Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tudom, hogy vannak itt függőben maradt projectek. Pár órája értem haza, majd igyekszem utólérni magam.
-
törölt tag
és aelod:
Ezek a dolgok készülék, és Androidverzió függőek. Telón csak 4.4 -en tudok tesztelni. A beállításokban a biztonságnál megadtam a Robotnak a rendszergazdai jogot, a kisegítő lehetőségeknél pedig engedélyeztem a Robot hozzáférését. Ezen kívül, szükség volt az Elixír 2 System Addon telepítésére, és rendszeralkalmazássá konvertálására (megcsinálta magától, csak követtem az utasításait). A root jogosultság kezelőben (Superuser, SuperSU, stb.) is szabad kezet kapott a Robot. Továbbá, a Robot beállításaiban is engedélyeztem az előtér szolgáltatást, és maximálisra emeltem a prioritást.
Nos, ez mindenképpen bizalom kérdése, mert ezzel gyakorlatilag teljes fennhatóságot kap a Robot. Ez egyéni döntés. Nálam ez egyértelmű, az évek alatt soha nem merült fel kételyem Tamás megbízhatóságát illetően.Kérdezem a többieket, hogy más készülékeken, és újabb Android verziókon is szükség volt -e ezekre a műveletekre a Robot megfelelő működéséhez?
Sztem Ti várjátok meg a többiek válaszait, illetve kérjétek ki Tamás véleményét a szükséges jogosultságokkal kapcsolatban!
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Olyant szeretnék a robottal, hogy adott időben elindítson egy alkalmazást (always on display) napokra és időre leosztva és egy másik paranccsal leállítsa a programot. Hogy tudom ezeket beállítani?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Áthoznám ezt a témát.
Szokásos módon, nem értem ezeket a feltételeket a Bejövő hívás zsebben parancsnál.

Távolság mérő esemény
delta: nem
csak intervallumba belépéskor: nemMi ez? Mi a delta? Milyen intervallumba
Második parancsban:
Műveletek
Rezgés
minta: 1000Ez határozná meg a rezgés erejét? Meddig lehet növelni az értéket? Mert nem veszek észre különbséget a rezgésben (a tok fedelének ráhajtásával /okostok funkciót kikapcsolva/ szimulálva a zsebet) híváskor.
Továbbá, nem igazán tudom, hogy mikor is veszi az üzenetet, hogy "zsebben van vagy sem.
Bejelöltem az értesítést, így azt reméltem, hogy ha letakarom a közelség jelzőt (becsukom a tok fedelét), akkor lefut a parancs, de ezt nem látom. Viszont van úgy, hogy kinyitom a fedelet és lefut az első parancs (Sample-003-01), de nem mindegyik fedél felnyitáskor. Ezt se értem, hogy nem az összes közelségérzékelésének megszűnésekor kéne elindulnia ennek a parancsnak? -
g0dl
addikt
válasz
üzenetére
Most azt próbáltam, hogy
Szám hívása ( ez megy, persze nem voip)
Várakozás ( nekem ez is elég)
Hívás befejezéseA hívás megtörténik, de aztán jön a hibaüzenet ( Nincs jogosultság a funkció használatára), és a java kivételek
com.bartat.android.action.impl.EndCallAction.executeSync(EndCallAction.java:48) -
törölt tag
Sajnos, a VOIP nagyon mostohagyerek az Androidban, ezért nincsenek egységes, OS szintű megoldások. Az egyik készülékben van gyári SIP kliens, a másikban nincs. Régebben DIAL intent -tel lehetett automatizált VOIP hívást indítani. Ez Reenger -rel működött, ami tulképp egy CSip Simple klón. Anno Zeon.hu -val kísérletezgettünk ilyesmivel. De 4.4 -től a Google ennek (is) keresztbe tett. Azt viszont nem értem, hogy a Robot honnan értesülne arról, hogy már befejezheti a hívást, mert a fogadó oldalon legalább egyszer kicsöngött. A fogadó oldalon kéne elutasítani a hívást, és a hívószámot felhasználni parancs eseménynek. De, ehhez sztem root kell.
-
-
g0dl
addikt
Megvalósítható az valahogy, hogy egy bluetooth exponáló megnyomására a telefon csörgessen meg egy számot, de aztán tegye is le? ( az még hab lenne a tortán, ha ezt voip-on keresztül tudná pl. csipsimple)
-
törölt tag
Le kéne tesztelned, hogy az esemény, vagy a feltétele miatt nem fut le a bluetooth ki/be parancsod, de napi 15 óra nonstop meló után túl fáradt vagyok ahhoz, hogy ezen végigvezesselek.
A másikba meg inkább bele sem fogok, mert teljesen értelmetlennek tartom cella alapján kapcsolgatni a Wifit. Ott van a Wifi near. Az miért nem jó? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jelenleg bevan allitva hogy elore elmentett halozatok kozeleben automatikusan kapcsolja be a wifit a telo.
A problema az, hogy olyankor is beszokott kapcsolni a wifi, amikor epp hogy csak erzekeli az adott AP -t, ekkor viszont az eppen aktiv mobilhalozatot automatikusan kikapcsolja.
A kerdesem az lenne, hogy hogyan lehetne beallitani azt, hogy csak bizonyos jelerossegu AP kozeleben kapcsolja a wifit? -
Tiger.
nagyúr
A wifissel az még a baj ha repulobe rakom, akkor vissza kapcsolja.
-
-
Tiger.
nagyúr
Gondolom a belépés megadott helyre oda csak 1 hely mehet, nekem 2 nem jött össze.
-
Headless
őstag
válasz
PistiSan
üzenetére
Éppen az a kérdés, hogy melyik torony/tornyok vannak a közeledben ha épp egy olyan helyen vagy ahol közel azonos távolságra van pl 3 torony, és a telefon váltogat, akkor össze vissza fog működni, a gps koordináta meg mint írtam beltéren még inkább hektikus lesz, nah meg energiát sem fog spórolni semmit vele...
Én wifi kapcsolásra felhasználó jelen van eseményt használok, mert nem érdekel, kicsit jobban merít, de mindig azonnal lesz, ha van wifi. szakadásra meg a már korábban írt hálózat megszakadt. A konfigurlt hálózat az ügye egy bizonyos késleltetéssel működik, ráadásul két percenként scaneli alapbeállításon éjszaka meg 30 percenként. Ennél sokkal kevesebbszer kapcsolom be a kijelzőt és oldom fel a zárat.
-
PistiSan
addikt
válasz
Headless
üzenetére
Koordináta/cellainfó alapján meghatározás teljes mértékben hektikus működést fog eredményezni
Nem is tudom, én pár napja próbáltam ki a cellainfó alapján a parancs futtatást, és tökéletesen megy.
Munkahelyem a szomszéd városban van, és ha ott vagyok akkor 90%-ban csak akkor nézem meg a telefonom ha kell net, vagy valami mobilos netes app, így hát beállítottam, hogy a cellainfo alapján ha a munkahelyemen vagyok, akkor ha bekapcsolom a képernyőt kapcsolja be a mobil netet 5mp múlva, ha kikapcsolom a képernyőt akkor meg kapcsolja ki a netet.
Nekem abszolút jó tapasztalataim vannak a cellainfós lokalizációval kapcsoltban, első sorban azért gondoltam ennek a használatára, mert ez nem merít szerintem kb semmit a telefonon, ha van térerő, működik ez is. -
Tiger.
nagyúr
Mi van ezzel a robottal, egyik parancsom sem fut le normálisan.
-
zeon.hu
nagyúr
Belépés a megadott helyre, itt cella infó vagy koordináta alapján kell megadni.
A wifi alapúnál (esemény - wifi) adhatod meg az otthoni/munkahelyi wifit, pl Wifi konfigurált hálózat elérhető (itt többet is megadhatsz, bármelyik elérése esetén lefut a parancs),
Innen a " Wifi konfigurált hálózat nem elérhető" kell majd a másik, kikapcsoló parancshoz. -
Tiger.
nagyúr
Olyan parancsot lehet adni a robotnak hogy ha nem használom a Wi-Fit akkor ki kapcsolja ha meg olyan részen vagyok akkor bekapcsolja? Gyakorlatilag 2 ilyen hely van.
-
Yoshida
aktív tag
Konkrétan nekem se megy az értesítés inbox appban, én azt használom a sima gmail helyett. Azt csinálja, hogy ha belépek a progiba, akkor abban a pillanatban frissül, és letölti gyorsba az új leveleket
Van aki írja, hogy bármilyen készüléken előjön, főleg 6-os android óta. Van hogy a gmail - inbox notification-el van a gond, hogy nem jól veszik-el adják át egymásnak. De ha neked csak a gmail sima alap applikáció van fent, és az se értesít az szívás. (nekem is, mert arra gondoltam hogy kikapcsolom az inbox-ban, és bekapcsolom a gmailben, de ha jön az értesítés, az inbox appot nyitnám meg
)E-robotban talán ha 5 percenként elindítaná a gmail appot, az segítene, de szerintem ez így nem túl jó. Lehet hogy fel kell ébreszteni a telefont stb, jobban merülhet stb.
Legjobb lenne ha megoldaná a google a problémát.

-
Kátai
senior tag
válasz
üzenetére
Nincs semmi ilyesmi bekapcsolva.Legalábbis én nem kapcsoltam be,de lehet hogy a Xiaomi valamit partizánkodott. Global Stabil gyári rom van a telefonon.LG F6-os készülékemen nem volt ilyen gond.Viszont a Play Store áruházban sokan panaszkodnak,hogy nem értesít a g-mail.Lehet kipróbálom a Microsoft Outlook levelezőt.
Viszont a "mobilnet bekapcsolás eseményre egyszeri szinkronizálásnál" megoldás érdekelne.Vagyis ha bekapcsolom a netet azonnal szinkronizáljon. -
törölt tag
Megoldható Robottal, de ez elég hihetetlenül csúf bug. Nincs aktiválva, valami processz kilövöldöző, adatforgalom csökkentő, vagy akkukímélő hókuszpókusz?
A hsz. -edből számomra nem világos, hogy mobilnet bekap😃solás eseményre egyszeri szinkronizálást szeretnél, vagy a bekapcsolástól időközönkénti szinkron kikényszerítését.Headless:
Igen, lehetséges, hogy azt érzékeli a Robot. -
Headless
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem a felhasználó jelen van esemény intentje, vagyis a képernyőzárt feloodotta.
Teljesen, ezt az android broadcast küldi, és minden alkalmazás fogadja amibe be van írva. Az egész e-robot az ilyen android broadcastokra reagál. Az összes eseménynek ezek az alapjaik.
-
Kátai
senior tag
Hozzátok fordulok segítségért mert még mindég azzal kínlódok,hogy ha a mobilnetet bekapcsolom akkor nem jön értesítés e-mail-ről(g-mail).Xiaomi Redmi 4 prime a telefonom. A robot tudná kezelni ezt a problémát olyan módon,hogy ha bekapcsolom a mobilnetet akkor rögtön szinkronizálja a levelező fiókomat?Mert a telón csak annyi beállítási lehetőség van, hogy szinkronizálás be és csak wi-fin.Ha itt manuálisan nyomok egy szinkronizálást,akkor jelzi a beérkezett üzeneteket.
-
Tiger.
nagyúr
Azért gondolom, mert a jó előbb már javaba nyomkodom a telot és rá 5 percre kapcsolódott az ora.
-
Tiger.
nagyúr
Most vettem észre hogy az óra a pebble appal csatlakozik
Össze. Ennek van fiókja is ami szinkronizal, tehát elvileg megadható valahol robotnak hogy szinkronizaljon, akkor tuti osszekapcsoldnak. -
törölt tag
Nehéz ügy. Nem biztos, hogy végig tudlak segíteni rajta, mert most lepkehálóval vadászom a térerőt, és a képek betöltését is ki kellett kapcsolnom. De, talán más tudna sdgíteni. Globális változót kéne létrehozni a BT ACL eszköz állapotára. A mostani csatlakozós parancsaid állítgatnák a változót. A BT ki/be kapcsolós parancsodban pedig feltételként lehetne használni a változó állapotát. Így nem kellene tiltani a parancsot. A gond "csak" az, hogy ha a sleep miatt a teló nem küld rendszerüzenetet a megszakadásról, akkor ha megfeszülünk, akkor sem tudunk használható eseményt adni a Robotnak.
-
törölt tag
Sztem ez is arra utal, hogy sleep -ben nem megy az automatikus kapcsolódás. Gondolom, a felderítés sem, így azt sem tudja lekezelni a teló (ezáltal a Robot sem), ha sleep -ben szakad meg a kapcsolat. A hívás, értesítés kihozza sleep -ből a telót és tádááám... indul a felderítés, létrejön a kapcsolat.
-
törölt tag
-
-
Tiger.
nagyúr
Most az volt hogy amíg az óra távol volt a robot felváltva inditgatta el a parancsokat amikor melette volt az óra az 1es parancs ment amint kijelzot felelesztettem tiltotta az 1est futatta a 2est és csatlakozott az óra.
De nem láttam azt hogy az 1es parancs ki be kapcsolgatna a bt.
-
Tiger.
nagyúr
Ha az óra kapcsolódva van akkor pause módban van a test1 az normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Kuponkunyeráló
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hálózati / IP kamera
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest