Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
MIUI egyébként nem nagyon fog jönni erre a telefonra, ha csak nem csinál rá valaki egy custom ROM -ot. DE egyáltalán custom ROM sincs erre a telefonra. A néhány oldalon található ilyen jellegű utalás meg egyelőre 100 % -ban fake.
Szerintem 4.4 sem, de 5.0 droid meg 1000 % biztos, hogy nem lesz. Mivel ez már a gyártón múlik. A telefon meg hiába nem belépőszintű, az árkategóriája oda esik. Itt meg nem jellemző az ilyen szintű támogatás.
-
sephirot
tag
válasz
gustavsson
üzenetére
Hát igen a 858-as. Még mindig van belőle a családban és tökéletesen teszi a dolgát. Persze nem a gyári szoftverrel.
Az egyik legfurcsább dolog, hogy C7 után olyan kis helyes aranyos telefonocskának tűnik. 
-
gustavsson
csendes tag
válasz
sephirot
üzenetére
Végre valaki a régi 858-asok közül!
(alias Huawei u8160)
Nekem is volt régen, imádtam!
1,5 év alatt szinte nem volt olyan nap, hogy ne cserélgettem volna rajta a custom ROM-okat, remekül meg lehetett rajta tanulni az android mókolás csínját bínját, már-már vérprofi szinten
Persze olyan szakértői gárda mellett nem volt nehéz, mint amivel az a teló rendelkezett, az itthoni és külföldi fórumok is tele voltak önkéntes fejlesztőkkel. És hát elég olcsón adták ahhoz, hogy elterjedjen, annak ellenére, hogy gyári ROM-mal természetesen egy lassú, használhatatlan fos volt. És ez szó szerint értendő
Meghekkelve viszont szinte a világ 8. csodája, ahogy az a gép hasított, ráadásul 5-8 napokat bírt közepes használat mellett 
A C7-essel egyébként én is egyből azt éreztem, hogy pont jó úgy, ahogy van. Még a gyári játékok/appok sem zavartak, pedig ez nálam nagy szó. Hardveresen kifejezetten erős, a képernyő nekem még bőven az elfogadható szinten van (pedig párhuzamosan egy IPS-est is használok), és pont annyiba kerül, hogy még ne sajnáljam. Pedig sosem használtam tokot, vagy fóliát, esni is szoktak a telóim (3 kislányom van, 2008-2011-2013-as évjáratúak), zsebbe-táskába is mindig csak úgy a'la natúr be van dobva, de nekem valahogy nem karcolódnak a képernyőim. Homokszemcsét mondjuk még nem dörzsöltem rajta nagy erőkkel, az biztos kifogna bármelyiken

Nekem frissítés után sem fogyaszt sokat (2-3 naponta töltöm, közepesnél erősebb használat mellett, bekapcsolt wifivel és 3G-vel), nálam csak két bosszantó apróság jött elő az fw-vel, de szerencsére sikerült orvosolni.
-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
Én használtam/használok WP-t, iOS -t és BB is. 5s -t használtam, gyakorlatilag a nap végéig egy alkalommal sem bírta ki, a kijelző nekem már kicsi. Az OS -sel nincs gondom, bár régebbi telefonokat hiába frissítik, ha az új "rendszert" már egyre nehezebben, késleltetéssel viszik. Antenna szempontból nagyon frankó, sokkal erősebb nála a jelerősség.
Mindegyik OS másért jó és más negatív tulajdonságai vannak.
-
sephirot
tag
válasz
üzenetére
Szomszédomnak Redmi Note-ja van és nagyon szereti. Én is örülnék egy MIUI-nak, de valahogy nem nagyon akar jönni. Ubuntu is ígéretes, de mióta belekóstoltam az Apple féle OS X élménybe azóta valahogy jobban birizgálja a fantáziámat egy IPhone 5s. Igaz drága még mindig, de így, hogy belenyaltam az Apple fagyiba már nem is sok az az ár cserébe azért amit kapsz. És most ezért meg is kövezhettek, de én is csak addig nem szimpatizáltam az almás céggel és áraival amíg el nem kezdtem használni a mindennapokban az oprendszerüket. Azóta másként tekintek erre. Na de befejezem most már az OFF-ot

-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
A telefonnal alapvetően szerintem nincs gond. A droiddal és a szolgáltatásokkal már annál inkább. Meglátjuk milyen változást hoz majd az 5.0 sütemény, de én nem hiszek a csodákban. Alig várom már, hogy kiforrjon az Ubuntu.

Sajnos ebből adódóan más telefonnal sem fogsz jobban járni, ha nem akarsz mókolni, vagy legalább egyet ROOT -olni, letiltani néhány Google app -ot. Én 3 telefont használok, mindegyiken küzdök ezekkel a gondokkal. Szimplán normális akksik kellenének, meg hogy a szolgáltatók emeljék a nevetséges adatforgalmi keretet. HA már 4G van...
Lenne erre egy MIUI custom ROM, én már akkor is boldog lennék.
-
sephirot
tag
válasz
üzenetére
Pedig eddig tök jól elvoltam így a telefonnal. Na jó még így is megvan az egy napos üzemidő. Hozzáteszem nem ez az első androidos telefonom. Még a vodafone 845-tel kezdtem, na ott kellett mókolni rendesen még 858-on is. Aztán volt egy kis troll smart II-m is. ZTE Blade is volt a kezem között azt szerettem is mókolni, de egy idő után ebbe belefárad az ember. Mondom ezt úgy, hogy ezeken kívül még rengeteg htc, motorola és samsung is megfordult ilyen ügyben a kezeim között. Ennél az Alcatelnél éreztem először úgy, hogy jó ez így ahogy van.

De sajnos ahogy halad az idő előre, úgy látom egyre jobban, hogy vagy mókolás lesz a vége, vagy egy másik telefon.
-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
Pedig sajnos sokra nem mész így. A Google programokat állandóan frissítik, a telefontól függelenül, és jellemzően egyre többet ébrednek, fogyasztanak és rengeteg adatot zabálnak. Az okostelefonok nem képesek önálló működésre, mert érdekek fűződnek ahhoz, hogy minél több előre telepített program dolgozzon nyugodt körülmények között is. Ráadásul jövőre már a Google megduplázza az előre telepített programok számát, tehát lassan nem lesz olyan ember, aki nem mókol a telefonon.

-
sephirot
tag
válasz
üzenetére
Semmi sincs letiltva. Úgy vagyok vele, ha már egyszer okostelefon és vannak ezek a szolgáltatások, akkor én használni is szeretném, nem pedig ki be kapcsolgatni a tiltást. Az biztos, hogy frissítés előtt is ezen az állásponton voltam. Szóval most vagy a gyári frissítés miatt merül jobban, vagy valamelyik app frissítés eszi jobban az akksit. Mondjuk ettől függetlenül egy KitKat frissítés még jól jönne, vagy ha már kijött akkor egy Lollypop. De ez szerintem csak álom marad.

-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
Google programokat mennyire szoktad letiltani? Mert mostanában jött arra is frissítés, többre is, Pl. Play szolgáltatások láthatóan többet ébrednek. Nálam igazából nem volt változás, mert én a nettel eléggé lenyomom az akksit, draco meg ROOT -olt, gondolom szintén tilt. Tehát ha nála nem változott, akkor lehet ebben valami.
Én másik telefonon vettem észre, mert ott a napokban tettem újra az egészet és azzal aktívvá vált jópár Google app is. Átlagban nála 1, max. 2 % -ot merül az akksi 1 éjszaka alatt, net nélkül. Mivel nem csinálgattam meg aznap a letiltásokat, ez a kevés merülés 5 - 6 % -ot jelentett, de amúgy is láthatóan többet zabált. Ez a telefon nekem most talán 2 - 3 % -ot evett az éjjel, úgy hogy csak a net nem volt bekapcsolva.
Azon kívül amit írtam, hogy az FB is sokat rendetlenkedik mostanában, nekem nincs is fent, illetve ha felmegyek is akkor böngészőből. Másoknál csinálja azt, hogy kikapcsolt állapotban is sokat ébred, illetve adatot fogyaszt.
Bár másik telefonon most azt vettem észre, hogy csak ritkán érdemes használni a 4G -t, mert valami brutál módon fogyaszt. Persze ez ide nem érvényes, csak említettem.
-
mercurytopaz
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy ha olyan progit, mint pl. facebook, ami állandóan megy, átteszem memóriakártyára, de lehet ez pl. opera is amiből nem lépek ki, akkor nő meg a fogyasztásom nagyon. 16-g-s kártyám van. Bár ez más telónál is így van.
-
sephirot
tag
válasz
üzenetére
Nem tudom, hogy gyorsabb lett-e vagy sem, mert ha gyorsabb is lett az nem egetverő. Én nem vettem észre nagy különbséget. A családban van még ilyen készülék és azon is gyorsabban fogy a töltöttség frissítés óta. 3G ugyanannyit van használva mint előtte. Nálam inkább a wifi megy sokat, mert munkahelyemen és otthon is wifi van, a köztes idő meg a kettő között kb fél óra. Ezen idő alatt van 3G-n. De az biztos, hogy frissítés előtt is ugyanígy volt használva mint most. Úgyhogy nem tudom, hogy ez most akkor mitől lehet.
-
szamoncsy
csendes tag
Szia nekem a htc 500-an tört be én vettem ebay elölapot és el vittük a szervizbe ott valami olyat mondtak nem tudják meg csinálni mert ezeknél ugy kell le égetni akkor vettem az alcatelt közbe anyukám el vitte másik szervizbe 2 hete ott fel küldték pestre 5000-ret kértek szombatra kész elvileg

-
törölt tag
válasz
sephirot
üzenetére
Nálam sosem ment el 2 napig, bár én főleg netezni szoktam vele, főleg mobilnettel, 3G ugye zabál. Meg pár telefon.
Gondolom valamit ébreszt a telefonod, ami folyamatosan szinkronizál, azért eszi az akksit.
Egyébként az FB -vel vannak mostanában gondok, pl. nem áll le és folyamatosan fogyasztja a netet meg az akksit. Ezt mástól is hallottam már, másik telefonon.
Neted nem lett mostanában gyorsabb? Arra gondolok, hogy esetleg több lett a 3G elérésed.
-
sephirot
tag
Érdekelne más véleménye is, hogy szoftverfrissítés után nektek is gyorsabban merül a telefon? Nálam eddig elvolt két napig kis zenehallgatással kis telefonnal facebookkal állandó wifi vagy mobilnet kapcsolattal. Most meg minden nap tehetem este töltőre.
-
törölt tag
Talán draco cserélt már rajta, nem tudom eljutott -e odáig végül. Illetve valaki keresett már itt korábban.
Nem hiszem, hogy nagy művészet lehet nála, de nem volt még rá szükség. Meg ha jól tudom, akkor ennél lehet kapni teljes modult is, aminél nem olyan nagy a szöszölés. Utóbbi viszont ennél a telefonnál elég drága dolog... Persze nem kell teljes modulban gondolkodni. Kérdés az, hogy mennyivel drágább garanciában, mint sajátkezüleg, ha lehet nem utángyárott cuccal.
Szerk.: ITT van egy modul, horror áron. Főleg a mostani dollár árfolyam mellett.

-
vomir1
tag
Sziasztok, valaki cserélt már saját kezűleg digitizert (előlapi üveg), vagy szervíz által? Nehéz saját kezűleg cserélni? Ha szervíz akkor kb mennyi?
-
Seneved
újonc
válasz
üzenetére
Én az időképet használom, az egyáltalán nem zabálja nekem. Legalábbis nem tűnt fel...szerint egész pontos is, főleg amikor jelzi, hogy zivatar a közelben. Az esetek 80-90%-ban be is jön és nem sokkal rá le is szakad az ég. Nekem ez jött be a legjobban...szerény véleményem szerint

-
-
törölt tag
válasz
Seneved
üzenetére
Fizetős app -oknál ki van írva, hogy mennyi HUF. Illetve sok programnál van alkalmazáson belüli vásárlási lehetőség, ezt is szokták jelezni, de azok rendszerint igyenes programok szoktak lenni, vásárolni meg nem kötelező az app -ban.
Amúgy Play fiókhoz való csatlakozáskor nem adsz meg bankkártya adatokat, akkor még véletlenül sem tudsz megvenni egy programot.
Meg ha jól emlékszem él még a visszatérítés, bizonyos ideig. -
Seneved
újonc
Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak, minden nap megnézem, hogy írtatok-e...mindig megtudok vmi újat amivel kísérletezgethetek
egyre többször olvastam erről a nova launcher-ről és szinte már bogár lett ültetve a fülembe, hogy én is kipróbáljam. Megtaláltam play áruházban, és ha jól láttam akkor nem fizetős ugye? Javítsatok ki ha igen, mert azért ezt jó lenne biztosra tudni
ha nincs mellette ár kiírva, akkor azok ingyenes app-ok ugye? -
törölt tag
nekem a sense jött be
-
törölt tag
válasz
draco31
üzenetére
De, csak sajnos nem elég pontos. Pedig pesten élek, de sokszor volt olyan, hogy jelezte az esőt, aztán sehol semmi. Én azért szoktam figyelni, mert törpe tacskóm van és ha nagy eső várható, akkor úgy viszem le, különben minden alkalommal fürdethetném.

Másikon az AccuWeather -t használom, az durván pontos. Amikor jön a jelzés, hogy eső lesz, akkor még gyorsan leérünk, megsétáltatom, aztán már esik is az eső.
Ennél pontosabbat én még nem találtam. -
törölt tag
válasz
counterbill
üzenetére
Nekem is van mellette egy sp és tényleg kellemes csalódás volt ez a készülék .Természetesen ez a készülék azért jóval kevesebbet tud de mindennapi használatra ez is tökéletes.
-
HPZ537
tag
Én rá jöttem magamtól a másolásra, még az első droidos telefonommal. Screenshotra én is rá kerestem.
-
DjDreams
csendes tag
válasz
üzenetére
Hat igen, sokan jeleztek hogy az android mas. Nem, nem a melegekre gondolok.
Azt mondtak ez kicsit olyan mint a linux. Vagom en a hogy nyitottabb es tobb a lehetoseg, de sok minden okoz felytorest. Miert nem vettek at bozonyos jol hasznalhato dolgot mint pl a ceruza a symbianbol. Szerintem 100 droidos kozul talan 2!!! az aki tud masolni szoveget a telojaval. De ilyen a sreenshot is. Ha nem kerdezlek meg, ha ketszer ennyi ideig elnek se jonnek ra hogyan kell csinalni. Mivel nekem volt egy durva balesetem, 3nap koma, 2honap az intenziven. Szoval ennek az lett a kovetkezmenye hogy 2evembe telt mire ujra megtanultam irni, olvasni, rohadt gyorsan felejtek. Ezert nekem jegyzetelnem kell irasban vagy szoban, mert evvvaannn nem farasztalak. Szoval akadnak olyan dolgok amik elott ertetlenul allok. Nem szetetnek a dolgok melyebe belemerulni, de azett csak szeretek a miertre de ingabb a miert nem-re valaszokat kapni. 
-
törölt tag
válasz
DjDreams
üzenetére
Szerintem picit túlreagálod, de ezzel nem szerettelek volna megsérteni.
Gondolom azért vagy ilyen, mert egy teljesen más OS -ből jöttél, ami ráadásul nem is igazán nyitott. Droidnál pont az a lényeg, hogy úgy kapod szét, alakítod át, ahogy csak akarod. DE erre sincs szükség, ha ez valakinek nem fontos.Nem akarsz mókolni egy telefonnal, akkor nélküle is lazán el fog menni. Főleg ez a telefon. Meg ennél azért amúgy sem lesz szerintem sok frissítés, vagy custom ROM. Néhány telefonnál már ennyi idő alatt simán van vagy 10 ROM, meg vagy 3x ennyi custom ROM. Tehát ennél annyira nem kell résen lenni a frissítésekkel, a mókolással, ha nem fontos.
Egy droidhoz kell egy task kezelő, egy tárhely pucoló, meg a telefon. ÉS kb. ennyi.
Task kezelő nélküled is teszi a dolgát, tárhelyes kezelő app meg szól amúgy is, ha sok lenne a szemét. Bár sokan még ezeket sem használják, csak panaszkodnak, hogy egy idő után lassul a telefonjuk. -
DjDreams
csendes tag
válasz
üzenetére
Hat an win7-et hasznalok, de az sincs ilyen bonyolult.
Mondjuk ott es van par erdekes dolig.. A hatterkepem egy Aston Martin. De en azt a fajlt mar toroltem. Kivancsisagbol mondom megketesem. Szerinted meglehet talalni? Igy gyulik ossze a sok szemet es csak foglaljak a helyet. -
törölt tag
válasz
DjDreams
üzenetére
ROOT -tal lehet. Bár méretük nem sok van.

Ez szokás a droidos telefonoknál, hogy vannak előre telepített programok, néhánynál játékok is. Fizetnek érte.
Google ráadásul a jövőben duplájára fogja emelni az előre telepített programok számát. A Google programokét. Számomra mondjuk ennek nem nagyon van jelentősége. Elférnek bőven. Ami meg zavaró, azt meg ROOT után ki lehet pakolni, letiltani. -
DjDreams
csendes tag
A helyesirasi hibakert elnezest..
Na meg valami! Azeket az idiota gyari jatekokat miert nem lehet torolni? -
törölt tag
válasz
DjDreams
üzenetére
Így távolból nehéz bármit is mondani rá.
Lehetnek egyébként gyári média fájlok is, mint a háttérkép.Ebből a szempontból nem érdekes, az OS meg leginkább az app -ok csinálnak szemetet. Olyan mint egy Windows, azzal is szöszölni kell időnként, ha használod.
Végülis, az Android a telefonok Windows -a. 
-
DjDreams
csendes tag
válasz
üzenetére
Hat igen tenyleg erdekes egy telo ez.
Geppel osszekapcsolva rengeteg szemetet velek felfedezni. Furcsa hogy a letolrott fajlkezelo (total c.) se latja oket, pedig ott vannak, a gep latja. Most azt nem erzem hogy mit lehet torolni, mit nem szabad. Hasznalom igen a clean mastert, szabadit fel ramot, azzal nincs is gond. De van pl olyan gondom hogy a beallitasokban ha belemegyek a tarhalybe, a kepek, videok alatt azt irja 110mb. De miert? Mindent toroltem, nincs se kep, se video, se zene a telcsimen. Akkor ezek mik? Es meg a symbianra miodtak hogy bonyolult.. 
-
törölt tag
válasz
bohoc71
üzenetére
Megnéztem én is, nálam is leáll. 07 -tel. 04 -en én is használtam. A többi program nálam működik, ami nem volt jól, a Play frissítés megoldotta a gondomat.
Korábban írt valaki arról itt a fórumon, hogy hogyan sikerült neki ezt megoldania. Azt hiszem valamelyik Google frissítéssel variált. Nem emlékszem már rá pontosan, mert nálam nem volt fontos, nem próbálgattam. Visszakeresed, akkor biztos meg lesz.
-
törölt tag
válasz
DjDreams
üzenetére
Te írtad, hogy minden adatot kimentesz gépre és gyárira akarod visszaállítani.
Egyébként meg lehet oldani ezt hasonlóan a Beállítások -ban a Bizt. mentés és visszaállítás menü alatt a legaljára görgetve, Gyári adatok visszaállítása.Az SD kártyával nem fogod tudni kímélni a telefon belső memóját. Program telepítéskor, használatkor, frissítéskor is használja. Pl. új fw -nél az SD -re menti, de a telepítés, frissítés során a belső memóban is keletkeznek felesleges dolgok. Ráadásul sok program nem képes, vagy normálisan nem képes működni 100 % -ban SD -ről, még ha egy másik programmal sikerül is áthelyezned. Pl. widget problémák. Azon kívül a belső memória olvasása és írása gyorsabb is, mint az SD -n. Persze ennek nem sok esetben van jelentősége, de néhány programnál jól jön. Esetleg nagyobb méretű képeknél az utóélesítés gyorsabb belsőből olvasva.
Szerintem droid alatt jobb karbantartani a telefont (a korábban leírt módszerekkel), mint újratelepítgetni. Nálam még nem volt erre szükség ennél a telefonnál.
07 fw -vel felülettől függően 40 - 50 % körül lehet tartani a használt memóriát. Egyszerűbb launcher -ekkel le lehet menni 40 % alá is, de tartosan ott is inkább 40 % körül mozog !!ROOT nélkül!!.
-----
Más:
Érdekes ez a telefon egyébként.
Most néztem néhány oldalon, hogy megint ment fel az ára sok helyen. Nem olyan régen volt egy zuhanása, használtan is sokszor 20.000+ HUF -ba volt. Most kereskedőknél és használtan is megint feljebb ment az ára. -
bohoc71
aktív tag
Hali! Szerintetek miért nem indul egyetlen angry birds játék sem ezen a telón
? -
DjDreams
csendes tag
válasz
üzenetére
Ertem es koszi.. Ilyenkor gondolom minden torlodik. Ezt viszont nem igazan szeretnem mert mert mar minden a telo memoriajaba van mentve. Nevjegyek, sms, jegyzetek, internetes felhasznalo nevek, jelszavak, na meg a konyvjelzok, mentett oldalak, stb... Ezert akarok egy 16gb-os sd kartyat venni, hogy mindent azon tudjak tarolni, illetve visszaallitani mindent, magyaran egy mentest csinalni. A telo memoriajat beken akarom hagyni, semmit sem szeretnek tarolni rajta. Apropo! Sd kartyat milyet es hol erdemes venni? En a Kingston-okat nezegettem, a class 10-esek kb 4e. ft-ba kerulnek(16gd). Van kulonbseg sd es sd kartya kozott?
-
HPZ537
tag
válasz
counterbill
üzenetére
Kingo root.
-
counterbill
senior tag
Na emberek megjött nekem is az ilyen telefonom vodáéktól. Hát én nagyon kellemeset csalódtam. Kamera az olyan amilyen de nekem nem szempont de marha nagy pozitív csalódás volt a telefon. Van egy Xperia Sp-m ami papíron erősebb de hát ez rommá veri. Nagyon smooth indul egyből minden,nem fagy, nem lagol. Nagyon féltem tőle ,hogy belenyúlok egy hulladékba de tévedtem
Tökéletes céges telefon lesz 
Melyik a legtutibb root megoldás a kicsikére? Amit el is tudok távolítani szépen ha gond lenne a telefonnal. Régi androidos vagyok de alcatelem még nem volt.
Válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
Nálam nem volt még ilyen, de szerintem ez nem apróság. Én ilyen dolgoktól kaparom a falat.... Nem lehet, hogy valamelyik program újonnan GPS -ről lövi be magát? Időjárás vagy ilyesmi? Illetve az piszkál bele?
Esetleg navihoz való frissítés eltávolítás, majd újratepelítés nem segít? Vagy sima újratelepítés, ha nem Google fajta navi?
-
Tufako
tag
Volt már valakinek olyan problémája, hogy fent az állapotsorban megjelenik a GPS műholdak keresése, és ott is marad, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik az ember? És ilyenkor egy navigáció csak akkor talál műholdat, illetve dolgozza fel a jeleket, ha újraindítom a telefont. Bosszantó apróság.
-
törölt tag
válasz
DjDreams
üzenetére
1. Kikapcsolod a telefont.
2. Hosszan nyomva tartod a Volume + és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Alcatel logó.
3. Ilyenkor már a recovery -ben vagy. Volume + gombbal fel, Volume - gombbal pedig lefelé tudsz lépkedni a menüben, Power gomb ez esetben az "enter". Megnyomod az English -t.
4. Megnyomod a wipe data / factory reset -et.
5, Újraindítod a telefont és ennyi.Egyébként az app -okról a reset után a Google fiókon keresztül is szinkronizál. Csak egy stabil wifi kell hozzá és gyorsan meg van. Akkor szoktak app hiányosságok lenni, ha több gmail fiók is csatlakoztatva van a telefonhoz, ilyenkor előfordulhat, hogy néhány app nem települ...
Amúgy ajánlom, hogy használj Clean Master -t, vagy valami hasonló programot, és nincs szükség ilyen hard módszerekre. Az ilyen programok kezelik a telefont. Egy gombnyomással összegyűjti Neked az ideiglenes fájlokat, a szemetet, az app frissítésből fennmaradó fájlokat, mappákat, illetve takarítja a maradvány mappákat és fájlokat is. Szerintem egész sikeresen. Pár naponta érdemes lefuttatni, illetve attól függ, hogy mennyire pörögnek az app -ok a telefonon. Én heti 1x, esetleg 2x szoktam egy újraindítást is nyomni a telefonon, jót tesz neki, takarítja a beragadt cumókat. Memóriából is több szabad marad, ahogy a képen is látszik:

Kicsit visszatértem a gyökerekhez, valamennyire.
Már untam kissé a MIUI/EMUI felületet, most Nexus jellegűvel vagyok el.
DE a fotó lényege a jobb oldali buborékban a lefoglalt memória százaléka. -
DjDreams
csendes tag
Lenne egy kerdesem.. Hogy lehet agy hard resete vegrehajtani? Gepre kimentenem a telon(nincs meg memkarim)levo zeneket, letoltott hatterkepeket, ezutan szeretnem visszaallitani gyarira. De ugy, hogy a sok szemet is torlodjon, es persze a letoltott alkalmazasok is. Minden!!! Legyen olyan a keszulek ahogy megvettem.
-
törölt tag
válasz
Acesanyi
üzenetére
Az nem gond, szerintem, az ára. Én amit használtam telefont és ilyen/ilyesmi bevonattal volt ellátva, az évekig tartott nálam. Pl. P7 -en a fóliák jobban vonzák az ujjlenyomatot, mint a kijelző.
Azt hiszem a 4. fólia jár rajta a durván 4 hónap alatt, mire megtaláltam az ideálist. Onnantól viszont már nem volt értelme, mert közben megjött rá az edzett üveges fólia. -
Acesanyi
tag
válasz
üzenetére
Nem mondom hogy ezen nem látszik az ujlenyomat de kevêsbé mint ha nem lenne rajta semmi és könnyebb letörölni mint az antireflexről!
Az olephobic bevonatról csak annyit, hogy mindenkinek tiszta legyen. Ez egy folyadékkal való kezelés ami folyamatos használat és törölgetések mellett csak egy pár hónapig tart, közben folyamatosan kopik le. Bár u.ezen az oldalon lehet ilyet is kapni ami akár több évig is elég mennyiség, csak mint minden jó ez is drága 2900 ft kb. -
törölt tag
válasz
Acesanyi
üzenetére
Csatlakozom. Én is a Crystal -t javaslom. Ennél a kijelzőnél nem valami jó a matt fólia, legalábbis a többségük. Csak arra kell figyelni Crystal -nál, hogy ne vonza az ujjlenyomatot. Más mondja, hogy ez rendben van, akkor biztos így van. Én is szoktam erre figyelni, ezt a fajtát én nem ismerem.
Én nem is leginkább a védelem miatt, hanem azért vettem rá fóliát, mert aktív használat mellett az ujjlenyomatoktól gyakorlatilag nem látod a kijelzőt.
Pedig elvileg kezelve van a kijelző...ez nem jött nekik össze. 
-
Acesanyi
tag
Ez a jó!
-
Acesanyi
tag
válasz
DjDreams
üzenetére
Üdv! Én ajánlottam de mindegy. A crystalt érdemesebb feltenni mert ahogy leirtam már, teljesen tiszta szineket ad vissza, nem torzít és ez fényes felületet ad! Az antireflex pedig matt felületet ad valamint nem látszanak meg rajta annyira az ujlenyomatok, de ez sem rontja a kijelző hatását.
Én a crystalt tettem fel magamnak elsőnek, de láttsm már az anti-t is feltéve másik telón.
Tehát ha fényes felületet akarsz továbra is akkor crystal
Ha pedig mattot akkor az antireflexIgen 2 db ot küldenek 1 csomagban kell lenniük. Arra figyeljetek mikor megjön, hogy 1db MyScreen (fehêr és fekete ) csomagba jöjjön nem pedig 2db SCREEN PROTECTOR (teljesen fekete) csomagba!
Csak azért írtam mert egyszer át akartak verni de sikerült kicseréltetni! -
DjDreams
csendes tag
Port! Te ajanlottad a tokcentert es ezt a crystal/antireflex foliat. A kerdesem az lenne feled hogy 2foliat kuldenek de a 2folia nem egyforma? Melyiket celszeru feltenni?
-
törölt tag
Recovery -ből reset és utána újratelepíted az update fájlt az SD kártyáról, szintén recovery -ből? Úgy sem javul meg?
Vagy ahogy gustavsson leírta pár hozzászólással korábban?
Persze mindez csak biztonsági mentés után. Nem akarsz annyira belebonyolódni, akkor gustavsson módszere is elég. Elvileg, legalábbis nála működött.
-
b.barby
csendes tag
Üdv. Lenne egy kis gondom ezzel a készülékkel. Amikor hívok, vagy hívást fogadok, és a fülemhez emelem a telefont lezárja a kijelzőt, de ha elveszem nem kapcsol vissza. Így nem tudom lerakni. Ha tud valaki megoldást, kerem segítsen. Köszönöm
-
törölt tag
Majd ha XDA -n fent lesz és próbálták már, akkor én is felteszem. Addig nem igazán hiszem. Főleg hogy pár helyen téglát csináltak az X változatból.
MIUI nálam fontosabb lenne, mint a KitKat. CM -ból viszont nagyon sok használhatatlan kategória. Valamelyik a fényképezést rontja, valamelyik jobban merül, valamelyikkel akadnak a telefonok....stb. Némelyik viszont egész használható, de ha jól tudom erre még egy változat sem készült...
-
HPZ537
tag
válasz
mercurytopaz
üzenetére
Ez érdekelne engem is. De nem merem kipróbálni

-
törölt tag
válasz
mercurytopaz
üzenetére
Néztem már ezt én is. Szívesen látnék valami MIUI original vagy custom ROM -ot, de több helyen írták, hogy tégla lett a C7 -ből. Így nem szórakoztam vele.
-
mercurytopaz
aktív tag
Ezt próbáltátok: ?
http://en.miui.com/thread-15064-1-1.html
-
jopont
senior tag
válasz
gustavsson
üzenetére
Sajnos nekem ez se javította meg. Igaz nekem eddig se volt jó az előző verzióval se. Készítettem recoverybe egy mentést a felhasználói adatokról. Most ha próbaképp csinálnék egy hardresetet. Vajon mindent visszaállítana utána? A beállításokat, programokat, névjegyzéket, mindent? Valaki próbálta már?
-
törölt tag
Amikor felajánlotta a frissítést, akkor az SD kártyára letöltötte Neked. A .downloaded mappában van az SD kártyán. Sima manager -rel nem fogod látni, szedd lesz hozzá a Total Commandert, ha másolni akarod.
A recovery is látja, ha onnan akarsz telepíteni.
Gondolom letöltötted már a frissítést nem?
-
ludla
őstag
válasz
gustavsson
üzenetére
És ezt az update zip fájlt le lehet tőlteni valahol? Vagy hol található?
-
törölt tag
válasz
gustavsson
üzenetére
Korrekt.

Én amúgy most néztem meg, hogy nálam már jól működik. Alap UI -n is megmaradnak a programok a főképernyőn. Az előző fw (04) alatt még nem volt jó nekem sem.
-
gustavsson
csendes tag
Gondoltam megosztom a hírt, hátha más is küzd hasonló problémával: tegnap sikerült megoldanom az fw utáni gondjaimat

(nálam a frissítés telepítése után az SD-n lévő appok újraindításkor eltűntek a főképernyőről, illetve a rezgési/csengetési profilt is elfelejtette ilyenkor, max hangerővel indult újra)Elég sok módszert kipróbáltam, és bár valószínűleg egy factory reset (vissza az eredet 040-re), majd az új 070 fw telepítése is megoldotta volna a problémát, én azért lehetőleg el akartam kerülni a gyári beállítások visszaállítását (már csak puszta kíváncsiságból is, hogy lehetséges-e anélkül megoldani a gondokat). Úgyhogy azzal próbálkoztam, hogy gyári recoveryből telepítettem újra a frissítéskor letöltött update.zip fájlt, de itt az első pár körben ugyanaz történt, mint a legelső frissítéskor, szépen lement a telepítés, aztán reboot után minden maradt a régiben.
Na, nem akarok ám kisregényt írni, úgyhogy a lényeg:Nálam az vezetett eredményre, ha a beállításoknál az alapértelmezett tárhelynek visszaállítottam a telefon belső memóriáját (SD helyett), majd kilépve gyári recoverybe, és újra telepítve az update fájlt, reboot után már minden működött rendesen. Úgyhogy most már az SD-re régebben telepített, és az újonnan felrakott appok ikonjai is megmaradnak a főképernyőn kikapcsolás vagy újraindítás után, és a hangerő profilt is megjegyzi.
-
HPZ537
tag
Egyébként van itt néhány teszt kép a 04-es Fw-el és más telefonokkal.
Pop C7 (7041X)
OT 990
S Advance
Teljes méretben:
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKFQVR
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKFAVR
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKFwVR
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKFgVR
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKGQVRhttp://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKEgVR
http://imagerz.com/QBVHXEtvAwMDAFNKGAVR
-
törölt tag
Mert nem mindegyik launcher -nél hagyja meg a régi hátteret, ha az alap UI -ból változtatsz. Ezért javasoltam. Mivel nem tudom, hogy éppen a 100.000 launcher közül ki melyiket használja, ezt volt a legegyszerűbb segítségként megosztani. Természetesen ez a módszer is adott, az előző launcher esetében nálam ez nem működött.
HPZ537:
Ő is a záróképernyő hátterére gondol. -
HPZ537
tag
De külön a zárképernyőét és külön a simáét.
-
törölt tag
Meg van határozva a telefonnál, hogy mennyi szabad belsőre van szüksége. Az alatt nem nagyon jó a telefonnak. Szerintem ezért. Amit tudsz és szerinted nem lesz gondja belőle a programnak, azt tedd az SD -re.
Vagy az SD kártyán létre lehet hozni egy külön partíciót, amit be lehet állítani úgy, hogy a telefon a saját memóriájának érzékelje.
Én inkább az elsőt választanám, a belső gyorsabb, jobb a telefonnak. Utóbbi inkább kis belső memóriás telefonknál jó, korábbi készülékeknél.
-
HPZ537
tag
Az miért van hogy frissíteni akarom pl a vibert, és azt írja hogy nincs elég hely az eszközön, miközben SD kártyán is van még 4gb szabadon, belső memóriába is még 350mb?
-
törölt tag
válasz
Acesanyi
üzenetére
Buzz launcher -t használok és Next launcher -rel módosítottam a hátteret.
1. Felrakod a Buzz -t, majd beállítod a hátteret, amit szeretnél.
2. Felteszed a Next -et, majd beállítod a hátteret, amit szeretnél.
3. Ilyenkor a Next -en, illetve az alap UI -n (gyári One Touch UI) változik meg a háttér és természetesen ezzel együtt a gyári záróképernyő háttere is.
4. Ezek után le is szedheted a Next -et, mert gyári háttér fogja meghatározni a gyári záróképernyő képét.Ez szerintem nem csak akkor működik, ha Buzz van fent, de miután ezen próbáltam, ennek megfelelően írtam le.
-
deathsoft
tag
4.4 jön a készülékre vagy Android L?? Esetleg erről tud valaki valamit??
-
törölt tag
Egyes launcher -ekkel meg lehet oldani, hogy a felső navigációs sáv ne látszódjon. Helyette ki lehet tenni egy widget -et, ami szimulálja és máshogy néz ki. Sok fajta van ebből is, ha jól szerkeszthető a launcher elosztása (sorok/oszlopok). Persze az alap verzó nem tűnik el, mert legördítsnél a régi jön elő.
-
törölt tag
válasz
gustavsson
üzenetére
Én sem láttam, hogy nagyon szívná az akksit. Néhány launcher -t én is próbáltam, a legtöbb zabálja az akkumulátort. Nekem mondjuk Buzz vált be a legjobban, kb. mindent személyre tudok szabni és nem zabál. Napokban is csak azért volt fent másik launcher, hogy átvágjam a telefont és külön képet tegyek a záróképernyőre.

-
draco31
veterán
válasz
gustavsson
üzenetére
Nem szívja, talán még töltődik is.
Nekem már 1 hónapja az van rajta, 1-2% merülés van éjszakánként. -
gustavsson
csendes tag
válasz
mercurytopaz
üzenetére
Az akksit mennyire szìvja a Nova? Lassan én is gondolkodom egy launcheren, állítólag az megoldaná az fw utáni fő gondomat (SD-n lévő appok ikonjai eltűnnek a főképernyőről)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
nekem marad a pop7
hát amugy meg ha ök álták volna stb stb 30 ezer annyit meg nem akartam rá dobni mert vodánál uram április én meg szeptemberbe majd hozhatok ki telot
Az egyik legfurcsább dolog, hogy C7 után olyan kis helyes aranyos telefonocskának tűnik.
(alias Huawei u8160)
Persze olyan szakértői gárda mellett nem volt nehéz, mint amivel az a teló rendelkezett, az itthoni és külföldi fórumok is tele voltak önkéntes fejlesztőkkel. És hát elég olcsón adták ahhoz, hogy elterjedjen, annak ellenére, hogy gyári ROM-mal természetesen egy lassú, használhatatlan fos volt. És ez szó szerint értendő 

Nekem már 1 hónapja az van rajta, 1-2% merülés van éjszakánként.