Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsito87
aktív tag
Igen ebben igazad van. Az Asus rom is ugyan ezt csinálta. De nekem az AOSP rom is produkálta. Amihez igazad van a későbbiekben nem írtam hozzá. (Elfelejtettem) de ahogy azt te is írtad neked nem küldött SMS t így megeshet hogy nem a rom a ludas.
Így törlöm a fb-n is. Mégha neked nem is jelentkezett ez a hiba válsd le. ( de arra emlékszem hogy az Asus és az AOSP is valamikor az éjszaka küldte mert másnap reggel vettem észre) -
-
törölt tag
+ ubul23:

Majd átlesem a ROM -okat, úgy látom van bőven. Bár a sajátom elég stabil.
Mellesleg jelenleg 3 különböző nagy gyártó 5.1.1 OS -t használok, és bár elég jók, de szerintem stabilitásban, program kompatibilitásban közelében nem járnak a Kitkatnak, vagy akár a mára már kissé butább JB -nek. A fork OS -ek sem mások.
-
ubul23
senior tag
Carliv touch recovery 4.4 Mobile uncle tools apk-val vagy flashtoolsal lehet felrakni.
-
-
ubul23
senior tag
4.4 vagy 4.2-es rom van a telefonodon? Személy szerint nekem a lollipop stilusu romok tetszenek 4.2 a Luis alien l styl 1.6, ha 4.4 akkor a Mysticos rom ami nekem elnyerte a tetszésem most ez a favorit de van sok müködő rom a facebookon van pár alcatel pop c7 csoport ott nézz szét.
-
törölt tag
-
törölt tag
Jó ha más is csinálja, mert nekem sok dolog egyértelmű, így 1-2 dologra legalább felhívják a figyelmem, amit érdemes még beleírni.
Itt a CWM mentés is, bár szerintem ez elég egyszerű rész. Ezt is beleteszem mindjárt az összefoglalóba:
Mielőtt custom ROM -ot tennél fel a készülékre, vagy moddolnád a felületet, szükség lehet egy mentésre, amit CWM -ből most már egyszerűen meg tudsz tenni.
1. Kikapcsolod a telefont.
2. Hangerő + és a Power gombot addig nyomod, amíg meg nem jelenik a recovery menü.
3. backup and restore.
4. backup gombra nyomj rá, majd várd meg, hogy befejezze. Sokáig fog tartani.
5. Kiírja, hogy Backup complete!, majd visszalép a recovery menübe. Most már újraindíthatod a telefont normál módban. -
törölt tag
Tapasztalatból mondom, hogy nincs olyan, hogy elég mentés.

Így nézett ki a recovery telepítés ugye? Mert akkor beleteszem az összefoglalóba. Emlékezetből csináltam, úgyhogy remélem jó...:
1. Indítsd el az MTKDT -t.
2. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, és várj amíg felismeri az MTKDT.
3. Amennyiben a bal alsó sarokban zöld színű téglalapot látsz, úgy ezt a lépést hagyd ki. Tehát ebben az esetben sárga színű a bal alsó sarokban a téglalap az MTKDT -ban, ezért nyomj rá a ROOT gombra, majd az előugró ablakban a Yes -re. Várd meg, amíg végez.
4. Jelöld ki a 2. fül alatt (root, backup, recovery) a Recovery & Boot gomb mellett a középsőt, To use Boot from phone.
5. Nyomd meg a Recovery & Boot gombot, hogy települjön a CWM.
6. Rá fog kérdezni, hogy telepíted -e, majd szólni fog, ha végzett.
7. Újraindítás után most már az új, CWM recovery -t kell látnod. -
törölt tag
Igen, Recovery & Boot gomb mellett a középsőt kell kijelölni, To use Boot from phone.
Felteszi a CWM -et, aztán ha recovery -ben indítod el a telefont, akkor már az lesz fent. Ott tudsz csinálni egy mentést. Csak legyen elég helyed az SD kártyán.
Szerk.: ÉS a biztonság kedvéért mentsd le ezt is majd a gépre. Bekrepálna az SD kártyád, akkor nem veszik ez is oda.
Természetesen minden csak saját felelősségre.

-
törölt tag
Nem feltétlen szükséges, csak egyszerűbb visszatenni a CWM mentést. Mármint ha CWM -ből csinálod a backup -ot. Akkor a legutóbbi állapotot menti el. Ez a fájlokra meg az elrendezésre is vonatkozik.
Meg ha kíváncsi vagy, akkor fel tudod tenni a MIUI ROM -ot is. Feltettem ide fórumba, amit magyarítottam jBART -tal, így még azt sem kell megcsinálni hozzá. Teljesen magyar.
Is-tee:
Én azt a programot még soha nem használtam.7042 nem jó. 7041X vagy 7041D -nek (illetve egyéb verziónak, attól függ melyik van) kell lennie, amit éppen használsz.
-
törölt tag
-
törölt tag
Én mepróbálnám azt, hogy Vroot -tal UnROOT -olnám, aztán RootGenius -szal újra ROOT. Fent az összefoglalóban a letöltője.
Elvileg ellenőrzi a drivereket ROOT előtt, tehát ha az felismerte, és rendben megcsinálja, akkor az MTKDT -nak rendben végig kell mennie.
USB hibakeresés gondolom be van kapcsolva?
-
törölt tag
Itt szerintem driver probléma lesz. DE ilyet nem kellene jeleznie...
ADB driver installer -re elvileg nem lenne szükség, mert minden gond nélkül fel kellene ismernie a gépnek. Azt tetted fel, és előtte pirosan jelzett a program a POP C7 csatlakozásokor? Mármint ADB -ben.
Milyen Windows van fent a gépeden?
-
törölt tag
Ezért írtam ezt:
"Utána csak annyi fog változni az MTKDT -nál, hogy c.sárga lesz a kis téglalap a bal alsó sarokban. Utána már tudod ROOT -olni MTKDT -szal. Aztán a backup gomb is aktív lesz, tehát tudsz csinálni előtte egy mentést."MTKDT -nál újra kell ROOT -olni, mert első körben még sárga téglalappal fogja jelezni a készülék jogosultságának az állapotát. Utána, ha végzett, már aktív lesz a backup gomb és tudsz menteni a 2. fül alatt.
Elég sokáig fog tartani, jobb ha tudod.

-
törölt tag
Read Back? Felesleges FlashTool -lal menteni, ha már ROOT -olva vagy. Akkor MTKDT -val sokkal egyszerűbb. Egyébként sokáig tart, eléggé.
Tekerd még lejjebb az összefoglalót. A ROOT rész után van egy olyan, hogy teljes ROM mentés MTKDroidTools -szal.
Azért van sorban. FlashTool mentés (ROOT nélküli), ROOT -olás, aztán MTKDT mentés (ROOT kell hozzá).
-
törölt tag
Igen. Az az MTKDT van fent ott is letöltőben, amit előbb feltettem. 105 megás.
MTKDT = MTKDroidTools
Annyit azért én hozzátennék, hogy ha RootGenius -szal ROOT -olsz, akkor felmegy a Kinguser program is a telefonra, ami szerintem elég jó. Utána csak annyi fog változni az MTKDT -nál, hogy c.sárga lesz a kis téglalap a bal alsó sarokban. Utána már tudod ROOT -olni MTKDT -szal. Aztán a backup gomb is aktív lesz, tehát tudsz csinálni előtte egy mentést.
Benne van minegyik az összefoglalóban.
- MTKDT letöltése pár hozzászlással ezelőtt.
- MTKDT -s ROM mentés az összefoglalóban van.
- RootGenius -szal ROOT -olás szintén az összefoglalóban van. -
törölt tag
ITT van amúgy egy kicsit bővített MTKDroidTools.
Kicsivel több, mint 100 mega és olyan CWM -et pakol fel, ami MIUI ROM -hoz is jó.
Szerk.:
Viszont, ha más CWM -ből készült előzőleg egy mentés, akkor nem biztos, hogy kompatibilis lesz vele. Annak szól, aki már pakolt fel, csak más verziószámot.5.5.0.4 (rua1 - for ALCATEL ONE TOUCH)
-
törölt tag
-
törölt tag
Akkor ne a moddolással kezd.
ÉS ez tényleg jótanács, nem piszkálás vagy ilyesmi.Persze szívesen segítek, amiben tudok.
SoC:
SoC az mondhatni egy szerkezet/készlet, ami különböző modulokat, illetve más cég/gyártó elemeit is tartalmazhatja.Legismertebb, és a legnagyobb számban megjelenő SoC a Qualcomm Snapdragon. Másik talán legismertebb az ebben a készülékben is található MTK -nak is hívott MediaTek által gyártott készlet/ -ek. Létezik még amúgy több gyáró, SoC is. Néhány közülük:
- Exynos (Samsung)
- HiSilicon (Huawei)
- Allwinner
- Tegra (Nvidia)
- Atom (Intel)
- Rockchip
...stb...stb.Ezekben meg van határozva az, hogy milyen modulokat tartalmaz, vagy akár az is, hogy mi a maximális órajel. Pl.: MT6582M (ami ebben a készülékben is található)(és hogy ezzel a másik kérdésedre is válaszoljak):
- 28 nm -es csíkszélesség
- ARM v7 A az utasításkészlet
- ARM Cortex-A7 processzormag (4 mag)
- 1,3GHz magonként
- Mali-400MP2 GPU
- Vagy a kapcsolati módok, mint a: 3G, HSPA+, TD-SCDMA képes a készülék
- GPS modul
...stb...stb.ARM:
Ezek a cégek licenszfelhasználóvá tudnak válni, ilyen pl. az ARM által gyártott architektúra is. Tehát más cég termékeit is használják/használhatják.Ez olyan, mintha csinálnál egy autót, amibe a Józsibácsi Kft -től veszed meg az akkumulátort, a gumikat, üveget, izzókat...stb.
Tehát jelen esetbe a SoC -ban ARM v7 A az utasításkészlet van, 4 db Cortex-A7 processzormaggal.
-
törölt tag
Itt egy kis példa rá (nem az én tollamból, de elég informatív, szerintem):
"- átlátszó statusbar és redőny
- CRT off effekt
- teljes képernyős hívókép telefonban
- kibővített kikapcsolás menü (recoverybe is lehet menni azonnal)
- több csempe a statusbar kapcsolótáblán (talán érted mire gondolok, de a pontos nevét nem tudom ennek a területnek)
- lockscreen elforgatás
- statusbar óra középre és nap megjelenítése
- százalékos kör akksiszimbólum
- gombok háttérvilágításának kikapcsolása (ez volt a fő célom)
- vissza gomb hosszan nyomva bezárja az előtérben futó alkalmazást teljesen
- stb." -
törölt tag
Szerintem csak jobb lehet, ehhez az UI -hoz képest.

Persze panaszra nincs okom, mert amúgy nagyon össze van rakva a gép, a szoftver is. Kevés ilyen gördülékeny van. Számomra egészen addig értelmetlen volt a ROOT, amíg ez meg nem jelent, tehát tényleg jól működik gyári cuccokkal is.
Viszont hozzám közelebb állnak ezek a szoftverek.
-
Acesanyi
tag
Én ha csak telefonálásra használom akkor 4 napig bírja. Ha néha néha facebookozok akkor 2 nap + zenével néha. Ha meg agyon netezem magam rajta főleg adatkapcsolaton akkor 1 nap, de ha meg a Modern Combat IV-et nyomatnám egyfolytába akkor is dalolva kibírna 6 órát megállás nélkül!
Hála a micro SIM- nek és a 28nm procinak!!!!

Vannak nevesebb készülékek is mint ne nevezzem meg (LG 4X HD, S-3,S-4, stb.) amiket fele időre lehet sorolni a POP-hoz képest.
Bár mindez leginkább felhasznállófüggő!!!
-
törölt tag
Majd ha XDA -n fent lesz és próbálták már, akkor én is felteszem. Addig nem igazán hiszem. Főleg hogy pár helyen téglát csináltak az X változatból.
MIUI nálam fontosabb lenne, mint a KitKat. CM -ból viszont nagyon sok használhatatlan kategória. Valamelyik a fényképezést rontja, valamelyik jobban merül, valamelyikkel akadnak a telefonok....stb. Némelyik viszont egész használható, de ha jól tudom erre még egy változat sem készült...
-
törölt tag
Meg van határozva a telefonnál, hogy mennyi szabad belsőre van szüksége. Az alatt nem nagyon jó a telefonnak. Szerintem ezért. Amit tudsz és szerinted nem lesz gondja belőle a programnak, azt tedd az SD -re.
Vagy az SD kártyán létre lehet hozni egy külön partíciót, amit be lehet állítani úgy, hogy a telefon a saját memóriájának érzékelje.
Én inkább az elsőt választanám, a belső gyorsabb, jobb a telefonnak. Utóbbi inkább kis belső memóriás telefonknál jó, korábbi készülékeknél.
-
törölt tag
Én is így emlékeztem. Nekem egyébként úgy sikerült, hogy 2 launcher -t használtam.

Buzz van nekem fent és feldobtam mellé a Next -et. Utóbbinál változtattam hátteret (olyat ami nekem tetszik), de az ugye csak az alap UI -n változtat (meg vele együtt a záróképernyőn is). Egy másik launcheren nem. Így más a háttérképem és más a záróképem is.
Next -et persze közbe már leszedtem, csak ezért tette fel, hogy ki lehet -e játszani, és sikerült. -
törölt tag
Én általában külön szoktam ezt a dolgot írni, mert valaki belekavarodik.

Tehát UI, mint a telefon/márka saját felülete. Ilyenek lehetnek:
- One Touch UI
- Sense UI
- MIUI
- EMUI ...stb.Launcher, amiket pl. Play ből is le lehet tölteni. Ezek általában jobban személyre szabhatók, mint a saját márkás termékek. Viszont a fogyasztásuk is jóval nagyobb, mint az alap UI -nak.
Az alap UI leszedése egyébként igen, változtathatja ezt. Egy launcher viszont általában nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Akku: 100%, Újszerű, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Ulefone Armor 8 Pro 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest