- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oldman2 #7703 üzenetére
Akkor majd a telefongyártók fognak nekiszaladni a Google-nak, hogy ellehetetleníti a piacot a "mondvacsinált" aggályos policy-val. Ha tehetném és lenne, visszatenném a KiTKat-ot a telefonomra, mert az volt az egyetlen értelmes változtatás az Os-ek között. A többi, mondjuk úgy, hogy sz@rt se hozott, csak mindig kivettek belőle
vagy letiltottak vagy éppen elb@sztak benne valamit. Na jó a KitKat-ban is már elkezdték az SD-re való írás tiltását. Figyeljétek meg, hogy lesznek majd a jövőben android alapú, a gyártók által létrehozott, esetleg zárt rendszerek, amibe nem engednek majd Google-nak beleszólást, persze csak, ha tovább akarnak élni. -
thn
csendes újonc
válasz
Oldman2 #7048 üzenetére
Ezzel próbálkoztam:
Esemény > dátum és idő : aktuális idő megváltozott (napok: mind, idő intervallum: 0:08-0:09)
Műveletek > Teszt > Hibakövetés (üzenet: asd)A lényeg az lenne, hogy mindig aktív módban, az előtérben fusson egy alkalmazásom, és ne lock-olja a képernyőt. Egyes alkalmazásoknál úgy vettem észre, hogy ilyenkor nem kap akkora prioritást a futása. Próbáltam már, hogy változót állítson be, de persze az sem akadályozza meg, hogy lock-olja a képernyőt. Vagy az eseményt adom meg rosszul?
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #7038 üzenetére
Ez volt az első próbálkozásom, miután végre megértettem a változók működését. Meg is írtam itt, még az előző énemben.
Ha jól emlékszem, akkor úgy volt, hogy ha az akku lemerült X% -ra, akkor a "percent" kimenőt letároltam egy globális változóban. Egy másik parancsban, ha az akku merül percent értéke kevesebb volt, mint a globális változóé (kisebb, mint operátor), akkor jelzett a teló, majd beállította az aktuális értéket a globális változómnak. Ha az érték töltéskor meghaladta az alap % küszöbértéket, akkor nullázta a globális változó értékét.
Ez azért kellett nekem, mert a chinafonom néha elfelejtett töltődni. -
Headless
őstag
válasz
Oldman2 #7038 üzenetére
Itt robotban ott az akku feszültség értéke, csak ki kell tesztelned, hogy mely értékekre állítod be de ügye alap esetben a 100% 4,2 V , a 0% pedig 3,6-3,7 v de legjobb kitapasztalni az értékeket, de egy támpont lehet ez... És az esemény csak intervallumba lépéskor lépjen életbe, valamint egy discharge feltételt hozzácsapnék.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #7036 üzenetére
Minden kérdésedre nem tudom a választ, de én úgy fognék hozzá, hogy az értesítés eseményhez megadnám a Rendszer -> vágólap beállítása műveletet (kifejezés megváltoztatása -> konstansok -> változó értéke -> ide beírod azt, hogy package, vagy title, stb). Aztán generálnám az értesítést és rögtön kiderül, hogy mi, micsoda az értesítésedben. Pl. a package az a küldő alkalmazáscsomag, a title pedig az a szöveg, amit kiír. Azután már művelet feltételeként is tudsz rá hivatkozni. Egyenlőség operátorral, a title változó értéke = konstans -> szöveg -> blablabla.
Pl. ha én egy Modot (hardveres kiegészítő a Moto Z telókhoz) csatlakoztatok, akkor a teló azt üzeni, hogy "Moto mod csatlakoztatva". Ez egy title, amit feltételként használok a végrehajtandó művelethez. Remélem, hogy érthető voltam!
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #7006 üzenetére
Köszi! Meglássuk. Közben priviben egyengetjük a dolgot. Eddig még jól állunk.
Az sajnálatos, hogy a Robotban nem tudom definiálni a ne zavarj módot. Viszont, megnéztem, hogy abban ugyanúgy nullára húzza a hangsávokat, mint néma módban, amit viszont meg lehet adni feltételnek. Remélem, ez elég lesz. Ha nem, akkor meg lehet próbálni Macrodroid -dal. Az viszont nekem még nyögvenyelős. -
válasz
Oldman2 #6933 üzenetére
Sziasztok!
Én egy olyan profilkapcsolót készítettem( Otthoni-Utcai-Bluetooth-Éjszakai mód ), amit 8 db esemény vezérel és hozzá egyetlen egy változó sem szükséges. Viszont ami kell hozzá az 3 db "Ha - Akkor-Egyébként" függvény egymásba ágyazva. Azt nem tudom, hogy lehet a Robotba átültetni, mert nem azzal készült, de ha érdekel, szívesen felvázolom az alapjait.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6931 üzenetére
Ne igyál előre, mint a medve nővére!
A 22:00 -ás riasztás ébreszti a készüléket, tehát a feltételt is vizsgálja, ergo annak teljesülése esetén a parancs lefut.
A Wifi SSID csatlakoztatva esemény viszont nem így működik. A séta viszont mindenképpen hasznos. Közben alkalmazd a szúúúú .... száááá légzéstechnikát! -
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6927 üzenetére
Nem értelek. A plusz feltételekkel nem lennél előrébb, mert a 22:00 utáni hazaérés eseménye továbbra sincs definiálva. Én két, külön eseményt írtam egy-egy feltétellel, nem egy eseményt, két, vagy több feltétellel.
A hangkikapcsolós parancsod eseménye most az, hogy 22:00 , adott Wifi SSID feltétellel. Vagyis, 22:00 -kor otthon vagy.
Ehhez adj hozzá egy másik eseményt is!
Wifi -> Hálózati állapot megváltozott -> csatlakoztatva -> SSID
Ennek legyen a feltétele az, hogy adott idő van 22:00 -> 06:00 (vagy, amit záró időpontnak szeretnél).
Ennyi. Sztem ezt síma ügy beállítani, de ha nem megy, akkor segítek.
Ha a 22:00 -kor bekövetkező riasztás eseménykor adott SSID -hez vagy csatlakozva, akkor teljesül a parancs egyik eseményének a feltétele, tehát a némító parancs lefut.
Ha a teló akkor csatlakozik a Wifidhez, amikor az idő 22:00 és 06:00 közé esik (vagyis, ha 22:00 után érsz haza), akkor a parancs másik eseményének teljesül a feltétele, tehát a parancs szintén lefut. -
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6920 üzenetére
Nem teszteltem, úgyhogy most csak a logika alapján tippelek. Az éjszakai hangprofilváltós parancsodhoz adj hozzá még egy eseményt. A wifis helymeghatározást, adott idő van -> 22:00 után feltétellel. Úgy mindegy, hogy melyik esemény következik be, a parancs mindkettőnél lefut.
-
rarki72
tag
válasz
Oldman2 #6920 üzenetére
BUÉK néked is.
Próbáld meg azt, hogy minden hangprofil beállításakor egy hozzátartozó változót is beállítasz - ami ugye a Start eseményednél alapértelmezetten hamis, mint kiinduló állapot.
A helyre belépéskor pedig a hangprofilhoz tartozó változót adod meg feltételnek, amikor indítod a parancsot, mint műveletet. Így tudsz visszakövetkeztetni, hogy ha nem a hely, hanem az idő változott volna, akkor melyik eseményhez tartozó parancs indult volna el. -
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6881 üzenetére
Az előbb kipróbáltam, és az Elixír2 állapotsor widget nálam szépen mutatja a belső, és a külső szabad tárhelyet. Robotban én sem találtam rá lehetőséget, ami számomra (is) fura, hiszen, ha az Elixír2 meg tudja állapítani a szabad tárhely méretét, akkor a Robot is tudhatná ugyanezt. Egy kérdést sztem érne Tamásnál.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6846 üzenetére
Özönvíz előtt használtam erre a Hide Bottom Bar -t. Nevétől eltérően nem csak az alsó sávot tudta eltűntetni. Ha jól látom, újabb rendszerekhez Immersive Mode néven van a fejlesztőnek egy másik alkalmazása ugyanerre a feladatra, és az is Tasker beépülő.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6453 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Nem szeretem a logikai változókat, mert csak két állásuk van, nem bővíthetőek. Teljesen mindegy, hogy egy logikai kifejezésben váltogatod az igaz/hamis értékeket, vagy egy szám (és nem szöveg) változóban a 0/1 értékeket. Ahogy én írtam, amikor teljesül az adott SSID -re csatlakozás, akkor állítódik át a változóban a 0 érték 1 -re. Más SSID -re nem fog lefutni a csatlakozós parancsod, ezáltal a változó marad 0. A lecsatlakozós parancsban ennek a változónak az értékét figyeled, ami ugyebár csak akkor lehet 1, ha előzőleg ahhoz a bizonyos SSID -hez csatlakoztál.
-
Headless
őstag
válasz
Oldman2 #6453 üzenetére
Ilyen esetekben én jobban szeretem a logikai változókat, mert egyszerűbb a kezelésük, de ha mindenképp integert akarsz használni(számot), akkor ceruza operátorok egyenlőség majd az egyik kifejezés a változó értéke a másik pedig szöveges érték 1.
De mint mondom az ilyen igaz hamisokra nem véletlen van a logikai változó.
A feltétel így jó is lenne, csak az értéket kell true/false-ra állítani 1/0 helyett.
Somatom: a sebességesre. Gondolom fut háttérben gps szóval a pozició frissítés nem kell.
Valahogy úgy oldanám meg, hogyPozició megváltozott esemény
Globálos sebesség változó beállítása.
Parancs megszakítása éppen fut-e már feltétel (globális változóból)
i=0
Ciklus 1-60 sebesség >90 feltétellel
Ciklus tartalma:
Parancs megszakítás globális sebesség <90 akár művelet csoportban kiírhatsz valamit buborék ablakba is.
Buborék ablak (60-i) feltétel (i <10) vagy (i>=10 és i modulusz 10 = 0)
Várakozás 1s
i=i+1
Ciklus vége
Parancs végeModulusz ha nincsen, akkor az szívás akkor sok vagy feltétellel beírod a 10,20,30,40,50,60-at.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6360 üzenetére
Nem érint a jelenség, mert nem szoktam nézegetni az értesítést. Látom, hogy megjelenik az ikon a notibáron, tehát a Robot fut. A többi meg benne van a történetben, vagy a hibakeresésben. De, sztem egyáltalán nem hiba, sőt, logikus, hogy azt jeleníti meg, ha azóta nem volt újabb lefutott parancs. Nem értem, hogy miért nem tök mindegy az, hogy a reboot előtti utolsó parancs jelenik meg, vagy semmi sem jelenik meg.
Fordítsuk meg a kérdést! Hogyan láthatom, hogy lefutott-e egy "rendszer leáll" eseményre lefutó parancsom? -
Headless
őstag
válasz
Oldman2 #6353 üzenetére
Ezek szerint nem az én értelmezésem/olvasásom a rossz/hiányos, hanem a tied. Írtam csinálj egy reboot parancsot hogy az ilyen eseteket rendezd. Csak hogy rövid példát mutassak. Van egy mobilnet be parancsom, és egy wifi be ami ellenőrzi a csatlakozást.
Boot parancsban először benyomom a mobilnet parancsot, majd rá rögtön a wifit. Ebben az esetben bármi van otthon vagyok, vagy utcán minden esetben a helyes kiindulásba fog berakni mindent.Valamint az hogy reboot után a reboot előtti értesítést látod az úgy hülyeség ahogy van, ugyanis reboot után ha nem fut le semmi, akkor üres a robot értesítése.
Vagyis az a parancs a reboot után futott le.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Oldman2 #6338 üzenetére
Nekem ugyanez van, reboot után nem aktivál semmilyen profilt az e-robot. De ha elmegyek itthonról, akkor azt már érzékeli hogy elhagytam az itthoni wifit, és aktiválja az "outdoor" profilom, feltekeri a hangerőt, kikapcsolja a wifit (csak wifi eseményt használok, gsm cella nem érdekel). Tehát csak a boot után az első változásig van gondom nekem is. Fura, de azt hittem ez a robot felépítéséből adódik, vagy ilyesmi. Viszont nekem is xiaomi van
Lehet akkor itt a telefon a ludas. Mondjuk én heti max 1x rebootolok, úgyhogy ritkán van ebből gondom.
Plusz boot után nekem külön el kell indítanom a robotot, mert enélkül tényleg semmit se csinál.
Tehát reboot -> robot ikonra kézzel rábök -> majd ha elhagyom a wifit, utána már működik mindig.
-
Headless
őstag
válasz
Oldman2 #6342 üzenetére
De akkor most csak rebootnál van gond vagy máskor is?
Mert ha csak reboot mondtam csinálj egy boot parancsot és abban aktiváld a dolgokat amiket akarsz, ugyanis boot során nem biztos hogy olyan sorrendben fognak futni a dolgok, ha egyáltalán futnak. Ugyanis benne van a pakliban hogy a robot még el sem indult amikor a cellainfó változás megtörténik...
Am telefon ugyanez, csak AEX rom 7.1.2-vel.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #6338 üzenetére
Tedd fel a Macrodroidot! Ezt most nem gúnyból írom, tényleg komolyan gondolom! Jó lenne egyértelműsíteni, hogy ez a Robot hiányossága, vagy általános probléma. Ha a Macrodroid képes a telódon lezárt képernyőnél is reagálni a helyváltozásra, akkor ez Robothiba. Ha viszont ugyanúgy nem működik, akkor nincs új a Nap alatt, a Macrodroid is csak a rendszer üzeneteiből értesül a változásról.
-
kutga
félisten
válasz
Oldman2 #5374 üzenetére
Hat alkalmazásnál állítottam be különböző színű led értesítéseket (egyik sem gyári, ahol lehetett, az alkalmazáson belül kikapcsoltam a saját led értesítést, hogy a robot vezérelje), mindegyik a robot saját -1 id-vel rendelkező értesítését használja (úgy vettem észre, így nem ütközik a gyári értesítésekkel).
A kikapcsoláshoz az Autonotification nevű pluginnel állítottam be eseményt, a led jelzés kikapcsolt képernyőnél mindaddig tart, amíg az állapotsávból el nem tűnik az adott értesítés, ekkor megszűnik a robot értesítés is.
Még az id-kkel lehetne játszadozni, kísérletezni, de majd ha idő lesz rá.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #5362 üzenetére
Ezekkel kapcsolatban vannak rendszerüzenetek. A Viber egy tök zárt app, kifelé nem nagyon ad infót. Azért lehet csak az értesítéséből kiindulni, mert az értesítések 4.3 -tól az elérhetőek "külső" alkalmazások számára.
Van olyan, hogy "alapértelmezett hang megváltoztatása". Ebben át tudod állítani az értesítési hangot is arra, amire szeretnéd. Aztán lejátszatod, majd visszaállítod.
-
kutga
félisten
válasz
Oldman2 #5339 üzenetére
Nincs ilyen menüpont. Bedobtam a Mélyvízbe is, hátha ott tudják. A különféle led menedzsereknél meg tudtam adni, azok már az első indításnál kérték.Kijátszottam. Feltettem a Light Managert ami első indításnál átirányított a beállítások oldalra. Ott feltűnt a robot, így be tudtam kapcsolni.
MOD
6.0 android, lehet csak a fejlesztői lehetőségekben van ilyen menüpont. -
haliho0
tag
válasz
Oldman2 #4177 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, de sajnos a példában szó sincs értesítés eltüntetéséről.
Azt szeretném elérni, hogy bizonyos interakcióra (még nem tudom pontosan mi lesz az) tűnjön el az értesítési területről a nem fogadott hívás értesítés.
Találtam olyan műveletet, hogy értesítés eltüntetése, de nekem úgy tűnik, hogy csak a Robot által létrehozott üzeneteket tünteti el. -
törölt tag
válasz
Oldman2 #3957 üzenetére
Használtam Powerampot és tud könyvtár szintű megjelenítést. Másrészt, tud broadcast üzenetet küldeni. A dokumentációjában benne van, hogy mit kell hozzá beállítani a fogadó oldalon. Harmadrészt, miért ragaszkodsz a PowerAmp -hoz? Miért nem olyan lejátszót hívsz meg, amin be tudod állítani a szükséges funkciót?
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #3955 üzenetére
Tippek:
1. Lejátszóban beállítani, hogy induláskor, adott mappa összes számát játsza le (vagyis, szám végén ugorjon a következőre). Filmfájlokkal már csináltam ilyet. A fájlnevek elé kell sorszámot rakni, majd, az elsőt indítani a Robottal.2. Alkalmazás indítása műveletnél van egy uri sor. Oda beírni az m3u elérési útját.
3. Ugyanez fordítva, a fájl megnyitásánál megadni az m3u -t és kijelölni hozzá a lejátszó alkalmazást.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #3951 üzenetére
A Robot nem hallgatja a zenét. Honnan tudná, hogy vége az első számnak? Ahhoz a lejátszónak vissza kéne jeleznie. A legegyszerűbb, ha megnézed, hogy milyen hosszú a szám, beteszel egy picivel rövidebb várakozást és nyomatsz a Robottal nexteket. Persze, van kifinomultabb megoldás is.
-
törölt tag
-
bartatamas
senior tag
válasz
Oldman2 #3184 üzenetére
Most kicsit többet tud a rendszer mint Robot-ot indítani, de ehhez persze több konfiguráció is kell. Most parancsot lehet neki megadni hogy mit hajtson végre ha rákattintasz. Szóval most azt lehetne hogy létrehozol egy parancsot, ahol a művelet: parancsikon futtatása E-Robot / parancsok képernyő mutatása, és ezt a parancsot állítod be az értesítésnél.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #3041 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kiváltható -e a funkció, hanem az, hogy van egy funkció, ami nem működik, pedig működnie kéne. Vagyis egy hiba. Szted a helyet honnan tudja? Onnan, hogy kikapcsolt wifivel azonosítja az SSID -t. X SSID elérhető = esemény bekövetkezik. Miért kell nekem ehhez egy fizikai helyszínt definiálnom?
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #3039 üzenetére
Nem. Hagyd a helyazonosítást és helyette használd a "Wifi konfigurált hálózat elérhető" eseményt! Be tudod állítani az SSID -t. A hibakövetésben világosan látszik, hogy a rendszer küldi a beállított eseménynek tökéletesen megfelelő infót:
"configured network available: SSID"
De a Robot nem reagál rá. -
llaszlo
veterán
válasz
Oldman2 #3036 üzenetére
Kösz. Ezt megcsináltam már.
Viszont a kérdésem nem erre vonatkozott. Hanem arra, hogy a belépés adott helyre és a wifi SSID együtt nem megy. Legalábbis egyelőre.
Fordítva meg van
Kapcsolódás adott hálózathoz meg lehet adni az SSID-t, viszont nincs olyan, hogy Belépés adott helyre, hanem csak simán helyet lehet ÉS-sel hozzá adni.Ez, akkor lehet gond, hogyha egy adott helyen több wifire is fellépett már a készülék és csak egy adott wifit akarunk használni. Mert itthon vannak más wifi hálózatok is amiken nincs net csak a szolgáltatók használják valamire. Nem tudom, hogy pontosan mire, csak egyszer valamelyik ismerősöm mondta de nem emlékszem rá. A lényeg, hogy azokon nincs net, viszont a telefon fel tud rá csatlakozni.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #3019 üzenetére
Én is épp ezzel játszottam. Az SSID alapú hálózatazonosítást nem sikerült működésre bírnom, de a hely detektálás az nálam is jónak tűnik és némi trükközéssel tudom használni hálózati azonosítóként. Ami sztem még hiányzik, az a helyazonosítás módjánál, a wifi opció.
Sajnos, nem tudom megnézni Neked ezt az utolsó parancs jelenséget, mert az értesítés nálam totál ki van fagyva. Hiába van beállítva, hogy vigyen a történethez, nem írja az utolsó parancsot, csak a Robot ikon látható és ha rábökök, akkor nem történik semmi. Ha újra beállítom a Robot beállításaiban, akkor megjelenik az utolsó parancs és az értesítésre bökve, megjeleníti a történetet, de csak egyszer. Aztán megint semmi. -
törölt tag
válasz
Oldman2 #2810 üzenetére
Nem értem a problémát. Ha a parancstiltás működik, akkor nem indulhat el a 2. parancs, tehát nem történhet meg az audio lejátszás. Vagy az a probléma, hogy a folyamatban levő hanglejátszás nem szakad meg? Másold ki valahova a csengőhangot és indítsd fájlként! Ekkor az alapértelmezett audiólejátszóval (vagy, amelyik lejátszót beállítod neki) fogja lejátszani, médiafájlként. Ha olyan lejátszót jelölsz ki, amelyik engedelmeskedik az Android parancsoknak, akkor azon már tudod alkalmazni a stop műveletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Crucial 240GB SSD eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest