- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scaevola
tag
válasz
Somatom #7776 üzenetére
Nagyon köszönöm, így már teljesen világos.
Nem acdc, egy baszomnagy falióra gongása.
Azért nem jó az egy ütést ismételni az órának megfelelő darabszámban, mert ha kettőt üt pl, akkor a két ütés között nem telik el annyi idő, mint mikor csak egyet üt, másképpen fogalmazva egy ütésnél (több ütés esetén az utolsó ütésnél) kb. 5 másodpercig kitart a hang, kb. mint egy igazi falióra, így ha az egy ütést ismételgetné, az kicsit gáz lenne.
Tudom, ráérek.
Gondolkodom mèg, hogyan tudnám minél jobban felokosítani a telefonom... sajna a hely felismerésével az auto wifi ki/be megszűnt...
most csak a töltésre van programsor, ill. a töltés levételéről.Korábbi telóimat NFC-kre is felpimpeltem, de cserélik a telómat kétevente és hiába mentem a parancsokat, nem tudom visszaállítani őket...
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
-
Scaevola
tag
válasz
Somatom #7770 üzenetére
Nem egészen.
Az aA változónál lévő időpont az a dátum&idő-nél beállítható érték, nem egy szöveg, amit én irtam be.
Abban viszont igazad van, h. ez nekem nem jó, az óra kell, ahogy írod is.s hogy mire kell?
Van 12 db mp3-am, 12 harangütés... egyikben 1x, másikban 12x üt a harang.
Csináltam 12 parancsot, de kulturált módon, egy parancsba fognám össze és ehhez kellenek a feltételek... azaz, ha az óra 15, akkor azt az mp3-at játsza le, amiben háromszor szól a harang.Ezt úgy gondoltam kivitelezni, hogy óránkéni riasztás esemény vált ki hangerő beállítás- és mp3 lejátszás műveletet, attól függően, hogy hány az óra... tehát felsorolnám mind a 12 db mp3 lejátszását feltételekkel...
hang lejátszása, ha az óra 1,
hang lejátszása, ha az óra 2,
stb.A konstansok között látom a változó értékét, magyarázatában meg is van adva, hogy a változó beállítása művelettel lehet létrehozni, de képtelen vagyok a változó értékét kiolvasni.
köszi a rám szánt idődet!
-
Scaevola
tag
válasz
Somatom #7767 üzenetére
És úgy is volt, köszi!
Időközben mással akadtam el... deklarálok egy változót, de feltételként képtelen vagyok lekérni... nem fogom fel a szintaktikát.
Ebben esetleg?
Mutatom hol járok:aA változó az esemény elcsattanásakor értéket kap, mégpedig az aktuális idő óraszámát... pl. 8
No, ezt a 8-at nem tudom kicsalni belőle sehogysem.
Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
Somatom #7712 üzenetére
Nos ma teszteltem a pozíciós eseményt a régi S4 mini telefonomon. Gyönyörűen működik. Én 2 mp és 2 métert állítottam be. Szépen hozza a 2mp-es frissítésekkel a pontos m/s adatokat. 85-nél 23,6, 80-nál a 22,2 értéket.
Azért nem fontos, hogy 1mp legyen a frissítés, mert abból a szempontból a programnak mindegy, hogy az 1mp alatt vagy a 2mp alatt megtett távolságból számolja ki a sebességet. Az eredmény ugyanaz.
Azt gondolom, hogy a méter adat az eseménynél nem más, mint egy feltétel. Ha azt állítom be, hogy 25m től legyen csak lekérdezés, akkor 90km/h-tól felfelé fog csak adatokat rögzíteni a parancs, mert az alatt a megtett távolság nem lesz több, mint 25 m, ezért nem is aktiválódik. Tehát, ha Te 50m feletti értéket állítottál be, akkor a parancs abban az esetben futott volna le, ha legalább 180-al mész, ami ugye nem valószínű, valamint már a 26 m-es beállításhoz is 94 km/h kell. Tehát a méternek max 25 vagy az alatt kell lennie.
Lehet ezt állítgatni, de nem látom értelmét. Szerintem teljesen mindegy, hogy a sebességet az elejétől kezdve rögzítjük vagy csak egy bizonyos km/h felett.
Viszont innentől fogva kéne segítség a kerekítés az 50 mp-es stopper, indítás, nullázás feladatokhoz. -
-
-
[w]
őstag
válasz
Somatom #7690 üzenetére
lehet közönséges, de ha épp azon a rom-on, épp az, nem úgy működik és mondjuk nem tudom visszakapcsolni a kártyát, akkor az úgy elég nagy gond
teljes részletességgel az XDA-n van jó topicja (több is, rá kell keresni), de egyébként a konkrét parancs:
service call phone x i32 y i32 z
sajnos meizu 15-ön még nem sikerült kinyernem az "
x
" infót, ami a kulcsa az egésznek, mert egyszerűen nem találtam felboncolható framework.jar-t... -
szumoo@gmail
tag
válasz
Somatom #7678 üzenetére
Lehet elbeszélünk egymás mellett, parancsikon nekem az amit látok a főképernyőm és rá lehet kattintani.
Pont mint egy normális oprendszerben az asztalon.
Mint pl ez:
Hosszan nyomva előjön egy buborék, az abban lévő lejátszási listákat rögzítenei lehet önálló parancsikonként a főképernyőn.
Vagy ha androidon mást jelent a parancsikon akkor widgetként.
Mert gondolom ezek nem a windowsban megszokot .lnk fileok.A robot parancsikon megnyitása listájában viszont nincs spotify, meg még egy csomó app hiányzik amik amúgy fel vannak telepítve.
Ellenben a tevékenységeken belül vannak spotify elemek amik nem tudom micsodák, de nem akartam végigpróbálni, a nevük nem azt sugallja amit én keresek.
-
Rivaul
addikt
válasz
Somatom #7637 üzenetére
Szia. Bocsánat hogy nem jeleztem vissza de 4 gyerek van itthon és 3 tökig influenzás, azt sem tudom hol áll a fejem. Igen én néztem el a dolgot, fáradt lehettem
Elvileg most működik, legalább is úgy hagytam ott a munkahelyen hogy jó kell legyen és nem szóltak hogy gond lenn
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #7635 üzenetére
Bocs, tévedtem! A rövid ü benne van a GSM03.38 -as kódtáblában.
-
Rivaul
addikt
válasz
Somatom #7632 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm! Rengeteget körmöltél vele hogy segíts nekem, ezt nagyra értékelem. Ritka manapság. Próbáltam megcsinálni 2x is ahogy írtad. Engedélyeztem mindenhol de valamiért nem küld sms-t. Végig csörög és aztán annyi. Ezeket látom:
Mivel éjszakás vagyok, mire olvasod már alszok és csak holnap este leszek újra munkába a telfon közelébe.
-
joci86
senior tag
válasz
Somatom #7625 üzenetére
Elvileg akár cellainformáció alapján is tudnia kellene, merrefelé vagyok. Ezért is gondoltam, hogy túl egyszerű a képen látható beállítás. Anno a Sony M2-esem gyárilag tudta azt, hogy magától kikapcsolta a wifit, ha nem voltam otthon, és visszakapcsolta, amikor hazaértem. Ezt szerettem volna lemásolni.
Ha a wifi near "a keresés mindig elérhető" opciót jelenti, akkor az engedélyezett, így keresgélhetne kedvére, de gondolom kellene valami plusz feltétel, pl. hogy milyen időközönként nézzen rá, vagy cellainformációhoz kötni. -
tobias40
veterán
válasz
Somatom #7595 üzenetére
Tehát.
A nappaliban vagyok legtöbbet ha otthon vagyok,ott a tv és alatta a tablet.
Ha a kutyák ugatnak ne kelljen mindig kimennem az ajtóhoz hogy jött-e vki hanem látom hogy ott van-e,ezért kell hogy menjen állandóan a kijelző.
Ha elmegyek otthonról legfeljebb lekapcsolom kézzel és ennyi.(ha el nem felejtem)
Kipróbálhatjuk a mozgásra bekapcsolást is de nem tudom azt hogyan lőjük össze mert a kamera rendszer nem ip kamera és nem tudom azt hogy lehet beállítani.
De ha megírod akkor megpróbálom mert ez lenne a tökéletes de ott azért az is kellene hogy a kutyákra ne kapcsoljon be a kapun belül de a kapun kívül meg induljon az emberekre,kocsira ha megáll stb.. -
tobias40
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #7534 üzenetére
Logot egyelőre nem csináltam (közben el is jöttem dolgozni), de azért furcsa, mert két telón és a tabon is ilyen.
Ok, 4.4-5.1- ig, a tv box 7.1, amin jó.
Korábban működött rendesen, talán egy frissítés tett be neki.Szerk.
Broadcast-ot még nem használtam eseményként, annak mi a menete? -
Kátai
senior tag
válasz
Somatom #7515 üzenetére
Most így van két parancs:
Esemény
Szenzorok>Készülék lefordítva
Művelet
>Audió>Némítás
A másik:
Esemény
Szenzorok>Készülék felfordítva
Művelet
>Audió>Némítás>Ki
Működik is rendesen,DE egy idő után csak akkor hajlandó működni,ha újra belépek a robotba és rányomok a mentés gombra.
Engedélyeket megadtam(fusson a háttérben).Telefon Xiaomi,BL nyitva de root nincs. -
Kátai
senior tag
válasz
Somatom #7511 üzenetére
Hát az ezekre nem is gondoltam,de hátha meglehet oldani:
"Mi legyen akkor, ha a teló lefordított állapotában érkezik a hívás?'
>maradjon néma,max rezegjen
'Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?'
>álljon vissza a normál állapot(csörgés)
'Mi legyen akkor, ha hívás csörgés állapotban fordítod vissza a telót?'
>szintén álljon vissza a normál állapotTulajdonképpen arra szeretném ezt a beállítást használni,hogy ne kelljen a néma gombot nyomogatni,ha nem akarom,hogy zavarjon egy bejövő hívás.Vagyis ugyanúgy működjön mintha ha lenémítanám a telefont manuálisan.
-
Somatom
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #7500 üzenetére
Megcsináltam, reagál is a robot.
Viszont tesztelni nem tudom, mert csak egy BT hangfal van nálam, ahhoz csatlakozva pedig nem indul el a lejátszó automatikusan robot parancs nélkül sem.
Hétvégén leszek szolgálati kocsin, akkor kiderül.
(Bár ha van rajta aux -egy típus mind, mégsincs mindben -, akkor feleslegesIlletve nem, mert talán akkor is indul, ha fejhallgatónak tekinti.)
-
-
szabi777
tag
válasz
Somatom #7474 üzenetére
Hoppá, igazad lett, a jogosultság volt a gond! nem volt joga a mikrofonhoz...
úgy azért nehéz zajt érzékelni..
Köszönöm !
Arra esetleg van valami tipp, hogy azt hogy tudom megtenni, hogy bizonyos érték elérésekor bizonyos akció fusson ? pl 50 dB-nél vol up to 60 %-ra a hangerőt, 60 dB-nél 70%-ra a hangerőt stb
mert ha ezeket így külön commandba megírom, akkor 60dB-nél mind a két event el fog indulni, és oda vissza rángatja a hangerőt...gondolom én... van erre valami okos,elegáns megoldás...
-
válasz
Somatom #7441 üzenetére
Azért van némi különbség. Az Autoinput-tal végig kell játszani, hogy hova bökjön, de a Greenify azonnal az alkalmazás adatai oldalt nyitja meg és már bök is automatikusan a kényszerleállítás-ra. Szóval csak az alkalmazást kell megadni neki és már csinálja is a dolgát.
"Vajon, az alkalmazásleállításhoz nincs vmi olyan hókuszpókusz"
Sajnos nem tudok ilyenről, persze attól még lehet. Ha megtudok valamit, jelezni fogom. -
-
válasz
Somatom #7430 üzenetére
A két utolsó kérdést nem értem.
Hová írattam ki a változót?
Az eszköznév az a készüléknév? Azt töröljem ki és úgy futtassam?Most nincs itt a cucc, de otthon elmentem a naplót. Szerintem ha ott jelzi, hogy connect aztán meg disconnect akkor megtalálta az eszközt.
Amúgy van két ilyen programom ami az okoskarkötő csatlakozásakor lehalkítja a leválás után meg hangosítja a telefont. Az rendben megy már pár éve. -
air
nagyúr
válasz
Somatom #7406 üzenetére
Tedd meg kérlek, hogy valamilyen forrással vagy hivatalozással alátámasztod amit írsz, mert ketten írtuk, hogy 5.1-től van támogatás, én még forrást is betettem, te viszont továbbra is csak annyit tudsz felhozni érvként, hogy nem minden eszközt támogat egy konkrét alkalmazás, és te nem is találtál másikat!
Ez nekem kissé sovány érvnek hangzik.
"Ez nem Android, hanem gyártói feature."
Ez pedig ott bukik el, hogy a Nokia készülékeken a Google által fejlesztett Android One fut.
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #7406 üzenetére
Már értem, hogy miért nem értitek, amit írok. Az "alapot" véletlenül a Macrodroid topikba írtam.
Úgyhogy, most utólag ide rakom, képzeljétek a műsorszám elejére!"Sztem a dual SIM control lehetőségeit hiányoljátok. Milyen érdekes, hogy létezik ilyen program. Csakhogy ezeket a lehetőségeket nem az OS nyújtja, hanem a SOC."
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom #7376 üzenetére
Köszönöm, hasznos információk
Engem "tanítgattak" programozni, szoktam is olykor... csak meg kell ismernem hogy a robot mit hogyan dolgoz fel és hogy mit hogyan vár el egy-egy feladat létrehozásakor, azaz a robot logikáját kell megismernem (például a feltételnél egy darabig eltartott mire megtaláltam hogy az operátorok között hol van ami a szöveg vizsgálathoz szükséges. De ez csak megismerés és idő kérdése).
Szóval nem adom fel, meglesz ez, csak időm jusson rá.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom #7347 üzenetére
Köszönöm, a példád alapján eljutottam ide:
(Az adott számhoz ha szerepel a telefonkönyvben akkor ki tudom kapcsolni az alapértelmezett értesítő hangot, ezért nem azt állítgatom mint a példádban, bár az természetesen univerzálisabb).
Már csak a rész/egész keresést kell kitapasztalnom (az üzeten nagyrésze egyezik, automata küldi), illetve hogy a számokat ki tudja-e értékelni az sms szövegéből (láttam benne kisebb mint/nagyobb mint feltételeket).
De tetszik a program, és a segítségetekkel jól megérthető hogy mit hogy kell vele csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Napelem
- Macska topik
- Ford topik
- E-roller topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest