Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
A mesterséges élesítést tudom, hogy nem te írtad, de nem volt kedvem még egy hsz-t írni külön amiatt. Amúgy nem értem, mi ez a pánik, ha egy fórumon vita van. Ez lenne a természetes.
Te írtad, hogy mindkettőn olajfestmény a fű, amit én nem tudtam máshová tenni, minthogy túl lett nagyítva. Akkor most mégsem mindkettőn olajfestmény?
-
Ba cy lus
addikt
Nem azt nem fogadom el, hanem ha még azt is letagadod, amit a Redmi tud jobban. A tetszés meg egy teljesen más dolog, vannak, akik direkt szeretik a puhább rajzolatot, nincs azzal semmi baj. A Redmi túlélesít kicsit, nekem sem jön be mindig, mert ha fontos a kép, akkor dng, és azt sosem úgy dolgozom fel, ahogy a mobil. Engem az alapképességek jobban érdekelnek egy mobilnál, nem a feldolgozás, mert én magam szeretem feldolgozni. Nagy fájdalmam, hogy a szenzorzoomos képekből (pláne a 200 MP-esből) nem lehet dng-t csinálni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Donki Hóte #86 üzenetére
Amúgy szerinted miért alakult ki a Redmi képén az a zöldes trutyi az éjszakai képeken és miért lett fekete az a képrészlet, ami a 200 megapixeles képeken még piros volt
Mert túltolja a kontrasztot 12.5 MP-es módban. Általános tapasztalat a 200 MP-es képekhez képest, amikből utómunkával többet ki lehet hozni.
#87Graphics:
Pfff, miből gondolod, hogy ez a vita rólad szól?
Viszont az F6 elé házon belül inkább a Redmi Note 13-as sorozat állíthat kihívókat, a Note 13 Pro 5G és a Note 13 Pro+ is adnak olyan extrákat (jobb kamera, eSIM, egyik esetben 3,5 mm-es jack), amik itt nincsenek meg.
A cikk szerzője is megtette ezt az állítást, tőle nem veszed magadra? -
Ba cy lus
addikt
válasz
Fitzgerald #84 üzenetére
Azért nem egészen, ott a háttérben az az épület is a Redmi képén nekem összességében meggyőzőbb. Pl. az előtérben lévő lámpaoszlop legbaloldalibb lámpájától "balra" lévő kettős ablak. A téglák körbe jobban kivehetők a Redmi képén.
A Redmi sem tökéletes persze, én alapból pro módban szeretem az éjszakai képeket lőni (eleve nem jó az éjszakai fehéregyensúly beállítása), vagy a dng-jét feldolgozni. Bőven több van benne, mint amit a Xiaomi kihozott belőle, mert az alap a jó lencse, és a jó érzékelő. És ezt inkább látom benne, mint pl. az F6-ban, ami a füvet olajfestménnyé változtatja. Tudom, Graphics kollégának az RN13 Pro is, de ezzel csak magát buktatta le, hogy mobilon túlnagyítva sasolta, nem pedig mondjuk Irfanview progival PC-n 100%-os nagyítással. -
Ba cy lus
addikt
Nem alap, mert a gcam jpeg-je nem mindig olyan jó, amit én használok, az a clarity-t szereti túltolni. Amit a dng-ből csinálok, az már igen, de ott sem mindegy, melyik szoftverrel hívom elő.
Nekem tökmindegy, mit csinálsz, csak tisztán látszik, hogy a Redmi fűje jobb. Akár belátod, akár nem. Csináltam már pár tízezer képet életemben komoly géppel, tudom, hogy kellene kinézni a fűnek. Az F6-é tipikus mobilos olajfestmény.
-
Ba cy lus
addikt
A Redmi Note 13 pro fűje nem olajfestmény, ha 100%-os nagyításban nézed, és biztosan jobb a fűje, ez nem is lehet vita tárgya. Egyszerűen részletesebb a Redmi, nem egy kategória a kettő. Pláne még nagyobb felbontáson.
Egyébként jó pár dng-t feldolgoztam, éjszakai képeket is, a részletessége valahogy úgy is rendben van, ennyit a mesterséges élesítésről.
A színeken lehet segíteni utólag, az pont nem érdekel, de pl. ilyen fűvel, mint amit az F6 tud, semmit nem lehet kezdeni. Én biztosan nem fizetnék egy tetszetősebb, színesebb, más színvilágú feldolgozásért. Az RN13 Pro vonalélessége meg ott van a szeren a gsmarenás tesztképén is, az a lencse jóságát mutatja, a kevesebb fényben készült tesztfotó pedig az érzékelő képességeit.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Dehogyis, a kromatikus aberrációnak semmi köze élesítéshez.
-
Ba cy lus
addikt
Ebből nekem pont a Redmi Note 13 Pro fölénye látszik. Pl. az előtérben lévő lámpaoszlopot érdemes szemügyre venni.
Nappali képeknél meg ezt érdemes nézni, itt jobban kijön a különbség:
RN13 Pro 5G vs F6
A füvet a RN13 Pro természetesebben, aprólékosabban hozza. És ha valaki veszi a fáradtságot, hogy ugyanennél a témánál a Redmi 200 MP-es képét leméretezi 50 MP-re, és úgy hasonlítja az F6 50 MP-es fotójához, még durvábban átjön a difi. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Fitzgerald #60 üzenetére
Ezért jó a gsmarena.com tesztképe. Ott a Redmi Note 13 Pro 5G főkamera bármely másik telefon főkamerája mellé odatehető. Az esti képek meg szarabbak itt ph-n, mint amiket én kihoztam belőle.
A 200 MP-es képeket megfelelően leméretezve (hogy azonos megapixelen legyen hasonlítva) relatíve nagyon jó minőségűek a képek, tehát pl. ennek a telefonnak az 50 MP-esénél sokkal jobb a Redmi 200@50-ese, és nem egy felsőbb kategóriással hasonlítottam, aminél szintén jobb. A videózásra viszont sok a panasz frame drop miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest