Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Először a változók menüpontban kell létrehoznod egy új változót, amit tetszés szerint elnevezel. Értéke egész szám -> 0 (de, a 0 -át nem kell külön megadni, mert alapértelmezett).
Aztán csinálsz egy parancsot, aminek az eseménye a BT eszköz csatlakozva. Művelete a Vezérlés -> változó beállítása -> a listában kiválasztod a létrehozott változót. Érték -> konstansok -> egész szám -> 1
Kismókusként erre a mintára csinálsz egy másik parancsot szétcsatkakozás eseménnyel. A művelet ugyanez, csak az érték 0. Nagymókusok egy parancsban is összehozhatják a két eseményt és műveletet.
Ha ez megvan, akkor a hangerős parancs eseményéhez hozzáadod feltételként a Vezérlés -> változó értéke -> kiválasztod a változót, majd megadod a 0 értéket az előző hsz. -emben írt módon.
Viszont, ez még nem definiálja a Robot teendőjét arra az esetre, amikor a BT eszköz a hangerőállítás után csatlakozik. Ez nem szerepelt az igényedben. -
Somatom
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
A legegyszerűbb úgy, hogy létrehozol egy változót. Az adott bluetooth eszköz csatlakozásakor a változó értékét 1 -re állítod, szétkapcsolódáskor pedig 0 -ra. A hangerőbeállítós parancsod eseményének feltételében pedig a változó értékére hivatkozol (egyenlőség operátor -> X változó értéke = konstansok -> egész szám -> 0).
HoTaZo:
Mindent lehet, de meg fogsz őszülni, mire ezt a sok paramétert leprogramozod.Zeon.hu:
Honnan tudhatná a rendszer, hogy probléma van az adatáramlással? Ha a rendszer tudja, akkor a Robot is tudhatja. De, ez az infó nem fog csak úgy beesni. Monitorozni kell a kapcsolatot pl. pingeléssel. -
zeon.hu
nagyúr
Eseményként megadható olyan, hogy wifi hálózaton nincs/nem érhető el adatforgalom?
(Mondjuk egy repeater-re vagyok csatlakozva, de a mifi router lemerül. Ilyenkor a wifi marad, csak nincs forgalom)
Tudom, megadható magának a routernek a figyelése is, de érdekelne, hogy van-e ilyen lehetőség. -
Headless
őstag
Örömteli hír 2g/3g/lte kapcsolás nougat alatt nem mtk procival rendesen működik újra. Playben fizetős, vagy xda only verzió.
Egy hosszabb teszt után biztosan megveszem playből. Kezelése magáért beszél szerintem.
-
SharpSA
veterán
Van nálam olyan parancs, ami délután adott időben a műveleteknél beállít hangerőket és csengetési módot.
Hogy lehet azt megadni, hogy ha adott BT eszközköz nem kapcsolódik, csak akkor állítsa át a csengetési módot normálra? Nem értem itt a feltétel megadási lehetőségeket. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
& (#6588) Headless
Ez fantasztikus!
Borulok előtetek!Tehát a gondolatom: 1,5 óra képernyőhasználat után (ez nem kötelezően egyfolytában, de ha 20-30 perces gyűrésekkel gyűlik neki össze, akkor is működjön) dobjon fel egy figyelmeztetést. Ez lehet egy a galériából meghívott kép, amit én megszerkesztek neki (
), ha még folytatja ezután is, akkor küld egy e-mailt (úgyis mindig a neten lóg), s ha az e-mail után 5 percre se szűnik meg a monitor használat (ilyenkor hagynék neki ~1 perces képernyő időket, hogy kiválaszthassa magának a hallgatni kívánt zenéjét, mert attól nem zárnám el), akkor jöjjön a "végleges" sötétülés.
Tudom, nem vagyok egyszerű eset...
Az jó felvetés, hogy magamat se zárjam ki, de talán az én telefonom érzékelése lehetne feloldás.
(#6590) Somatom: Az a gondom, hogy már letöltött játék, videó, ez-az megy. Ha meg netről akar zenét hallgatni azt nem akarom korlátozni, addig olvas könyvet vagy rajzol. A monitor a gondom.
Még nagyon kezdeti fázisban vagyunk, mert csak meg lett lengetve neki a Robot lehetősége (utána kérdeztem én is
). Nyár van, hadd szórakozzon, csak a napi 2x hatórás telefon majd számítógép aztán tv bámulás ijeszt meg. -
Somatom
veterán
Mivel nem ismerem sem a felhasználói szokásokat, sem a hálózati körülményeket, ezért ezt csak gondolatébresztőnek szánom.
Nem biztos, hogy a kliensen alkalmazott korlátozás a legpraktikusabb. Pl. ha otthoni netet használ, akkor lehet, hogy jobb lenne a router -ben korlátozni a teló adathasználatát. -
Headless
őstag
Hát eseménynek a felhasználó jelen van egy ideje eseményt lehet használni. Hogyha pedig valami napi keretről van szó akkor globális változóban tartanék egy számot. Amit éjfélkor, vagy később nullázol.
Talán úgy lenne optimális, hogy.
1.parancs:
esemény: felhasználó jelen van.
Művelet: 3. Parancs engedélyezése
2. Parancs:
Esemény: képernyő kikapcsolva
Művelet: 3. Parancs tiltása
3. Parancs:
Esemény: 1,2,5 perces vagy amilyen pontos eredményt akarsz riasztás.
Művelet: globális változó növelése a riasztás értékével, globális változó értékének a vizsgálata. És ha nagyobb akkor email neked vagy kijelző kikapcsolása, elixir 2 admin addon-hoz nem tudom kell-e root, de ha nem kikapcsolható a kijelző. -
Somatom
veterán
A kódos feloldásra hirtelen nincs ötletem, legfeljebb a Robothoz hozzáférés tiltása egy app locker -rel.
A többi mind megvalósítható, a sötétítés is. Persze, az ilyen projecteket alaposan át kell gondolni, nehogy a gyerkőcével együtt a saját hozzáférésedet is ellehetetlenítsd. Pl. egy elsötétített kijelzőn hogyan hívnád elő a locker -t, és hogyan adnád meg a feloldáshoz szükséges kódot? Ilyen parancsoknál mindíg beépítek egy "kiskaput", legalább a tesztüzem idejére. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Lehetséges olyan parancsot csinálni, mellyel a Robot adott időmennyiségű bekapcsolt kijelző után valami feltűnő értesítést dob fel?
Kezd gyerkőcöm túlzásba esni a telefon használatával kapcsolatban, szeretném a monitor bambulást korlátozni.
Persze olyan ötletek is felmerültek bennem, hogy csak én tudjam (kóddal
) leállítani a parancsot, vagy jelezzen az én telefonomra, ha elérte a meghatározott időt. Extrém esetben teljesen feketítse el neki a képernyőt, de ez gondolom már ROOT igényes, amit nem akarok az ő készülékén.Szóval kezdetben csak a lehetőségek iránt érdeklődnék, majd jöhet a megvalósítás a lehetőségek palettájáról.

-
zeon.hu
nagyúr
Kis segítség kellene képernyő elforgatás ügyben:
Sajnos rossz a giro a Flexben, ezért az Eurosport playert a robottal forgatom el.
Viszont néha villan egyet a képernyő (random jelleggel, van hogy rögtön, van, hogy órákig jó), ilyenkor visszamegy állóba, de ezt nem érzékeli se a rendszer, se a robot, tehát elvileg továbbra is fekvőben van.
Többféle paranccsal próbáltam az indítást (fókusz + forgatás, forgatás + alkalmazás indítása), de nem segít.
Rövid videó a jelenségről: youtube link.
Az az érdekes, hogy szintén random jelleggel vissza is forog a képernyő fekvőbe (újabb színes villanás), de ez akár 5 perc is lehet.
(A videón jól látszik, hogy a képernyő sárga (zöld?) lesz, utána fordul állóba. Az álló kép színe viszont már normális, gondolom a screen videó miatt látszik elszíneződve) -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mélyről indulunk. A szolgáltatások (service -ek) magának az alkalmazásnak a háttérben futó folyamatai. Pl. az Elixír -rel kilistáztathatod az egyes alkalmazásokhoz tartozó szolgáltatásokat.
-
air
nagyúr
válasz
zeon.hu
üzenetére
Régen foglalkoztam a Robottal, mostanában nincs is fent.
Esetleg azt kellene megnézni, hogy az alkalmazás indítása után, nem tudod-e a fókuszt átadni, mondjuk a launcheredre.
Így kvázi a háttérben indulna a program.
Amit apróka írt, (ismételten) hülyeség.(#6578) aprokaroka87
Ha a dokumentációra hivatkozol, legalább olvasnád el!
"The intent below needs the "Target" field set to "Service"
darker.START"Vagyis a service-t indítod, nem az alkalmazást.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az esemény nem gond, most is megoldott a leállítás/indítás, csak ugye nem háttérben.
Somatom: Megnézem,

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
zeon.hu
üzenetére
Hát intent-el pl lehet appot inditani
A darker nevű app esetében pl így darker.START
De ott ez dokumentálva is van
A kérdésre a válasz ez esetben nem ismert, de szerintem ha leírod hogy mit szeretnél akkor majd írnak valamit.
Valamilyen esemény hatására eltud indulni úgy gondolom
Somatom már írta is
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Talán.
Kérdés, hogy mit keressek? Shell parancsot? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Megint a Zoiper.
Valamiért kevésbé szereti a Telenor (wifin kapja) hálót.
Vodára váltáskor simán regisztrál, de Telenoron nem mindig sikerül neki.
Ezért is kellett a múltkori leállítás shell parancs, majd újraindítás.
Viszont ilyenkor bármit csinálok, felugrik az alkalmazás.
Persze lehetne késleltetni, de addig nem vagyok elérhető rajta. -
zeon.hu
nagyúr
Alkalmazást lehet valahogy háttérben indítani?
Tehát ne kerüljön fókuszba, de fusson.
(Mint amiket a telefonban beállítok automatikusan indulónak) -
Macika66
őstag
Szuperek vagytok, köszönöm mindkettőtöknek!

-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
LG G Flex, de szerintem erről már beszéltünk korábban

(#6560) Macika66: Pushbullet megoldja. Csinálhattok egy közös google fiókot, mindkét telefonon azzal jelentkeztek be és minden sms tükröződik a másik telefonon is.
Hátránya, hogy minden sms
Viszont van hozzá a Push tasker kiegészítő, azt látja az E-robot is, ebben esetleg már tudnak itt segíteni. -
-
-
Macika66
őstag
Ketten használunk egy bankszámlát a nejemmel, társkártyával.
A vásárlásról csak én kapok SMS-t, nem tudom, csak drága lenne, ha két számra menne az SMS, vagy lehetetlen.
Vajon tudná azt valahogyan az E-robot, hogy ha egy bizonyos számról jön egy SMS, akkor azt az SMS-t, annak a szövegét továbbítsa egy Viber-üzenetben nejem számára?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
GSM/WCDMA automatikus
Csak WCDMA
Csak GSMMeg is lepődtem, hogy csak ennyi van.
(Ugye sim nélkül használom, kimenő/bejövő hívás is voipon megy, netet meg a mifi adja, de most ideiglenesen került bele egy voda kártya.)
MTK mutat 14 lehetőséget.Szerk.
A dual sim controlt megnézem, hátha. -
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
DualSIM Control -lal nem működik? Az nem csak kapcsoltatható Robottal, hanem eseménynél is tartozik hozzá pár lehetőség. Egyébként biztosan nincs only LTE? A Zopomon 10 féle hálózati opció volt az engineer menüben, amik közül talán négy szerepelt a teló beállítások menüjében. Sőt, a mostani Snapis telómban is találtam egy rejtett tool -t ilyen kapcsolási lehetőséggel.
-
zeon.hu
nagyúr
Tudom-e eseményként kezelni, ha a telefon beállítása átvált LTE/GSM/WCDMA-ról GSM/WCDMA-ra?
Majd ezután lehetséges-e a robottal visszaállítani.
Komoly csavar a dologban, hogy a G Flex beállításaiban nincs LTE lehetőség (
), de rejtett menüből vagy az MTK Engineering segítségével megnyitható és beállítható.
Azért kellene, mert ha belépek bármikor a hálózati beállításokba, rögtön GSM/WCDMA lesz megint, ahol így H+ a legjobb, ami elérhető. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Tiltás/engedélyezés van, ha erre gondolsz.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
No, ez jó lett, nagy

Igen, az az, már meglett, csak közben egyik melóból haza és nemsokára indulok a másikba

-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Így gondoltad?
am force-stop Zoiper
su bejelölve
Nem jó ez sem. -
zeon.hu
nagyúr
Mi kell ahhoz, hogy a robot egy alkalmazást ténylegesen leállítson?
Mert ugye azt írja, hogy "megpróbálja leállítani".
Na ez nem megy sajnos.Zoiper ugyanis nem regisztrál újra, ha mobiladatról wifire vált a teló (visszafelé jó).
Manuálisan megy úgy, hogy a robot megnyitja az alkalmazás információt, ott rányomok a leállításra, csak így jó.(Ok, megoldottam Tiltás - várakozás - engedélyezés - indítás paranccsal, így működik egyelőre, de azért érdekelne)
-
Oldman2
nagyúr
Adott egy kérés és egy E-Robot-os tipp a megvalósításra.
A kérés: Hogyan lehet kiíratni a telefon csörgése közben a Hívó olyan adatait, amik a Címjegyzékben szerepelnek (pl. Cégnév), de az alapértelmezett Csörgés képernyőn nem jelennek meg?
A tipp:
Esemény: Bejövő hívás, hívó telefonszáma
Task: Toast üzenet a tárgya meg a cég neve stb.Próbáltam összerakni Robotban, de a Task-nál elakadtam. Mi az a Toast üzenet? A "cég neve" hogyan fog előkerülni a címjegyzékből?
Csinált már valaki ehhez hasonlót?
-
Somatom
veterán
Azok a parancsok, amik csak a mentésben találhatók, a mentés menüben halványan jelennek meg. Pipa után, a visszaállítás gombra a Robotban is megjelennek. A parancs importálása úgy működik, hogy abba a command mappába kell bemásolni a kapott XML -t, és akkor az is megjelenik halványan a mentés menüben.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok!
Hogy kell biztonsági mentést csinálni a beállított parancsokról? Illetve hogy kell visszaállítani újra telepítés után?
Az ördögnek sem találom...Köszi
-
Somatom
veterán
válasz
kisspepe
üzenetére
Ha szeretnéd magad megcsinálni, akkor a "pozíció megváltozott" eseménynek van egy "speed" kimenő változója. Ez adja vissza a sebességet m/s -ban.
Az 1. művelet feltételeként kell tehát megadnod "nagyobb, mint" operátorral, a konstansok -> tizedes szám -> 3,3333 értéket. Maga a művelet pedig lehet bármi, amit szeretnél.
Persze, ez még kevés, mert ez minden mintavételezésnél lefutna. Ezért, 2. műveletnek kell egy globális változó, ami 3,3333 m/s fölött fals -ra vált. Az 1. művelethez ezt a változót is hozzá kell adni feltételként, true értékkel.
3. műveletként pedig true -ra kell állítani a változót, "kisebb, mint" operátor -> konstansok -> tizedes szám -> 3,3333 értékű feltétellel.
Tudom, hogy ez elsőre nagy falat (már, ha nem vagy programozó), ezért szólj nyugodtan, ha segítség kell! -
kisspepe
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Tehát a következő miatt lenne rá szükségem.
Pokemon Go-val játszok, és 12 km/h alatt számolja el rendesen a kilómétereket. Egy általam beállított hangjelzést szeretnék, ha 12km/h-t átléptem, mikor biciklivel megyek körbe a városon.
Amúgy nézegettem a programot, elég összetett, és rengeteg beállítási lehetőség van benne. Valószínű magam is rájönnék a megoldásra, ha lesz időm pár órát játszani vele, de 5 perc alatt így munka közbe nem jöttem rá, hol lehet a pillanatnyi sebességemhez rendelni eseményt.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Az android programok fórumon mondták, hogy írjak ide, ha nem találok megfelelő programot.
Nekem arra lenne szükségem, hogy a telefon értesítést küldjön ha beállítok egy x km/h-s sebességet. Tudom vannak sebességmérő programok, de nekem olyan kell, ami a háttérben fut.
Tehát az kellene, hogy pl. ha biciklivel elérem a 12 km/h-s sebességet, akkor figyelmeztessen a telefon.
Feltettem ezt az e-robot alkalmazást, de hogyan tudnám ezt beállítani?
-
haliho0
tag
válasz
Headless
üzenetére
Lehet, hogy ebben az esetben egyszerűbb újraírni...
Én akkor használtam ezt a módszert, amikor kiderült, hogy egy hosszú és bonyolult parancsom nagy részét feltételhez kell kötnöm, azaz elágazást kellett beiktatnom a parancsba.
(#6531) Somatom
Már én is írtam évekkel ezelőtt Tamásnak a fenti problémám alkalmával, de sajnos, ezen kérésemet válaszra sem méltatta. (Sok más kívánságomat viszont gyorsan és hatékonyan megoldotta) -
Headless
őstag
válasz
haliho0
üzenetére
Szerintem ennél egyszerűbb újralétrehozni azt a 3-4 dolgot bele. Persze idegesítő az tény. Pl egy tömb elemet akarnál egy másik tömb szöveges érték részletével szorozni majd kerekíteni azt elég szívás újracsinálni...
De a lényeg hogy mindig ésszerűen kell felépítened és akkor nem lesz gond, vagy másik lehetőség, hogy mindig egy változót állítasz be és akkor tudsz különböző parancsokban módosítani a változó értékén utólag.
Pl:
Változó beállítása float tömb eleme
Változó beállítása szorzás változó érték, szám
Változó beállítása kerekít változó érték
Szövegbuborék változó érték.Ez utóbbi megoldás ha egy változót használsz akkor akár könnyedén ki is kapcsolgathatod a műveleteket.
Ha meg több változót akkor meg a művelet minden pontját tudod ellrnőrizni... -
BenszeT
tag
Üdv!
Adott egy lejárt garis teló, aminek kezd meghalni a bekapcsoló gombja. Próbáltam e-robottal beállítani, hogy rázásra feléledjen a kijelző, fel-le fordításra meg kapcsolja ki. Sajnos valami nem oké, mert lezárt képernyőnél 10 sec után dob e-robotos értesítőt és így bekapcsol a kijelző. Próbáltam állítani, hogy ne legyen értesítés, értesítési időt módosítottam, de a probléma nem szűnt meg. Van valakinek ötlete, hogy a kijelző életre keltését és lezárását, hogy tudom megvalósítani e-robottal?
Köszönöm előre is! -
cstibi73
tag
MIUI-ban van "Olvasómód" gyorskapcsoló, ezt tudom valahogy az e-robottal kapcsolni?
-
zeon.hu
nagyúr
Kínlódtam múltkor a Zoiper automatizált hívásokkal, sikertelenül, ráadásul gyorshívás sincs benne.
Most jöttem rá, hogy a Zoiper nem csak integrálható a gyári tárcsázóba, de alapértelmezetté is lehet tenni benne a kimenő hívásokat.
Innen kezdve egyszerű robot parancs, szám hívása, mehet ki widgetre
-
Somatom
veterán
A beállítási lehetőségei között van "hosszan" opció. Ha ettől is hosszabbat szeretnél, akkor inkább a dialógus ablak lehet a megoldás, vagy egy Robottal vezérelt, floating widget. Vagy, pipálod a "várjon a befejezésre" opciót, és megismétled a műveletet. Vagy, ciklusba teszed.
-
7Sony7
addikt
Csináltam egy olyat, hogy ha nincs térerő, jelezzen. Teszt alapján működik is, viszont, ha csak az egyik kártyám nincs térerő, nem szól.
Nem tudom külön kiválasztani, hogy melyik sim legyen? -
Somatom
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Letárolja.
Az előbb teszteltem. Létrehoztam egy "SCREEN_ON"" globális változót, egész szám -> 0 értékkel. Minden képernyő bekapcsolásnál hozzáadtam 1 -et, majd buboréküzenetben kiírattam a változó értékét. Öt kijelző bekapcs után újraindítottam a telót, és a következő buboréküzenet a 6 -os volt, nem az 1 -es. -
-
7Sony7
addikt
Na, köszi mindenkinek, nem tudom hogy, de összehoztam egy olyat, hogy csinált egy txt fájlt, és minden sd eltávolításkor hozzáír egy egyest. Igaz, össze nem adja, de jó lesz így is.
-
Somatom
veterán
No, akkor ezt majd Headless megfejti Neked, mert nekem gőzöm sincs arról, hogy erre Neked miért van szükséged. Sztem egyetlen szám változóra van szükséged, aminek az értéke minden hibás lecsatlakozásnál eggyel növekszik (összeadás operátor -> változó értéke + 1). A változó konkrét értékét pedig látod a Robotban, vagy megjelenítheted üzenetként (buborék, noti, stb.). Azt tudod, hogy mikor aktiváltad a parancsot, azzal meg nem vagy előrébb, hogy az egyes eltávolítások hány óra, hány perckor történtek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- További aktív témák...
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Borulok előtetek!
), ha még folytatja ezután is, akkor küld egy e-mailt (úgyis mindig a neten lóg), s ha az e-mail után 5 percre se szűnik meg a monitor használat (ilyenkor hagynék neki ~1 perces képernyő időket, hogy kiválaszthassa magának a hallgatni kívánt zenéjét, mert attól nem zárnám el), akkor jöjjön a "végleges" sötétülés.