- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #1208 üzenetére
Erre ne vegyél mérget.
A referencia 980Ti sebességét lehet, hogy hozza tuninggal, de a gyári tuningos Ti az alap 1080 szintjén mozog, addig nem fog felérni.
Persze a jövőben a 1070-nek áll a zászló, a driverek azt fogják támogatni.
Mindezektől függetlenül a 1070 lesz a következő best buy kártya a 970 után.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
s4hu|SyD^ #1091 üzenetére
Gondolkodj ezen hogy mi masert, mert a hype meg reklam miatt semmi ertelme nem volt, az meglett volna akkor is ha kaphato a termek egybol. Valamiert nagyon elsonek kellett bejelenteni ugy hogy eladhato termek meg sehol...ugy hogy ez nem szokasuk. Az AMD pont ezert volt szidva tavaly hogy nem volt kaphato a Fury bejelentes utan.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
s4hu|SyD^ #1018 üzenetére
200k-ért vettem a 40"-os 4k monitort, egy 27"-os WQHD g-sync is kerül ennyibe. Az hogy a 200k mennyire drága egy monitorért az egyénfüggő, annak fényében hogy 8-10 évig is kiszolgál, míg egy 250k-s csúcs vga 2-3 év alatt elavul inkább a monitor élvez nálam prioritást.
Persze aki csak játszik az ne vegyen még 4k monitort, hiába óriási a különbség fHD-vel szemben, frusztrált lesz. De azért túlzás az UHD-t ma már valami sci-fi technológiaként beállítani, kijelzőkkel egyre inkább tele a piac, egyelőre vga erő hiányzik, vagyis aki nem akar 400 ezret csak vga-ra költeni. -
Ijk
nagyúr
válasz
s4hu|SyD^ #1001 üzenetére
Én meg elvárnám. Valahogy ki van ez találva hogy a VGA-k mindig a max grafika mögött kullognak, hosszú PC-s pályafutásom alatt nem volt olyan amikor egy aktuális játék kompromisszummentesen futott volna. Most majd egy 1080, vagy a jó "öreg" 980Ti-on elfut minden csont nélkül. 200+ ezerért fullHD-ban.
10 éve, 2006-ban vettem használtan 1600x1200 21"-os monitort. Aztán 4 év után lecseréltem egy 24"-os 1920x1200-asra. Most pedig feljebb léptem egy 40"-os 4k monitorra, ami 10 év után újra jelentős ugrást jelent.Ennyi idő alatt nem sikerült felbontásban javulni. 2000-ben már ott volt a Sony FW900, 24", WQHD felbontás. 16 év alatt eljutottunk oda hogy csúcskártyákkal ez a felbontás szépen fut.
Persze nyilván nem áll fent hogy a HW gyártók polcain ott van a csúcstechnológia ami mindent elvisz, csak szép lassan csepegtetik a generációkat 20-30% sebességnövekedéssel. Továbbá a játékok grafikája is szépen fejlődik.
Az ember visszaveszi a grafikát, csak ne lenne az hogy mikor eljutsz a csúcskártyáddal oda hogy 4k-ban már megvan a 60fps, akkor olyan ótvarul néz ki hogy egy 4 éves játék szebben mutat. -
Dyingsoul
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #1003 üzenetére
Na én ezt ugyanígy oldottam meg csak már egy modernebb konfiggal ami a profilomban van.
Kijött egy új játék, akkor jó, levesezem az MSAA-t 16X-ról 8X-ra. Jó kijött egy pár hónap múlva még egy játék, oké, leveszem a shadows-t az 5. extreme beállításról a 4. very high-ra. kijött másfél év után egy játék, oké, leveszem a texturát is a 6. legnagyobb photorealistic beállításról az 5. very high-ra. És mindegyik csökkentés után elmondhatom, hogy még mindig csodálatos grafikával 60 fps-el játszottam, mindemellett úgy streameltem vagy rögzítettem videót, hogy az FPS számláló meg sem nyikkant. Én azt vallom, hogy attól, hogy valamit nem a legmagasabb beállításon tolja az ember, de ügyel arra, hogy meglegyen a 60fps, akkor ezt könnyen megteheti csak lejjebb kell venni olyan beállításokat ami szinte alig változtat valamit a játék kinézetén.
A 4K gaming és a VR persze teljesen más.
Nekem majdnem ugyanolyan konfigom volt, mint ami neked van, két éve cseréltem.
Én nem bántam meg, hogy akkor ráköltöttem 400+ ezret. Nekem ez a hobbim, előző konfigomra 200k-t költöttem 5 évig szolgált. A mostani konfigom még jócskán kibírja, csak VGA-t cserélek benne azt is csak azért mert nekem megéri mert ez a hobbim és szükségem van a plusz erőre. Más cigire elkölt 1 év alatt 365 ezret, ha minden nap csak egy dobozzal szív és azzal még rövidíti is az életét. De lehetne hozni millió példát az értelmetlen költésre, ilyen a fogyasztói társadalom.
-
törölt tag
válasz
s4hu|SyD^ #1003 üzenetére
Amikor a 7800 GTX-et vettem, akkor az a kártya lehetett hasonló viszonyban a FHD-val , mint most a 1080 a 4K-val. Én nem maximalistának vagy fanatikusnak tartom magam amiért megvettem azt a kártyát, hanem egy istenverte baromnak.
Be kellett volna érnem az akkori középkategóriával, és várni két évet, főleg hogy akkoriban két vagy három hónapot kellett dolgoznom azért a nyamvadt kártyáért.
-
-
Grodd
tag
válasz
s4hu|SyD^ #365 üzenetére
Majd beindul szépen a fejlődés és a verseny VR fronton, és 6-8 év alatt beérik a piac.
Most még kb ott tart a technológia, mint az okostelefonok kb 15 évvel ezelőtt, még csak most kezdődik a dolog. (a 20 évvel ezelőtti "VR" bohóckodást - VFX1 és társai - nem veszem számításba )
És majd jönnek 1-2 évente az újabbnál újabb generációk, fokozatosan emelve a felbontást, a FOV-t, csökkentve a méretet és a súlyt és újabbnál újabb feature-öket bevezetve (pl eye-tracking, AR funkciók beépítése , gondolatvezérlés, mobilitás támogatása, stb) szépen lesznek alacsonyabb kategóriás, halandók számára is megfizethető cuccok, amiknek meghajtásához belépő szintű vas is elég lesz (már idén is egy középkategóriás 1060 Ti elég lesz az aktuális 2X1080p-s sisakokhoz, két év múlva elég lesz hozzá egy belépőszintű dGPU, négy év múlva egy legócskább IGP is alkalmas lesz rá, hat év múlva meg egy mobil SoC is ... Persze addigra a csúcskategória meg már 2X4k-nál fog járni ... De lesznek belépű szintű headsetek is, belépő szintű vasakhoz tervezve, az árverseny is beindul, piac letisztul, SDK-k beérnek, tartalomgyártás is beindul, - főleg ha általános iparági szabványok is lefektetésre kerülnek ... -
Dyingsoul
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #355 üzenetére
A VR miért nincs kész? Rendelhetőek az eszközök, bekerültek a retail store-ba és jelenleg nem tudnak elegendő mennyiséget gyártani ahhoz, hogy kiszolgálják a keresletet. Ráadásul még csak pár országban érhetőek el, nem is globálisan, így sem tudnak elegendő mennyiséget gyártani. Ez mikor fog eljutni a tudatotokig? Vagy majd csak akkor fogjátok befejezni ezt a 3D TV hasonlítgatást, amikor már a szomszédotok is HMD-vel fog játszani és érzitek, hogy Ti le vagytok maradva?
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg kb 7-8 VGA van ha mindkét oldalt nézzük, ami a VR minimum követelményeit hozza. Fel kéne ismerni, hogy ez lesz a VGA húzó ereje, nem pedig a G-sync, Freesync és a 4K-s monitorok, amikből van elég a piacon még sincs rá akkora kereslet, mint a HMD-kre (akkor sem volt, mikor azok "berobbantak" a piacra).
-
Praston
tag
válasz
s4hu|SyD^ #355 üzenetére
Ezt biztos nekem akartad címezni?
Én csak arra reagáltam, hogy 60hz és 144hz közti külömbséget az első lépések után észreveszi az ember és ehez nem kell semmilyen műszer. A vga-kra meg pont azt írtam feljebb, hogy eléggé tetszik és lehet váltás lesz nekem is. Szóval totál nem értelek.
Magam részéről a VR pedig nem érdekel, vagy legalábbis nem izgulok rá mint sokan, így ezért nem is szólok bele a témába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest