ír játékot. Várom az új kártyákat, mert alsóházban nagy harc lesz.
Szerk: azért ekkora dríver szívást amit olvasok néhány usernél, a közelében sem jártam soha. Jó, hogy egyenesen fel nem robbant szerencsétlen Radeon mindjárt..
-
Ragnar_
addikt
válasz
Az AMD kártyákkal elvileg az a gond, hogy a középkategóriát is kb. i7 kell, hogy ki tudja hajtani. Ezt a tesztekben nem látod, mert ott ugye mindig 100k + árú procival tesztelnek, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet.
-
Peat;)
veterán
válasz
Az AMD cégvezetői is hasonló gondolatokat táplálhatnak...
-
Reggie0
félisten
válasz
"Mindez ugy hogy a mostani termekppalettakon 1db NV kartya van ami tenylegesen mindenhol jobb teljesitmenyben mint az AMD ellenfele, es ez a 980Ti. A tobbi szegmensben pariban vannak, illetve van ahol az AMD kartya erosebb is mint az NV megfeleloje."
Nem, mert a Titan X is. Aztan a teljesitmeny csak egy dolog, de meg van par erdekes tenyezo, mint pl. a zaj, fogyasztas, mikrolag.
-
Grodd
tag
válasz
Malibutomi #680 üzenetére
NV történetében a legnagyobb failure az FX sorozat volt (NV30), azt hittem, bele is buknak, aztán mégis helyreálltak a 6-os sorozattal (NV40) gyorsan, és tarolták megint a piacot. NV30-nál azt hihették, övék már az egész piac, versenytársak kivégzése után, nem számoltak komolyan AMD-vel ( akkor még ATI)
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #178 üzenetére
Mert még régebben a x800/x80 azért egyfajta felső-középkategória környéket jelzett, míg a x900/x90 volt az abszolút felső. Ezzel szemben a 1060 várható alapját képző GP106-nál kisebb GPU-ja lehet, hogy az nVidia-nak nem is lesz 16nm-en.
Miután kisebb csíkszélességen jönnek, ráadásul később, még az is jobb lenne, ha minden videokártyájuk kapna mostantól egy saját fantázianevet a számozott szérianév helyett. Mármint abban az esetben, ha a szérianevet csak úgy hajlandók belőni, hogy minden kártyájuk a névben nála alsóbb rendűnek tűnő GeForce-al versenyezzen.
mod: ez már ultra off itt
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #95 üzenetére
Tudni már egyébként, hogy mikor lesz 480X/490/490X? Mert egyelőre a Polaris 10 feletti magokról nagyon sok a hallgatás. A Vega meg Fiji utód inkább, if i'm not mistaking...
-
SylverR
senior tag
válasz
Malibutomi #95 üzenetére
Ugyanaz az átverés benne, mint a Fury esetében, meg a Bulldozer esetében. Érdekes, hogy sokan képtelenek a helyes szövegértésre... Bár ez az igazából nem szöveg értés kérdése. Mit lehet azon félreérteni, hogy még mielőtt kiadnák a kártyákat, és még mielőtt az nVidia bejelentené a sajátját, közlik, hogy MAINSTREAM-be érkeznek? Szerintem ez egyértelmű. Miért nem érkezik a csúcsba? HBM2 késés? Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest