Hirdetés
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
konti tema.
Sosem ereztem ugy,h a regebbi kontival csapatnam az uj konzolon,de azt igen,h az uj konti mennyivel jobban "kezreall",mint anno a regi.A gyarto elerte azt amit szeretett volna es En hulye meg orulok is neki....
Szval ki az a nem hulye aki kitalalta,h sirni kell azert mert nem jo a regi az ujhoz?!!!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(vicces lett mar tenyleg ez a vilag ezzel a sok okos yterrel,megmondoemberrel,tesztelovel,kritikussal...... ...meg a csordaval aki beall moge.
) -
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Volt egy pàr...

-
-
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem a Marvel Ultimate Aliance?
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Pókember jogai a Sonynál vannak.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Spiderman=PS, nincs ebben semmi meglepő. Bàrmi eladható vele, nem csoda hogy a Sony ennyire ragaszkodik hozzà.
Elvileg Spiderman jàték készülhetne bàrhova, mert csak a filmes jogok vannak a Sony-nàl. Ha a jàtékos jogok is nàluk van akkor meg plàne nincs miért köpködni. -
hombre[EU]
nagyúr
egyébként,ha valaki köpködni akar a sonyra akkor inkább ezért,mint a kontroller miatt-> [link]

-
-
Madoc
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére

-
Def26
félisten
válasz
hombre[EU]
üzenetére
-
Carlos Padre
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
A jobb fajtából
-
törölt tag
Persze tàmogassàk, csak ha nem létszükséglet a DS funciói a jàtékban, akkor igazàn mehetne DS4-gyel is. Mi az ami most akkora újítàs? Jobb rezgés, meg fújkàlhatod a controllert. Az adaptive ravaszok érdekelnek amúgy mert nem tudom elképzelni hogy az majd hogyan fog működni a valósàgban.
-
-
Madoc
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Youtubon ez nem látszik..
-
hombre[EU]
nagyúr
azoknak biztosan kellemetlen akik $100+ vettek komolyabbat, de senki sem állította,hogy ez jó lesz a késōbbiekben is...szóval azért csodálkozni nem nagyon kell.
én elhiszem,hogy sok embernek "fáj,hogy venni kell egyet plusszba a gép mellé, de egy játék áráról beszélünk...a vr szettnél megérteném a felháborodást (bár ezt kormánynál is elszokták játszani), de egy új füles vagy új gamepad?!
nem felhasználóbarát hozzáállás, de nem is érzem genyóságnak
ha a micro hozott volna új kontrollert a faceliftes one helyett akkor szerintem senki sem csodálkozna,hogy csak azzal mūködne az új gép
de ez most egy olyan magas labda,amit le kell ütni...úgyhogy várjuk a twitter trollkodásokat 
-
válasz
üzenetére
Hat, nekem a szemelyes meggyozodesem az, hogy azert van tapipad a DS-ben, mert muszaj, hogy legyen, kulonben az a hulye helyzet lenne, hogy azok a PS4-es jatekok, amik hasznaltak, csak DS4-el mukodnenek PS5-os, DS-el nem, es ugye ez nem annyira megengedheto.
Szerintem egy rendkivul idiota ujitas volt a tapipad, plane ugy elhelyezve, ahogy, semmi ertelme az egesznek, de mostmar az van, hogy ez van.
-
ricshard444
veterán
Köszi, kíváncsi leszek az élményekre. Ahogy kolléga is írta itt a kommentben, nekem is csömöröm lett a PC-s játéktól. Nem érzem többségében a minőséget, azt a + -t ami miatt rá kéne költeni egy vagyont, hogy fusson minden úgy, ahogy kell. Pedig azt csinálom már 15 éve.
Nem várom el a PC-s grafikát a konzoltól, csupán minőségi ex címeket, bár nem kérdés, hogy amit kihoztak a jelenlegi generációból az hihetetlen.
Még régen a minél részletesebb grafikát hajszoltam, mostanra csak az egyedi / minőségi címeknek szeretném szentelni azt a pár órát, amit a Master platformon nem kapok meg. Kivéve az Indie címek, de ahhoz nem kell 400k-s vga.
-
válasz
üzenetére
Igen, de ha teljesen oszintek akarunk lenni, akkor a DS4 ujitasai, haaaat... Nem epp egetrengetoek, nelkuluk is pont ugyan annyira jo vagy rossz egy jatek, gyak nem adnak hozza vagy vesznek el semmit, plusz a tamogatasuk nagyresze egyeb nehezsegekbe utkozott volna (pl ha hasznalod a tapipadot, arra valamit ki kell talalni a konkurencianal).
A DS eseteben errol nincs szo, konnyu ES hasznos az implementacio egy teljesen egysegsugaru CoD-ban is. Ettol fuggetlenul ha az a statisztika, hogy a jatekosbazis 10%-a hasznal DS-t, a maradek meg DS4-et, akkor csak a kozos feature-ok lesznek tamogatva. -
törölt tag
A DS3 sem ment a PS4-gyel még is csak a belsős stúdiók hasznàltàk a plusz dolgokat, mert a 3rdparty-t nem érdekelte.
Na meg most teszem azt jön egy multiplat jàték ami only SX/PS5 és kb xCloud-on megy még DS4-gyel is. Na most érted, ezek utàn nekem a Sony ne magyaràzkodjon hogy hàt izé... Haptic feedback meg anyàmkínja.
-
zkxdn
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Volt 7 éve mindenkinek tapizni a DualShock 4et és még lesz is ideje PS4es játékokkal PS5ön, ideje váltani. Én nem értem a problémát, de lehet hülye vagyok vagy nemtudom. Nem azért akarnak az emberek PS5öt venni mert új hardware, gamek meg minden?
-
Van a dolognak ertelme, mert ha mindennel mukodne a DS4, akkor mindenki azt hasznalna, mert olcsobb, illetve van belole egy raklapnyi. Gyak a DS extra funkcioi mennenek az erdekesseg kategoriaba, alig lenne 3rd party jatek, ami tamogatna oket, onnantol kezdve meg gyartja a draga cuccost a sony a semmiert.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Neoteric
üzenetére
"Nyilván a PS5-ös játékoknál ki akarják aknázni a DualSense adta új lehetőségeket (haptic feedback, adaptive triggers)"
Nyilván, de semeddig nem tartott volna csinálni egy kitételt, hogy igen, lehet DS4-et használni PS5-ön a DualSense mellett, viszont egyes funkciók azzal nem fognak működni. Így Sony is jól jár, mert boldogok a DS4 kedvelők, DS4 userek is örülnek, mert Sony engedett. Mindezek mellett meg majd el lehet adni a különböző, jövőben megjelenő egyedi festésű DualSense kontrollereket. Win-Win szituáció.
Na ezt így akkor felejtsük is el, főleg úgy, hogy ha jön egy PS4-es játék PS5 változata, akkor annál sem lehet használni, hiszen technikailag az PS5-ös program már. (Nem a BC-s verziókról beszélek, hanem arról, hogy jön egy echte nextgen változat egy PS4-es játékból)
A súlyos összegekért vett 3rd party kontrollerek tulajairól nem is beszélve.
-
pzstm
titán
válasz
üzenetére
The DualShock 4 wireless controller and PlayStation officially licensed third-party gamepad controllers will work with supported PS4 games.
Ezt értsem úgy hogy a kontroller kompatibilis a PS5-el de csak PS4 gamek fognak vele menni? vagy mivan?

Viszont most nézem hogy a dualshock PS4-es controller a köv generációs játékokkal MS oldalon kompatibilis lesz, Xcloud támogatja természetesen továbbra is

If you're wondering what to do with your PS4 DualShock controllers, just use them for xCloud. Microsoft will continue to support them for next-gen Xbox games.

-
mettek
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
A füles minimum 150 euró lesz.
-
d@vee
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Nekem így jöhetne, de 550-es árral 2 kontrolleres bundleban. Vagy 600, de akkor 2 kontroller és egy plusz játék

-
gyuromoj
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Ez így elég fain lenne.

Fülesnél szerintem lemaradt egy 1-es az elejéről. -
válasz
Carlos Padre
üzenetére
A charging station-et meg sokallom. Ezek szvsz egyertelmu placeholder, hasrautesszeru arak. Meg ha akar be is johet.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Én is így emlekszem, hogy nem az ár, hanem az ellátási probléma okozták a kezdeti eladási problémákat. Egyszerűenn nem tudtak elég olvasót gyártani beléjük. Sok helyen hónapokat kellett várni, hogy sorra kerülj a listán.
-
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Jah, es nem jarna a gephez controller (mindossze 3-400 dollar extra lenne), es meg lehetne venni a controllerhez a trigger addont sima gombok helyett, mindossze $999-ert. A konzol gyengebb lenne, mint a ps3/x360 volt, hangosabb hutessel, negyszeres aron...
Es tobbet adnanak el belole, mint minden ps meg xbox-bol eddig osszesen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
egyszerūen nem "tudnak" olyan árat mondani,amire nemet mondana egy olyan ember aki szeretne ps5-öt venni. és ugyanez igaz a másik oldalon is. a gamerek tudják,hogy ezek b*szottjó gépek lesznek és megéri az árát mindkettō...
a ps3,ami enyhén szólva sem volt a best deal a megjelenése pillanatában, rekordokat döntött eladásban ill. sold out volt több helyen is... az apple már rég bemondott volna egy pofátlanul nagy összeget

-
frankdelgado
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Igazàbol nem is nagyon èrdekel, mennyibe fog kerülni a ps5. Lemezmentes kell a fenènek, tehàt a nagygèp marad.Legyen bf6 hitman ,meg mellè jo sztorijàtèkok - persze magyar lokalizàcioval. Ez ps vonalon valoszínűbb.
-
válasz
F-ECT$
üzenetére
Konzolt meg a telefont osszehasonlitani nem bolcs dolog. En is elkovettem ezt a hibat, amig meg nem nyitottak az elmemet nalam okosabbak (nem, nem kiscsakannyal).
A konzol az egy bigyo a nappaliban, ami ele neha leulsz es jatszol.
A telefon az a bigyo, ami folyamatosan nalad van, hasznalod mindenre is (plane nyugaton), a fel eleted azon van, egy osszehasonlithatatlanul fontosabb eszkoz, mint a konzol.Plusz telefonnal ott van az elofizeteses modell, ami rengeteget segit a dolgon. Konzolnal ilyen nincs.
-
F-ECT$
titán
Annak fényében, hogy egy átlagos ember $400-600-t kiad 2-3 évente egy telefonért (sőt sokan akár $800-1200-t is), nem kellene félnie egyik gyártónak sem attól, hogy egy 6-7 évre tervezett konzol $400, $500 vagy $600 induló árral nyisson-e. De mint tudjuk ez a piac kicsit másként működik, és a karácsonyi nagybevásárláskor amikor anyuci / apuci megveszi a gyereknek a gépet, akkor bizony eléggé számít az ár még nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban is.
A kezdeti eladások meg már predesztinálják a későbbi volument is, nagyon nehéz egy vesztes első negyedév után megfordítani a trendeket. -
zkxdn
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Abszolút ötletem sincs mi a franc történik, 3,5 hónapra vagyunk kb a launchtól....God of War 2 meg Silent Hill persze.....

-
hombre[EU]
nagyúr
egyébként nem tudom,hogy a járvány miatt vagy miért, de ennyire béna kommunikációt,amit ezek ketten idén lerendeztek
a sony is egészen nyárig csak kussolt, aztán most beszélnek a nagy transition-rōl miközben harapófogóval kell kihúzni az infót belōlük (most megkapom a játékot ps5re is ingyen, bc miképp mūködik egészen pontosan) stb. a micro pedig minden héten saját magát cáfolja meg 
a streamek minōsége csak a hab a tortán
-
zkxdn
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
De pont ezaz. Most 50-100 dolcsi ennyit számítana? Mind2 gyártónak ekkora terepe van mozogni árban, hogy nem jelentik be hanem ha az egyik mond 500at akkor én mondok 400at stb. Töketlen mind2 gyártó.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nem is azért készül az SX hogy PS4-ről vonzanak be embereket.
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
a sony most elég töketlen
már múltkor oda kellett volna biggyeszteni az árat, de szerintem ōk is elhitték spencernek,hogy lesznek játékaik 
szerintem nem sokan várják az sx árát (global)...még egy százasért sem fogják otthagyni a ps4 libraryt. max az ilyen "évi 1fifás emberkék" -
Bluverkill
tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Az még lehetséges.
-
törölt tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Na és akkor mi van?
Nehezen tanulnak. -
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Bluverkill
üzenetére
és ha crossgen?
szerintem ez olyasmi lesz,mint a márciusi xbox direct...crossgen,indie,AA játékok -
Bluverkill
tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Sillent Hill nem lett bemutatva a Júniusi eseményen szóval nem lesz. "A few quick check-ins on third-party and indie games from June’s PS5 showcase"
-
zkxdn
őstag
"And just to be super clear — there will be no PlayStation Studios updates in Thursday’s episode. There won’t be any updates around hardware, business, preorders, or dates either. On Thursday, our focus is squarely on showcasing some cool upcoming games coming to the broader PlayStation ecosystem. Should be fun!"
WAT? Semmi PS5 hardware...... ez most komoly?
sony már nem ellenfelünk hanem a google meg mittudomén mi de azért várják egymást a bejelentésekkel

-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
PS4 kiegészítők PS5 kompatibilitásával kapcsolatban jött egy írás a PS Blogon: [link]
-
mettek
addikt
Én monitoron használtam a ps4prot PC mellett de egyszerűen nem bírtam elviselni hogy egyes játékok alatt hajszárító hangja van, illetve az Odyssey-t azért hagytam abba rajta mert ott az a 25-28fps valami katasztrófa szaggatós volt.
De azért sok örömet is okozott pl: HZD, Detroit BC, GOW, Spider Man, AC Origins.
Ez külön érdekes hogy szerintem az Origins szebb is volt mint az Odyssey ennek ellenére az Odyssey iszonyat rosszul futott rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Playstation Store feltöltő kártyák! Akár 90.000ft-ig áron alul!!!
- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + PlayStation PORTAL Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Xbox / Sony Konzol, 3 -6 hónap Garancia, Fehér & Fekete Színben
- Ps5 kontroller hibátlan 2026.04.17 Alza jótállás
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

RangerFox