Hirdetés
- Egy óra, két rendszer
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
Vannak ajánlott Survival játékok a PS5-re?
TPS nézet érdekel, és csak PVE (támogathatja a PVP-t, de nem fogom úgy játszani).Palworld megvan, igazából eddig az egyetlen, amivel játszottam, de egész jól be tud húzni.
Jöhet ennél kevésbé grindelős is, ha létezik.
Az sem baj, ha nem RNG alapon kell benne kraftolni/breedelni, stb.Úgy látom, az Arkok elég népszerűek, de mivel FPS, kihagyom.
-
tl-x
addikt
válasz
KisZozó
üzenetére
Jajj, hát minimum nyisd ki a szekrény ajtót ha bekapcsolod a gépet. Esetleg vád ki a szekrény hátulját. Nekem a PS3 volt így meg is adta magát rajta a wifi. Vagy ha félted tedd fel a szekrány tetejére ls vezesd el a képet egy 10 méteres kábellel mint én [kép]. Ventilátor max telefújja porral és hangos is.
-
NyMRooD
addikt
Ha szar lessz sima ps5-ön a Shadows, akkor uborkáék lehúzhatják a rolót, mármint az ki más hibája lenne ha nem az övék? A Sony a ps5-öt adta ki előbb, nem a pro-t, ha nem optimalizálják az alapgépre akkor pro megjelenése nélkül sem tennék.
Persze a Sony-t is lehet "büntetni" a döntései miatt, megvárom a következő gen-t, de ha ugyan ez lesz mint most akkor pápá ps és xbox, veszek pc-t, én kibirom amennyi +szívással jár (ezt direkt hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy jobb, hanem azt, hogy nekem kezd jobb lenni), cserébe switch játékokon kívül minden elérhető és olcsóbb is mint konzolon.
Az ubisoft-ot meg abszolút nem értem, a Tencent és Guillemot család összesen 25% részvényel és 30% szavazati joggal rendelkezik, a részvényeseknek utóbbit már rég elkellett volna zavarnia, csődközelbe viszik a céget és most még arról tárgyalgatnak, hogy hogy vigyenek ők mindent, egyszerűen nem normálisak a befektetőik. Én személy szerint nem bánnám ha a shadow bukta lenne és kitennék a szűrűket a ubisoft meg valami normális cég felvásárolná (mondom ezt úgy, hogy én jól elvagyok a Ubisoft The Game-el is, bár nagy szünetekkel és nem is játszok mindennel), mert egy pár éve folyamatosak a botrányok körülöttük.
-
tl-x
addikt
válasz
plejik
üzenetére
Én a simával jártam úgy, hogy egy 10 méteres hdmi 2.0-val rákötve a tv-re (szekrény tetején van elrejtve a gyerekek elől a gép) és ki akartam próbálni a VRR-t ezért előszedtem a gyári kábelt. Gondoltam ha látom a különbséget veszek egy 10 méteres 2.1-es hdmi-t. Hát nem vettem....
-
plejik
addikt
Sokan megvették a Pro-t, de így hosszabb idő után azt mondom, hogy akinek nem égeti a zsebét a pénz ne vegye meg mert eddig amiket kipróbáltam az elmúlt 2 -3 hónapba semmi nem hozott, akkora változást mint ahogy vártam volna. 1 játék amin tényleg lehetett (lehet látni) az bármennyire is meglepő a crew motorfest. Pont a jubiról nem gondoltam volna, de pöpec 60fps quality és tényleg látszik a különbség tűéles a kép. A többinél sajnos Én nem vettem észre semmit..
-
F-ECT$
titán
Pont a GTA6 kapcsán olvastam, hogy ne nagyon reménykedjünk 60 fps-ben, még performance mód esetén sem. Ez az a sorozat, ami megjelenik egy konzolgeneráción, és a következőn lesz jól játszható.
De persze ez csak találgatás, de ismerve az eddigi játékokat, én is a 30 fps-t látom reálisnak PS5-ön. -
echterion
nagyúr
válasz
tibibi
üzenetére
A fat nagyobb, régebbi konstrukció, cserébe szó szerint hangtalan hűtéssel. A digitális verzióhoz később nem tudsz lemezmeghajtót csatlakoztatni.
A slim újabb konstrukció, hallható ventizajjal, le- és felcsatlakoztatható lemezmeghajtóval. Tehát ha digit gépet veszel, később, ha akarsz, vehetsz hozzá (most ~65ezer forintért) lemezmeghajtót.
Én személy szerint a fat-et preferálnám, ha ugyanannyi garival adják, hasonló áron. Abból is a lemezeset inkább. De lemezes csak akkor számít, ha szeretnél a lemezek adás-vételével foglalkozni vagy digitálellenes vagy.
-
F-ECT$
titán
Nyilván aki 60 fps-t szeretne annak majd meg kell venni a pro-t.
Nyilván nem. Nincs 2x-es különbség teljesítményben a két gép között. Inkább az várható, ami most is van, hogy az alap gépen rosszabb grafikával megy majd a 60 fps, mint a pro-n. Egyébként meg a generáció végefelé inkább az lesz, hogy ha az alap gépen nem lesz 60 fps, akkor a pro-n se, a ps4 érában is voltak ilyen játékok, pl rdr2. -
tibibi
őstag
Sziasztok!Új ps5 digital-t vennék,de teljesen laikus vagyok, melyiket érdemes megvenni mi alapján keressek ?
slim,fat, verzió
pl. PS5 Slim Digital Edition 1TB ÚJ, BONTATLAN, CFI- 2016 vagy PS5 Digital Edition FAT 1216b ÚJ, BONTATLAN, esetleg jobb a lemezes ?
nagyjából egy áron 130 körül vannak 2 év garral.... -
sz_b
tag
Mit jelent az hogy elavult? 30 fps-el fogsz tudni játszani bármelyik jövőben megjelenő játékkal a sima gépen is. Nyilván aki 60 fps-t szeretne annak majd meg kell venni a pro-t. PC-n is ugyanez a helyzet ha van egy 2070-2080-as kártyád akkor valszeg már nem fognak az újabb játékok 60fps-el menni max grafikán.
-
markknight
nagyúr
Totál élvezhető, meg az átvezetők minősége (mivel ott picit csalnak) alapból jobb még így is mint maga a gameplay. Engem viszont nagyon zavart, egyéni dolog.
spleenszuru: A youtube-os 4K minőség is kevés támpontot ad ám, mert kevés a bitráta. Majd ha a digital foundry szétszedi és szépen belenagyít a karakterekbe, elemekbe, na akkor lehet ám meglátni az igazi különbségeket.
-
_drk
addikt
válasz
markknight
üzenetére
FF7 ről itt nagy fika nem volt. Sőt, inkább csak szép cicik
-
spleenszuru
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Én gameplayeket próbálok találni, de nyilván amiket kidob, mint pro-s, hát miért is ne.
-
markknight
nagyúr
-
_drk
addikt
Mindig lesznek és voltak is szarul futó játékok. Várni kell velük, ha nem oldják meg akkor nem kell hozzányúlni ha tényleg gáz.
Nyilván ha ez egy erősödő tendencia lesz, meg magán a konzolozáson kell elgondolkozni.
2 évig crossgen, majd mire be ér a next gen, azaz kurrensgen meg már elavult a gép. Ennek így nem sok értelme lesz PS6nál se. -
_drk
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem a Sony érdeke, hogy jobban fusson a game. Ha szarul fog futni az AC, akkor a Ubisoft lesz szidva.
A pro gép eredetileg arra lenne, hogy az AC még faszábban nézzen ki. Pl amit mondtak is hogy a quality mód 60fps-el, meg ott a 120fps és stb. -
spleenszuru
őstag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Általában naprakész vagyok a topikban, kivéve, mikor felgyűlik 500+ hsz, és sokat olvasom, hogy sok balga lépést tesz a Sony, ami utoljára kedvez csak a játékosoknak.
Ebből indultam ki, hogy nem lenne meglepő, ha az újonnan kiadott játékok már csak azért sem lennének képesek a 60 FPS-re, hogy minél többen vegyék meg a pro-t.
Persze így 3rd party játékok esetén nem tudom mi a dörgés, kiadhat-e "parancsot" a Sony pl. az Ubinak, hogy hogyan optimalizáljanak, stb.
Na mindegy is, ez kicsit már ördög festése a falra.

-
F-ECT$
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem kell betojni, az eladott PS5-ök ~95%-a még alap gép, nem pro.
-
semetka
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én sima gépen tolom majd a Shadows-t. Remélem lesz legalább Valhalla szintjén a 60 fps mód

-
Elderath
addikt
Tegnap toltam 6 óra KCD2őt. Fenomenális a játék. Az a 6 óra csak úgy elrepült
-
Frod
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Miért ne lennének?
Tudtommal nem rohant mindenki gépet cserélni.Majd a DF megmondja tartja-e, felesleges kristálygömbözni másfél hónappal start előtt.
-
VTom
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Biztos, hogy lesz benne performance mode az alapgépen is, de vissza lesz fogva a grafika.
A Pro-n én arra tippelek, hogy a performance a base PS5 qulaity mode-jának fele meg 60fps-sel, és lesz egy magasabb felbontáson renderelt 30fps mode.
-
Omateee
tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Valhallából kiindulva a Performance mód volt megjelenéskor az egyetlen normálisan játszható, Quality-ban csúnyán drop-olt.
Ha hiszünk a marketingnek, PS5 FAT/Slim Performance-ban 60FPS-t tartani fogja, de a részletességet be kell áldozni érte, Pro-n Quality beállításnak megfelelő részletességen kellene tudnia a 60FPS-t.
A valóságban pedig valószínűleg fél-1 év mire normális állapotra patchelik a játékot.
-
spleenszuru
őstag
Lesznek itt emberkék, akik nem pro konzolon fogják játszani a Shadowst?
Mit vártok, fogja tartani a 60 FPS-t perf módban, vagy igyak rá hideg vizet, hogy csak a pron tudja majd?
-
echterion
nagyúr
Hát igen, nekem is ez a hátránya van meg a Slimnek a fat-tel szemben. Időnként jobban megpörgeti a ventit a slim, úgy, hogy még a 3 méterre lévő kanapént is hallom (pedig foxconn ventis).
Így utólag már azt mondom, nem kellett volna váltanom, hanemmeg kellett volna elégednem azzal a bő egy évvel, ami még volt gari a fat-re. -
PTM
senior tag
-
GEIL
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Egyik kollegám vett 1 hete a PS5 pro-t, PS5 fat-et eladta 130-ért, de azt mondja megbánta, mert a pro (ventije) úgy "süvít"
, hogy a felesége a másik szobában hallja a "visitást" 
a fat-nek valóban még terhelésen is nulla hangja volt.....Ezt megerősítem, mert enyémnek sincs tényleg semmi hangja....viszont fiamnak a slim-je már picit "hallhatóbb", de még bírható.
-
tl-x
addikt
Hordozható PS5
[link]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Bekaphatják.
Nálam ami mostanában pörög a virtuális meghajtómon, azokhoz nem kell ps+, mert majdnem minden online funkció ps+ nélkül is működik.
Diablo 4 (ugyan úgy játszok vele, mint eddig, kivéve nincs partyban boss kill, meg trade, de nem okoz problémát)
Gran Turismo 7 (csak az élő online versenyeken nem tudok menni...ez sem baj, mert ritkán használtam ezt a funkciót. Az online időmérős játékmód működik.
)
POE2, efootball 2025¹ free to play, szóval alapból nem igényel ps+t.
Talán sikerül megvárom az akciót.... -
oriic
HÁZIGAZDA
-
gyerecske
senior tag
Az a "baj" ezzel a pro-val, hogy sikeres volt a ps4-nél is és ezért most már úgy néz ki rendszeres lesz ez a fél generáció a Sonynál és így tervezik már a jövő konzolokat.
-
válasz
Hiei555
üzenetére
Van értelme a Pro-nak, de nem feltétlenül akkor, ha már van PS5-öd. A türelmesebbek Pro-ról Pro-ra váltanak, ez is egy jó taktika. Miért ne örülne most neki?
Nekünk meg kicsit bosszantó, hogy generáción belül még egy, ráadásul drágább konzolt kellene vennünk a maximális játékélményhez. Hogy nem adna annyival többet, az igazából jó, mert ez azt jelenti, hogy az alap géppel is el lehet lenni a PS6-ig.
-
Tegla80
addikt
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Bencus88
üzenetére
Szar lesz, ha tradicionális RTS irányítást és egy olyan élményt vársz tőle, mint ami az emlékeidben él, ezt olyan játékosként mondom, aki anno a 2000 elo ratinget karcolgatta Age of játékokban. Kampányt végigpötyögni, esetleg koopozni haverokkal viszont fun lehet, multit hanyagold. Mondjuk érdekes, hogy pont az AoE4 nem jön PS-re, magasan az a legjobb konzolport ebből a hármasból.
-
Solis1988
újonc
Sziasztok. Ps5 szeretnek USB keresztül filmet nézni vagy bármit, viszont nem jatsza le a hangot. És érdekes hogy ha a storba nézelődők játékok után, nézek róla előzetes videót ott bent akkor ott sincs hang.
-
zojjektum
őstag
Ebből a felsorolásból azért néhány dolog a felhasználó ügyességére van bízva. Nem azt mondom és nem is követem azt, hogy minden szart megveszek. De, ha már a lemezmeghajtót kihagyja a pro-ból, mert tereli a népet a digit felé, legalább egy nyavalyás 3 forintos verikális állványt csomagoljon már hozzá, ha állítva promózza azt. Legközelebb mit hagy ki a hdmi kábelt?
Teszem azt a mentést ne kapcsolja már egy jelenleg 25ezer forintos legkisebb előfizetés mögé, értem semmi nincs ingyen, de én is csak azért fizetek plust, mert csak így megoldott a felhőmentés. Legyen egy kisebb tier is ami tényleg csak a mentéshez és max az online játékhoz kelljen, én pl. 1 kezemen meg tudom számolni hány pluszos játékot játszottam végig, azon kívül ami még nem volt meg réges rég.Hozzáteszem persze volt infláció meg minden nyavalya, de mióta terelődünk a digitális játékok felé, nem nagyon vannak már olyan őrült nagy akciók a storeban sem.
De valami biztos nincs rendben a sony háza táján, nem véletlenül nyúltak megint bele a jápánok a vezetésbe.
Nyilván nem akarok vitát generálni, mert mindenki mindent máshogy él meg, de én úgy érzem, hogy teljesen hülyének nézi az embereket és egyre kisebb az ingerküszöböm a sony irányába. Megjelenésük óta melléjük tettem le a voksomat, de egyre hanyatlik a színvonal az idióta döntéseik hozadékát a vásárlókon akarja behozni kapatostól és rendkívül rövid idő alatt. De ismétlem ez az én érzésem.
-
törölt tag
Age of Mythology: Retold and Age of Empires II: Definitive Edition are both coming to PS5. Both games will feature content parity across all platforms, as well as cross-play support.
-
_drk
addikt
válasz
zojjektum
üzenetére
sony az utolsó bőrt is le akarja húzni
Ezzel nem teljesen értek egyet. Nyilván vannak dolgok, meg majd még meglátjuk hogy futnak alapgépen a játékok és stb.
De alapvetően nem kell a pénzt szórni ahhoz hogy jól kihasználd a Playstation-t.
200 alatt lehetett lemezes gépet venni, ami az esetek 90%ban megfelelő az új és modern játékok futtatására, jó minőségben egy 4K tv-n. Inflációval meg ez egy korrekt ár.
Ennél olcsóbban nincs gép erre!
Még a teljes áras PS+ extra se rossz deal 45 ezerért, mert 10 játék egy évben a 3 ajándék + könyvtárba bekerülő között biztos van amivel megéri játszani és így darabja 4500ft amilyen akció már nincs és lemezesen se lesz olcsóbban.
De igen, ott van még a lemez vétel-elad-csere amit simán kitudsz használni ezen a platformon.
Tehát nem kell minden szart megvenni. -
wolf13
őstag
-
Omateee
tag
válasz
Hiei555
üzenetére
Szinte szóról szóra megfogalmaztad a következő gondolatom a témáról, köszi
KisZozó: Megjelenéskor érdekelt, de csak üzletből, nem kéz alól. Megláttam az árát + hozzáadtam a lemezmeghajtót. Utána jártam mennyiért tudnám eladni a PS5 FAT-et és rájöttem, hogy nem ér meg átlagban + ~30% teljesítmény cirka 250k ráfizetést. -
zojjektum
őstag
válasz
KisZozó
üzenetére
Ez így van, mindenkinek más a prioritása, tűrőképessége, élethelyzete. Ha 10-15 évvel fiatalabb lennék, lehet másképpen döntöttem volna én is. Közel 50-hez inkább úgy döntöttem (miután engem nem győzött meg a pro), hogy veszek magamnak egy évfordulós gépet, ha már az előző generációban nem sikerült és így a régit megkaphatja a fiam.
-
PTM
senior tag
-
Hiei555
aktív tag
válasz
KisZozó
üzenetére
A lényeg az annyi hogy amit a sima ps5-höz képest ami + ad nem éri meg mindenkinek mert még ha el is adom a ps5 akkor is még 2x annyit kellene hozzátenni, de ez a hobbi ilyen. Nyilván te most ámulsz a csodálattól azért véded ennyire meg félsz esetleg beismerni hogy rossz vásárt csináltál de nem kell, mindenki eldönti hogy mennyit ér meg neki a Pro Na meg ps4 ről nyilván óriási ugrás egyből a pro ez rendben, de te viszont nemtudod milyen a sima ps5 ről váltani.
-
_drk
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Csak vicceltem a linkkel, másik topikban kötelező
,
de
.
De amúgy ott van a 10-20% között, amiről szerintem a PS5 pro csak álmodhat majd.markknight:
Nekem ez már kicsit túlzás, hogy 1080p-n is mennyivel élesebb...
2 éve ott tartottunk még, hogy PS5 is felesleges ha csak 1080p a kijelző hála a crossgen játékoknak.
Jó hogy nem vissza megyünk 640x480-ra mert ott aztán életre kell minden.
Mondjuk a múltkor néztem Cs2 meccset amit még mindig 4:3ban tolnak, úgy hogy kitudja. Ez lesz a Sony új reklámja, kevesebb pixel, úgyse látod és minden jobban megy. -
David888
tag
válasz
markknight
üzenetére
S képesek 6 hónap garanciával adni csak mert használt?
-
F-ECT$
titán
Próbálok keresni, de most nem találom, amit korábban olvastam. Több helyen is csak azt látom, hogy 2020 januárig 105.3 millió PS4 fogyott, amiből 14.3 millió volt a Pro, illetve, hogy 2022 márciusig 117.2 millió PS4 fogyott összesen, viszont itt nincs megbontva, hogy mennyi ebből a PS4 Pro.
Illetve egy másik helyen azt láttam, hogy 2016 szeptember végéig 47.4 millió PS4 fogyott (ez az utolsó olyan negyedév, amikor még nem volt Pro).
Ezekből kiindulva a 2016 szeptember - 2020 január közötti időszakot nézve:
-Fogyott összesen 57.9M PS4
-Ebből 14.3M volt Pro és 43.6M volt simaTehát amikor mindkét gépet lehetett kapni 2016-2020 között, akkor kb 25% volt a Pro-t választók aránya. Ez ugye mehetett még feljebb 2020-2022 között, bár a korábbi hozzászólásomban írt 40%-ot szerintem nem érte el.
Szinén 2020 végéig vizsgálva az eladásokat, a teljes eladott mennyiség 13.5%-a volt Pro, hogy ez mennyire ment fel 2022-ig arra nem látok hivatalos számokat. (És ugye 2024-ben is gyártottak még PS4-et.)
-
zojjektum
őstag
Mindenki pénzből él, persze, hogy a legolcsóbban akarja megúszni. Értem azt is, hogy a hobbi drága, de ez a mostani sony az utolsó bőrt is le akarja húzni rólad. Lehet, hogy nem is véletlenül jöttek vissza megint a japán vezetők. Ezen generáció előtt a szoftver adta el a gépet, most meg a sony a gépet akarja eladni először és majd egyszer csak jön rá valami középszar akármi. Ps4-ről, ha most váltanék akkor sem biztos, hogy a pro-t választanám, mert az a marék jobban kinéző játék nekem sem indokolná a majdnem 2x árat.
-
F-ECT$
titán
válasz
ldave
üzenetére
Igen, az sokkal nagyobb teljesítmény növekedést hozott sokkal kisebb felárért cserébe. Ezért lesz kérdés, hogy a PS5 Pro-hoz végül mit szól a tömeg, de nem csak a fórumokon, hanem a pénztáraknál. Ha így is elmegy sok belőle, akkor lehet ehhez igazítani a következő termékeket, ha meg nem, akkor mást kell kipróbálnia a cégnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ELADVA! Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De állítva mehet nyugodtan a szekrény mellé.
Ott a lemezmeghajtó az extra.
slim,fat, verzió
pl. PS5 Slim Digital Edition 1TB ÚJ, BONTATLAN, CFI- 2016 vagy PS5 Digital Edition FAT 1216b ÚJ, BONTATLAN, esetleg jobb a lemezes ?
, hogy a felesége a másik szobában hallja a "visitást"

RangerFox