- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
8.1 alatt simán működött a hívás elutasítása macrodroid alatt nálam, aztán a májusi biztonsági frissítést követően már nem működött.
Macrodroid alatt root joggal a béta verzióban megy jelenleg is a hívás elutasítása, (stabil ágon még nincs benne a frissítés) vagy Shell paranccsal is működik root-al, ennyit kell bele írni "input keyevent 6". -
fecske13
tag
Abban a parancsban ahol az esemény a "Hívás állapota megváltozott" a "number" változóval használhatod.
Ha másik parancsban akarod használni akkor a "Változó beállítása" művelet kell, választasz egy nevet, értéknek pedig a Konstansok -> Változó értéke -> "number".
A Szám hívása műveletnél pedig megadod a változó nevét. -
Somatom
veterán
Nem képzeled, hogy a kedvedért forrásokat fogok keresgélni! Nincs olyan alkalmazás, ami pusztán az OS -re támaszkodva tudna ilyen funkciókat, beleértve az automatizálókat is. Hivatkozhatsz te bármilyen forrásra, egyik sem segít azon, aki automatizáltan szeretne ilyen kapcsolásokat, mert nincs rá lehetőség. Ha szerinted van, akkor inkább neked kéne megmutatni azt, hogy mi a módja. Azzal lennénk előrébb, nem a hivatkozásaiddal.
-
Somatom
veterán
Pedig egyszerű. Ez nem Android, hanem gyártói feature, amit a SOC tesz lehetővé (mármint szoftveresen is).
Aprokaroka87:
Az MTK API -k nyíltak, különben az általam linkelt alkalmazás sem tudná használni. Root sem kell hozzá. Én még mindíg csak azt kérdezem, hogy ha az Android ezt támogatja, akkor ez (vagy, egy ilyen) alkalmazás miért nem működik bármilyen Androidos telón? -
aprokaroka87
nagyúr
Android 5.1 óta van natív Multi-Sim támogatás, Android 5.1 ellőtt tudomásom szerint csak a Mediatek álltal felszerelt chipsetes telefonok tudtak olyat, nem natívan.
A kérdés már csak az hogy pl a Mediatek áttért-e Android 5.1-től a Natív Multisim supportra, vagy maradt a sajátjánál.A Qualcomm esetében nem tudom van-e saját fejlesztés, vagy ők már Natív api-t használnak.
A Mediatek api meg zárt.
-
Somatom
veterán
A chinafonok bőven API 22 előtt is tudták a dual SIM -et. Vajon, hogyan? Az én telómon is szinte stock Android van, mégis dual SIM -es. Már linkeltem alkalmazást is. Ha az Android támogatja, akkor miért nincsenek ilyen alkalmazások bármilyen Androidos, dual SIM telóra? Tán azért, mert nincs rá igény? Nemááá!
-
Oldman2
nagyúr
Nálam folyamatosan be van kapcsolva a WiFi, sokszor így sem egyértelmű számomra mikor melyik paranccsal tudom a WiFi-vel kapcsolatos eseményeket/műveleteket végrehajtani.
Van egy pár esemény és feltétel is ami ehhez kapcsolódik.
@Somatom
A leírt útmutatásod egyértelmű volt, szerintem sikerült is rögzítenem.
Mindjárt ki is próbálom egy sétához kapcsolódóan.
-
Somatom
veterán
Ha alvó állapotban nem érzékeli a Wifi hálózatot, akkor semmiképpen sem fog működni. Változóval megadott feltétellel sem, hiszen maga az esemény nem következik be. Arra csak az időközönkénti ellenőrzés kényszerítése a megoldás, ami viszont erőforrás szempontból nem előnyös.
Illetve, lenne egy másik megoldás. Az, hogy a néma állapotot adjuk meg alapértelmezettnek, és az attól eltérés eseményeit definiáljuk. Csak hát az ..... -
Szia!
Gondolom nem vezetsz teherautót, ezért nem tudod miről beszélünk.
Az 1 perces késleltetésnek az a lényege, hogy ha túlléped a megengedett sebességhatárt (ami a menetíró (Tachográf) beállításától függően lehet 88-90 km/h között), akkor erre regisztrálás nélkül max 1 perced van, ezután nyugtázni kell a menetíróban, ami bűntetést vonhat maga után. Erre lenne jó a figyelmeztetés. -
Somatom
veterán
Köszi!
A szián, meg a magasztalásos nyaláson kívül szerintem mindent leírtam. A kívánságlistából egy fejlesztőnek pontosan vágnia kell, hogy mit is szeretnék csinálni az alkalmazásával. A videóm címe is az, hogy "Offline voice control". A Tasker beépülő kódja pedig benne van a Tasker dokumentációjában.
Ebben az alkalmazásban az a kunszt, hogy ez az egyetlen (legalábbis én nem találtam másikat), ami nem a Google, (vagy más) recognizer -t erőlteti, hanem hangmintaegyezéses módszert használ (úgy, mint a régi "butatelók"). Jelenleg az vele a probléma, hogy külön nyomkodni kell a parancs bemondáshoz, azt nem lehet automatizáltan meghívni. Valamint, csak névjegyet, és alkalmazásindítástt lehet társítani a hangmintához. Neki semmiből nem tartana úgy alakítani, hogy parancsikon is indítható legyen. Onnantól pedig bármelyik Robotparancsot is hozzá lehetne rendelni egy hangmintához. -
törölt tag
Mindegy, hogy milyen, már elmúlt dátumot állít be. Régebben kérdeztem Tamástól, hogy mi van akkor, ha egy riasztásos parancsot tiltok, majd engedélyezek. Azt válaszolta, hogy működni fog, mert a Robot olyankor is leellenőrzi az időpontot.
Macika66:
Talán nem, de biztos, ami tuti. De, ez nem a kijelzőre vonatkozik. -
törölt tag
Ha tehetném, akkor én is "megerőszakolnám", mert bugos. 100% -os töltöttségnél, ha rá van dugva a töltő, akkor időnként előfordul, hogy screen on -ra azonnal kikapcsol a teló. Újkora óta ilyen. Kernel, vagy töltésvezérlő bug. Ez elég gáz pl. egy éjszakai töltés/reggeli ébresztés párosításnál.
-
mzso
veterán
Mert az hasznos, hogy te belököd 10 hozzászólásonként mi nem tetszik.
Nem tehetek róla, hogy ebben a programban még véletlenül sem ésszerű semmi és csak rettenetes kínszenvedések árán lehet elérni bármit is és valószínűleg úgy sem fog jól működni... (Meg arról sem, hogy max Somatom reagál hasznosat.)
Ezt kb ott adtam fel, hogy minden alkalmazáshoz külön parancsot kellett volna bekonfigurálni külön késleltetéssel. "Remek" Goldberg masina féle megoldással egy egyszerű dologra.
-
Headless
őstag
Nem érted, ha lefut a 4g off parancs, vagyis beállítja 2G-t preferredre, akkor megszakítja a kapcsolatot. Pont mintha bekapcsolnád az airplane-t majd vissza.
4G-n vagy, arra gondoltam, hogy 4g a preferred. tudom a 4g az csak adatforgalom bonyolítására van.
Szerk: oké, mindenki érti, csak elbeszélünk egymás melett.
-
haliho0
tag
Nem szükséges változót beállítanod.
Feltételként is megtalálod az Audió - Adott csengőmód van beállítva logikai kifejezés alatt. Legfentebb ha mindhárom üzemmód érdekel, háromszor kell vizsgálnod... ebben az esetben, lehet, mégiscsak egyszerűbb egy változóban tárolni az aktuális üzemmódot. -
törölt tag
Nem egészen így gondoltam. Egy parancsban két helyeseményt adsz meg. Bármelyik bekövetkezik, elindulnak a műveletek, mondjuk bekapcsol a wifi.. Előbb úgyis a cellába lépsz be. Erre a Wifi bekapcsol. Aztán belépsz a koordináta körzetbe. Erre megint bekapcsol a Wifi, aminek tulképp akkor már nincs jelentősége.
Az más kérdés, hogy ennek mi értelme? A cella esemény mindíg hamarabb fog bekövetkezni, amitől szükségtelenné válik a GPS esemény. -
törölt tag
Nem kell két parancs, mert az események "vagy" kapcsolatban állnak egymással. Ha akarod, mindhármat felsorolhatod. Továbbá hozzáadhatsz több "adott helyen van" feltételt, amiket az operátorokkal olyan kapcsolatba hozol egymással, vagy magával az eseménnyel, amilyenbe akarod.
-
Headless
őstag
Én is most csináltam parancsikonokat, gép élesztés openvpn csatlakozás majd rdp csatlakozáshoz, ezt manuálisan rengeteg idő lekattintani, nah meg idegesítő is. Így meg mire elforgatom kezembe a telefont már a távoli asztalt látom. Program bezárásra persze openvpn lecsatlakozás is automatikus. Most jelenleg kifogytam az ötletekből, de biztos lesz még.
-
törölt tag
A hívásindítás eseményét el tudja kapni és olyan gyorsan blokkolja a hívást, hogy a rendszerben még fel sem épül a kimenő hívás. Ezen alapult a hangvezérlős megoldásom. Minden hangparancs mögött egy-egy kimenő hívás volt, amit a Robot blokkolt, majd a hívott "telefonszám" alapján azonosította a végrehajtandó parancsot (emiatt kértem Tamástól a kimenő hívás eseménybe azt a hívás megszakítása opciót).
Azt nem tudom, hogy a kliensben lehet -e automatizáltan kapcsolgatni a küldésmódokat, de nem feltétlenül kell kliens oldalon belenyúlni. A tárcsázóban be lehet állítani, hogy a szolgáltatói beállítás érvényesüljön. Azt pedig lehet prefixekkel befolyásolni. Ha jól tudom, akkor tiltott számkijelzésnél a #31# prefix az adott hívásra feloldja a tiltást.
Szóval, az elmélet az lenne, hogy a Robot a számküldés feltételeinek megfelelő hívást blokkolná, majd a prefixet elérakva újraindítaná.
Persze, ez csak elmélet, ami el is hasalhat vmi előre nem látott buktatón.
-
törölt tag
Az "alkalmazás indítása" műveletnél valóban nincs befolyása a Robotnak arra, hogy megjelenik -e az activity, vagy sem. Viszont, ha az alkalmazásnak van olyan szolgáltatása, ami az activity -jétől függetlenül is indítható, akkor azt tudja aktiválni a Robot ("egyéb -> service indítása").
-
törölt tag
Igen, igazad van erről nem volt szó.
Csak viszonylag pofon egyszerű dolgot szerettem volna e-robottal automatizálni. Nevezetesen. Ha netes kapcsolat indul (akár vpn, akár wifi) vagy fájlkezelővel dolgozom a háttérben a security fusson és így elméletileg nulla közeli fertőzés lehetséges, ha meg befejezem fenti tevékenységemet, akkor az leálljon. (minek fusson feleslegesen csak akksit terhelni ?)
Próbáltam keresni gugli a barátom-on is, de sehol semmi, hátha valaki plusz-t tud....
de persze köszönöm -
és szép napot
-
zeon.hu
nagyúr
Ide másoltad a parancsokat?
/storage/emulated/0/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands/
Parancsok formátuma?
Más:
Egyelőre úgy néz ki, robotot törölve és playről újra letöltve jól működik.
És ha ez számít, Elixír system addon meg nem volt TiBi-ből visszaállítva, mivel csak felhasználói alkalmazásokat tettem vissza. -
-
törölt tag
Egyszer én is kifektettem a Robotot úgy, hogy se kép, se hang. A parancsokról volt mentésem, de a felhasználói tárhelyen levő mentésmappa a Robot /data/data alatt levő egyik mappájának a másolata. Tehát, a parancsok onnan is kimenthetők. Tamás javaslatára kompletten eltávolítottam, majd újratelepítettem a Robotot, a szükséges parancsokat pedig visszaállítottam. Nálam ezzel helyreállt a rend.
-
-
törölt tag
Persze, hiszen a belépés esemény nem akkor következik be. Esetleg, belépéskor tároltasd le egy változóban az esemény bekövetkeztét és időpontnál használd a változót! Vagy, időpont eseményhez használd az "adott helyen van" feltételt! Sajnos, még egy lehetséges problémával számolnod kell. Egyes készülékek kikapcsolt kijelzőnél nem közölnek cellainfót.
-
törölt tag
Bárminek, bármilyen értéke lehet. Pl. én csak számértékű változókat használok. Létrehozom a HOTSPOT nevű változót. Értéknek megadom a konstans ->egész szám és nem adok meg értéket. Ettől 0 lesz. Utána, egy parancs eseménye az AP kapcsolat létrejött, művelete a változó értékének 1 -re állítása. Ezután bármilyen parancsban hivatkozhatok feltételként a változó értékére úgy, hogy egyenlőség operátor (lesz két megadandó értékem) -> változó értéke -> kiválasztom a HOTSPOT változómat (ez az egyik érték) -> konstans -> egész szám ->1 (ez a másik érték). Kell még egy parancs, ami a wifi kapcsolat megszakadásakor a változó értékét visszaállítja 0 -ra. Amiket a parancsoknál látsz, azok helyi változók, amik csak az adott parancson belül használhatók. Amiket a változók alatt hozol létre, azok pedig globális változók, tehát bárhol használhatók. Ha szöveg kimenetet szeretnél használni globális változóban, később akkor is egyenlőség operátort kell használnod a feltételnél, csak a konstansnál nem egész számot kell megadnod, hanem szöveget és a változó kimenetének lehetséges paraméterét kell megadnod értéknek. Tehát, ha az AP -hez írt változó kimenete az SSID, akkor feltételnél az egyenlőség operátor egyik oldala a HOTSPOT változód értéke, a másik pedig a kívánt SSID.
-
törölt tag
Sztem az úgy nem lesz jó. Ha aktiválódik a lock, akkor a lockscreened lesz fókuszban, tehát a Robot bontja a netet az aktív hívásod ellenére. A C Locker pont ezzel szopat. GSM hívásnál hiába csinál screenoffot a közelségérzékelő, nem aktiválódik a lock. De a MobileVoip -nál igen.
-
zeon.hu
nagyúr
remélem nem írok hülyeséget
a robot pillanatnyi állapotot néz, nem pedig folyamatot.
amikor kikapcsolod a képernyőt, elindul az óra és lekapcsolja a netet.
ha közben bekapcsolod a képernyőt, a parancs érvényben marad.
csinálj egy másik parancsot, ami a képernyő bekapcsolásakor tiltja az első parancsot. -
törölt tag
Hmmm... Ezt passzolom. Nem tudom, hogy miért szürke nálad. Erre Tamás tud válaszolni. Kérdezd meg tőle E-mail -ben! Én annyit tudok, hogy egy Lollis Google korlátozás miatt nem működött, de a legutóbbi Robot frissítésnél ezt Tamás valahogy megoldotta. Vagy, lehet, hogy mégsem? Érted már, hogy miért nem akarok Lollit?
-
törölt tag
Az alkalmazásoknál eseménynek ne indulást, leállást használj, hanem fókuszeseményt! Pl. a Dolphin alapértelmezetten a rendszerrel indul. Ezért nem következik be az indulás eseménye, mivel amikor megnyitod, akkor már régen fut és a kilépés sem jelent leállást. A fókuszba kerülés, illetve annak elvesztése viszont egyértelmű esemény és tudomásom szerint, már Lollin is működik.
-
törölt tag
Hidd el, hogy nem kell hozzá nagy tudomány! Csak gyakorolni kell és hamar belejössz. Nálam a változók kezelése volt a mumus. Még most is erőltetnem kell, hogy ráálljon az agyam a "programozói logikára". Persze, aki tanult programozást, annak természetes az a sorrend, amiben egymáshoz kell társítani a neveket, értékeket és azígy kapott kifejezések egymás közti viszonyát. De nekem az még nagyon nyakatekert. Pl., ha egy változó értéke egy másik változótól függ, na, oda már kell a sör, hogy ne melegedjen túl a processzorom.
Aztán persze összeügyeskedem valahogy és olyankor büszke vagyok magamra. Majd, megint elakadok és segítséget kérek. Akkor jön mondjuk Headless és fél órán belül küld nekem egy shellparancsot, amit akkor dobott össze. Konkrétan ezt:
event=$(getevent -c 20 | egrep '0003 0035|0003 0036' | head -n2)
X=$(echo $((0x$(echo "$event" | grep '0003 0035' | sed 's/.* //'))))
Y=$(echo $((0x$(echo "$event" | grep '0003 0036' | sed 's/.* //'))))
[ "$X" -gt "$x_min" -a "$X" -lt "$x_max" -a "$Y" -gt "$y_min" -a "$Y" -lt "$y_max" ] && am broadcast -a com.bartat.android.robot.EXECUTE_COMMAND -e command_name tesztEnnyit a büszkeségről, meg a tudásomról!
-
törölt tag
Ez itt a barkács szakkör, a csináld magad mozgalom. Megküzdök a sikerélményért. Még Tamásnak sem ment elsőre úgy a Robot, mint most. A funkciók túlnyomó része folyamatosan, apránként került bele. Elmúltam 40, amikor elkezdtem Androidozni és soha nem tanítottak nekem számítástechnikát, programozást, meg hasonló geek -ségeket. Volt lelkesedés, meg kitartás. Slussz. Szvsz. ha én meg tudtam tanulni (többé-kevésbé), akkor bárki más is képes rá. Csak akarni kell. Meg aztán, ha elakad az illető, akkor szól és segítünk. Ha a konkrét példát nézzük, akkor, root megléte esetén, akár meg is csinálhatom neki a kapcsolgatást, mivel szinte csak rendszeren belüli módosításokra van hozzá szükség.
-
törölt tag
Biztos, hogy nem csak így lehet megoldani. Tudok más lehetőséget is. A Robotban (automatizálásban) általában többféle megoldás lehetséges egy adott feladatra. Ezért írtam, hogy inkább Tamástól kérjen javaslatot. A várakozás pl. sokkal kevésbé "nyakatekert", de nagyon meglepne, ha Tamás azt jónak tartaná (régebben pont Ő vázolta a hosszú várakoztatás hátulütőit). Amit írtam, az csak leírva bonyolult. A vezérlő parancs tök egyszerű, a végrehajtót meg összedobom és exportálom neki.
-
törölt tag
Akkor részletezem. Van egy olyan esemény, hogy "adott idő van". Oda van írva mellé, hogy ez minden percben kiváltódik. A parancs műveleteit úgy adod meg, hogy minden lefutásnál egy változóhoz hozzáad 1 -et, majd blokkolja a parancsot változó értéke < 60 feltétellel. Aztán jönnek a kívánt kapcsolási műveletek, majd a változó értékének beállítása nullárra, majd utolsó műveletként a parancs tiltja saját magát. Tekintsük ezt "végrehajtó parancsnak!
A helyfüggő parancs pedig legyen a "vezérlő"! Ha bekövetkezik a kívánt esemény (belépés, kilépés adott helyre/ről), akkor engedélyezi a végrehajtó parancsot, majd tiltja saját magát, hogy a későbbi ki/belépés esemény ne kavarjon be. A végrehajtó az idő következő nulla másodpercében (vagyis egy percen belül) megkezdi a 60 ciklus számolását. Mielőtt az utolsó művelettel tiltaná magát, utolsó előttiként engedélyeznie kell a vezérlőjét. Ez sztem kíméletesebb, mint a várakozás, mert percenként csak egy rövid ciklus fut le. Remélem, hogy érthető volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest