Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zojjektum
őstag
válasz
markknight
üzenetére
-
Bocsánat! Értelmezési problémáim akadtak.
-
markknight
nagyúr
Ha most platináznám a Final Fantasy VII Remaket akkor még mindig megkapnál az avatarokat? Egyébként meg megvettem a simát is, mondom retrozok kicsit. És láttam, de elfelejtettem screenshotolni, hogy járt hozzá valami Cloud avatar is.. Gondolom én.
Sajnos nem találok róla infót, de a játék mellett egy ilyet mutatott az app:

Na, ez most avatar? Vagy mi ez? Sehol nem találtam róla infót.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
itroh
üzenetére
Nem csak itrohnak szól!
Megvan a probléma forrása:
A Philips OLED TV-ben az Audiokimenetnél vannak olyan opciók, hogy: Többcsatornás, Többcsatornás(átkötés(ez gondolom bypass)) és Sztereó. Eddig a bypass-os verzión használtam és volt ez a hang probléma, de át tettem a sima többcsatornásra és flottul működik a dolog. Azt sejtem, hogy TV részletesebb leírása nélkül aligha tudnátok megmondani, de van sejtésetek, hogy a két(sima vs bypass) között mi lehet a különbség?Köszi
-
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Lehet hogy ők ingyen megcsinálnák, de attól neked még pénzbe kerülne.

Sonynál nincs ingyen ebéd.
Most is csak a fizető felhasználókat kárpótólták a PSN kiesés miatt. -
markknight
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mert amit a Sony csinál azt mondjuk egy modder csapat is össze tudná vágni. Ingyé!
-
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Igen, a fiatalabb nemzedék potenciálisan jobban örül ezeknek.
A magam részéről játszottam a játék PS4-es változatával, és szerintem teljesen jó. Már párszor megfogadtam, hogy nem vásárolgatom ezeket a felújításokat.
Most is az Arizona Sunshine Remake-et tolom, és bár nem rossz, de az eredeti, Aim kontrollerrel még jobb élmény. -
válasz
markknight
üzenetére
Arról van szó, hogy újra kiadják, de most PS5-re. Manapság ez a divat, Remaster és Remake mindenből.

-
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Az BC, ez meg natív lesz.
-
törölt tag
Resident Evil 5 is ESRB rated for Xbox Series X|S.
Nyílván PS5-re is jön.
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Ha nem tudná transzkódolni a Plex a hangot akkor igazán sehogy sem tudná és amúgy megy normálisan az adott film/sorozat, csak mondjuk 5-6mp-ként a hang elmegy majd vissza és ez megy amíg a PS5 bevan kapcsolva. Azt elfelejtettem, hogy maga a masina nincs teljesen kikapcsolva, csak pihenőmódban van és úgy teljesen rendben van minden, ha PS5 be akkor van a problem. Általában fut valami játék a PS-en, letöltés kvázi sose ilyenkor. De otthon majd próbálgatom a dolgokat, hátha történik valami.

PTM: ha játszok akkor abszolút minden rendben van, ill van akadás néha az FF16-ban de az játékbeli probléma.

-
PTM
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
HDMI kábel bennem is felmerült, csak nagyon fura, hogy ha a PS5 ki van kapcsolva, akkor meg oké. Ill. gondolom, hogy ha játszik, akkor a nagyobb sávszélességű képpel nincs baj. Lehet, hogy a kép és e/ARC együtt nem oké a kábelnek, nem tudom. Hálózatra én nem gondoltam. Tényleg próbálgatós sajnos, ötletelni lehet inkább.
-
icemad
nagyúr
Az a baj, hogy sok változós az egyenlet. Még az is lehet, hogy maga a plex szerver nem tudja normálisan transzkódolni a hangot. De akkor meg miért működik jól, hogy ha a ps5 nincs a képben? Vagy a ps5-ön megy valami letöltés és ez elviszi a hálózat teljesítményének nagyrészét a plex elől. (láttam már ilyet, hogy ha ment a ps5, akkor telefonon borzasztó lassú volt a wifi.)
Esetleg még kábelhibára tudok gondolni a tv és erősítő között. -
PTM
senior tag
válasz
Zsolty20
üzenetére
"Ha a TV hangszóróját használjuk, akkor nem áll fenn a probléma."
Ebből nekem az látszik, hogy az erősítőnek nem tetszik, hogy van rajta közben egy aktív PS5. Tévedhetek nyilván, de gyanús, hogy errefelé van a gond. Az erősítő menüjében néznék szét, de a Yamahákat egyáltalán nem ismerem.
Esetleg ha egy másik HDMI-re kötöd a PS5-öt? Vagy közvetlenül a tévére, és eARC-on (a Dolby 5.1 vagy DTS sima ARC-on is megy) küldeni a hangot, amit írtak korábban?
-
Zsolty20
senior tag
Huh elég sok válasz érkezett.

A kábel természetesen cat5e vagy éppen cat6 és fixen 50 méter alatt van a méret.
A filmek csak nagy ritkán 4K-sak, inkább 1080p aminek a bitrátája van amikor 10Mb, a sorozatoknál is törekszünk a jobb minőségre ezért ahol van ott 1080p de van ahol csak 720p. A képi részével semmi gond nincs, csak a hang pattog, akadozik. Ha a TV hangszóróját használjuk, akkor nem áll fenn a probléma. További megoldási javaslatokat csak este tudok kipróbálni. Szerintem még annyit fogok kipróbálni, hogy az ilyen extra kikapcsolható featureket kikapcsolom mint a VRR, 120Hz meg ami még van. Az erősítőn van olyan opció amit HDMI foglalatonként lehet kapcsolgatni katt
S itt a 8K mode-ot használom a PS miatt, de az ugye csak arra a foglalatra vonatkozik. -
PTM
senior tag
Egyáltalán nem kellene, hogy az erősítőre kötött PS5 beleszóljon abba, hogy a tévén futtatott Plex-szel milyen a hang. Szerintem a PS és erősítő közt van valami, de ki tudja. A leírtakból azzal indulnék, hogy a tévé saját hangszóróján jó-e a hang.
Azt se áll sokból kipróbálni, amit te írtál, hátha. (5.1-ig a PCM-et szokták javasolni mert magasabb a bitráta, de játékokban szerintem mindegy, legalábbis nekem Quadral Chromium Style dobozokkal nem tűnt fel a különbség.)
-
PTM
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Olyan nagyon sok filmhez azért nem kell 100 Mbps, ill. sorozatoknál is akad a hang, azt írta. Ráadásul ha a PS5-öt kikapcsolja, akkor oké.
Ez megint egy fura rendellenesség, sorra ki kell próbálni, hogy meglegyen az az adott változás, ami ezt előidézte. Hacsak valaki tényleg nem tapasztalt ugyanilyet, és tudja fejből.
-
icemad
nagyúr
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Az összes tv-ben 100mbites hálókártya van. Az meg kevés lehet egy 4k br riphez, Atmos hangsávval...
-
Zsolty20
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Nem rég óta csinálja ezt egyébként. Kb. azóta, hogy beállítottam az erősítőben, hogy tudja a 120hz, vrr cuccokat, vagy legalábbis engedélyezve legyen, lényegében kimaxoltam a lehetséges beállításokat, más egyéb változás nem történt. A TV UTP-n keresztül kapja a netet. Lehet esetleg maga a 120Hz-es beállítás az ami csesztet valamit?
-
PTM
senior tag
Végigjátszottam a Wukongot is; platina, 115 óra, amiből legalább 15 csak nézegetés és journal olvasgatás volt. Nagyon tetszett a világ, a hangulat, a stílus és a bossok nagyja, első játéknak ez egy bitang erős kezdés. Helyenként azt is érezni lehetett, hogy csiszolatlan, ill. a Pro gépen is kitűnt, hogy még kéne rajta optimalizálni. (A játék későbbi részében fordultak elő lassulások, röcögések, kétszer fagyás is. Menübe kilépve rendbejött, sokszor szerencsére nem kellett ilyennel piszmogni.)
Ami jobban zavart, azok a végén előforduló idegesítő bossok, ill. hogy animációban nem lehet gyógyulni. Utóbbi szándékos dizájndöntésnek látszik, felszerelésekkel lehet is segíteni rajta. Nehézséget tekintve szerintem nem vészes, nekem a játék első két fejezte ment a legnehezebben. Ott azért szívtam párszor a fogam. A végén levő híres-nagy bossok viszont meglettek néhány próbálkozásból, amin magam is meglepődtem. Tartottam tőle, hogy esetleg ott elakadok. Én a GoW-like és soulslike közül egyiket se húznám rá, látszik, hogy mindkettőből merített.
Ha év játéka kérdés, akkor az Astro azért egy egyenletesen magas színvonalat hozott, szerintem megérdemelte a díjat. A Wukong sokkal nagyobb játék igen, a végére számomra el is fáradt. Viszont aztán az egyik legbitangabb "true" lezárást nézhettem végig, amit videójátékban az utóbbi időben láttam.

Challenge-ek maradtak még benne, de végtelen időm azért nincs rá. Majd próbálgatom még egy kicsit, de alapvetően ez az út most végetért, ideje, hogy megpihenjen a majom. Szuper élmény volt.
-
icemad
nagyúr
válasz
Zsolty20
üzenetére
Próbáld úgy, hogy ps5--> tv. Tv-->erősítő earc-on keresztül. (ha a tv tudja. Az erősítő biztosan szerintem a tv is.)
Másik dolog, hogy a tv hogy éri el a plex szervert? Wifin vagy utp kábelen? Mert kábelen kevesebb adat megy át, lehet, hogy az a szűk keresztmetszet. Próbáld meg 5ghz-es wifin. -
crue
őstag
Akciós a Wukong, állítólag nagyot ment tavaly, itt is sokan szeretik, vegyétek: [link]
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Adott egy PS5 ami HDMI kábellel belemegy egy Yamaha RX-V4A erősítőbe(5.1 rendszer) és úgy a TV-be ami egy Philips OLED minden jósággal(120HZ, VRR f@sztudja). Na most a helyzet az, hogy ha a PS be van kapcsolva és közben átváltunk a TV-n mondjuk a Plex appra mert nézünk valamit akkor az adott sorozat/film hangja pattog, időszakosan elmegy a hang, akadozik stb... A kép folyamatos, azzal nincs baj, csak a hang ami ilyenkor tré. Ha a PS off akkor pacekul megy ahogy kell. Valaki találkozott-e hasonló anomáliával illetve mi lehet erre a megoldás? Gondoltam, hogy esetleg a VRR lehet a ludas, PS-be kikapcsolásra került, de a hiba fennáll. Ha TV hangszóróján keresztül jön a hang, akkor nincs ilyen jelenség.
-
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Az Achilles: Legends Untold című játékban lehet menet közben nehézséget váltani? Normál nehézségi szinten kezdtem el, viszont így nagyon könnyű. De sehol nem találom a lehetőséget a váltásra.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Lord_Sordi
üzenetére
Menj egy kört a GT7el.
Time trial online versenyen most pont F1 autóval kell menni Monzában.
-
Lord_Sordi
csendes tag
válasz
markknight
üzenetére
Jól tetted! Én is legközelebb csak akkor veszek F1-es játékot, ha új grafikai motort es új fizikát kap a játék, mert ez a mostani egy vicc.. Las Vegasi pályáig már el se jutottam szerencsére
meguntam brutál hamar.. pedig magát az F1-t imádom. -
markknight
nagyúr
válasz
Lord_Sordi
üzenetére
2019 óta nem veszem. Elég volt megnézni, hogy muzsikál a Las Vegasi pálya, életkedvem elment
[link] -
Lord_Sordi
csendes tag
válasz
markknight
üzenetére
Semmi újítás nincs benne.. irányítás egy rakat f*s. Karrier mód unalmas… grafika (alap PS5-n) egy generációval le van maradva.. (GT7 mellett főleg) próbáltam COOP-ba, két session között állandóan kidobott, az AI nem fejlődőtt a lényegesebb dolgokba.. pedig régen szerettem ezt a szériát..próbáltam szeretni ezt a részt, de nem engedte
2020/2021-től sajnos lejtmenetben vannak.. -
echterion
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Gondolom, nem sikerült kijavitani a kezdeti irányításbeli szarjaikat, meg az összevissza balfaszkodó gépi versenyzőket se akkor.
-
markknight
nagyúr
Az F1 24-et már ilyen pizza áráért utána dobják az embernek, szinte könyörög az EA, hogy vegyétek már légyszike. Érdemes lecsapni rá aki szereti, gondolom márciusban jön EA playbe amúgy is.
-
_drk
addikt
-
Bad Pritt
félisten
High on Life bekerült Plusba, ennek örömére kapott egy 20%-ot a High on Knife DLC hozzá, 4500-ért no brainer vétel, ha tetszik valakinek az alapjáték.
-
S e t h
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Tehát általában.
De hülyeség, mert hát általában.Én azért megvárom mi lesz a végeredmény, azzal a kiegészítéssel, hogy nem tudom milyen balhé van a Yotei főszereplőjének hangját adó hölgy körül.
Mondjuk ha csak annyi bizonytalanság lenne bennem, mint benned a következő mass effecttel összefüggésben, akkor híreket sem olvasnék, mert jóvanazúgy.
-
-
LÁZ
addikt
vajon ez a gratis 5 nap mikor adódik hozzá a fiókhoz, vagy csak habiztire nyilatkozták, aztán vagy hosszabb lesz, vagy nem
.jelét egyelőre nem látom, mert mára állitottam be figyelmeztetést, hogy nézzek rá arra, hogy még mindig ki van e kapcsolva az auto hosszabbitás (11.-én jár le az 590ért 22 napra váltott prémiumom).
-
negyven2
nagyúr
válasz
ldave
üzenetére
Ha megjelenésétől megjelenésig nézzük, akkor elvileg a DA:V az 10 évig készült, a Yōtei meg 5 évig. Persze ezt így számolni hülyeség, de az is, hogy pusztán az writer-ek alapján ítélkezzünk. Mondjuk a Yōtei-nél vannak akik dolgoztak a Veilguard-on, de vannak akik pl a Tsushima-án is... meg pl. a Mass Effect részein is...
Vagyis igazából nem számít ez annyira, mint sokan hiszik. Ott van Craig Mazin, aki íróként olyan műveken dolgozott, mint a Scary Movie 3/4, vagy a Superhero Movie (ezt rendezte is)... aztán meg csinált egy Chernobyl-t, meg most a The Last of Us-t.
Az, hogy egy írószobából sz*r mű, jön ki, az nem jelenti azt, hogy maguk az ott lévő írók is tehetségtelenek. Simán előfordulhat az is, hogy csupán azt csinálták amit pl. a vezető író, vagy a creative director szeretett volna. -
undercover
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Sok online oldal felkapja a hülyeséget aztán terjeszti a nép.
Van 2 ember aki dolgozott a Veilguardon is. És ők dolgoznak a Youtei-en is. De általában a vezető író határozza meg a dolgokat. És ők nem töltöttek be ilyen szerepet a Veilguardon. Szóval köszönjük a felesleges felháborodást.
-
S e t h
nagyúr
Nem tudtam, meglepődtem a rajta, hogy van közös halmaza a Dragon Age Veilguardnak és a Ghost of Yoteinek.......
Ugyanazok írják a sztorit......
-
nagyatt
tag
Nem tudom mótevá, de 5 napos kompenzációt ad a Sony a PSN kimaradásért. Mindenki nyugodjon le a p*csába.
-
_drk
addikt
válasz
üzenetére
DS2 gameplay-re azért kíváncsi leszek, abból semmit nem láttunk még. Nem tudom mennyire fog működni ha ugyan az mint az 1ben. Nekem ott azzal nem volt bajom, de még 1x azért kérdéses mennyire lesz elsőnapos a vásárlás.
A Yotei nem érdekel. Csucsima úgy kiégetett, hogy 2 hónapig a gépet nem kapcsoltam be. Mondjuk az inkább az unalomig ismételt OW dolgok miatt volt, de akkor is ez váltotta ki, úgymond egy utolsó szögként.
Aztán meg olvasom, hogy a DA Veilguard írói dolgoztak rajta és egyéb ma már inkább ellenszenves dolgok vannak ott. Majd popcornozva nézem a reakciókat és ha jön extrába max kipróbálom.És tényleg az a baj(om), hogy elmúlt évek a
gamepassba,Extrába jó lesz kategória. -
Elderath
addikt
Ez a KCD2 úgy beszippantott, hogy marha nehéz letenni. Olyan a világa, mint egy másik élet

35 óra alatt szinte alig vittem a main storyt. Simán lesz ez 100+ óra, de nem bánom.
-
vg
veterán
-
_drk
addikt
válasz
markknight
üzenetére
5 éve semmi fejfájásom nincs, folyamatosan használom.
Annyi a szar még mindig, hogy az ottani budget megoldások 2-3 év múlva nagyon legyengűlnek. Ez az emiben a konzol még mindig verhetetlen.Wesder:
Ha meglenne a 2 értelmes exkluzív cím akkor tapsolnánk. Elég lenne 1 is!
Helyette kapunk Spidermant amit inkább hagyjunk, de legalább jók voltak az eladások.
Meg Astro-Mariót amin jól látszik, hogy nem érdekli a PS tulajokat.
Nekem a Ragnarok volt az utolsó húzócímem. -
megyer11
tag
Death Stranding folytatása idén mikorra várható, írt valaki valami konkrét dátumot? Aki képben van ne tartsa magába.
-
balintka
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Persze, ebből a kínálatból, ami volt év végén, ez a 2 cím volt erős. A Stalker 2-vel nem volt különösebb bajom, csak az, hogy marha lassú a karakter mozgás. Félbe hagytam, mert attertem az Indy-re, ami kicsit később jött. Ezt az utolsó fejezetig elvittem, csak elfogyott a game pass. Most fogom folytatni.
Az Indy nekem jó élmény, igazán nagy hibát nem latok benne, az AI kicsit suta talán.
Silent Hill 2 remake érdekel, tervezem majd megvenni, ha olcsóbb lesz. De addig is vannak megvételre régebbi nagy cimek, pl. Spiderman 1-2, Ragnarok, GT7. Wukong is tervben.
-
chubii
senior tag
Nekem az volt furcsa a leálláskor, hogy a Spotify se ment. Gondolom valahogy össze van kötve a PSN fiókkal a bejelentkezés.
+1: Egész szórakoztató játék volt ez a Ratchet & Clank Rift Apart. A kontroller rezgés parádés, az adaptív ravasz inkább érdekes. Néha olyan érzésem volt, hogy most esik szét a kontroller
Pár alkalommal elég erős FPS dropot produkált, de ezen kívül pazar látványt nyújtott. Jól működött ez a változó FPS feature is a TCL 805-tel. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Ne is mond.Ahol közös a játék topikja, ott a PCs hozzászólások jelentős része szoftver/hardver probléma.
-
NyMRooD
addikt
Teljesen igazad van, engedjük el az összehasonlítgatást is, nem vezet sehova. Én csak annyit akartam markknight-nak is jelezni, hogy szvsz ez az év jelenleg nem néz ki úgy a Sony-nál, hogy azt lehessen rá mondani MS-nél még nem volt ilyen, főleg, hogy ott már tudjuk az idei lineup nagyrészét.
-
Scholes9
nagyúr
Mennyi a max összeg, amit a walletba fel tudok tölteni? 116 ezer van benne és nem engedi a 20 ezrest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Bár kicsit még várok vele amíg akciósabb lesz
.

2020/2021-től sajnos lejtmenetben vannak..
.

RangerFox