- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1235 üzenetére
Ezzel tényleg nem értem mi a baj
Ott a konkrét közlemény a FE-ről és a Customok áráról. Ez miért az NV hibája? Kiadok egy terméket 500 dolcsiért, meg 300-ért egy ugyan olyat pár hétre rá, világosan leírva melyik melyik. (Ha nem lenne bejelentve mindkettő akkor jogos)
Amúgy nem ekéztem a Fury magát, egy jó GPU lett... de mint válasz nem volt elég. Ez látszik a számokból sajnos.
Nekem az a bajom, hogy egyelőre nem látom mi jön egy 1070 ellen júni 10-én a launchkor.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1233 üzenetére
Engem az az egy bosszant, ami nem feltétlenül az AMD hibája, hanem a hype-generátoroké... hogy nem úgy alakult semmi az elmúlt 1 évben ahogy be lett harangozva. Konkrétan szerintem egyetlen egy VGA-val sem adtak el többet a VR / DX12 / HBM előny miatt, amire felvolt hype-olva az egész közösség. Mert semmi nem lett belőle. Egy techdemó Fury? (Azért nem techdemónak volt beharangozva, ezt elismerheted... hanem egy brutális TITÁNgyilkosnak). Ez a kegyetlen az egészben, hogy a közösség öli meg az AMD-t, aki felhype-olja ezeket... mikor egyetlen dollárt sem keresett az AMD a nyilvánvaló modern és előnyös tulajdonságain a HW-nek. Nem jött ki semmi érdemleges, amiért rohanni kellett volna leváltani a fos szar buta ósdi Maxwelleket, mert máig mennek ahogy kell. Most meg itt van a szopás, mert kijött a Pascal... és a sors iróniája, hogy még mindig DX11-ben méregetjük őket, nem a 25 db DX12 csodán, amik el sem indulnak már Maxwellen, mert nem írnak hozzájuk DX11 részt
(jó ez csak gúny volt)
Én csak remélni tudom, hogy most nem a csúcskategóriás epénisz méregetés lesz a következő hónapokban, hogy kié a leggyorsabb kártya... ehelyett az AMD a 80-150K-s kategóriára koncentrál, és kihoznak valami ultra bestbuy kártyát... de az akkor legyen ott nagyon. Erről lenne jó már pár naprakész infó.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1231 üzenetére
Ha ügyetlen, akkor ki kell rúgni a p....ba a vezetést, a marketingeseket és mindenkit akit kell. Kicsit beleláttam mostanában a (HW/IT) cégek működésébe, és nagyon nagyon alapvetés, hogyha nem jó a sales, marketing csapat, akkor lehúzhatja a rolót a cég... és az a durva, hogy lehet bármennyire jó a termék, ez befog következni előbb utóbb. Itt nincs lehetőség ügyetlenkedni, mert farkastörvények vannak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1228 üzenetére
Kiértem a szerkből...
Megint csak az a lényeg, hogy üzletileg sikeres kártyát tudunk-e hozni. Teljesen mindegy, hogy hogyan és miként, de üzletileg el kell adni a kártyából minél többet.
Nekem úgy néz ki, hogy az 1080 eddig ilyen lesz, és emiatt el is mentek az árakkal kicsit. 1070 ha tartják az ígéretet, akkor tényleg bestbuy lehet. 140-ért is vinni fogják, lenyomja durván a használt árakat.Csak annyit mondok, hogy ez egy üzletileg sikeres termék, már most látszik. Valahogy erre kell most válaszolnia az AMD-nek... és fogy az idő. A Fury-nak is ilyennek kellett volna lennie, mint most az 1080. El kell gondolkozni az okokon. Ha nem megy, be kell ismerni és akkor lejjebb kell támadni.
-
mlinus
őstag
válasz
SylverR #1225 üzenetére
az 1080-at az nvidia mindenhol a 980-hoz hasonlította. Azt ígérték, hogy megfogja a 980 SLI-ben. Átlagban sikerült is, kivéve a nagyon jól skálázodó játékokban illetve szintetikus tesztekben.
1070-ről meg még nincs teszt, szóval azt senki se tudja hogy meglesz a 980ti vagy sem - mindenesetre az biztos, hogy szoros lesz..
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1225 üzenetére
Azt se tudjuk jelenleg az akkor felhozott Polaris 10 mi volt... Akkor még arról volt szó, hogy HBM-el jön.
Vagy 100%-os biztonsággal megtudod mondani, hogy az a kártya mi volt, milyen speckókkal, mikor jön most, és mennyiért kapható?
Szerk: én azóta követem az egészet, amióta az 1070 vs 980 Ti van beharangozva, és 1080 vs 980 SLI.
Mellesleg nem engem kell meggyőzni az AMD-nek/NV-nek, hanem a vásárlókat. A Fury bárhogy is nézzük gazdaságilag bukás volt. Függetlenül attól, hogy jó GPU lett. -
Ren Hoek
veterán
válasz
SylverR #1157 üzenetére
Tényleg hamarosan kiderül. Szerintem vegyesfelvágott lesz az eredmény, valahol nagy gyorsulás, valahol átlagos... bár simán kinézem az új genből, hogy oda fog csapni, és nem kamuznak.
AMD meg nálam eljátszotta tavaly ugyanekkor a Fury és 390X launch előtt a csúsztatásparádét. Korántsem volt akkora durr, mint beharangozták. Túl nagyok voltak az elvárások.
-
Komplikato
veterán
A 9550 a 9600 butítása ami egy félbefűrészelt 9700, szóval fényévekre voltak egymástól, a 8500 meg gyorsabb volt ezeknél, aminek fő oka a 256 bites memóriája lehetett. Szóval semmi nem volt olyan rossz, mint a 9550 és 9600.
A GF 8800 meg kijövetelkor nem volt akkora népkártya, mer drága volt, a 8600 meg a konkurens HD2600 meg a nagy kártyák negyedelt verziói voltak, halál nem játékra jók, egyik félnek sem felejtjük ezt. Más kérdés, hogy később gombokért lehetett GF8800GT és 9600GT-t venni. -
Komplikato
veterán
Talán ott volt még a jó öreg 6600GT, emlékszem akkor mindenki olyat akart, haveromnak is azt vettük meg. A siralmas 5000-es széria után nem volt nehéz nagyot gurítani. Viszont a GF7000 széria elhomályosította, hogy a 6600GT-ből jött ki kisebb csíkszéleleségű verzió, amit pl. XFX nem átallott 100%-al(!) húzni. Igazi népkártya volt.
-
Komplikato
veterán
OFF1: A The Climb legutolsó CryEngine-en fut és semmi baj vele szerintem. Az Unreal3 helyett meg inkább a 4.x-et erőltessék VR alatt, mert siralmasan randa egy rakás készülő alkotás. Unity-t meg hagyjuk. Akkor már inkább Source 2.x.
OFF2: Eddig egyeseknek ütős érv volt a Vulcan fikázása összes NV, AMD és NV vs AMD témában. Szerintem most, hogy a Doom-ot GTX1080-on Vulcan API alatt mutatták be, ki lehet jelenteni, hogy az OpenGL meghalt és éljen az új király. Még az is megeshet, hogy ahogy OGL alatt NV mindíg is jobb volt, most Vulvan alatt IS az lesz, de akkor AMD szoftver részlege eláshatja magát.
-
Malibutomi
nagyúr
Azert nem erkezik a csucsba mert ez egy kis chip 232mm2. Ilyen egyszeru. Ez egy mainstream (kozepkategorias) chip.
Az NV GP104 (1070/1080) masfelszer ekkora, az a felso kategoriaba jon.Miert nem jon a csucs HBM-es kartya?Ugyanazert amiert NV oldalon. Mert a nagy chipekkel megvarjak amig jobb lesz a kihozatal es felfut a HBM gyartas.
Szoval mi az atveres abban hogy az AMD nem a nagy chipeket hozza elsore, hanem a kicsi es kozepkategoriat, ami a hirek alapjan hozza is a varhato gyorsulast vagyis annyit tud mint az egyel nagyobb kategorias elozo gen?
480~390
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1 humoros
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus Rog Strix RTX 4090 Evangelion 2.0
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest