- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zeon.hu
nagyúr
Nincs olyan esemény, hogy BT eszköz elérhető?
A2DP kapcsolat állapota megváltozott résznél kétszer szerepel a "Szétkapcsolva". Ez elírás?
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Bluetooth ACL bontva eseményhez szeretnék olyan feltételt megadni, hogy nincs másik BT eszköz csatlakoztatva, viszont nem látok ilyen lehetőséget.
Van erre valami megoldás? -
törölt tag
válasz
Headless #5042 üzenetére
Ezek csak tippek! Engineer módban meg tudod nézni, hogy az egyes hálózati módokhoz milyen sorszám van rendelve. Secure Settings -ben pedig tudod sorszám szerint kapcsolni a módokat. A váltás elé iktass be egy hálózati kapcsolat megszakítása műveletet, és némi várakozást!
-
tepenzed
őstag
válasz
#79335424 #5037 üzenetére
közben rájöttem, hogy a net kikapcsolását nem kezeltem le
mert nekem elég ha csak addig van bekapcsolva míg leszinkronizál.
Éppen ezért csináltam egy 10 percenkénti riasztási eseményt.
Felvettem egy műveletcsoportot, amiben az első lépés a mobil adat bekapcsolása. Utánna felvettem a szinkonizálást. Ezt követi a mobil adat kikapcsolás. Ezzel az a baj, hogy olyan gyorsan megcsinálja, hogy le sem szinkronizál igazából.Próbáltam olyat, hogy felvettem egy várakozást a szinkronizálás után, de valahogy végtelen ciklust csinálok és csak tölt a program (simán beállítottam 20000 ezredmásodpercet feltétel nélkül) valamiért így nem áll le a várakozás sohasem gondolom kéne vmi feltétel, a max próbálkozást 1re raktam
Van valami ötlet esetleg
?
-
törölt tag
válasz
tepenzed #5036 üzenetére
Ügyes! Hamar "ráéreztél".
Még néhány ötlet "gondolatébresztőnek". A netes alkalmazásokból csinálhatsz "alkalmazáscsoportot", és akkor használhatod kivételnek az "alkalmazáscsoport fókuszban" feltételt. Attól, hogy a kijelző kikapcsol, az alkalmazás még fókuszban marad, tehát kikapcsolt kijelzős stream -nél sem lövi ki a Robot a netet. Aztán, attól, hogy adsz netet, még nem biztos, hogy a szinkronizálás is lefut ezt manuális szinkronizálás művelettel tudod kényszeríteni. -
törölt tag
válasz
tepenzed #5034 üzenetére
A "riasztás" eseményt használd! A kezdő időpont lényegtelen, csak következzen be! A lényeg az ismétlődési intervallum. Ha sikerül, amit szeretnél, akkor hasznos lesz (bár a 10 perces szünet sztem többet árt, mint használ), de az út rögösebb, mint ahogy most gondolod. A legfontosabb Robotszabály, amit meg kell értened az, hogy a Robot nem profilokkal dolgozik (mint a Tasker), hanem pillanatnyi esemény -> művelet kapcsolatokkal. Tehát, ha valamit bekapcsolsz, akkor gondoskodnod kell a kikapcsolásáról is. Továbbá, a Robot nem mesterséges intelligencia, csak azt hajtja végre, amire utasítod. Ha arra utasítod, hogy két óránként kapcsolja be a netet 10 percre, akkor 10 perc elteltével akkor is kirúgja alólad a netet, ha éppen böngészel, vagy online navigációt használsz. Ezeket a kivételeket mind neked kell megadnod.
-
tepenzed
őstag
sziasztok, kezdő vagyok a programmal kapcsoaltban, azt hogy tudom beállítani, hogy 10 percenként csatlakozzon fel a mobilnetre egy pár másodpercre majd kapcsolja ki? csak olyan eseményt találtam ami percenként aktiválódik
(dátum&idő/aktuális idő megváltozott)
-
zeon.hu
nagyúr
Meg tudom adni, hogy egy parancs csak egyszer fusson le, de ne legyen tiltva?
Adott bluetooth eszköz kikapcsolásakor/leválásakor minden ok, de ha másik eszközre váltok, akkor az elsőhöz tartozó parancs folyamatosan lefut. -
Armahun
addikt
Urak lenne egy kérdésem.
Szeretnék csinálni egy parancsot ami minden nap adott időben lefut.
Itt azt furcsállom, hogy meg kell adni neki egy kezdeti dátumot, majd pontos ismétlés és ébressze fel a készüléket, ha jól nézem.Viszont ha ezt a parancsot letiltom akár egy másik paranccsal majd engedélyerem, akkor le fog futni az adott időben? Hisz a kezdeti dátum ami aktiválta a parancsot már elmúlt.
-
-
Headless
őstag
válasz
#79335424 #5024 üzenetére
Hát közvetlenül nem láttam rá lehetőséget ilyen gyorsan, megkerülés:
Fájlba kiírod a változókat, majd azt shellből beolvasod.
Ilyen formatumban írod össze a változókat egy temp fájlba akkor shellbe csak . /path-al beolvashatod.
VarName='value'
Ennek működnie kell. Bár nem szórakoztam összefűzésekkel, de nem egy bonyolult szerintem.
-
törölt tag
válasz
Headless #5023 üzenetére
Én ott akadtam el az egyik ötletemnél, hogy Robotparancsban nem tudom változó értékét intent -be illeszteni activity indításához (változóból telefonszámot megadni uri -nak). Sajnos, Tamás elég határozottan jelentette ki, hogy ilyet nem lehet.
Shellparancsban viszont sztem lehetne, és aztán a változóból beillesztett, konkrét értékkel, egy "am" utasítással indítani a parancsot. Talán.... -
Headless
őstag
válasz
#79335424 #5022 üzenetére
Mivel a shell parancs futtatása egyébnél volt, így ott kerestem ezt is, persze így már megvan. Változó értékének beállításánál is megvan. Lehettem volna figyelmesebb mondjuk, de lehetne egy menűpont alatt a kettő.
Ettől függetlenül a másik két kérdés még áll, bár arra leginkább Tamás tudna választ adni.
Még valami ha intentel indítok robot parancsot, milyen változót és értéket kell még tovább adnom, hogy ne legyen várakozás ablak? Mint amikor widgetet kiraksz, és ott a pipa hogy mutassa a várakozás ablakot.
-
Headless
őstag
válasz
#79335424 #5018 üzenetére
Megoldottam most, intent meghívással, de máshol jobb lenne ha változóba tehetném az stdout-ot, vagy return értéket. Jelenleg a feltétel az átállító robotparancsban az, hogy fut e valami. (ps |egrep "maps|g.hu|endomondo") persze ez előtt kilövöm a 70 mb alatti ilyen nevű szolgáltatásokat.
Biztos lehetne plusz robot parancs nélkül, de most nem volt kedvem előkeresni, milyen intent-el lehet állítani a gps pontosságát energiatakarékosra.
Másik érdekes dolog, shell scriptben robot változót használni simán <"packages"> így lehet? Nah meg ez a packages változóból hogy lesz nekem service nevem? (Alkalmazáscsoport elvesztette a fókuszt) simán stringként megjelenítve egy adatbázis elem címzésnek tűnik, amit kiír.
-
törölt tag
válasz
Headless #5017 üzenetére
Így legyen ötösöm a lottón! Amikor olvastam az előző hsz. -ed, biztos voltam benne, hogy valami shelles megoldáshoz fogsz nyúlni.
Szerintem kérdezd meg Tamástól! Ez a kimenetes dolog engem is érdekelne. Nem teljesen vágom, hogy mit szeretnél, de nem lehetne az egészet scriptbe írni? Emlékszel a geteventes ügyre? Ott is küszöbértékeket adtál meg feltételnek Robotparancs indításához, a shellparancson belül.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #5016 üzenetére
Hát úgy tűnik marad a fókusz, viszont shell scriptel csinálnám meg a vissza ellenőrzést van lehetőség stdout-ot változóba rakni? Mert akkor az ellenőrzés eredményét beírnám változóba és akkor már mehetne robotból. Jelenleg külön leállító parancs, amit intent-el hívok meg.
Ellenőrzés alapja a ram használat, ugyanis a service-ek bent maradnak. Kilövés után, viszont az összes amit néztem, 70 mb alá esik, míg futás alatt mind 100+ mb. Ha már shell rögtön ki is lövöm őket.
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Röviden szopás az 5.1.1 tudom többször volt már szó ilyesmiről.
Alkalmazáscsoport leállt esemény nem fut le, ha kilövöm az alkalmazás váltóban. Van e esetleg olyan alkalmazás váltó, ami force killel lövi ki?(amúgy sem tetszik nagyon ez,ami gyárilag van, sajnos nem aosp, hanem valami módosított szar.)
Amit nem akarok, fókusz vesztés és túlbonyolított visszaellenőrzéseket. Egyrészt azért mert nem mindig lenne fókuszban, és van hogy még a kijelzőt is kikapcsolnám.
Amúgy gps energiatakarékosra váltás a cél.
Root van, beállításokban minden engedélyezve van. -
törölt tag
válasz
nababika #5011 üzenetére
A történetből és a hibakövetésből ki tudod következtetni, hogy Robot error miatt nem futott le a parancs (error a hibakövetésben), vagy a rendszertől nem kapta meg az eseménynek megfelelő üzenetet (nem szerepel a parancs a történetben). De ennél tovább sztem nem fogsz jutni rendszer log nélkül. Ahhoz meg JB -től root kell. Másfajta eseménnyel (pl. riasztás) nem tudnád kiváltani?
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Az a gondom, hogy van egy parancs ami egy naptári bejegyzés alapján ki-be kapcsolja a hangot. A parancs neha lefut néha nem. A telefon Honor 4x nincs root, a robot és a naptár alkalmazás is védett, tehát futhat a kijelző kikapcsolódás után is. A keresendő kifejezés a parancsban mindig ugyan az, ugyanúgy írva.
-
Dolphine
addikt
válasz
#79335424 #5009 üzenetére
Igazad volt, ez nem Robot hiba!
Kiderült, hogy a hangfájllal van valami probléma, mivel bármilyen zenelejátszóval elindítottam, végtelen ciklusba kezdett.Egy .ogg kiterjesztésű fájlról van szó. Átkonvertáltam .aac formátumba és semmi gond! Tesztképpen elindítottam a Parancsot a Robotban és semmi gondja!
Most már csak a WiFi kapcsolgatást kellene valahogy megoldani!
-
törölt tag
válasz
Dolphine #5008 üzenetére
Nagyon kicsi esélyt látok arra, hogy ez Robot hiba legyen mivel a megadott utasítások alapján a Robot csak a rendszerüzenetek "kényszerpályáján" mozog. A pontos diagnózist a logból lehetne kiolvasni, amihez viszont egy Google korlátozás miatt nem férsz hozzá root nélkül. Ezért kell próbálkozni a kizárós-következtetős módszerrel. A következő lépés az, hogy a "várjon a befejezésre" opció elől vedd ki a pipát! Ez azt kéne eredményezze, hogy a hang szinte meg se nyikkan, mert a parancs következő művelete azonnal "belefojtja" a hangot. Ha viszont ezek után is folyamatos marad a lejátszás, az már Tamás hatásköre, mert a parancsnak egyértelműen blokkolnia kéne.
-
Dolphine
addikt
válasz
#79335424 #5002 üzenetére
Szia!
Most ért véget a teló töltése, de továbbra is folyamatos a lejátszás az E-Robotban. Nem lehet sehogy sem kikapcsolni a hangfájl lejátszását, csak az újraindítás segít!
Igaz, csak az első két műveletet csináltam meg, mivel a teló alapból hangot ad ki, hogyha töltőre teszem és akkor is, hogyha leveszem!
Érdekes, hogy Tableten nincs ilyen probléma, holott az eredeti beállítással működik! -
air
nagyúr
Elixires kérdések is elférnek itt, ugye?
Lenne egy olyan problémám, hogy csináltam vele egy widgetet, és benne van a mobilnet kapcsoló.
Ám a kapcsoló nem hajlandó a mobilnet állapotát jelezni. Mindig kikapcsolt állapotot jelez.
Ez mitől lehet? -
törölt tag
válasz
Dolphine #5001 üzenetére
Most nézem, hogy nem is kell külön várakoztatni.
1.: A hangfájl lejátszásnál van egy olyan, hogy "várjon a befejezésre". Azt jelöld ki!
2.: Következő művelet: vezérlés -> robot parancs letiltása -> saját maga.
3.: Csinálj egy új parancsot!
4.: Esemény: Akkumulátor -> töltő csatlakoztatva.
5.: Művelet: Vezérlés -> robot parancs engedélyezése -> a hangfájlos parancs.
Írj, ha ezután a töltő csatlakozáskor is lejátszaná a fájlt, mert akkor még alakítunk rajta egy kicsit!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest