- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #669 üzenetére
pontosan, de naivan azt feltételeztem, hogy a senzor és a softver is fejlesztve lett és javultak az évek alatt. De legalább is nem romlottak .
[link]Márha csak a nyers erőt nézzök hozzá , hogy márcsak emiatt sem értem a kamera lassu reakcioját
-
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #667 üzenetére
azzal tidztába voltam, hogy nem a legjobb a kamerája, de arra számitottam, hogy egy 6 éves készüléktöl csak jobb lesz és nem pedig rosszabb és visszalépés.
Mert ha 12 mpixelen tudott az jo képet akkor elvileg a 50 mpixel kisebb pixelének hála vagy a bajex 4 pixel összevonás miatt ugyan akkora felbontással is élesebb pontosabb szineket vártam. -
repvez
addikt
Most hogy kezd berobbanni a nyár többet vagyok kint és tobb olyan eseméyn van amit megörökitenék, összel vettem a készüléket ugyhogy ez az elsö olyan aminél már jobban használom a kamerát.
És eésore azt kell mondjam, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.
Felhasználoi szempontbol a xiaom mix2s telefonom ami már nem mai gyerek sokkal jobban használható volt.
Ott, amikor megnyitottam a camera appot akkor azonnal tudtam, képet késziteni és sokkal szebb élesebb képet készitett pedig az csak 12mpixel felbontásu volt.Ennek az 50es kamerájával meg sem közeliti azt a minöséget, pedig a hardver is eleve gyorsabb procija, meg nagyobb felbontásu a kamera és tobb featuret is támogat.
A legzavarobb az egészbe, hoyg elinditom a kamerát ráirányitom a témára és 5 mp vagy több idő eltelik mire beáll a fehéregyensuly és a fokusz. Elsőre szinte csak egy szines pacát látok a kijelzön majd lassan fokozatosan kezd körvonalazodni élesedni a kép és olyan blooming effectes soft élek vannak. Olyan mintha az automata nem tudná rendesen eldönteni, hogy mekkora záridöt isot vagy blendét használjon .
Az is furcsább a mix2s-hez képest, hogy mintha nem 35mm es ecvivalens lenne az alap látoszög a képnek hanem sokkal távolibbnak hat a kép mint a valoságban. A mix 2s-nél nagyon ritkán használtam a zoomot ,de ha használtam akkor is elég volt a gyári még optikai zoom használata, és a csuszkával szinte sose növeltem tövább a zoomot.
A poco -nél meg csak akkor tudom használni az 1es alap képet ha tényleg olyan közel tudok menni a témához ami kitölti a teljes képet, de ha már egy pár lépésnyire nem tudom megközeliteni mert mondjuk egy kordon vagy egy szinpad válazt el akkor már a 2es zoomot kell használni vagy felette a digitálist, amitöl, meg megint nem lesz éles a kép és szemcsés is lesz.A mix 2s-nél sokszor csináltam hogy készitettem alap beállitással képet és a kész képből tudtam kicroppolni és szerkeszteni a végleges képet,mert volt olyan éles a kép, hogy a cropp miatt nem romlott a minöség és elég méret is maradt még , hogy normális képet kapjak és ne csak egy kis bélyegképet.
Itt valahogy nem tudok a croppal se értékelhető képet kivágni, mert igy mégjöbban elöjönnek azok a problémák , hogy életlen pixeles és maszatolos a kép konturjai, amin már a editálással se nagyon tudk mit kezdeni.
Manuális modban be lehet állitani szélópen a képet és a videot, de ahhoz egy csendélet vagy fix tárgyak és több idö kell , hogy a megfelelo beállitással készüljön.
Ez nem minden esetben lehetséges, egy kirándulás alkalmával ha minden egyes képet ennyire precizen megkomponálva készitenék , akkor nem maradni idö semmire sem körülnézni, vagy egy koncerten a változo fényviszonyokhoz, nem lehetne olyan gyorsan manuálisan állitani.
Viszont az automata meg nem használható ebben a formában ugy mint arégebbi készüléken.Esetleg valaki tud olyan appot ami ezeket a problémákat kijavitja és sokat javit a kamera minöségén? az open camera vagy melyik az ehhez a készülékhez is fejlesztve van vagy csak a xiaomikhoz ?
-
repvez
addikt
válasz
SamiCsillag #604 üzenetére
Rá kell bokni a rom jelenlegi versio kijelzes részre a telefonról menüben. Ahol a hyper os felirat van és alatta a verzió szám
-
repvez
addikt
válasz
Klycsu1991 #599 üzenetére
Manuális rákereséssel, nekem még nem találja meg az uj verziot, még csak a 2.100as van nálam. global rom.
-
repvez
addikt
Igen erre utaltam hogy nem működik a régió váltás. Eleve úgy írja hogy kattintsak a regiora és majd felad egy listát amiből ki lehet választani melyik régióhiz akarok csatlakozni. Na nálam nem ad be semmit se hogy kivalsszam. Aztán ramegyek arra hogy a Google playt miből akarom fizetni ha fizetős alkalmazast vennék. Ramegyek arra, hogy telefonszamla terhére ott megkérdezi, hogy akarok e magyar régiohoz csatlakozni. Leokezom. Kiirja hogy akár 48 óráig is eltarthat mire atall. De ez nem történik meg, de az említett fizetési mód sem rögzül.
egyébként a regionak automatikusan is át kéne állni az IP, a cella adatok és egyéb dolgok alapján egy idő után. És évente csak egyszer lehet váltani
-
repvez
addikt
A régio váltás ha nem müködik akkor mit lehet tenni ?
NEkem már vagy 3 éve a németország a régiom, és nem tudom áttálitani a google playen. Pedig MO-n vagyok helyileg is és T mobilos elöfizuval. Telefont is cseréltem azota.
Emiatt pár alkalmazást nem tudok letölteni itthon mert kiirja, hogy nem elérhető az országomba. -
repvez
addikt
valahol lehet szabályozni a hang tonusát ? vagy valahogy változtatni rajta? mert valamiért ennél a telefonnál, a magas hangok felé jobban eltolóik és nagyon bántja a fülem, amikor telefonálok, a sima beszédhang olyan hangszínen szólal meg, hogy fáj a fülem utána, pedig nem is teljes hangerőn van a telefon, a másik telefonoknál sose volt ilyen probléma, még max hangerőn sem, de itt még jóformán, hangosítani kéne, hogy jól halljam zajos környezetben a másikat, de még is zavaró a hang igy is.
-
repvez
addikt
Ma kipróbáltam a kocsit a telefonnal és még mindig nem működik.
A telefonban elinditom a telepitési segédletet irja, hogy dugjam rá a kábelt, és kövessem az instrukciokat, de rádugva a kábelt nem történik semmi, nem ismeri fel, hogy eszköz lett rádugva.
Másik telefonnal ugyan ez a kábel simán müködik Mi10-es és mix2s telefonok simán müködnek ezzel a kábellal és az autoval.
A Poco viszont semmi.
Gyári Poco kábellal sem és a mix2s gyári kábellal sem . Nem tudom, hogy milyen irányba induljak el a hiba megoldására?
Milyen kábel tipust márkát szerezzek be amivel müködne vagy mit hol állitsak be.BT-on kapcsolodik a telefon a kocsival zenét le is játszik vele, de vezeték nélkül nem megy az android auto és a waze ami a lényeg lenne.
-
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #477 üzenetére
Ha nem vagy fizikailag egy térben az autoddal akkor úgy nehéz bármit is tesztelni. sőt még csak nem is egy városban vagyok most ahol most van.
DE azért szeretem ha az emberről úgy alkotnak véleményt , hogy nem tudják /akarják tudni és meg se kérdezik az okát , hogy miért is nem lett még megcsinálva valami.
DE ez nem az én gondom. -
repvez
addikt
én találtam pár uj menut és feature-t bár a minden napi használatban tényleg nem láttam még hasznát egyiknek sem.
Az emlitett win 10-11-el valo kapcsolodást még nem probáltam, de nem rosz ha van.
Van külön menu az AI-nak, ahogy nézem a jegyzetek a kamera és a galériában tud segiteni, hogy eltunteti a képekrol a felesleges embereket vagy kitalálja a hiányzo részeket a képről és igy tudsz jobb kompozciot kihozni a fényképeidből. .DE még nem ástam bele magam jobban, és még a kocsival sem tudtam kiprobálni az android autot.
Az mondjuk elég érdekes, hoyg amiota megvan ez a telefon azota nem sikerült a google playnek átálnia magyarországi régiora.
valahogy átált a német régiora mikor kit voltam a régi telefonommal és most mikor lecseréltem a telefont akkor azon ragadt nem a magyaron pedig ezzel a telefonnal nem voltam külföldön még. a play menuben meg hiába probálom a leirtak szerint átálitani magyarra nem történik semmi sem. különben is csak ugy engedi az átálitást, ha megadok neki valami fizetési metodust, pedig ezt nem irják sehol, hogy ehhez kötnék, csak anyni megkötés van, hogy egy évben csak egyszer lehet modositani és kb 48 ora is lehet mire átáll. de már 3 év is eltelt , hoyg kint voltam a németeknél azota sem állt vissza .
Nem is zavarna, ha néhány aklkalmazás nem sipákolna az miatt. kiirja , hogy a régiomba nem lehet letölteni , mert magyar app és a német régios playel nem engedi. ok, megoldon apk letöltéssel, de akkor minek a play áruház és nem is frissit automatikusan igy . -
repvez
addikt
nekem mindegy ,csak ezzel már menjen az Android auto a kocsimmal , a többi annyira nme számit.
-
repvez
addikt
én is most engedem rá a telepitést, remélem azért minden megmarad ahogy volt, a bejelentkezések az appokba meg hasonlok, mert nem mindegyket tudom, hogy mi a jelszo és eléggé gáz lenne most , hogy hogy szerzem vissza.
-
repvez
addikt
az tök jö, hogy 2 féle romot is irtak, hogy kijön a készülékre és erre egy harmadik verzio számu jelenik meg rá ,egy másik régioban.
Azért a xiaomi Telefonnál régebben legalkább is a MIX2S idejében, ha valamit mondak ,,hoyg megjön a készülékre akkor az a globálon mindenkinek egyszerre elérhető volt és nem valami indonéz meg fülöpszigeteki romot kellett cserélni ahoz , hogy megkapd .
Nem kellett hozzá bootloadereket nyitogatni, hanem siműán lejött OTA-n. gyári zárt loaderrel is. -
repvez
addikt
egy x6 pro 5g-re már megjött az uj rom, nálunk még semmi .
-
repvez
addikt
[link]
Kiváncsi leszek, hogy ez minden Hyper OS2.0-én benne lesz e? egyébként érdekes, hogy itt már nem szerepel egy POCO sem, pedig decemberben lett volna esedékes. -
repvez
addikt
Ma reggelre jött frissítés, de nem a hyper os 2. Csak a biztonsági, most 1.0.12 re frissült. Amúgy azt be lehet valahogy állítani hogy ne telepedjen vagy induljon újra a telefon minden ilyen frissítés után? Mert tök rossz hogy reggel úgy kapcsolódik be, hogy kéri a pin kódot és csak azután áll fel a rendszer. Gondolom így nem jön semmi értesítés és talán még az ébresztő sem működik. Az meg így a meló kezdeshez nem ártana ha nem aludnék el.
-
repvez
addikt
[link] az F6Pro már megkapta, kiváncsi vagyok mi mikor kapjuk meg, ugy látszik egy honapot csuszott a dolog, mert novemberre volt a pro és decemberre a sima.
-
repvez
addikt
válasz
Graphics #381 üzenetére
nem feszültem be csak megemlitettem.
DE ugy látszik ma ilyen papriikás hangulatod van, ahogy látom a másik topikban is.NA mindegy, csak ugy gondoltam, hogy ha egy oprencernek ugyan az a neve és a verzioszáma akkor annak ugyan annak is kell lennie, fuggetlenül a készüléktöl.
Win10-ből sincs ezerféle, csak mert valaki AMD vagy Nvidia VGA-val szerelt gépre telepiti.Gondoltam ANdroidnál is meg tudták ugorni ezt , de ezekszerint nem .ÉS igen lehet , hogy MI10 vagy 11 a telefon es a MI9est váltotta és ezért emlékeztem rá, a lényeg, hogy HYper OS és 1.0.10 verzios a szoftvere. de akkor ezekszerint ez mindegy is.
-
repvez
addikt
válasz
heidricha #377 üzenetére
nincs is ezzel semmi baj, hogy jön ,csak a logikát és az idözitést nem értem, meg, hogy mikor melyik tipusra jön.
MErt a bátyám, egy régebbi MI9-esen használja a most már Hyper OS-t és ö már vagy két honapja megkapta ezt az 1.0.10 es verziot, ami nekunk mint friss készülék meg csak most.
Tehát nem az van, hogy az 1.010 csak most jelent meg és azért kapja meg a készülék, mert ez már egy réggebb ota elérhető verzio, csak valamiért nem egyformán sikerül a szétosztás és ugy néz ki a régebbi készülékek elöbb kapják mint az ujabbak. -
repvez
addikt
azt hittem már az uj Hyper OS 2.0 jött a telefonra, de csak a novemberi biztonsági frissités és , 1.09 helyett az 1.10 es verzios Hyper OS lett.
Érdekes ,ha eddig nem jott rá a 1.10 es és decemberben várhato a teljesen uj , akkor akár ki is maradhatott volna , -
repvez
addikt
Nálam a 6 éves telefonom már fél napot birta csak, ahhoz képest ez a 1,5 2 nap egy megváltás már.
Én abban reménykedem, hogy a HYper OS majd megoldja az AA gondokat, mert igy nagyon nem jo, hogy nem tudom használni navigáciohoz az uj telefont miközben a régi meg simán megy.
Amugy nem biztos, hogy a telefon hibája, de nem volt az a nagy huha érzés a váltás után. Pedig azt gondolná az ember, hogy 6 évnyi fejlesztésnek azért kéne valami nagyon hatással lennie.
De hiába a nagyobb felbontás nagyobb fényerő, meg a gyorsabb proci, nagyobb felbontásu kamera ,szinte semmit nem venni belöle észre . -
repvez
addikt
[link]
Valakinek van sejtése mikor jelenhet meg a telefonra a HYEROS 2?
Elvileg decemberre van irva, de még a novemberiekre se hallottam, hogy megjött volna.
Az android Auto problémám miatt igazán érdekelne, hogy javitották e benne ezt a finkciot. -
repvez
addikt
válasz
Graphics #343 üzenetére
küszi magamtol nem jöttem volna rá, hogy ott még egy menu lapul.
Azért csak ha másnak is szugsége lenne rá pontositanék, a mappa nevére kell kattintani, hogy elöjöjjön a menü.Egyébként még mindig bajlodok az android autoval.
Másnak simán kapcsolodik a kocsihoz?
Én probáltam ugyan ahhoz a kocsihoz egy mix2s-t egy mi10-es hyper os-el ugyan az a verzio mint most a F6-al. mindegyik egyből csatlakozott a kocsihoz amikor rádugtam a USB kábelt az F6-os viszint semmit se csinál csak tölt rola.
DE fel sem ismeri hogy csatlakoztatva lett.
A telefonon kiirja, hogy USB csatlakozás mit szeretnék csinálni, csak tölteni file megosztás, és van egy olyan hogy file/android auto, de hiába választom ki ezt az utobbit akkor se történik semmi.Érdekes, hogy a másik két telefonnal ugyan azzal a kábellel ugyan azzal az autoval és ugyan azzal a verzios legfrissebb android auto appal müködik, de a saját telefonnal meg nem.
-
repvez
addikt
tudja valaki , hogy hogy lehet kiirtani a játékajánlásokat?
ott ahol a facebook meg ilyen alkalmazások vanak, nálam, mindig megjelennek játékok ikonjai amik nincsenek telepitve és az also részen meg ajánlásokat is feldob. minden nap kitörlöm öket, de minden másnap ugyan ugy ottvannak az ikonok vagy ugyan azok vagy más játékok ikonjai.illetve nem tudom, hogy ki hogy van vele, de valahogy nekem a kijelző szédülést okoz, hiába állitom 120hz-re meg vissza 60ra ,amikor görgetem a kijelzőt akkor olyan érzésem van, mintha szédülnék és a kijelzőn se érzem olyan folyamatosnak a képet mintha tényleg 120hz lenne mert darabosan jelennek meg a képek .
Ami még egy kicsit zavar , hogy lassan fokozatosan áll át a kijelző fényereje a klönbözö fényviszonyokhoz, mire kivilágosodik a kijelző addigra már megnéztem azt a tartalmat amire kiváncsi voltam.
-
repvez
addikt
Mást nem zavar a ygári folia, hogy annyira fényes és tükrözödö? a napokban sokat féynképeztem és sokszor nem láttam semmit sem a képernyon csak magamat vagy a hátteret ami tükrözödött rajta.
Tudtommal gyárilag tettek rá még egy védőfoliát, erre lehet még a tetejére tenni egy matt üvegfoliát? vagy az ugy már nem müködne?Illetve az elözö kérdésem még mindig fennál a ébresztő kikapcsolásánál a zenelejátszó képernyőre
-
repvez
addikt
gyárilag is van rajta védő folia/üveg, de nálam nagyon jol müködik sőt tul jol is, mert amikor veszem ki a tokbol és oda téved az ujam akkor már feloldva látom a telefont.
Amugy az elözö kérdésemre valakinek ötlete, hogy az ébresztönél ,hogy lehet kiiktatni a zenelejátszós problémát, hogy folyamatosan bekapcsolva maradjon a kijelző és a zenelejátszó online zene választására kérjen?
a gyári zenelejátszó appban.
A ébresztőnek egy sima mp3 van beállitva ezt le is játsza, de utána ott marad a zenelejátszó progban teljes képernyon. miért nem a háttérben teszi ezt mint az eddigi telefonok? -
repvez
addikt
valaki tudja, hogy azt hol leget kikakcsolni, hogy ha az ebresztönél beállitok egy zenét akkor lejátsza azzal nincs semmi gond, de folyamatosan ott marad egy képernyo, hogy következő zene lejátszása vagy online zene és nem alszik el a kijelző sem, csak ha feloldom a kijelzőt és kilépek az ébresztöből.
E gyári zenelejátszot is méztem meg az ébresztő orát is,de nem találttam erre valo beállitást. -
repvez
addikt
válasz
Tompika777 #263 üzenetére
vezeték nélküli androiid autot az auto nem tudja még nem annyira uj, hogy ezt a funkciot s tudja, tehát mindenképp vezetékesen kell kapcsolodnni.
néztem, hogy lehet venni olyan eszközt ami az auto és az eszköz között vezetékkel az eszköz és a telefon között vezeték nlkül kapcsolodik és igy lehet használni az androud autot, de valahogy nincs kedven 20k-t kiadni ilyenre , hogy az is vagy mukodikk vagy nem illetve az még egy hibaforrás vagy laggolást hoz a rendszerbe. -
repvez
addikt
na megérkezett a telefon és eléggé fájdalommentesen sikerült az átköltözés is, de van egy nagy problémám.
Se a gyári se az elözö telefon se egy kinai gyártmányu USB kábelt használva nem akar csatlakozni az autohoz Android autoval.
Mindegyik kábbellal tölti a telefont, de amikor vezetékesen probálom beállitani a csatlakozást és kéri ,hogy dugjam rá a kábelt, rádugom, de nem lép tovább megrt nem érzékeli .Az android autot frissitettem a legujabb 12.9es verziora. a telefon is megkapta a legujabb romot amit felajánlott .
Az elözö telefonommal simán ment azzal a kábellal amivel ez nem ? az egy xiaomi mix2s volt. és egy insignia B-hez kéne használni.Van valami kritérium, hogy milyen tulajdonságnak kell lennie a kábelnek ? mert van aki irta ,hogy neki a gyárival nem ment de egy noname olcso kinaival meg igen.
-
repvez
addikt
egy kérdésem lenne azokhoz akik használják már. Be lehet állitania telefont, hoyg a wifi hálozatot használja telefonhiváshoz ha nincs térerő?
Mert nálam pont ez a helyzet, hogy szinte segélyhiváshoz sincs térerő semelyik szolgáltatónál és ez megoldaná a problémámat, hogy el tudjanak érni. -
repvez
addikt
na elhatároztam, holgy ezt a telefont választom és ebben nagy segitség volr, hogy megtaláltam a céges bucsu ajándékutalvány kártyát ami az amazonrol rendelt cuccokra lehet felhasználni, igy unnan rendeltem a telefont, elvileg szept 20án érkezik.
van valami tanácsa valakinek ,hogy hogy lehetne a legegyszerüben és legkönynebben át vinni a dolgaimat a másik xiaomi mix2s rol?
ugy értem, hogy a weblapos bejelentkezéseket és a appokba valo regisztráciokat?
Mert van amelyik appot vagy oldalt akkor irtam be utoljára jelszót mikor 6 éve megvettem a telefont és azota csak az ujlenyomattal léptem be vagy a mentett adatot automatikusan betöltötte.
tehát nem igen tudom ,hogy mi is volt az, de most jo lenne ha migrálni tudnám az uj készülékre ezeket.
elvileg a sim és a goggle akkount behuzza a saját mentéseit, de a régi telefon memoriájábol miketz és honnan kéne másolni, hogy a feleleges szemetet ne kell jen már átvinni az uj készülékre azzal ha mindent amit találok azt egybe átmásolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest