Új hozzászólás Aktív témák
-
shtirley
tag
Szerintem is hülyeség lenne. Mr Bond 007 megírta a lényeget. Szerintem vegyél egy igazán jó routert, a sebesség kihasználásában sokkal nagyobb lépést teszel vele, mint a 10 gigás kártyával.
-
Mr Bond 007
őstag
Nem tudom mire kéne, de tökéletesen felesleges 10gigás háló karit venni, max ha ki akarod hajtani belső hálón, (más kérdés hogy a 2 gigás internet is 2x 1gbites csatin jön, ha ugyanarra a szolgáltatóra gondolunk, tehát már értelmét veszti a 10 gigás lan kártya bele.) Ha torrenteznél, nem akarlak elkeseríteni de ez a qnap még 1 gigabitet se tud letöltésben kihajtani. Oda már rendes szerver vast kell venni 5x annyi zajjal és fogyasztással számolva. Nekem ez az egész koncepció több sebből vérzik.
1 gigabites net is több mint elég bármire otthon, én a digiset még 3 klienssel se tudtam kiakasztani, még akkor is gördülékenyen ment a youtube meg a böngészés és az online fps játék. (mondjuk ez nem kis részben az edgerouter érdeme)
Amúgy se gáz ha kicsit lassabb a letöltés, az a qnap amit kinéztél bőven jó átlagos használatra. Torrent + filmek meg adat tárolás nevetséges zajterhelés és fogyasztás mellett. A 10 gigás kártya árán kapsz +1wd red hdd-t is.
-
blakey
titán
Erre csak annyit írok, én "kisfelhasználó" vagyok ezen a szinten, olvasgass a TV-Audió szekcióban és egyéb helyeken, meglátod, hogy mik vannak. Ha van pénzem 200e-ért egy NAS-ra HDD-kkel vagy 400e-m egy TV-re akkor nem sajnálok 20e-t egy lejátszóért ami 99%-ban minden visz, szó szerint. Nem szőrszálhasogatás hanem szakmai topikban ezt leírhatjuk és itt a NAS, kompromisszummal alkalmas médialejátszásra, ennyi. Ez van akinek bőven elegendő és van akinek nem. Nem sokan tudják, hogy mi micsoda, én sem vagyok jártas a Linux világában, vagy a Windows világában de ha valaki azt írja, hogy ott jobb akkor elfogadom és utánajárok, ennyi. Amúgy meg igen, ide tartózik, mi van ha valaki a lejátszási képességeire kiváncs, mindenki bólogat hogy atomjó, közben meg vannak komporomisszumok, aztán megveszi és akkor szembesül, hogy igen, náluk jó, megfelel, neki meg nem, szóval azért nem becsukott szemmel kell közlekedni.
-
blakey
titán
Általában így kezdődik, "csak azt fogom letölteni", stb, de a 4K lényege nem csak ennyi, amiket írtam azok között az is szerepel, hogy megy a YT 4K-ban, a Netflix, Amazon, stb is, HBO GO is. Ha már valódi 4K-t akarsz akkor a BT2020 és HDR amitől tényleg előrelépés, ezeket érdemes figyelembe venni ha a jövőre is gondolsz. Én is gondolok, de nekem a lejátszóim ezeket mind tudják és NAS-ról szépen lejátszák, ennyi. A NAS-son meg nem feltétlenül csak filmeket, zenéket tárolunk, dokumentumok szinkronizálása, más eszközök általi elérés, stb.
-
blakey
titán
Ez világos viszont ezek elsősorban NAS-sok, a lejátszás bizonyos eszközöknél "ajándék", ha fontos számodra pl. a 4K akkor olyat kell választani ami tud legalább HDR-t, HDR10+, Dolby Visiont, Widevine L1-es, HDCP 1.x, ha ezek közül valami hiányzik akkor máris nem teljes a 4K támogatottság, szóval ebből a szempontból nem tudom, hogy hogy fog állni a NAS.
-
-
blakey
titán
Bár annak ellenére, hogy szerintem egy dedikált lejátszóval sokkal jobban járnál, gratulálok a választáshoz, szerintem jó NAS lesz.
Nekem eszembe sem jut a NAS-t lejátszónak használni, ahogy a tv-ket sem, minden eszközöm okos, de az elsődleges célt szolgálják, NAS a hálózati szerver, TV a megjelenítő és vannak lejátszók amik csak lejátszanak, mindegyikkel tudnék gyakorlatilag mindent csinálni de így számomra tökéletes és az összes létező anyagot hibátlanul le tudoom játszani, tesztelve rengeteg kódolással. A NAS-t tedd egy kevésbé zavaró helyre és a megjelenítőhöz olyan eszközt tegyél ami oasszív, hangtalan és sokkal többet tud lejátszás terén. -
Zizi123
senior tag
Eddig nekem is Zyxel volt, azt fogom cserelni.
Probakeppen telepitettem XPEnologyt 1 HP MicroServer Gen8-ra, es azon teszteltem a DSM-et, es alapvetoen tetszett. Nekem nagy igenyeim nincsennek, igy az is eleg lenne amit az tud.
Ami miatt megis kepbejott a QNAP a HDMI port a NAS-on. Igy most a TS-253A-nal tartok. Az nekem is feltunt, hogy rengeteg app van ra, igy nincs olyan, hogy nem fogom tudni barmilyen eszkozzel otthon osszekotni.Meg azert nem vettem meg, a TS-253A-t, mert 1-2 heten belul jon az utodja, ami ha nem jelentosen dragabb, es HDMI 2.0 van rajta, akkor inkabb azt fogom venni. Valoszinuleg a processzor is ujabb lesz mar, tippem szerint az Intel J3455, legalabbis a konkurencia azt hasznalja, igy veloszinuleg ebben is az lesz. Ez megint 30%-al gyorsabb, ennek jopar evig elegnek kell lennie.
Nagyon remelem, hogy nem sokkal lesz dragabb bevezetoaron, mint a TS-253A
-
gahor72
aktív tag
4 GB rammal megy.Transmission a kliens.Le -fel töltés korlátozás nélkül megy, DIGI 100/50-es net.
Szerintem bőven elég.Az NC-én stabilan benne vagyok az első 7000-ben,ez nekem elég....
Én nem foglalkozom különböző dekódolásokkal,HDMI-t nem használom.
DLNA szerver Serviio--hibátlan ingyenes,a tv 4k samu,mindent lejátszik a gyári lejátszója.
üdv
-
blakey
titán
Most lejátszásra is zseretnéd használni?
Szerintem egy "dedikált" lejátszóval, akár egy 10-15e Ft-os Amlogic+LibreELEC boxszal sokkal jobban járnál, én a NAS-t nem használom lejátszásra, ahhoz vannak asztali lejátszóim amik arra vannak kitalálva és szó szerint mindent visznek. -
blakey
titán
-
gahor72
aktív tag
Én a 3.-ra szavazok.Nekem ilyen van.
Teszi a dolgát,halk 2x wd red 4TB-al.
Torrent nem fekteti meg.
Ez egy hosszútávú befektetés,rá kell szánni a lehető legtöbb pénzt,és akkor megvenni.
Ezzel nem jössz vissza a topikba sírni,hogy lassú,nem lehet rá telepíteni ezt-azt,stb
üdv
-
Geth
veterán
NAS + WD = RED.
Purpleről: alapvetően videófelvevő rendszerekbe ajánlják.
Purples have the same warranty and Unrecoverable Read Error (URE) rate as Reds, half the guaranteed Load Cycle Count (LCC), and the data sheet doesn't list a Mean Time Between Failures (MTBF) at all.
A fentit nem ellenőriztem, hogy most is megállja-e a helyét, amikor olvastam anno, akkor így volt.Emellett tud egy ilyen cukiságot, hogy ATA streaming command set, vagymiaszösz.
Ez egy olyan mód, hogy ha valami oknál fogva (túl sok parallel művelet, túl nagy sávszél) nem tud bithelyesen írni, nem zavartatja magát, letojjaEz egy videóstreamnél nem nagy baj, inkább legyen egy frame kicsit glitches, minthogy teljes frameket hagyjon ki. "Normál" adatoknál ez nagyon gáz
Arról sajnos nincs információm, hogy éppen melyik Purple sorozat (/firmware) olyan, hogy ezt explicit kérni kell tőle, vagy implicit mindig be van-e kapcsolva. Az is lehet, hogy nincs olyan Purple, aminél ez alap működés.Nagyon sok a "ha" a fentiekben, és nem hallottam olyat, akinél emiatt adatvesztés be is következett volna.
És ezért kiemelném, hogy nem akarok senkit arra késztetni, hogy cseréljen Purple-ről, ami lehet, hogy évek óta jól szolgál, és a továbbiakban is jól fog. Ha így érzed, még egyszer: csak érdekességként írom. Tényleg.
Én az a fajta vagyok, akinek ennyi "ha" is elég volt, a RED mellett döntöttem -
ecaddsell
aktív tag
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr3_ram
Mondjuk meg kell nézni mit veszel mert sajnos az eladók nem csekély része (tisztelet a kivételnek) csak kb. tudja mit árul és tényleg fontos, hogy L-es azaz 1.35 voltos legyen (DDR3L, PC3L) és két egyforma modul kell...
szerk: kb. 5k-ért lehet a 4GB-os modulokat venni.
-
Geth
veterán
(#1898) Geth , illetve ennek a hozzászólásnak a környékét ajánlom.
A konkrét linkelt memóriát nem tudom, elvileg jó (1.35V), bár nem emelték ki, hogy DD3L, de a volt alapján jó lehet.
Torrentre én deluge-t használok, de úgy láttam pörög még a transmission és más kliensek is.
100-as netem van, azt nyilván kihajtja -
blakey
titán
A hűtése milyen ? - Jó, 40 fok körüli általában a CPU
Láttam hogy van egy közepes méretű ventillátor benne , és az érdekelne hogy az mennyire elég neki , valamint milyen hangos ? - relatív, van akinek a légyfingás is hangos, van akinek a porszívó is halk. Elviselhető és általában a HDD pörgése a hangos nem a hűtés.Lassan 2 éve használom, 212p után felüdülés volt minden szempontból és a nappaliba van az írósztalom mellett, nem zavaró, minimális hangja van de nem rezonál, stb.
…feltételezem akkor bővítetted a memóriát . - kicsomagolás után egyből ment bele a 4GB, NAs funkciók ellátására elég, talán a 2GB is elég lenne. -
-
Mr Bond 007
őstag
Az a Zyxel szerintem inteles volt. Nekem is 30 körül tölt a ts 453a abban pedig inteles N3160 cpu van. Ne akarj egy armos cpu-tól túl sokat, mert nem erre lettek kitalálva. Ha mindenáron a teljesítmény a fontos torrentben akkor erősebb vas kell és xpenology, vagy 4-600 ezres nas amiben i5/i7 (vagy Ryzen) van.
A deluge pedig 4.3 béta óta tökéletesen és atombiztosan fut dockerben. Transmissionnel ellenben voltak bajaim.
-
-
citkar
addikt
Milyen NAS-od volt előtte, ami 30 MB/sec-t vitt?
(#2376) HTomee:
Akkor neked nem 120 Mbit/sec-es neted van
Alapvetően a 13-14 MB/sec szerintem elég jó, bár én 4K-t soha, sőt fullHD videót is csak néha szedek.
A transmisson felülete viszont nekem tetszik, épp az egyszerűsége miatt.(#2379) morzsola :
Irigylem a feltöltési sebességed, sajnos a UPC-nél igencsak alacsony.(#2387) Alex91:
Igen, azért írtam korábban, hogy nem tudom melyik kliens a gyorsabb, mert a NAS-om celeront hajtja, valószínűleg az bírna többet (nekem a passzív működés miatt kellett), de a net ugye, főleg a feltöltés. A letöltéssel én elégedett vagyok, legalábbis a UPC-nek nem szívesen fizetnék többet, némileg gyorsabb letöltésért.
-
HTomee
tag
Akármilyen kliensed van torrentnél max 10/10Mb/s amit kilehet hozni vele. Nekem gigabites netem van, de nem megy több mégse. Néha néha 12-13Mb/s. Pedig nem a seed hiánya... Itt olvastam, hogy torrentben ez a cucc kb ennyit tud. Én torrentre vettem, de senki nem mondta hogy torrentezni kb ez a max sebesség. Csak a 15db-os limitről volt szó, de az csak a gyári letöltővel. A transmissionnal megy több is. Azt az APP centerből könnyen letöltheted és telepítheted.
A hálózati megosztások lejátszások kitűnőek és akadozás mentesek. Van hozzá több mobilos app is amivel távolról szintén remekül működik.
-
citkar
addikt
A QNAP oldalán erre mind megtalálod a választ.
Azt írja QTS 4.3.3.0188 fut rajta, aminek a demoját a QNAP oldalán szintén megtalálod.Torrent kliens cserélhető, csak néhány hozzászólással feljebb olvasnál, már láthatnád is, hogy többen transmissiont használnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JBL Tour One M2 - Champagne
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest