- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1289 üzenetére
Kisebb Deep learning hálókhez mindenki 970/980... nagyobbakhoz 980 TI és TitanX-et használt, csak legyen minél több memója. Pascalok is jók rá, csak FP16 ugye amiatt lett volna jó, mert belefér dupla akkora is, mint FP32-ben. így 16 GB ramnak számított volna körvonalakban.
Szóval marad a papírforma... Theano, Caffe, TensorFlow a használható deep kitek mind CUDA NV GPU-kon fognak futni. Vagy Xeon Phi. AMD sajnos kiesik ebből akkor
A machine learning csak kis szelete a compute piacnak, bár hónapról hónapra rendkívül gyorsan fejlődik. A Google, FB, Tesla és a kutatás is mindenhol erre állt rá kb... GPU-k pedig nagyon is jók a tanításhoz. (Bár pont most hoztak ki most egy TPU ASIC-ot erre)
-
Ren Hoek
veterán
Tudsz erről egy linket adni?
Van valami használható Deep Learning kit AMD GPU-kra?
Mert google nem ad ki semmit ezekre kbKicsit felcseszett, hogy a "beígértek" ellenére a GP104-ben 1/64-re van limitálva az FP16, ami deeplearning hálóknál jól jött volna. Persze majd a Teslákban frankón menni fog, de játékos kártyákat belimitálták.
Ezért ha a 480-ra 8GB-al találnék valami jó GPU-s Deep Learning kit-et akkor tuti azt venném.
-
Ren Hoek
veterán
...de akkor miért van, hogy a CUDA-nak sokkal jobb a támogatottsága pl Deep Learning alatt? Vagy legalább Matlab támogatná ... de csak CUDA-ra vannak lehetőségek. Theano-ra semmit se találtam, mindenki NV-t használ, Tensorflownak se nagyon láttam ilyet... Talán Caffe-nek van valami OpenCL támogatása, azon kívül mindenki CUDA-s kártyákat használ gépi tanulásra. ... Nem értem miért? Ezek nyílt forráskódú platformok, totál nem szoftvercégek.
Főleg egyetemeken és otthoni csoportoknak ez lenne az érdekes.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1281 üzenetére
Jah hát nem volt lefikázva
Bár az az OpenCL teszt kicsit negatív hangot ütött... (A bug?)
Pont vicces, hogy bizonyos compute feladatokra szinte mindenhol csak CUDA-t használnak, Deep Learningre szinte alig van AMD-s opencl támogatás. Pedig egy 970,980 Ti-n is nagyon jól lehetett használni ezeket.
Ha már teszteljük ezeket, akkor erre vannak nagyon jó CUDA bench-ek.
(+ A Witchert hiányoltam)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1278 üzenetére
Félreértés ne essék, én elszoktam olvasni, és Abu tech írásait is kedvelem... Csak már ideje lenne, főleg egy jó min FPS-es teszt 1070-ről...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1276 üzenetére
No offense, de nem értem hol késik már a teszt? Tényleg mindenhol oda-vissza 20x letesztelték már, és erre kiderül, 1070 nem is jön, csak 1080...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1239 üzenetére
Zöldhályog rajtam nincs, én pontosan látom mivel trükköznek, mint a politikusok. Az összképet kell nézni a custom hűtésekkel. (180 v 220 watt annyira engem nem érint egy felsőkártyánál. Se AMDnél) Eddig nem rossz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1237 üzenetére
Csak pár dologra: A VR volt az ütőfegyver. Nem látom, hogy emiatt rohant volna valaki a boltba Radeont venni. VR pont akkorra lesz elterjedve, amikor a Pascal már opció. (Erre gondoltam csúszás alatt, nem a 980 Ti-re)
HBM fel lett fújva. HBM nélkül is lehet brutál teljesítményt hozni, ez megint kiderült. És ami a legviccesebb, kihozott NV HBM2-vel egy compute kártyát. Tapasztalat nélkül
az hogyan akkor?
1070-ez várjuk ki. Szerintem stimmelnek majd az árak, csak a perf a kérdés.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1235 üzenetére
Ezzel tényleg nem értem mi a baj
Ott a konkrét közlemény a FE-ről és a Customok áráról. Ez miért az NV hibája? Kiadok egy terméket 500 dolcsiért, meg 300-ért egy ugyan olyat pár hétre rá, világosan leírva melyik melyik. (Ha nem lenne bejelentve mindkettő akkor jogos)
Amúgy nem ekéztem a Fury magát, egy jó GPU lett... de mint válasz nem volt elég. Ez látszik a számokból sajnos.
Nekem az a bajom, hogy egyelőre nem látom mi jön egy 1070 ellen júni 10-én a launchkor.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1233 üzenetére
Engem az az egy bosszant, ami nem feltétlenül az AMD hibája, hanem a hype-generátoroké... hogy nem úgy alakult semmi az elmúlt 1 évben ahogy be lett harangozva. Konkrétan szerintem egyetlen egy VGA-val sem adtak el többet a VR / DX12 / HBM előny miatt, amire felvolt hype-olva az egész közösség. Mert semmi nem lett belőle. Egy techdemó Fury? (Azért nem techdemónak volt beharangozva, ezt elismerheted... hanem egy brutális TITÁNgyilkosnak). Ez a kegyetlen az egészben, hogy a közösség öli meg az AMD-t, aki felhype-olja ezeket... mikor egyetlen dollárt sem keresett az AMD a nyilvánvaló modern és előnyös tulajdonságain a HW-nek. Nem jött ki semmi érdemleges, amiért rohanni kellett volna leváltani a fos szar buta ósdi Maxwelleket, mert máig mennek ahogy kell. Most meg itt van a szopás, mert kijött a Pascal... és a sors iróniája, hogy még mindig DX11-ben méregetjük őket, nem a 25 db DX12 csodán, amik el sem indulnak már Maxwellen, mert nem írnak hozzájuk DX11 részt
(jó ez csak gúny volt)
Én csak remélni tudom, hogy most nem a csúcskategóriás epénisz méregetés lesz a következő hónapokban, hogy kié a leggyorsabb kártya... ehelyett az AMD a 80-150K-s kategóriára koncentrál, és kihoznak valami ultra bestbuy kártyát... de az akkor legyen ott nagyon. Erről lenne jó már pár naprakész infó.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1231 üzenetére
Ha ügyetlen, akkor ki kell rúgni a p....ba a vezetést, a marketingeseket és mindenkit akit kell. Kicsit beleláttam mostanában a (HW/IT) cégek működésébe, és nagyon nagyon alapvetés, hogyha nem jó a sales, marketing csapat, akkor lehúzhatja a rolót a cég... és az a durva, hogy lehet bármennyire jó a termék, ez befog következni előbb utóbb. Itt nincs lehetőség ügyetlenkedni, mert farkastörvények vannak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1228 üzenetére
Kiértem a szerkből...
Megint csak az a lényeg, hogy üzletileg sikeres kártyát tudunk-e hozni. Teljesen mindegy, hogy hogyan és miként, de üzletileg el kell adni a kártyából minél többet.
Nekem úgy néz ki, hogy az 1080 eddig ilyen lesz, és emiatt el is mentek az árakkal kicsit. 1070 ha tartják az ígéretet, akkor tényleg bestbuy lehet. 140-ért is vinni fogják, lenyomja durván a használt árakat.Csak annyit mondok, hogy ez egy üzletileg sikeres termék, már most látszik. Valahogy erre kell most válaszolnia az AMD-nek... és fogy az idő. A Fury-nak is ilyennek kellett volna lennie, mint most az 1080. El kell gondolkozni az okokon. Ha nem megy, be kell ismerni és akkor lejjebb kell támadni.
-
Ren Hoek
veterán
Kezdve a GTX 1080-al ami a GP104-es maggal fog debütálni, és 4096 CUDA maggal (ez 2x-ese a Maxwell alapokon nyugvó elődjének, a GTX 980-nak).
Ez volt az ígéret, csak valaki nem tudta rendesen leolvasni anno a perf grafikont, és félreértették. Mindegy én már ehhez tartottam magamat.
(#1228) SylverR: Miért kéne meglincselni?
Átlagban hozta, egy launch driverrel... Plusz modern arch, csomó új fícsör stb... 4K-nál pár játékot néztem, ott megvan a 980 duplája. 980 SLI ugye rosszabb ennél. Sohasem skálázódik duplán.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1225 üzenetére
Azt se tudjuk jelenleg az akkor felhozott Polaris 10 mi volt... Akkor még arról volt szó, hogy HBM-el jön.
Vagy 100%-os biztonsággal megtudod mondani, hogy az a kártya mi volt, milyen speckókkal, mikor jön most, és mennyiért kapható?
Szerk: én azóta követem az egészet, amióta az 1070 vs 980 Ti van beharangozva, és 1080 vs 980 SLI.
Mellesleg nem engem kell meggyőzni az AMD-nek/NV-nek, hanem a vásárlókat. A Fury bárhogy is nézzük gazdaságilag bukás volt. Függetlenül attól, hogy jó GPU lett. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1221 üzenetére
Stílus?
Komolyan én nem értelek benneteket... aztán lassan befejezhetjük az OFF-ot, mert ez nem AMD vs. NV játszótér.
Egyetlen dologra próbálok rávilágítani:
Tavaly ilyenkor nagy reményekkel fordultam az AMD felé, hogy végre megmutatják, végre egy igazi odacsapás lesz. Végre lesz olyan konkurencia, egy olyan best buy kártya amivel visszaszerezheti a piacot, befűthet az NV-nek. Iszonyú nagy hype volt, óriási elvárások, végül kijött egy középszerű válasz. "Overlockers dream". A nagy ígéretek, hogy DX12-ben aratni fog a 25 megjelenő játékban. Mindenkin VR szemüveggel. Hol van ez? Pont annyit csúszott, hogy NV kihozta a Pascalt, amit senki nem gondolt volna. Persze a 4 GB ram bőven elég mindenhová. Csak éppen ez nem győzi meg a vásárlókat, akiknek mindenhol a 8 GB lesz az alap hamarosan. Nem a hozzáértőket kell meggyőzni, hanem az átlag usereket, ez konzumer PIAC. Nem kutatóknak adják el a cuccokat.Ez egy jó kis kártya, csak éppen senki nem vette/veszi. Kimutathatatlan %-os arány. Lehet kapni egyáltalán? Iponban Fury-ra 2 találat jön ki, az olcsóbb 182K. Mennyit fog ez érni ha kijön az 1070? 120K-t kb.
Szóval nekem eléggé nagy csalódás volt a tavalyi rajt ugyenekkor. NV viszont nem szarozott most. Eddig amit ígért az 1080-nal le is tette az asztalra. Ha 1070 980 Ti környékén lesz, modernebb arch-al, DX12,VR+2GB RAM, 140K-s custom kezdőárral, akkor igazából minden teljesült.
Ezt kellene az AMD-nek is. Megígér valamit, és nem csak középszerű, nem csak hébe-hóba olyan, hanem brutális válaszcsapás. Remélem 14 nm-en sikerül nekik. (Sajnos mivel többségében munkafeladatokra CUDA-t támogat minden szoftver, ezért nekem NV kell mindenképpen, nem választhatok...)de nagyon örülnék, hogyha végre egy kézzelfogható válaszcsapás jönne és nem szállnának el az árak. Egyelőre megint semmi konkrét, még egy Polaris árat se tudni pontosan, csak sejtéseket, hogy egy 390 teljesítmény jön elsőre... Valahogy megint nem ez volt megígérve
Egy méltó válaszcsapáshoz már full lineup kellene, speckókkal és MSRP-kkel legalább kiszivárogtatva.
-
Ren Hoek
veterán
Na ez a fanboyság, amikor személyes támadásnak veszitek. Konkrétan Furyt akartam venni tavaly, de mindegy.
Csak egyet kérdeznék. Van konkurencia felsőkategóriában? Nincs. Sajnos az Nv olyan árat szab amilyet akar.
Annyit kell belátni, hogy kisebb cégként az AMD-nek nincs esélye a brutális fejlesztési pénzeket beforgató NV ellen.
Ehelyett nem kéne ígérgetni mindent jövőre, VR, DX12, olcsó HBM és sorolhatnám. Sehol sincsenek ezek tavaly óta.
Most ebben a kategóriában kéne csatasorba állni. 1070 és max 1080 ellen. Jóáras kártyákkal... de nagyon gyorsan. -
Ren Hoek
veterán
Komolyan ez a fingreszelés kikészít.
Ha sért valakit akkor töröljétek, aztán lépjünk túl a dolgon, és beszéljünk a remek új GPU-król. Ha meg nem, akkor röhögjetek rajta egy jót, vagy ne. Nem értem mit kell ezen 500 off-on kereszetül pörögni? Csak egy lökött videó és ennyi -
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1157 üzenetére
Tényleg hamarosan kiderül. Szerintem vegyesfelvágott lesz az eredmény, valahol nagy gyorsulás, valahol átlagos... bár simán kinézem az új genből, hogy oda fog csapni, és nem kamuznak.
AMD meg nálam eljátszotta tavaly ugyanekkor a Fury és 390X launch előtt a csúsztatásparádét. Korántsem volt akkora durr, mint beharangozták. Túl nagyok voltak az elvárások.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dyingsoul #1121 üzenetére
Ha valakit érdekel még a Deep Learning... most olvastam, hogy a 970-nek volt az a kehéje a 3.5 GB rammal, így a nagyobb Convolutional Neural Net-ek már nem fértek bele a memóriába... ezért Titan-t vagy Ti-t ajánlottak inkább. 1070-nél brutális lesz a 8 GB rammal. Computer Vision kutatási célokra is teljesen megfelelő lesz.
Ha tényleg 125K körül jönne... de ez még gondolom odébb lesz custom hűtővel. Ha 140-150K lesz az itthoni ára, akkor még felesleges bagóért árulni a 970-et.
Viszont aki most keres, az vegyen hamar
75-ért tuti lehet kapni.
(#1123) kisbancsa: Brainfuck :
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Reggie0 #1112 üzenetére
Ja de mivel játékra is elkélne majd, ezért a Titan Black már nem pálya. Egy játékra, és GPU-s programozási feladatokra IS használható kártya az überjó lenne. Igazából az utóbbi csak a kiegészítő funkció (tehát nem baj ha nem szuperkompjúter, csak fusson jobban mint a CPU-n a dupla is.)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Reggie0 #1110 üzenetére
Deep learning-hez úgy látom elég a float32...de a korábbi melóimhoz mindenhol double kellett. Ami a 970-en kb elvérzett. Az i5 gyorsabb volt... sőt néha ki is fagyott az egész egy nagy mátrixtól. (Igaz csak Matlab gpuArray-t próbáltam ki,...single-ben az is 150x gyorsabb volt, mint a proci)
Ha hozza a Kepler szintet, akkor befektetésnek is jó lehet egy 1080.
-
Ren Hoek
veterán
Lehet már halott a topic, de azért megkérdezném:
Ugye a Pascal sokkal erősebb a Maxwelleknél, hogyha CUDA-ban akarnám használni?Konkrétan egy python alatt futó CNN - Deep Learning algoritmusnak kéne futnia és félek, hogy a Maxwell gyenge lenne, mert single pontosságban jó (100x gyorsabb a mátrix-szorzás), de amúgy fhos duplában.
Mint melóbefektetés lehet jó lenne egy 1080. Sőt ha jól megindoklom, lehet meg is vennék a laborban, mint munkaeszköz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Napelem
- Off the Grid - Már Steamen is elérhető a korai kiadás
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- EAFC 25
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest