Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
SharpSA #6602 üzenetére
Mármint manuálisan indítod el? Az normális, mert manuális indításnál nem számítanak az események, és azok feltételei sem. Mindenképpen elindul a parancs első művelete. Ha kézi indítású parancsnak akarsz feltételt megadni, akkor azt a műveleteknél kell. Jelen esetben első műveletnek betenni egy Vezérlés -> parancs megszakítását, változó értéke = 1 feltétellel. De, sztem fölösleges, hacsak nem használsz kézi (parancsikonos) indítást is a hangprofil váltáshoz.
Zeon.hu:
Az lenne a fura, ha kapna. Az internet jelezne a Robotnak (vagy a rendszernek), hogy ő most épp nincs. -
Somatom
veterán
válasz
SharpSA #6598 üzenetére
Először a változók menüpontban kell létrehoznod egy új változót, amit tetszés szerint elnevezel. Értéke egész szám -> 0 (de, a 0 -át nem kell külön megadni, mert alapértelmezett).
Aztán csinálsz egy parancsot, aminek az eseménye a BT eszköz csatlakozva. Művelete a Vezérlés -> változó beállítása -> a listában kiválasztod a létrehozott változót. Érték -> konstansok -> egész szám -> 1
Kismókusként erre a mintára csinálsz egy másik parancsot szétcsatkakozás eseménnyel. A művelet ugyanez, csak az érték 0. Nagymókusok egy parancsban is összehozhatják a két eseményt és műveletet.
Ha ez megvan, akkor a hangerős parancs eseményéhez hozzáadod feltételként a Vezérlés -> változó értéke -> kiválasztod a változót, majd megadod a 0 értéket az előző hsz. -emben írt módon.
Viszont, ez még nem definiálja a Robot teendőjét arra az esetre, amikor a BT eszköz a hangerőállítás után csatlakozik. Ez nem szerepelt az igényedben. -
Somatom
veterán
válasz
SharpSA #6592 üzenetére
A legegyszerűbb úgy, hogy létrehozol egy változót. Az adott bluetooth eszköz csatlakozásakor a változó értékét 1 -re állítod, szétkapcsolódáskor pedig 0 -ra. A hangerőbeállítós parancsod eseményének feltételében pedig a változó értékére hivatkozol (egyenlőség operátor -> X változó értéke = konstansok -> egész szám -> 0).
HoTaZo:
Mindent lehet, de meg fogsz őszülni, mire ezt a sok paramétert leprogramozod.Zeon.hu:
Honnan tudhatná a rendszer, hogy probléma van az adatáramlással? Ha a rendszer tudja, akkor a Robot is tudhatja. De, ez az infó nem fog csak úgy beesni. Monitorozni kell a kapcsolatot pl. pingeléssel. -
-
válasz
SharpSA #4860 üzenetére
Szia!
Te még okosan csináltad, mert én meg várakozás közbeiktatásával. Úgy is működött, csak nem szép.
Én is kipróbáltam, ahogy Te és úgy gondlom, hogy az első érték a szünet, a második a rezgés időtartama és így tovább. A minta leírásában apró betűvel ott van, hogy "ezredmásodpercekben megadott időközök a vibrátor be is kikapcsolása között". Azt, hogy ezt milyen szintaktikával kell alkalmazni, arra már nem tér ki a példa.
Te rájöttél én meg nem és még biztos sokan nem. -
törölt tag
válasz
SharpSA #4777 üzenetére
Talán. Én két paranccsal próbálnám. Az 1. eseménye a hívás állapota megváltozott -> beszéd közben. Művelete a 2. parancs engedélyezése. A második parancs eseménye a hívás állapota megváltozott -> készenlétben. Műveletei:
1.: a rezgés
2.: robot parancs tiltása -> saját maga
Nem garantálom a sikert, de sztem egy próbát megér. -
bartatamas
senior tag
válasz
SharpSA #4229 üzenetére
Egyszerűen azért van így mert amikor riasztás kell kérni akkor meg kell adni hogy mikortól, milyen sűrűn riasszon. Az időpont tehát nem csak az egyszeri riasztás esetén fontos, hanem az ismétlődőnél is hogy mikor kezdje. De mivel az aktuális időpont az alapértelmezetten kitöltött érték, így napi ismétlődés esetén a dátumot nem kell módosítani, csak az időpontot kell beállítani.
A "ne ébressze fel a készüléket" azt jelenti hogy e miatt ne ébressze fel, majd ha felébred a készülék más miatt, akkor végrehajtódik ez a riasztás is. Az opció teljesítmény optimalizálásra való. Ne ébjredjen fel sokszor a készülék hogy sok apró dolgot csináljon. Egyszer ha felébred, akkor csináljon meg mindent.
Ha egy feladat érzékeny arra hogy pontosan szeretnénk hogy 7:00-kor valamit csináljon. Akkor "pontos riasztás " és "ébressze fel a készüléket" kell. Ha nem kell pontos, lehet akár pár óra eltérés is, akkor ezeket ki lehet venni.
-
haliho0
tag
válasz
SharpSA #4206 üzenetére
Szerintem a reggeli ébresztőhöz pontos időzítést kell megedni.
Az én egyik projektem ébresztés előtt tíz perccel bekapcsolja a wifit, szinkronizál, lekéri az időjárás adatokat, beállítja a hangprofilt, majd az ébresztő kinyomásakor bemondja a pillanatnyi és a napi időjárást, és a napi teendőket.
Az ébresztő beállítását pedig "Következő ébresztő megváltozott" esemény figyeli, és egy ehez kötött parancsban a "Következő ébresztő" kifejezés adja vissza az ébresztő időpontját. -
törölt tag
válasz
SharpSA #4204 üzenetére
Android feature. Ha elég, hogy a műveleted csak kb. a megadott időpont körül történjen meg, akkor használhatod a pontatlan ébresztést. Ekkor a rendszer nem ébreszti a készüléket külön, csak a Te feladatod miatt, hanem más feladattal együtt végzi el a tiedet is. Energiatakarékosság.
Egyébként sokszor le lett írva a topikban, hogy a Robot nem profilokkal (folyamatokkal) "dolgozik", hanem pillanatnyi eseményekre reagál. Egy profil mondjuk az, hogy égjen a villany, amíg a szobában tartózkodsz. Ehhez az alkalmazásnak folyamatosan monitoroznia kell, hogy a dzobában tartózkodsz -e. Ez erőforrást igényel, ráadásul tök fölösleges. Minden folyamatnak van egy kezdő és egy befejező eseménye. Elég ezeket definiálnod. A Robotnak ezt úgy kell megadni, hogy egy parancs kapcsolja fel a villanyt, amikor belépsz a szobába, egy másik pedig kapcsolja le abban a pillanatban, amikor a szobából kilépés pillanatnyi eseménye bekövetkezik. Evidens, hogy a kettő között van a szobában tartózkodás folyamata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Brave
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged