- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1289 üzenetére
Kisebb Deep learning hálókhez mindenki 970/980... nagyobbakhoz 980 TI és TitanX-et használt, csak legyen minél több memója. Pascalok is jók rá, csak FP16 ugye amiatt lett volna jó, mert belefér dupla akkora is, mint FP32-ben. így 16 GB ramnak számított volna körvonalakban.
Szóval marad a papírforma... Theano, Caffe, TensorFlow a használható deep kitek mind CUDA NV GPU-kon fognak futni. Vagy Xeon Phi. AMD sajnos kiesik ebből akkor
A machine learning csak kis szelete a compute piacnak, bár hónapról hónapra rendkívül gyorsan fejlődik. A Google, FB, Tesla és a kutatás is mindenhol erre állt rá kb... GPU-k pedig nagyon is jók a tanításhoz. (Bár pont most hoztak ki most egy TPU ASIC-ot erre)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1281 üzenetére
Jah hát nem volt lefikázva
Bár az az OpenCL teszt kicsit negatív hangot ütött... (A bug?)
Pont vicces, hogy bizonyos compute feladatokra szinte mindenhol csak CUDA-t használnak, Deep Learningre szinte alig van AMD-s opencl támogatás. Pedig egy 970,980 Ti-n is nagyon jól lehetett használni ezeket.
Ha már teszteljük ezeket, akkor erre vannak nagyon jó CUDA bench-ek.
(+ A Witchert hiányoltam)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1278 üzenetére
Félreértés ne essék, én elszoktam olvasni, és Abu tech írásait is kedvelem... Csak már ideje lenne, főleg egy jó min FPS-es teszt 1070-ről...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1276 üzenetére
No offense, de nem értem hol késik már a teszt? Tényleg mindenhol oda-vissza 20x letesztelték már, és erre kiderül, 1070 nem is jön, csak 1080...
-
AAAgold
senior tag
válasz
Menthirist #1263 üzenetére
csak a kiváncsiság kedvéért ránéztem egy vizesebb oldalra, hogy ott van-e már 1080 - nem volt, de hát nem szembejött egy 194k-s akciós 980ti
-
válasz
Menthirist #1256 üzenetére
légyfing vs oc
-
válasz
Menthirist #1254 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy miért nem fair az öszehasonlítás, és hogy az előny egy része nem a GPU-ból, hanem a mesterségesen nagyobb sávszélességből adódik.
-
válasz
Menthirist #1248 üzenetére
A Ti-nél tuningolták a memóriát is, 1080-nál az is alapon ment, így nagy sávszél előnye lett a Ti-nek.
-
válasz
Menthirist #1244 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miért nem, de itt konkrétan mérés nélkül is ki lehet találni eredményt. Az 1080 60-75%-kal gyorsabb a 980-nál (átlag 68%), tehát ahol az SLI ennél jobban skálázódik, ott a 980SLI a jobb, ahol nem, ott az 1080. Ha egy játékban megy az SLI, ott jellemzően 60-90%-ot hoz, tehát valamivel gyorsabb a 980SLI. A két megoldás között aszerint dől a mérleg nyelve, hogy hány olyan játék van a tesztben, amiben egyáltalán nem megy az SLI.
Tehát: ha azt mondom, hogy az 1080 gyorsabb, mint a 980SLI, az véleményes. Ha azt mondom, hogy az 1080 jobb, mint a 980SLI, azt szó nélkül aláírom.(#1247) Vtomi80: átlag 25-30% különbség van a 980Ti és a 980 között, függően a tesztoldaltól. Ha az elsőt megtolod 32% / 14%-kal, akkor annyira nem nagy csoda, hogy feljön a második nyakára, nem?
Amúgy az honnan jön ki, hogy az 1080 rosszabbul reagál a tuningra? Ez a logikus a sávszélesség miatt, de a CB tesztben ezt pont nem látom.(#1248) Menthirist: a -32 ROP-ról se feledkezzünk meg...
-
do3om
addikt
válasz
Menthirist #1237 üzenetére
Mennyi szép és jó.
Nevetséges!! Nem egészen ez ment amit írtál a topikokban.
De mindegy van akinek jó a memóriája. Ren Hoek valahogy pontosabban emlékszik mint Ti. Nem egyszer szóltam be én sem főleg Abu eszement jóslataira, amire Ti egyből ugrottatok, jó sok kitiltásom is összejött, és miért?
Mert végül mégis az állt közelebb az igazsághoz amit írtam, és nem az idióta óvodás szinten lévő (szerintem van is aki az mert ha nem akkor komolyabb baj van a fejében) álmodozások.Na mindegy a valótlan állítások megkérdőlejelezéséért itt pihenő jár szóval már sokkal ritkábban teszem.
Bár az is igaz hogy amióta a Fury meg a DX12, Mante, Vulkán, Quantum, HBM, VR (még hátra van de van aki tavaj karácsonyra írta slágernek -Ab.), meg ki tudja mi még kicsit lecsengett sokkal óvatosabbak a cikkek és a kemény mag reagálása. Meg jó páran el is tűntek a táborból ezek után és nem olyan aktívak. Persze van is miért csak van bennük szégyenérzet, a nyilvánvaló valótlan állítások után.
Most még amit várok az az hogy ki hoz HBM2-őt mert ugye az AMD hatalmas előnyben van ebben és ez nagyon-nagyon sokszor le lett írva nincs is aki ne olvasta volna
.
-
VTom
veterán
válasz
Menthirist #1246 üzenetére
Ez is érdekes, és sehol máshol nem találod meg.
A második chartban a legördülő menüből tudsz választani, két dolog derül ki:
1. a legtöbb játékban az alap 1080-at behozza/lehagyja az 1325MHz-re tuningolt G1 980Ti.
2. Arányaiban kevesebb plusz fps-t hoz a 1080-on a tuning. -
VTom
veterán
válasz
Menthirist #1244 üzenetére
-
válasz
Menthirist #1240 üzenetére
Mondjuk szerintem most pont feleslegesen köttök bele a marketingbe. A megígért sebességnövekedést hozta (legalábbis a nem-VR-t, a VR majd kiderült), az 1733-as boost clockot az ostobán setupolt hűtés miatt dobálja, nem a power limit miatt, és tényleg 180W alatt fogyaszt. Az egyetlen hasbaakasztás a 2133MHz + 67 fok, ami nyilván max. fordulatú hűtéssel ment - viszont úgy meg tényleg tudja. Ja, és a 2x perf / watt sincs meg, szokás szerint. De alapvetően ez messze az egyik legreálisabb bejelentés volt, amit az elmúlt években láttam.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1237 üzenetére
Csak pár dologra: A VR volt az ütőfegyver. Nem látom, hogy emiatt rohant volna valaki a boltba Radeont venni. VR pont akkorra lesz elterjedve, amikor a Pascal már opció. (Erre gondoltam csúszás alatt, nem a 980 Ti-re)
HBM fel lett fújva. HBM nélkül is lehet brutál teljesítményt hozni, ez megint kiderült. És ami a legviccesebb, kihozott NV HBM2-vel egy compute kártyát. Tapasztalat nélkül
az hogyan akkor?
1070-ez várjuk ki. Szerintem stimmelnek majd az árak, csak a perf a kérdés.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menthirist #1221 üzenetére
Stílus?
Komolyan én nem értelek benneteket... aztán lassan befejezhetjük az OFF-ot, mert ez nem AMD vs. NV játszótér.
Egyetlen dologra próbálok rávilágítani:
Tavaly ilyenkor nagy reményekkel fordultam az AMD felé, hogy végre megmutatják, végre egy igazi odacsapás lesz. Végre lesz olyan konkurencia, egy olyan best buy kártya amivel visszaszerezheti a piacot, befűthet az NV-nek. Iszonyú nagy hype volt, óriási elvárások, végül kijött egy középszerű válasz. "Overlockers dream". A nagy ígéretek, hogy DX12-ben aratni fog a 25 megjelenő játékban. Mindenkin VR szemüveggel. Hol van ez? Pont annyit csúszott, hogy NV kihozta a Pascalt, amit senki nem gondolt volna. Persze a 4 GB ram bőven elég mindenhová. Csak éppen ez nem győzi meg a vásárlókat, akiknek mindenhol a 8 GB lesz az alap hamarosan. Nem a hozzáértőket kell meggyőzni, hanem az átlag usereket, ez konzumer PIAC. Nem kutatóknak adják el a cuccokat.Ez egy jó kis kártya, csak éppen senki nem vette/veszi. Kimutathatatlan %-os arány. Lehet kapni egyáltalán? Iponban Fury-ra 2 találat jön ki, az olcsóbb 182K. Mennyit fog ez érni ha kijön az 1070? 120K-t kb.
Szóval nekem eléggé nagy csalódás volt a tavalyi rajt ugyenekkor. NV viszont nem szarozott most. Eddig amit ígért az 1080-nal le is tette az asztalra. Ha 1070 980 Ti környékén lesz, modernebb arch-al, DX12,VR+2GB RAM, 140K-s custom kezdőárral, akkor igazából minden teljesült.
Ezt kellene az AMD-nek is. Megígér valamit, és nem csak középszerű, nem csak hébe-hóba olyan, hanem brutális válaszcsapás. Remélem 14 nm-en sikerül nekik. (Sajnos mivel többségében munkafeladatokra CUDA-t támogat minden szoftver, ezért nekem NV kell mindenképpen, nem választhatok...)de nagyon örülnék, hogyha végre egy kézzelfogható válaszcsapás jönne és nem szállnának el az árak. Egyelőre megint semmi konkrét, még egy Polaris árat se tudni pontosan, csak sejtéseket, hogy egy 390 teljesítmény jön elsőre... Valahogy megint nem ez volt megígérve
Egy méltó válaszcsapáshoz már full lineup kellene, speckókkal és MSRP-kkel legalább kiszivárogtatva.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Menthirist #1195 üzenetére
"A 4790k-m még szerintem jó pár évig elég lesz, pedig 2014 nyarán jelent meg"
Nem lepődnék meg, ha 2020-ig is ki tudnád vele húzni, hacsak nem jelenik meg valami érdekes új technológia.
Engem is most legfőképp az M.2 SSD meg az USB3.1 érdekelt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Menthirist #1193 üzenetére
tudtam, hogy valamit nem jól írok megint
i5-ök
Viszont ez nem változtat azon a tényen, hogy az intel legutolsó processzor generációja gyakorlatilag nem gyorsabb, mint az egy generációval előbb kiadott processzorok. Itt a Prohardveren volt valami teszt, hogy az általam váltott két proci között valami 30-40%-nyi lehet a teljesítmény fejlődés. Meg 5 év
Szóval igen, ha nem húznak elő valami nyulat a kalapból, a mostani fejlesztéssel már nem 5 évet fogok kihúzni, hanem jóval többet.Elmúltak már azok az idők, amikor megérte 2 évente masinát cserélni
-
válasz
Menthirist #1176 üzenetére
A hőmérséklet mindig szándék kérdése. Ők 83 fokra akarták állítani.
(#1178) Menthirist
Bármi tud ilyen forró lenni, ami hőt disszipál. Ha akarták volna, akkor 60 fokra állítják a hűtési stratégiát, és kész. Mindig arányosan gyorsabban forogna a venti, és mindig arányosan hangosabb volna. -
Grodd
tag
válasz
Menthirist #328 üzenetére
Az nem GPU, hanem CPU, és nem gyártás, hanem x86 IP licenszelés.
-
schwartz
addikt
válasz
Menthirist #328 üzenetére
Nem ertem mit nem ertesz...
Az uzemi veszteseget valakinek ki kell csengetni. es evi 500M nem apropenz, Aki ennyit kockaztat (befektet) annak/azoknak valoszinuleg van mibol de ekkora teteleknel szerinted ki szallna ki veszteseggel? Es akkor jon az Nv kivereztetni a sebzett oroszlant? Jovan...
(nekik eleg lesz majd leirni meg magyarazni a reszvenyesek fele a GRID-et...
)
-
schwartz
addikt
válasz
Menthirist #322 üzenetére
Ugyan mar, ha (AMD-s) nagybefekteto lennel, te kiszallnall most a cegbol vagy hagynad kiverezni? Pompalnad tovabb a let ... De tessek, itt van 500M operating loss 2015-re. Gondolom ezt nem a Telapo fedezte.
(kulonben, a hsz-em nem tamado jellegel irtam AMD reszre, ne kapd fel a vizet ...)
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Menthirist #204 üzenetére
Én olyan 20%-os valós teljesítményjavulást várok, de majd a teszteken kiderül. Egyébként ilyen fogyasztással szép eredmény.
Az AMD-t pedig nem értem miért temetik, mikor nem tudunk semmit róla csak azt, hogy alacsonyabb kategóriába jelenik meg, tehát nem igazán összehasonlítható.
Az NV viszont lehet jókor van jó helyen már megint. Ezek a kártyák már kaphatóak lesznek és a konkurencia csak sokkal később jön ebbe a kategóriába, ennek azért hatása lesz az alsóbb kategóriák eladásaira is.
-
Zeratul
addikt
válasz
Menthirist #204 üzenetére
No meg hogy a "saját méréseink szerint gyorsabb mint a 980 SLI)-be is bele kell venni hogy nem 100%-os hatékonysággal skálázódnak a dual vga-k.
Ej be finoman fogalmaztál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest