- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzikraHuszár
csendes tag
válasz
Graphics #567 üzenetére
Nem próbálnék belenyúlkálni, ha nem zárna be fontos appokat. Nem érdekelne.
De ha nem tudok úgy 4 órát túrázni, hogy rögzítve legyen, mert úgy gondolja, hogy a 8GB-ba nem fér el a Huawei Health, az frusztráló (MIUI mellett elfért...). A xiaomi.eu ROM is azért került fel, mert a HyperOS-re frissítés után 3-5 óra alatt akkor is leszívta az akkut, forrósodott, ha ki volt kapcsolva a kijelző, úgy ment háttérben a YouTube (azzal a ROM-mal egész nap megy, nem HW probléma volt).
Ezért is tévedtem ide, hogy az F szériával mi a helyzet, de amiket Redditen olvasok az F6-ról, hát... ott érthetetlen akkumerülésekről panaszkodnak.
Hardveresen nagyon csípom a Xiaomit, de szoftver oldalon... ez már néha nem is bénázásnak, hanem szabotázsnak néz ki.
Nemrég kapott tőlem apám egy X7 pro-t, egyszer csak nem tudtam felhívni, mert ki se csöngött neki. Ő tudott hívni, azóta én is őt. -
SzikraHuszár
csendes tag
válasz
Graphics #564 üzenetére
A 8GB elég, csak bezárja a háttérfolyamatokat a Xiaomi.
Tervezem cserélni az X5 5G Pro-mat, mert a sportrögzítő appomat, mióta a MIUI-t leváltották, folyamatosan bezárja. Kikapcsolt akku kímélés, beállítottam, hogy ne zárja be, fejlesztői üzemmódban is kiöltem belőle az ide vonatkozó optimalizációkat, ma is kinyírta fotózás közben.
Váltanék X7 prora, de ott is panaszkodnak, hogy a 8GB-os verzió nem igen tart memóriában semmit, ami nincs elől. Hurrá. 12 GB-os verziónál nem hozzák fel ezt a problémát.
Pixelekkel is barátkoznék (hátha más vonalon nem ilyen trehányak szoftver oldalon), de kell a 2 fizikai SIM, szóval felejtős vagy megvárom, míg a Netfone valahogy meglépi az eSIM-et (tavaly nyárra volt ígérve, hát... nem), nézem még a Honor 200 pro-t, a Xiaomi 14T Pro is még versenyben, de nézegetem az F szériás Poco-kat most, volt-e ilyen bajuk.
Tetszik ez az F6, de lehet, hogy még mérgelődöm az még X5-öm mellett (xiaomi.eu ROM-mal is csinálja a fesztivált, a MIUI-s pedig a WiFi kapcsolattal kínlódik a stabil háttérfolyamatokért cserébe) és megvárom, míg lesz F7. -
Toninho13
aktív tag
válasz
Graphics #557 üzenetére
Addig el tudtam jutni, hogy 305 dollárt írjon ki, illetve a revolut is 305 dollárra kérjen jóváhagyást. Rányomtam revolutban, hogy oké, mehet, de a beterhelés 305 dollár helyett 330 szólt, amit fedezethiány miatt elutasított (direkt csak 310 dollárt váltottam). Eddig nem figyeltem, hogy mennyi a terhelés a jóváhagyás után, mert azt hittem ilyen visszaélésre nincs lehetőség. De akkor ezek szerint simán beterhelhetnek többet is, ha van fedezet...
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #530 üzenetére
Persze hogy volt. Én is anno EUStockról rendeltem (adómentesen nagykeráron mivel volt cég), és a Wayteq adta hozzá a szervizhátteret ha jól emlékszem. De attól még az nem hivatalos volt, hanem szürke és fekete import. Hivatalosan nem is árulhatták volna. Ugyan úgy külföldről behozott példányok voltak, mint ahogy a legtöbb sufnigsm-ben ma is az. Széles körben, hogy úgymond a csapból is ezek folyjanak, nem volt elérhető. Nem volt a szolgáltatóknál sem, és akkoriban ugye még a legtöbben úgy vettek telót kártyafüggően.
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #526 üzenetére
No igen, de a nevedből kiindulva a funkció előtt tartod a designt. Maximálisan megértem, hogy nem jön be, mások vagyunk. Én kifejezetten örülök neki, mert így kifér minden amit szeretnék a kezdőképernyőre (sőt még maradt is hely). Eddig tematikus almappákba kellett pakolnom a cuccokat, ami plusz egy kattintás. Ha lenne más launcheren is gesztusvezérlés, már rég lecseréltem volna (mondjuk most is lecserélném, ha már megvettem a Novát használnám is, és sokkal többet tud).
Szerk: amúgy az eredeti ikonmérettel nekem sem tetszett! Ezért örültem hogy lehetett rajta nagyítani, fel is toltam a maxra amit enged. Teszem hozzá itt még lenne legalább 30% amit még lehetne rajta nagyítani, csak attól már tényleg megfeküdne a grafikai vénával bírók gyomra (0 vagy nagyon pici gap).
-
zombei
aktív tag
válasz
Graphics #513 üzenetére
Persze, majd meglátjuk az eladási számokon, hogy mennyire jön be ez az új irány.
Szoftver oldalra visszatérve szerintem dizájnban a HyperOS 2 az egyhez képest inkább visszalépés volt mint előre.
Menü "buborékok", a kis ikonok és widget-ek mérete, nem tudom egyedi eset e, vagy a többi teló is ilyen lett a 2 alatt.
-
HUNited
őstag
válasz
Graphics #471 üzenetére
EU rom (sajnos gyári a kártyás fizetés miatt nem nyithatok bootloadert). Egyenlőre kettőt találtam, de nem volt időm vele foglalkozni. Mind a kettő windowsal kapcsolatos, az egyiket nagy nehezen le lehetett tiltani ADB nélkül is (sima menüben nem lehetett, csak az alkalmazások alatt a rendszeralkalmazásokat is bekapcsolva), a másik neve Eszköz összekapcsolódási szolgáltatások, ami viszont letilthatatlan (ADB-vel még idő hiányában nem próbáltam), és az engedélyei sem vehetőek el, valamint a háttérben futása sem kapcsolható ki. Értesítések, közeli eszközök és mikrofon engedélyek kikapcsolhatatlanul.
Szerk: bocs, ez nem mikrosoftos, com.xiaomi.mirror a neve az appnak. De a lényeg hogy egy redvás kémhalmaz. A mikrosoftos meg alapból be volt kapcsolva, látszott a főmenüben. Úgy vettem észre.
-
zombei
aktív tag
válasz
Graphics #459 üzenetére
Hát igen, elég gáz lett, szerintem ezt javítják hamar, mert nem hiszem, hogy lenne olyan akinek ez tetszik....
Ez az új bootloader nyitás igénylés is ez instant fa...zság, ahogy váltott éjfélre lehalt az app, hiába nyomtam én rá, kiírta, hogy próbáljam meg egy perc múlva, addigra meg természetesen betelt a limit... -
-
repvez
addikt
válasz
Graphics #381 üzenetére
nem feszültem be csak megemlitettem.
DE ugy látszik ma ilyen papriikás hangulatod van, ahogy látom a másik topikban is.NA mindegy, csak ugy gondoltam, hogy ha egy oprencernek ugyan az a neve és a verzioszáma akkor annak ugyan annak is kell lennie, fuggetlenül a készüléktöl.
Win10-ből sincs ezerféle, csak mert valaki AMD vagy Nvidia VGA-val szerelt gépre telepiti.Gondoltam ANdroidnál is meg tudták ugorni ezt , de ezekszerint nem .ÉS igen lehet , hogy MI10 vagy 11 a telefon es a MI9est váltotta és ezért emlékeztem rá, a lényeg, hogy HYper OS és 1.0.10 verzios a szoftvere. de akkor ezekszerint ez mindegy is.
-
repvez
addikt
válasz
Graphics #343 üzenetére
küszi magamtol nem jöttem volna rá, hogy ott még egy menu lapul.
Azért csak ha másnak is szugsége lenne rá pontositanék, a mappa nevére kell kattintani, hogy elöjöjjön a menü.Egyébként még mindig bajlodok az android autoval.
Másnak simán kapcsolodik a kocsihoz?
Én probáltam ugyan ahhoz a kocsihoz egy mix2s-t egy mi10-es hyper os-el ugyan az a verzio mint most a F6-al. mindegyik egyből csatlakozott a kocsihoz amikor rádugtam a USB kábelt az F6-os viszint semmit se csinál csak tölt rola.
DE fel sem ismeri hogy csatlakoztatva lett.
A telefonon kiirja, hogy USB csatlakozás mit szeretnék csinálni, csak tölteni file megosztás, és van egy olyan hogy file/android auto, de hiába választom ki ezt az utobbit akkor se történik semmi.Érdekes, hogy a másik két telefonnal ugyan azzal a kábellel ugyan azzal az autoval és ugyan azzal a verzios legfrissebb android auto appal müködik, de a saját telefonnal meg nem.
-
gegsite
tag
válasz
Graphics #335 üzenetére
Nem nem kevertem, akkor pontosítok, a Piros 1 es volt idegesítő. A gombok nord4 en valóban kb ott vannak mint az f6 on már + a másik oldalon a némító.
Gsmarenán megnéztem erőben egy picit de az f6 nyer (tökmindegy), de elvileg a nord4 egy android főverzióval többet kap.
-
Vagany
őstag
válasz
Graphics #335 üzenetére
Szerintem is kever valamit, a gombok kb ugyanott vannak a Nord4-en mint az F6-on,
+ egy gomb a némításra, ami az F6-on nincs. Amúgy kb ugyanaz a két telefon.
A proci kicsivel erősebb az F6-nak, akkuban a nord jobb, szerelhetőségben viszont nagyon gyenge. [OnePlus Nord 4 Teardown]
A 16Gb-nak szerintem semmi értelme, főleg manapság az UFS4-gyel. Mondjuk, ha a nagyobb tárhely kell, akkor kénytelen vagy azt venni, de alapvetően a 256GB is sok mindenre elég. -
gegsite
tag
válasz
Graphics #185 üzenetére
Az hogy 4-5x gyorsabb a proci nem magyarázza hogy kb ugyan azt csinálom a telefonnal mint az RN8-Pro aztán vagy 2x jobban merül.
Arra gyanakszom, hogy a kijelző túl éhes, és valamit nagyon nem sikerült optimalizálni.
Nem játszottam AAA játékot rajta. Böngésző, Youtube főleg ami a használatot illeti (meg Viber)Pont az hogy, ez egy új Snapdragon elvárnám hogy bőven gazdaságosabban működik mint egy 5 éves Mediatek.
Aksikímélőt kb sose használtam, életidegen, erre a procinak gondolni. Szóval valami nem úgy működik ahogy elvárható.
Ha ilyen lesz még pár hétig/hónapig (illene beállnia addigra bőven), azt hiszem nézek mást.
-
nfsu17
veterán
válasz
Graphics #175 üzenetére
nekem se volt világos, 10 perce malmozik a szemem, az összes spec-et átnéztem, nyoma sem volt.
végül meglettszvsz nem kell vele foglalkozni, akár mi is az.
Amúgy van xiaomi band 8 óra, akár arra is gondolhattak, bár semmi nyoma az oldalon órának.
Enélkül is veheted (saját felelősségre)
Majd 14-e után.
Ugyanis ennek a telónak kínában _nem_ Poco a neve, tehát nem itt lesz a kutya elásva, hogy emiatt ne lehetne eu-ban használni.
A sima F6-nál is van band8, gondolom senki sem úgy vette.
F5-nél mondjuk nincs ott. -
-
Ba cy lus
addikt
A mesterséges élesítést tudom, hogy nem te írtad, de nem volt kedvem még egy hsz-t írni külön amiatt. Amúgy nem értem, mi ez a pánik, ha egy fórumon vita van. Ez lenne a természetes.
Te írtad, hogy mindkettőn olajfestmény a fű, amit én nem tudtam máshová tenni, minthogy túl lett nagyítva. Akkor most mégsem mindkettőn olajfestmény?
-
Ba cy lus
addikt
Nem azt nem fogadom el, hanem ha még azt is letagadod, amit a Redmi tud jobban. A tetszés meg egy teljesen más dolog, vannak, akik direkt szeretik a puhább rajzolatot, nincs azzal semmi baj. A Redmi túlélesít kicsit, nekem sem jön be mindig, mert ha fontos a kép, akkor dng, és azt sosem úgy dolgozom fel, ahogy a mobil. Engem az alapképességek jobban érdekelnek egy mobilnál, nem a feldolgozás, mert én magam szeretem feldolgozni. Nagy fájdalmam, hogy a szenzorzoomos képekből (pláne a 200 MP-esből) nem lehet dng-t csinálni.
-
Ba cy lus
addikt
Nem alap, mert a gcam jpeg-je nem mindig olyan jó, amit én használok, az a clarity-t szereti túltolni. Amit a dng-ből csinálok, az már igen, de ott sem mindegy, melyik szoftverrel hívom elő.
Nekem tökmindegy, mit csinálsz, csak tisztán látszik, hogy a Redmi fűje jobb. Akár belátod, akár nem. Csináltam már pár tízezer képet életemben komoly géppel, tudom, hogy kellene kinézni a fűnek. Az F6-é tipikus mobilos olajfestmény.
-
Ba cy lus
addikt
A Redmi Note 13 pro fűje nem olajfestmény, ha 100%-os nagyításban nézed, és biztosan jobb a fűje, ez nem is lehet vita tárgya. Egyszerűen részletesebb a Redmi, nem egy kategória a kettő. Pláne még nagyobb felbontáson.
Egyébként jó pár dng-t feldolgoztam, éjszakai képeket is, a részletessége valahogy úgy is rendben van, ennyit a mesterséges élesítésről.
A színeken lehet segíteni utólag, az pont nem érdekel, de pl. ilyen fűvel, mint amit az F6 tud, semmit nem lehet kezdeni. Én biztosan nem fizetnék egy tetszetősebb, színesebb, más színvilágú feldolgozásért. Az RN13 Pro vonalélessége meg ott van a szeren a gsmarenás tesztképén is, az a lencse jóságát mutatja, a kevesebb fényben készült tesztfotó pedig az érzékelő képességeit.
-
Ba cy lus
addikt
Ebből nekem pont a Redmi Note 13 Pro fölénye látszik. Pl. az előtérben lévő lámpaoszlopot érdemes szemügyre venni.
Nappali képeknél meg ezt érdemes nézni, itt jobban kijön a különbség:
RN13 Pro 5G vs F6
A füvet a RN13 Pro természetesebben, aprólékosabban hozza. És ha valaki veszi a fáradtságot, hogy ugyanennél a témánál a Redmi 200 MP-es képét leméretezi 50 MP-re, és úgy hasonlítja az F6 50 MP-es fotójához, még durvábban átjön a difi. -
Nos igen, de én deklaráltan szeretem a lekerített kimelzőt, az eSIM-et, a jó üzemidőt és az átlagon felüli kamerás teljesítményt. Az adott Motorolánál persze közrejátszott a nagyon kedvező ár is, bár nagyon nagy tudású az Edge50 Ultra, a 400 eft körüli bolti árán valószínűleg sosem vettem volna meg
-
vence
aktív tag
No arra is kíváncsi lennék, hogy mennyire gördülékeny ez a dolog
auto-fókusz nélkül ...Persze el lehet vele játszadozni, előbb-utóbb beolvassa.
De ugye egy fotónál ez nem opció, hogy abszolút bizonytalan az eredmény.
És egyébként sem minden cég szokása minden piacot kínai verziőkkal teríteni.
Egy kamera elhagyása, másik típus beépítése régiónként nem megoldhatatlan probléma, sőt gyakorlat.Szóval, ez nem igazán valid érv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest