Új hozzászólás Aktív témák
-
Tökimanó
senior tag
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #7510 üzenetére
Sztem ott a gond, hogy állandóan RW -be kéne mountolni a systemet. Egy régi, Firefox bugnál használtam azt a módszert, hogy symlinkeltem a felhasználói tárhelyre és ott módosítottam a fájlokat. Szerinted az működne nála is? Vajon a SELinux mit szólna az ilyen módosítási szándékhoz?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Headless #7510 üzenetére
Egy kitkat bluetooth hibát kellene javítanom folyamatosan: [link]
Manuálisan is gyorsan megy, de jó lenne robottal.
Megnézem majd, kösz!Szerk.
Estleg úgy még jobb lenne, ha az egyszer már kapcsolódott BT eszközöket nem törölné, de lehet, hogy ez már túl nagy óhaj részemről -
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless #7383 üzenetére
Igen, jelenleg 4 csoport van, és a cél az hogy más feltételre más hang szólaljon meg a bejövő sms-re (nekem így most kényelmes tanulmányozni a robot logikáját).
Természetesen most ha egyik feltétel sem teljesül akkor megszólal az alapértelmezett értesítési hang, a logikát szeretném megérteni,mert más esetben szükség lehet rá hogy akkor is történjen valami amikor egyik feltétel sem illeszkedik.
De különben itt van: sms-teszter
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless #7379 üzenetére
Elviekben csak itt definiálom, azaz minden művelet csoportban ha illik rá a feltétel akkor a végén van egy ilyenem:
- Változó beállítása
-- név: sms-ok
-- érték: igazAz utolsó művelet csoportban pedig szeretnék egy ellenőrzést erre, mert ha ennek az értéke nem igaz, akkor le kell játszani egy hangot hogy tudjam: egyik általam műveletcsoportban meghatározott feltétel sem teljesült.
Ahogy próbáltam: Feltétel megadása --> Kifejezés --> konstansok --> változó értéke , itt szöveges érték van, ahol az értéknem megadtam a változó nevét. Erre a végeredmény: Nincs kifejezés és <"sms-ok">
Izé.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless #7335 üzenetére
Nálam igen, minden névjegynek külön-külön is megadható az értesítési hangja (ha nem az alapértelmezett-et szeretném).
Így ennél azt kikapcsoltam, a többinél marad amit beállítottam, ezt a számot pedig rábíznám a robot-ra.
Csak a ki kell tapasztalnom a pontos menetét a dolognak.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #7262 üzenetére
Símán lehet, hogy belezavarodtam és hülyeséget írok, de nekem ez nem kerek. Tudomásom szerint a bejövő hívás magasabb prioritású, mint a médialejátszás. Ha jelzést szeretne az akku töltöttségéhez, akkor miért csengőhang lejátszása a művelet? Az a csengés hangcsatornáján szól. Sztem a médiafájl lejátszása kéne (még akkor is, ha maga a fájl megegyezik). Az a média hangcsatornán szólna, amit felülbírálna egy bejövő hívás. Szerintem!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Headless #7195 üzenetére
Nagyon régen használtam ezt progit, nem néztem meg, ezt a buborék dolgot nem értem. Akkor amit a program írt az nem jó? Gondolom azt nem lehet vele megcsinálni, hogy ha hívnak mind a 2 hangszóró szóljon, ez egy s9 és ha az asztalon van akkor mind a 2 szól, de amint hozzá értem csak az alsó, talán egyszer majd javítják. De engem idegesít.
-
aelod
veterán
-
HoTaZo
addikt
válasz
Headless #7169 üzenetére
Így már nem bonyolult, csak én zárképernyős parancsot kerestem és nem kijelző kikapcsolva-t.
Nem kell root a mobil adat állapotához. Működik.Nekem csak hangjelzésre van szükségem, be is állítottam, de azt szeretném, hogy a hangot ismételje mindaddig, amíg le nem kapcsolom a netet, vagy ha már feloldom a zárképernyőt, az is elég. Jelenleg egyszer lejátsza és annyi, pedig ki van pipálva az ismétlés és a várjon befejezésre is.
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #7159 üzenetére
Biztosan tudom, hogy ez nem így van. Az előbb le is teszteltem Music Folder Playeren (szégyenszemre Macrodroid -dal
). A lejátszó nálam úgy van beállítva, hogy induláskor a legutolsó lejátszás pozíciójához ugorjon. Tehát, fókuszba kerülés után már csak egy Play kell neki. Pontosan ezt állítottam be Macrodroid -ban, 3 sec várakozással. Símán elindította a lejátszást. A médiavezérlő utasítások mindíg a fókuszban levő lejátszónak szólnak. Csak a fejlesztőn múlik, hogy a szabványos Android utasításokat alkalmazza, vagy egyedieket.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Headless #7106 üzenetére
Ott nem műkődik settings put global preferred_network_mode dolog?
Mondjuk alapból nekem sem kapcsolja
viszont pl így meglehet oldani.
Kicsit kacifántos.Shell parancs=settings put global preferred_network_mode 2
Majd repülőgép mód be
majd repülőgép mód ki.Nem épp a legszebb megoldás, de müködhet.
De ott van pl a gravitybox intent megoldása is.
-
-
válasz
Headless #6949 üzenetére
Annak idején nálam is az volt az első, hogy CM az eszközre, vagy legalább root + busybox kombó. De rájöttem, hogy ez így nagyobb kihívás.
Igen, az xhr az egyik megoldás, régen azt használtam. Bár a böngészőre vonatkozik a CORS, Taskerben (ami webviewben futtatja a JS-t) minden gond nélkül tudtam használni. CM romon tökéletesen működik, viszont a a többi rendszeremen például nem tudja követni az xhr az átirányításokat, illetve cookie-kat sem tudok a kéréshez csatolni, mert bevillan egy not safe toast. De nekem a JS igazából elég a parse-olásra is, mivel a Taskernek van beépített HTTP Get/Post/Head eleme. Ennek ha megadok egy URL-t (akár változóban), s nem adok meg neki mentési helyet, akkor a %HTTPD globális változóba írja a tartalmát. Amit JS-ből a global("%HTTPD") függvénnyel tudok visszakapni. Innen meg a HTML parseolása egyszerű feladat a DOM-mal, esetleg regex-szel. Illetve a JSON-t simán kezeli akár objektumként is.
Robotban is van URL letöltése opció, ami működik remekül. Csak ugye fájlba ment, s nem igazán paraméterezhető. Mondjuk a Tasker sem tud fejléceket, meg POSTDATA-t küldeni. De ott van lehetőségem natívan megszólítani az Android API-t, így semmi sem lehetetlen, maximum az egy elem helyett nyolc elemet kell lefuttatni sorban.
-
válasz
Headless #6947 üzenetére
Az meg feldob egy Activity-t, mint már írtam, ahol eszköztől függően körbe lehet vágni a képet, vagy rá kell menni simán a Set as wallpaper gombra. Ez még vállalható szerintem, meg AutoInputtal meg lehet oldani.
Igazándiból az a meglepődésem oka, hogy már egy ilyen kevésbé komplex feladatért is shell parancsokhoz kell nyúlni, illetve nincs lehetőség mindenhova változót betallózni. Nem nagyon volt még olyan task ötletem, amit könnyebben tudtam volna itt összehozni. Azt nem vitatom, hogy ebben közrejátszik az, hogy ez nekem sajnos nem hazai pálya. Viszont azt látom, hogy rengeteg lehetőség van az appban az önmegvalósításra, de ezek sajnos nincsenek annyira aprólékosan kidolgozva, felparaméterezve.
Csak, hogy egy példát említsek, nagyon meglepődtem, hogy mennyivel gyorsabb a robot JS impementációja. Bizonyára azért, mert a Tasker webviewben futtatja a JS szkripteket, itt meg van lehetőség natív implementációt használni. Gondoltam, hogy átültetem az időjárás lekérő taskom robot alapokra (amikor szerettem volna áttérni anno), de szomorúan konstatáltam, hogy nem lehetséges letölteni egy URL-t változóba közvetlenül. Kénytelen voltam cache fájlt használni. Illetve post kérést nem lehet, csak külső pluginnal lebonyolítani.
Szerintem Tamás is sok melótól kímélte volna meg, ha nem külön menüt farag a mezők "típusának", hanem a változókat mondjuk hasonlóan a Taskerhez, vagy az AutoMagichez prefix-szel látja el. Sokkal kényelmesebb lenne mindenki számára.
Elnézést, hogy más automatizálók példáját hozom fel, viszont máshoz nem nagyon tudom viszonyítani a lehetőségeket.
-
válasz
Headless #6942 üzenetére
Köszi!
Gondoltam erre. A linkelés valóban jó megoldás lenne, a probléma csak az, hogy root nélkül nem tudok symlinkeket létrehozni. A kártyára írást pedig szeretném elkerülni. Taskerrel hetente töltöttem le ötven új képet, majd azokat állítottam be véletlenszerűen, minden feloldás után. Viszont ez összességében még több írásnak tenné ki a kártyám, amit ha lehet, elkerülnék.
Egyébként cp bináris sajnos nincs a stock rendszerben, a busybox adja hozzá csak az elérhető parancsokhoz. Egyedül az mv játszik, ami nekem jó is lenne. Sajnos sem wget-em, sem pedig curlom nincs egyébként, szóval ez a lehetőség is ki van lőve a curl hiányában.
És azért használok nagyrészt JS-t, mert már megszoktam a Taskerezés kapcsán, illetve a JS minden eszközön majdnem ugyanúgy működik, míg shell erősen eltérhet akár Android verzióktól függően is. Viszont az ls használatát nem tudtam elkerülni, s ez az a bináris, ami viszont minden Droidon, amivel eddig találkoztam, volt. A másik meg az am.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #6942 üzenetére
Gyorsan összedobtam nálam működik, de am, ha online forrásból jönne a kép én le nem tölteném az egészet hanem csak azt az 1-et amit kiválasztottam, de azt is s helleri enném meg... Egyszerű wget...
A shellben van egy mappanév egy statikus bg url. Nálam működik bár van busybox is, esetleg írjátok meg, hogy megy-e anélkül is.
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #6667 üzenetére
Esetleg csinálnál egy példaparancsot? Javaslom, hogy a felhasználói tárhely /Android/data alatti, Robot mappáját használd elérési útnak. Ez nem zavar bele semmibe, és mindenkinél működne, ha volt már bármilyen Robot mentése. Ha jól rémlik, akkor az "am" parancsot használtuk alkalmazás indításra.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Headless #6624 üzenetére
Azzal viszont az a bajom, ha este minden levél olvasott, és jön egy levél éjjel, ami nem kell, addig okés, de a második levél amint beesik (és ez lenne a fontos), az értesítás átvált: "2db olvasatlan levele van" -ra, amivel már nem lehet mit kezdeni.
szerk: bár azt meg tudom csinálni, hogy csinálok egy szeparált email accot, amit sehova nem adok meg, arra talán nem jön spam- se, és oda küldöm a spéci emailt.
Végülis akkor elég lenne az az alert is, ha csak bármilyen email jön, akkor aktiálja az eseményt.
Átgondolom ezt. -
haliho0
tag
válasz
Headless #6530 üzenetére
Lehet, hogy ebben az esetben egyszerűbb újraírni...
Én akkor használtam ezt a módszert, amikor kiderült, hogy egy hosszú és bonyolult parancsom nagy részét feltételhez kell kötnöm, azaz elágazást kellett beiktatnom a parancsba.
(#6531) Somatom
Már én is írtam évekkel ezelőtt Tamásnak a fenti problémám alkalmával, de sajnos, ezen kérésemet válaszra sem méltatta. (Sok más kívánságomat viszont gyorsan és hatékonyan megoldotta) -
Somatom
veterán
válasz
Headless #6508 üzenetére
Letárolja.
Az előbb teszteltem. Létrehoztam egy "SCREEN_ON"" globális változót, egész szám -> 0 értékkel. Minden képernyő bekapcsolásnál hozzáadtam 1 -et, majd buboréküzenetben kiírattam a változó értékét. Öt kijelző bekapcs után újraindítottam a telót, és a következő buboréküzenet a 6 -os volt, nem az 1 -es. -
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #6454 üzenetére
Meglátom, hogy mire jutok ezzel a tesztparanccsal. Ha az eseményben a frissítési időt 1mp -re veszem, a távolságot pedig 25m -re, azzal sztem másodpercenként ismételtetem a mintavételezést, de csak akkor indulnak a parancs műveletei, ha a két mintavétel között 25m -nél nagyobb a távolság, vagyis 90Km/h fölött vagyok. Tehát, már az esemény definiálja az ismétlődést, ezért a műveleteknél nem kell majd ciklust használnom. Csak egy szám változóban 60 -ból minden lefutásnál kivonni 1 -et. Így a bemondásoknál csak ennek a változónak az értékére kell hivatkoznom, illetve visszaállítani 60 -ra, speed < 25m/s feltétellel.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Headless #6454 üzenetére
Köszi, az Egyenlőség operátor kiválasztása maradt ki...
Azt hogy tudom jól megadni, hogy csak az otthoni WiFi-re kapcsolódáskor aktiválódjon az "Otthon" Esemény?
Jelenleg csak annyi van benne:
Hálózati kapcsolat megváltozott
Csatlakoztatva
WiFiEgy feltétel kell bizonyosan, de pontosan melyik?
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #6435 üzenetére
Beállítottam egy tesztet. Eseménynek 10mp -et, és 100 métert adtam meg, vagyis 10m/s = 36Km/h. A művelet egy buboréküzenet a speed változó értékével. Ha jól következtetek, akkor ez 10 másodpercenként fogja frissíteni az értéket, ha az meghaladja a 36Km/h -t. Remélem, jól gondolom! De, még akkor is agyalós lesz nekem összerakni a visszaszámolósdit. Úgy szeretném, hogy 60mp -től lefelé mondja be a 10 -eket, aztán pedig az utolsó 10 -ről számoljon vissza. Persze, hagyja abba, ha közben 90Km/h alá megyek, és kezdje újra, ha ismét átlépem. Szép feladat lesz, bár nagyjából van róla elképzelésem.
Szerk.: Talán nem is kell globális változó a ciklusnak, mert ha az eseményben 1mp -et adok meg, 25m -rel (90Km/h), akkor azzal definiálom a ciklus idő, és sebesség intervallumát. -
Somatom
veterán
válasz
Headless #6435 üzenetére
Köszi! Most sűrű lesz a programom, de majd ha lesz időm, akkor eljátszom vele. Ha van sebesség változó, akkor elvileg egyszerű a szitu, mert csak frissíteni kell másodpercenként. Csak nem értem a dolgot, mert a sebességhez minimum két mintát kell összehasonlítania, amit nem tudom, hogy csinál egyetlen eseményhez rendelve.
-
Somatom
veterán
válasz
Headless #6395 üzenetére
PistiSan:
Látod, erről van szó. Úgy írja, mintha az ember vele született képessége lenne az ilyenek értelmezése. Közben a regex utáni részt akár kínaiul is írhatta volna, akkor sem lenne számomra kínaibb.
Na jó, ez azért túlzás, mert halványan sejtem, hogy itt egy tavaszi tekercs receptjéről lehet szó. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Headless #6376 üzenetére
De ettől hogy lesz késleltetett a parancs?
(#6377) Somatom: Nem állítom, hogy teljesen értem, de ezt meg fogom próbálni
(#6376) Headless: Igen, somatom után már érthetőbb.
Mivel eddig nem használtam változót (legalábbis nem egyedül létrehozott parancsban), így nekem ez még kicsit idegen. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Headless #6354 üzenetére
Vagyis az a parancs a reboot után futott le.
Kár hogy a Történet nem ezt mutatja, ui. abban újraindítás után csak a Start parancs lefutását látom.
Most éppen ezt:
05.28 13:22:52 Parancs: Start
05.28 13:22:22 Service StartedMiközben az Értesítési sávban ezt látom:
Utolsó parancs: Start
Most megfigyeltem konkrétan mi történik:
13:22:22 -től 13:22:52 -ig a Reboot előtti utolsó, 13:22:52 után pedig a Reboot utáni első (Start) parancsot mutatta. Ha ezt Inaktiválom és újraindítom a készüléket, továbbra is a Reboot előtti utolsó parancs marad az Értesítési sávban, a Történetben pedig csak ennyi látszik:
05.28 13:28:22 Service Started
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Headless #6339 üzenetére
A gondom az, hogy ugyan innen indítom, de (leegyszerűsítve a dolgot) a Robot "nem látja", hogy hol vagyok a Reboot pillanatában, Otthon vagy azon kívül, amiket normál esetben ahogy tapasztalom, minden további nélkül lekezel a jelenlegi beállításokkal.
A készülék egy Xiaomi Redmi Note 4-es, Android 7.0 -al felvértezve. Ezen nincs "Védett alkalmazások" beállítás.
A Robot minden lehetséges engedélyt megkapott már.
-
válasz
Headless #6330 üzenetére
"Képernyőzár feloldva" Akkor miért nem ez a neve?
Egyébként meg már leírtam, hogy az alternatívát nem a Robottal fekvő-kelő vérprofiknak ajánlottam, hanem azoknak, akik nem boldogulnak vele.
Amúgy a broadcast hogy működik? Nem kell hozzá semmi, csak a jóisten szétszórja? -
Dolphine
addikt
válasz
Headless #6233 üzenetére
Sajnos ez mégsem jött be.
Nem kapcsolt vissza a hang!6241
Ezen már túl vagyok. Az összes általam ismert programot feltettem és aszerint maga az Android rendszer ébresztgeti folyamatosan a telefont!
messenger viber, drive, stb egyéb közösségi appok, üzenetküldők
Messenger, Facebook fagyasztva van, többet meg nem használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged