Hirdetés
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
Mi lehet a baj? Az E robot nem tudja bekapcsolni vagy ki kapcsolni a Hotspotot a telefonomon gondolom valami hiányzik hozzá. De mi? Hol keressem a megoldást?
-
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Tehát.
A nappaliban vagyok legtöbbet ha otthon vagyok,ott a tv és alatta a tablet.
Ha a kutyák ugatnak ne kelljen mindig kimennem az ajtóhoz hogy jött-e vki hanem látom hogy ott van-e,ezért kell hogy menjen állandóan a kijelző.
Ha elmegyek otthonról legfeljebb lekapcsolom kézzel és ennyi.(ha el nem felejtem)
Kipróbálhatjuk a mozgásra bekapcsolást is de nem tudom azt hogyan lőjük össze mert a kamera rendszer nem ip kamera és nem tudom azt hogy lehet beállítani.
De ha megírod akkor megpróbálom mert ez lenne a tökéletes de ott azért az is kellene hogy a kutyákra ne kapcsoljon be a kapun belül de a kapun kívül meg induljon az emberekre,kocsira ha megáll stb..
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Nálam a figyelt terület cirka három méterre van. Viszont, az egy másik kamion hátulja, ami kvázi az egész kameraképet beteríti. Úgy nem nagy kunszt mozgást érzékelni.
Valamit nem értek az érvelésedben. Az eredeti elképzelésed az volt, hogy amíg otthon vagy, addig legyen aktív a kijelző. De, minek? Hogy nézhesd rajta a semmit? Nem akkor kéne aktívnak lennie, amikor lenne is rajta valami néznivaló? Mondjuk az, hogy valaki áll a kapuban. -
tobias40
veterán
Nekem az is tökéletes ha bekapcsol a kijelző automatán reggel 6-kor és kikapcsol 22 órakor.
Annyit majdcsak kibír még ha ennyire gyengén is tölt..
Kellene egy új kábel és megoldva a töltés probléma -
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ki kell próbálni. A figyelt terület helyét és nagyságát lehet állítani, valamint a mozgás küszöbértékét is, de ezeket jobb a konkrét térben kipróbálni. Egyébként a mozgás detektálást a kapuban levő eszköznek kellene tudnia, hogy akkor kapcsoljon be a kijelző, ha a kapuban mozgás van. Ez egy kutyaközönséges mozgásérzékelővel is megoldható.
-
tobias40
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
A mozgásérzékelés utáni timeout annyi, amennyit szeretnél. Gondolom, fél percnél tovább biztos nem bambulsz egy kamerát. De, amíg a kijelző előtt vagy, addig mozogsz is, és akkor nem fog kikapcsolni, mert minden mozgásérzékelésnél újraindítja a timeoutot. Ha meg nem vagy otthon, akkor nem érzékel mozgást.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Ezt hogyan állítsam be a tablemen?
"Az automatizálóban be lehet állítani hogy pl.reggel 5-től este 23 óráig menjen a kijelző és azután kapcsolja ki automatán és reggel 5-kor meg megint vissza a kijelzőt?"Ha lehet lépésről lépésre..

-
Tiger.
nagyúr
Android 9.0 alatt használja valaki az appot?
-
Somatom
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Két parancs.
1.: Elnevezed
Esemény:
Bluetooth -> BT ACL kapcsolódva -> kiválasztod az eszközt.
Műveletek:
Wifi -> Wifi AP beállítása -> be.
Alul, a floppy ikonnal mented a parancsot.Gondolom, hogy ennek a mintájára menni fog a kikapcsoló parancs.
A másik kérdést nem értem. A Waze online navi. Veszel mobilnetet és müxik. Ugyanez gazdaságosabban: olcsóbban veszel netet.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Nem nagyon ertek ehhez a programhoz, segitene valaki pontosan mikent kellene megoldanom az alabbi feladatot?
A telefonom mikor csatlakozik BT-n az auto androidos fejegysegehez, akkor inditsa el a Hotspot funkciot.Mikor lecsatlakozik az autorol, akkor kapcsolja ki a hotspotot es kapcsolja be a wifit.
BT marad mindvegig bekapcsolva mert kozben a karkotohoz folyamatosan csatlakoztatva van.
Tudom, hogy letezik erre a problemara telekomnal pl a DuoNet opcio, amit hasznalnek is szivesen, ha lehetne aktivalni az en dijcsomagomhoz, de sajna nem lehet.
Ill. az is erdekelne, ha tudnatok mas alternativ koltseghatekony megoldast mondani a waze progit szeretnem online hasznalni.
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
Macika66
üzenetére
Ez is egy ok volt arra, hogy át álltam másik automatizáló program használatára, amit aktívan fejlesztenek.
A MacroDroidra gondolok, amire nekem kell arra pont jó, nagyon speciális dolgokat nem csinálok rajta, "Somatom" korábban tudom hogy hiányolt belőle funkciókat.
A legtöbb felhasználó automatizációs igényeit szerintem így is kielégíti.
Szeretem frissen tartani a telefonomon az adroidot, az E-Robot-tal nálam sokszor volt azzal gond 7-es androidtól, hogy nem mindig futott le az adott macro, vagy nem időben, meg valljuk be a konfigurációs felülete is eléggé elavult már.
Nagyon szerettem a programot, ezen tanultam meg egy csomó dolgot, de a váltást nem bántam meg. -
Sziasztok! Ez a szoftver megy a secure android blackberryn? Vagy rosszindulatúnak fogja esetleg titulàlni?
-
zeon.hu
nagyúr
Sajnos 8.1- en továbbra se túl jó a Robot.
Reboot után leáll, sok parancs csak nagyon ritkán fut le (pl gmail-re alig néha reagál). -
Somatom
veterán
válasz
Tökimanó
üzenetére
A parancs elvileg jó. A hibaüzenet szerint a Robot nem kapott jogosultságot a rendszerbeállítások módosítására. A csengőhang megváltoztatása pedig egy rendszerbeállítás. Ez ugyebár egy Redmi 5 Plus. Sajnos, nem tudom, hogy abban hol lehet megadni a szükséges jogosultságot. Talán Te tudod, vagy itt valaki, vagy a teló topikjában.
-
Tökimanó
senior tag
Somatom nyomatékos kérésére most itt írok
Próbálkozok a Robottal de az Istennek sem akar összejönni. Elvileg mindent úgy csinálok ahogy a másik topikban írta,de nem és nem akar jó lenni. Nem írom le az egészet ahogy a másikban ,a lényeg hogy különböző csengőhangot szeretnék otthon és a munkahelyen. Elvileg a beállítások jók :De mikor elérkezik az idő amikor aktiválódni kellene akkor kiírja a telefon hogy nincs jogosultság a funkció kezelésére. És azt a hiba leeírást kapom :
Esetleg mégsem állítottam valamit jól? Vagy root kell hozzá? Vagy engedélyezni kell valamit?

-
zeon.hu
nagyúr
8.1- en minden reboot-nál leáll a Robot, manuálisan kell újraindítani.
Vajon mi lehet a gond? -
Armahun
addikt
Most frissült a Poweramp. Ha zeneszámot váltok a robot leállt hibaüzenet ugrik fel.
.
Semmi zenelejátszáshoz köthető parancsom sincs.
Mi a fene. -
Somatom
veterán
Két parancs.
1.:
Esemény: üres
Műveletek:
Kijelző -> Képernyő orientáció beállítása -> teljes szenzor (vagy, fix fekvő)
Vezérlés -> Várakozás -> mondjuk, 1s
Alkalmazás indítása -> kiválasztod.Ennek a parancsnak csinálsz parancsikont a home -on. Tehát, az alkalmazást a Robot indítja
2.:
Esemény: Alkalmazás elvesztette a fókuszt.
Művelet: visszaállítod az orientációt alapértelmezettre.
Ennek a parancsnak én adtam egy megerősítés feltételt, 5 másodperces futtatás lejárattal.
Tipp: az első parancsból külön kell minden alkalmazáshoz (amit fekvőbe akarsz kényszeríteni). Ha ezeket a Robotban alkalmazáscsoportba teszed, akkor a 2. parancs eseményénél használhatod az "alkalmazáscsoport elvesztette a fókuszt" eseményt. Így elég egy visszaállító parancs az összes ilyen alkalmazáshoz. -
Somatom
veterán
A rezgések és szünetek időtartamát ezredmásodpercben adod meg, szóközzel elválasztva és az első érték a szünet. Tehát, pl. a
100 1000 100 1000 100 1000
az három db. egy másodperces rezgés lesz, tizedmásodperces szünetekkel. Így bármilyen rezgésmintát összeállíthatsz. Ismétlődéshez használhatsz vezérlés -> ciklust is. -
Tiger.
nagyúr
válasz
PistiSan
üzenetére
Az van, hogy felraktam egy független romot az s9 re, a telekomos az jelezte fent a statusbarnal, hogy be van kapcsolva az nfc, sajnos a függetlenbol kivettek ezt. Én szinte mindig telefonnal fizetek, de nem szeretném ha végig bekapcsolva maradna az nfc, ezért lenne jó ha valami jelezne.
-
Tiger.
nagyúr
Olyat lehet csinálni, hogy ha bekapcsolva marad x ideig az nfc, a robot jelezzen, pl rezeg a telefon?
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Az OS üzeneteit úgy képzeld el, mint egy üzenőfal. Tolja rá az üzeneteket. A broadcast eseménynél azt adod meg, hogy milyen tartalmú üzenetre (action -re) reagáljon a Robot. A konkrét action ott van a hibakövetésben. Ettől valószínűleg minden Wifi találatra ugrani fog, de utána feltételben már tudsz szűrést alkalmazni.
Persze, az is lehet, hogy egyáltalán nem az eseményérzékelésnél hasal el a dolog, hiszen ott virít a hibakövetésben. Biztosan jól adtad meg a hálózati azonosítót? Mit lép akkor, ha kiveszed a parancsból az azonosítót, hogy bármelyik wifihez kapcsolódjon (persze, csak tesztelés céljából)? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Logot egyelőre nem csináltam (közben el is jöttem dolgozni), de azért furcsa, mert két telón és a tabon is ilyen.
Ok, 4.4-5.1- ig, a tv box 7.1, amin jó.
Korábban működött rendesen, talán egy frissítés tett be neki.Szerk.
Broadcast-ot még nem használtam eseményként, annak mi a menete? -
zeon.hu
nagyúr
A robot vajon miért nem érzékeli az otthon - konfigurált - wifi (repeater) hálózatot?
Hálózat elérhető és hálózat látható is be van állítva eseménynek, de csak manuálisan indítva csatlakozik rá.
3 eszköznél is ilyen, a tv box az egyetlen, aminél működik.
(A hálózat rejtett, de ez elvileg nem lehet gond) -
Somatom
veterán
Mi ebben az érdekes? A gyártónak természetesen van root jogosultsága, amivel adhat olyan jogosultságokat az alkalmazásainak, amiket egy felhasználói alkalmazás csak akkor kaphat meg, ha a felhasználónak is van root jogosultsága. Ez a rootolás lényege. Emelt szintű jogosultsághoz jutás.
-
Tiger.
nagyúr
Repülő uzemodott meglehet úgy csinálni, hogy 22kor ki kapcsol, reggel 7kor be?
Nincs root. -
-
Kátai
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Most így van két parancs:
Esemény
Szenzorok>Készülék lefordítva
Művelet
>Audió>Némítás
A másik:
Esemény
Szenzorok>Készülék felfordítva
Művelet
>Audió>Némítás>Ki
Működik is rendesen,DE egy idő után csak akkor hajlandó működni,ha újra belépek a robotba és rányomok a mentés gombra.
Engedélyeket megadtam(fusson a háttérben).Telefon Xiaomi,BL nyitva de root nincs. -
Somatom
veterán
"Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?'
>álljon vissza a normál állapot(csörgés)"Közben eszembe jutott még egy lehetőség. Mi van akkor, ha eleve néma módban volt a teló? Ha ezt nem definiáljuk, akkor hívás készenlétnél a felfordításra a Robot mindenképpen feloldaná a némítást. De, az még nem kristályosodott ki bennem, hogy ezt miként lehetne definiálni. Talán egy változóval. De, lehet, hogy ezt csak úgy lehetne összehozni, ha a rendszer némító kapcsolója helyett a Robottal végezteted a némítást.
-
Kátai
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Hát az ezekre nem is gondoltam,de hátha meglehet oldani:
"Mi legyen akkor, ha a teló lefordított állapotában érkezik a hívás?'
>maradjon néma,max rezegjen
'Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?'
>álljon vissza a normál állapot(csörgés)
'Mi legyen akkor, ha hívás csörgés állapotban fordítod vissza a telót?'
>szintén álljon vissza a normál állapotTulajdonképpen arra szeretném ezt a beállítást használni,hogy ne kelljen a néma gombot nyomogatni,ha nem akarom,hogy zavarjon egy bejövő hívás.Vagyis ugyanúgy működjön mintha ha lenémítanám a telefont manuálisan.
-
Somatom
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Sztem ott a gond, hogy állandóan RW -be kéne mountolni a systemet. Egy régi, Firefox bugnál használtam azt a módszert, hogy symlinkeltem a felhasználói tárhelyre és ott módosítottam a fájlokat. Szerinted az működne nála is? Vajon a SELinux mit szólna az ilyen módosítási szándékhoz?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Headless
üzenetére
Egy kitkat bluetooth hibát kellene javítanom folyamatosan: [link]
Manuálisan is gyorsan megy, de jó lenne robottal.
Megnézem majd, kösz!Szerk.
Estleg úgy még jobb lenne, ha az egyszer már kapcsolódott BT eszközöket nem törölné, de lehet, hogy ez már túl nagy óhaj részemről
-
Somatom
veterán
Ez egyszerűnek tűnik, de nem az. Az alap ez lenne:
Esemény: szenzorok -> teló lefordítva. Itt szükség esetén manuálisan is belenyúlhatsz a forgási küszöbértékekbe.
Feltétel -> Telefon -> adott hívási állapotban van -> csörög.
Művelet: audió -> némítás -> beDE! A Robot nem gondolkodik, csak végrehajt. Tehát, az összes lehetséges szitura vonatkozóan definiálnunk kell a teendőit.
Mi legyen akkor, ha a teló lefordított állapotában érkezik a hívás?
Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?
Mi legyen akkor, ha hívás csörgés állapotban fordítod vissza a telót? -
Kátai
senior tag
Segítséget kérek, hogy ha lefordítom a telefont kijelzővel az asztalra akkor a néma módba váltson.Milyen parancsok kellenek hozzá?
-
Somatom
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
Vajon megoldható, hogy a fájlrendszer gyökérben automatizáltan töröljek fájlt, majd a helyére másoljak egyet és azt ott átnevezzem?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
llaszlo
üzenetére
Hirtelen három mód jut eszembe.
1.: Naptáreseménnyel, mert abban van heti ismétlés.
2.: Sleep as Android pro -val, mert abban is van heti ismétlés és Tasker beépülő.
3.: Készítesz egy egész szám globális változót. Aztán:
Esemény:
Riasztás, ismétlés naponta.
Műveletek:
1.: Változó értékének beállítása -> összeadás operátor -> változó értéke + 1
2.: Parancs blokkolása.
Feltétel: Változó értéke < 7
3.: A kívánt célművelet végrehajtása
4.: Változó értékének beállítása -> 0A változó létrehozásakor alapértéknek annyit adj meg, hogy az első célművelet napján 7 legyen!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Megcsináltam, reagál is a robot.
Viszont tesztelni nem tudom, mert csak egy BT hangfal van nálam, ahhoz csatlakozva pedig nem indul el a lejátszó automatikusan robot parancs nélkül sem.
Hétvégén leszek szolgálati kocsin, akkor kiderül.
(Bár ha van rajta aux -egy típus mind, mégsincs mindben -, akkor felesleges
Illetve nem, mert talán akkor is indul, ha fejhallgatónak tekinti.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon szépen köszönöm a segítséget !! 

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)