Új hozzászólás Aktív témák
-
banán007
tag
Már "programoztam" nagyon hobbi szinten pár egyszerű dolgot, de mivel (mérnök)informatikával szeretnék továbbmenni egyetemre, ezért elkezdeném jobban beleásni magam a dolgokba, szóval a válasz a kérdésedre inkább nem.
Főleg a matekba kell még elmélyülnöm lassan, de legalább valamilyen szinten szeretem.
Köszönöm szépen az ajánlásokat!
Mind a kettőt meg fogom nézni, ha van rá mód akkor beszerzem papír alapon is, hisz úgy az igazi számomra.Még egy kérdés ezzel kapcsolatban: PHP és MySQL webfejlesztőknek - Hogyan építsünk webáruházat c. könyv is jónak tűnik a leírtak alapján. Ezt olvasta már valaki, vagy van valamilyen tapasztalat?
-
fordfairlane
veterán
Vegyes a kép. Ártani nem árt, ha valaki elolvassa pl. az SQLite-ot ismertető-, vagy az installálásról szóló részeket, csak épp a gyakorlati hasznuk kevés. Hálistennek kifejezetten elavult, és egyben veszélyes technika nincsen sok benne, pl. a register_globals használata, de mégis csak 10 éves könyv. Amit nem ajánlok, az a 15 éves PHP4-es változata. Illetve a mysql_* függvények használatát szerintem mindenképp ajánlatos elkerülni, helyette a PDO-t kell használni.
-
DNReNTi
őstag
Plusz felokosítod annyira, hogy ha nagyobb mint x akkor megkeresi az x előtti legutolsó szóközt, vagy mondatvégi írásjelet és ott vágod el, és majd aztán jöhet a "...".
Így azé szebb, meg érdemes a multibyte stringfüggvényeket használni, bár a szóközkeresés kiküszöböli, hogy mondjuk kettévágj egy "ő" betűt.
-
mr.nagy
tag
Gyakorlatilag semennyi ideig csak míg a másik lap feldolgozza. Az igazság, hogy PDF-et akarok generálni.
Eddig ezt jól csak úgy tudtam megoldani, hogy az ürlap.php-val bekérem a felhasználótól a szükséges adatot, ezt eltárolom session-ba. Ezt követően a pdf.php fájlt meghívom, amiben rögzítve van, hogy a print.php-ból generáljon PDF fájlt. A print.php a session-ban tárolt adatokat kiegészíti SQL-ről további adatokkal és ezeket formázva kapom a nyomtatási kinézetet.
Ez a pdf.php tartama:
<?php
include("tools/mpdf.php");
ob_start();
include "print.php";
$template = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$mpdf=new mPDF('','A4','','',32,25,27,25,16,13,'L');
$mpdf->WriteHTML($template);
$mpdf->Output('MyPDF.pdf', 'D');
?> -
hemaka
nagyúr
Csak sima php lister, ami egy adott mappát listáz ki.
function getFileSize($filePath) {
$bytes = filesize($filePath);
$sizes = array('B', 'KB', 'MB', 'GB', 'TB', 'PB');
$factor = floor((strlen($bytes) - 1) / 3);
$fileSize = sprintf('%.2f', $bytes / pow(1024, $factor)) . $sizes[$factor];
return $fileSize;
}De a 2 gigásnál nagyobb fájlokat negatívra hozza.
-
PumpkinSeed
addikt
-
-
randras
veterán
Ráfordítottam pár órát megnézni ingyenes szkripteket, és maga a színek felismerése nem tűnt pontosnak, vagyis fix színskála elemeihez hasonlítva (pl. Google képkereső szín alapú szűrőjének színei) folyamatosan indokolatlan színek jöttek legközelebb állónak több különböző színtérben is, úgyhogy letettem róla egyelőre.
Vagy a saját képeim szerint csinálom majd a szűrő lehetséges választható színeit... de ez is elég messze vezet sajnos.
De köszönöm a választ!
-
biker
nagyúr
mint utólag kiderült, egy (honlap alapján) nem túl modern rendszer, szóval nem épp sap + webshop modul
De a lényeg az lenne, hogy a rendelések is ide fussanak be, és a minimum a raktárkészletet lássa, ha már nem a teljes cikklistát innen veszi.
http://x-profit.hu ezt ismeri valaki? amilyen gáz a honlapjuk, nem tudom, mit tudhat a cucc. Azt hittem minimum Ledger lesz -
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
"beleszocializálódtam a Visual Studioóba, más már azután "szar". No offense
"
Na ezzel az állítással nem tudok vitatkozni.Gyorsan meg lehet szokni a jót, a gyorsat. Egyébként az Eclipse és NetBeans egyáltalán nem tökéletesek, sőt, például a Visual Studio kategóriáján belül sokkal jobb és sokkal gyorsabb, de előbbiek előnye, hogy ingyenesek (persze nyilván E.-ben és NB.-ben C#-támogatás nincs, Visual Studióban meg nincs Java-támogatás, de érted
).
(#17517) biker:
Hát ez bizony ilyen ("szörnyű"), hogy meg kell szokni, hogy másik szoftverben nagy eséllyel máshol vannak a dóóógok...
Amúgy nem akarlak én meggyőzni semmiről, de ebben a topicban már nem is tudom, hányszor szenvedtél azzal, hogy próbálsz echózni, loggolni, kísérletezgetni, másképpen futtatni, átmenetileg sorokat kikommentezni, ahelyett, hogy debuggolnál. Tök mindegy, mit használsz a célra, de nem árt megtanulnod az előnyeit, egyszer melós lehet, de aztán rengeteg időt spórolhatsz vele. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, lehet, hogy az Xcode-ra, nem vágom.
(Sorry, nem szimpatizálok az Apple-cuccok agyatlanul túlárazott jellegével, meg a hozzá kapcsolódó sznob kultúrával.
)
A PhpStorm szerintem is jó, meg úgy általában a JetBrains-cuccok (pl. Python-fejlesztéshez a PyCharm is nagyon bejött, korábban az Eclipse PyDev pluginjét használtam, de a PyCharmban fejlesztés sokkal jobbnak és pörgősebbnek bizonyult; Java-fejlesztéshez az IntelliJ IDEA-val még nincs érdemi tapasztalatom, de azt is nagyon dicsérik).
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Erre próbáltam guglizni, de ezt már nem értem
Picit tudnád jobban körvonalazni?
Ha megvan a session id, akkor azzal mit érek, ha kilépéskor elméletileg megsemmisül a szerveren?Viszont most találtam egy ilyet, és asszem megold minden gondot, ha jól értelmezem:
http://php.net/manual/en/function.session-set-cookie-params.php - azaz a session-nek is lehet lejárati időt adni úgy, mint a sütinek.Amúgy itt az oldal
-
biker
nagyúr
Így értem, pl. Nem tudtam, honnan a rákból veszi ezt az üzenetet: Site Settings Updated
Hiszen a siteSettings.ctp-ben nincs ilyen
Erre mit találok a SiteSettingsController.php-ben?<?php
class SiteSettingsController extends AppController{
public $uses = array('User','Admin','AdminMenu','SiteSetting');
var $components = array('RequestHandler', 'Cookie','Email');
public function beforeFilter() {
$this->layout='admin';
$admin_main_menu= $this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id'=>0)));
$admin_sub_menu=$this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id !='=>0)));
$this->set('main_menu',$admin_main_menu);
$this->set('sub_menu',$admin_sub_menu);
//pr($admin_sub_menu);
}
public function general(){
if($this->request->is('post')){
$this->SiteSetting->saveAll($this->data['SiteSetting']);
$this->Session->setFlash("<p class='alert alert-success'>Site Settings Updated</p>");
}
$settings = $this->SiteSetting->find('all');//pr($settings);
$this->set('settings',$settings);
}
}Nem épp azt kellett volna e tennie e hogy ha return success, akkor a view-ban kiír egy üzenetet?
És nem a controller küld üzenetet... -
fordfairlane
veterán
Inkább csak formázza az outputot, amit a passive view nem tesz, a modell meg nem szabad, hogy tegye.
-
Tele von Zsinór
őstag
Symfonyt használtam már úgy is, mint kis komponensek gyűjteménye, úgy is, mint nagy framework, illetve úgy is, mint egy másik fw része (silex). Elégedett voltam vele és bátran ajánlom másoknak is. Laravellel kollégám játszott, neki nagyon tetszett az is, de ő meg a Symfonyt nem próbálta soha
Annyira érdemes mindkettőbe belemenni, hogy összerakj egy minimál blogot, az csak pár oldal, de sok részére rálátsz, hogy hogyan kell megcsinálni. Annyi alapján el tudod dönteni, melyik jön be annyira, hogy mélyebben megnézd.
-
Zedz
addikt
-
Speeedfire
félisten
Nem. Egyik partner részére csinálok egy ws-t, ahol mind a request, mind a response headerben a fenti van.
Felhív egy url-t get paraméterekkel, majd adok neki egy választ. Utána guglizva, jó úton jártam.POST /callback HTTP/1.1
Host: client.example.org
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
id_token=eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IjEifQ.eyJzdWIiOiJqb2huIiwiYX
VkIjoiZmZzMiIsImp0aSI6ImhwQUI3RDBNbEo0c2YzVFR2cllxUkIiLCJpc
3MiOiJodHRwczpcL1wvbG9jYWxob3N0OjkwMzEiLCJpYXQiOjEzNjM5MDMx
MTMsImV4cCI6MTM2MzkwMzcxMywibm9uY2UiOiIyVDFBZ2FlUlRHVE1BSnl
lRE1OOUlKYmdpVUciLCJhY3IiOiJ1cm46b2FzaXM6bmFtZXM6dGM6U0FNTD
oyLjA6YWM6Y2xhc3NlczpQYXNzd29yZCIsImF1dGhfdGltZSI6MTM2MzkwM
Dg5NH0.c9emvFayy-YJnO0kxUNQqeAoYu7sjlyulRSNrru1ySZs2qwqqwwq
-Qk7LFd3iGYeUWrfjZkmyXeKKs_OtZ2tI2QQqJpcfrpAuiNuEHII-_fkIuf
bGNT_rfHUcY3tGGKxcvZO9uvgKgX9Vs1v04UaCOUfxRjSVlumE6fWGcqXVE
KhtPadj1elk3r4zkoNt9vjUQt9NGdm1OvaZ2ONprCErBbXf1eJb4NW_hnrQ
5IKXuNsQ1g9ccT5DMtZSwgDFwsHMDWMPFGax5Lw6ogjwJ4AQDrhzNCFc0uV
AwBBb772-86HpAkGWAKOK-wTC6ErRTcESRdNRe0iKb47XRXaoz5acA&
state=DcP7csa3hMlvybERqcieLHrRzKBra -
Speeedfire
félisten
Igen, változott a php.
De ugyan azt a forrást szoktam használni, minden esetben ha forgatok. Csak a kapcsolókat bővítem.
Ugyan ez a cli nemrég még tökéletesen ment, egyedül az ftp-t forgattam bele a php-ba.Én is néztem már, de ldap-ot nem is használok. Minden ldap jellegű dolog db-ből jön egyből. Meg mint írtam root-ként semmi hiba. Egyelőre fut a szkript rendszergazdaként, majd csak jó lesz egyszer.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Web Platform Installer segítségével pár kattintás összehozni, a pár másodperces telepítés után pl. pötyögd be, hogy WordPress vagy Drupal, hogy ez behúzza a számára szükséges függőségeit, telepít mindent egy-két perc alatt, aztán max. az átmenetileg felrakott CMS-eket letörlöd.
IIS+MySQL+FastCGI PHP
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_11089-11089.html -
Speeedfire
félisten
Nem is gondoltam, hogy nem lesz vele meló. Sőt, igen sok lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki, ellenben én ennek örülök, mert a kedvenc keretrendszerem remélhetőleg jobb lesz.
Más: Egy kis vagrant. Nem tudom ki mennyire van otthon benne. Már egy ideje szopok vele, de nem akarja az igazságot.
Illetve furcsa dolgokat is produkál.
Hibába állítok be valamit/vagy állítok be új dolgot, nem akar reagálni rá.
Pl egyszer belőttem, hogy legyen privát háló, majd kivettem és azóta is ott van a debian configban. Illetve beállítom a proxy-t neki, meg a dns feloldást, de a jenkins pl nem tudja a hosztot feloldani, ami azért fura, mert cli alatt ha ping-etem vagy nézek egy traceroute-ot, akkor feloldja.
Debian 7 kliens és linux mint 16 host. Vagy valamit elrontok konfig közben, nem értem. -
Lacces
őstag
Kinek mi jön be, én a Phalcon-t várom, hogy "shared hosting"-on is elérhető legyen
.
Én sokat szenvedtem a Yii-vel. Most a Yii 2.0-t próbálgatom, hát ez az új SearchModel osztályról inkább nem is beszélnék, amit a Gii adott vissza nekem, az nagyon nem frankó szerintem. Nekem ez az egész ActiveRecord nem tetszik. Néha olyan érzésem van, hogy ezt a full kezdőknek találták ki. Szerintem ez a Model osztály nagyon el van benne szúrva... A Rules metódus nem rossz, na de, hogy mindenféle Getter és Setter nélkül elérem a model mezőit, szerintem az elég gáz...
A Yii legnagyobb fegyvere szerintem az Asset kezelés. És a cache-ing is egész jó.A laravel nem rossz, van benne kraft, de túl sokan gondolják úgy, hogy ez a kezdők framework-je. Én már bekerültem egy nemzetközi csapatba, így elég gyorsan fel fejlődtem és a Java-s beütésem miatt a Symfony2 nagyon bejött. (Lehet lassabb, de hosszabb távú projekteknél ez a nyerő, fenntartható kód...)
És a Laravel, mint a Yii merített a Rubyból, de sokat merített a Symfony2-ből, nagyon sok bundle-t behúzz a Symfony2-ből.
De nincsenek konfig yml fájlok vagy szervíz xml-ek, mint a Symfony2-ben. Sokkal egyszerűbb, és néha butább is, de érdekes. A Routingolást érdemes megnézni, könnyen kezelhető PHP kódból (nincsenek Annotációk, mint a Symfony2-ben). De nagyon hasonló. Talán ennek is az oka az, hogy a Config-ja az nagyon szétvan szedve, az is olyan nem csodás. Na meg a controllerekből hiányzik az Action szó végén.
De egy nagyon egyszerű (néha nagyon buta) Symfony2 filozófiát követ.
Az ORM az tetszik, az tényleg ORM számomra. A blade template kezelő is nagyon jó, egy butított twig. És ez a bundle rendszer sem rossz.Bár hozzátenném, hogy én elég szerencsétlenül is mozgok a Yii-ben.
.
Én aztmondanám, hogy egy gyors, főleg marketing alapú weboldal kell, akkor a Yii. Ha blog oldal, akkor ismét a Yii, amihez a beépített RBAC egész jó. Na meg az új debugger toolbar-t is a Symfony2-ből szedték.
De egy hosszabb távú egyszerűbb projektnél már a Laravel, az ORM jobb, hosszabb távon fenntarthatóbb, megköti a kezed (persze lehet szabadon). Yii-nél a Gii használata ellenjavasolt.
Bár az, hogy itt a Laravelben nem kellett használni namespace-t az sem semmi... de egyébként minden más egyszerűbb weboldalhoz a laravel. Nem hiába lett felkapott. Bár kevés hozzá a bundle, de vannak kezdeményezések. Bár szerintem a Yii több szolgáltatást nyújt, de az ActiveRecord-os megoldássa, hosszabb távon nem nagyon éri meg... Fórumokon olvasgattam, hogy sokan kifogásolják.
Sebességben meg úgy vettem észre, hogy mindkettő egyszinten van.Egy basic app esetében a laravel jobb, vagy hosszabb távú basic app esetében. De egy ilyen middle alkalmazásnál már akkor a Yii 2.0 az ajánlott, mert több szolgáltatást nyújt alapból a framework, mint a laravel,de hosszabb távon, ha nem kellenek a yii szolgáltatásai akkor a laravel a fenntarthatóbb, vagy akkor már Symfony2.
Symfony2-ben vannak a CRUD függvények, ami nem mást csinál, mint egy "piszkos" adatkezelést(insert,update,delete), azaz csak a memóriában végezz rajta műveletekt, de adatbázisba nem, adatbázisba a módosításokat csak a flush() metódussal fogja végrehajtani.
A laravel meg örökölte a softDelete() metódust, ami piszkos törlést végezz a memóriából, de az adatábzisból nem. Lehet a következő verziókban lesz softInsert és softUpdate is?
Yii 2.0-nál pedig insert, update esetén megtudod tekinteni a régi értékeket is... ami nem rossz.
Jelenleg most fogok majd átírni egy eddigi elkezdett appot Yii 2.0-ból Laravel-be is, és akkor majd lesz végleges döntésem, hogy mennyire jó a Laravel, vagy sem.Amúgy meg PhalconPHP
.
Az esemény kezelés egész jó a Laravel-ben.
-
Speeedfire
félisten
Ha a spórolás a célod akkor nem hiszem, hogy sokat nyernél vele.
Ez szerintem attól függ, mennyire komplex a feladat/megoldás. Sok kicsi sokra megy.
Pl anno írtam, hogy excel fájlt generálok 60k+ sorral, ami phpexcel-el kb 1 óra volt. Addig-addig alakítottam, okosítottam az eljárásokat, hogy 3 perc alatt megcsinálja.
Sk8erPeter:
Ezt meg hogy érted, hogy "jobb, mint a pointer"?
Nem kell a memóriával foglalkozni, a rendszer elvégzi helyettünk és egyszerű alkalmazni.Hát azért nem kell ennyire megörülni neki, akkor használd, ha valóban szükséges, erőltetni nem kell.
Én sem arra gondoltam, hogy eszetlenül elkezdem használni. -
cucka
addikt
Arra jó, ha olyan függvényt szeretnél írni, ami a paraméteren végez műveleteket és nem tér vissza semmivel. (Vagyis hát visszatérhetsz, de minek szopasd magad még jobban?) . Más szóval a függvényednek mellékhatásai vannak.
Amúgy nem javaslom a használatát, előnyösebb, ha a függvények mellékhatásmentesek.(#14983) fordfairlane
Szerintem nem keverte senki, jól írták. (Referenciatípus az nem is tudom, hogy micsoda amúgy)
-
Speeedfire
félisten
Mivel ezeket többen fejlesztjük, több projekben is felhasználjuk, a legtöbb nem projekt specifikus.
Továbbá Jenkins + gitlab nem oks egyszerre?
Mire gondolsz?Szerk.: Miért lenne sok a jenkins és a gitlab? Még így is faragtam rajta, mert a deploy-t is a jenkins végzi, nem pl a phing vagy a capistrano.
Érdekes dolgot találtam közben.
Alap felállás. [link]
Elvileg ha a csomagban beállítom a composer/installer-t, akkor a berántásnál felül tudom írni az útvonalat, ha jól értem. De közben nem teljesen így van, vagy nem jól állítok be valamit.A modul composer.json:
{
"name": "tothsz/errorhandler",
"authors": [
{
"name": "Toth Szabolcs",
"email": "email@cim.hu"
}
],
"require": {
"composer/installers": "~1.0"
}
}A csomag composer.json:
{
"name": "tothsz/yiiblog",
"description": "Yii blog",
"authors": [
{
"name": "Toth Szabolcs",
"email": "email@cim.hu",
"role": "Developer"
}
],
"repositories": [
{
"packagist": false
},
{
"type": "git",
"url": "https://privat.repo.url/tothsz/errorhandler.git"
}
],
"require": {
"tothsz/errorhandler": "dev-master"
},
"extra": {
"installer-paths": {
"src/protected/modules/{$name}/": ["tothsz/errorhandler"]
}
}
}De ezek után is a vendor alá rakja őket, pedig itt reponként külön lehetne megadni mappát.
Ami még nem tiszta, hogy itt azt írja, hogy a yii natív támogatva van, elvileg magától be is tudná illeszteni a megfelelő helyre a kiegészítőket.Valahol meg lehetne/kellene adni, hogy az adott repoban lévő forrás az pl téma, kiegészítő vagy modul.
Tele von Zsinór: Igen, az is megoldás lenne. Egy sima statikus függvény kellene csak, ami ezt visszaadja és be tudom illeszteni a megfelelő helyre. -
j0k3r!
őstag
ez tenyleg nem valami szep
mondjuk azt sem ertem, hogy miert kell ezt a tombbe-tombbe-tomb dolgot eroltetni php-ban, mikozben egeszen jol hasznalhato oop szempontbol. szerintem ezeket a tomboket siman ki lehetne valtani popo classokkal, raadasul typehint is van mar egy ideje, szoval az esetleges tombindex elgepelesek is megszunnenek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
De nem is meglepő, hogy nem generál warningot, mivel az empty() az isset által végzett feladatot is lefedi, ahogy meg is beszéltük, tehát a változó beállítottságát/létezését is vizsgálja, nemcsak annak "ürességét", meg az isset()-hez hasonlóan erre is vonatkozik, hogy "this is a language construct and not a function".
De ezt Te is vágod, hiszen pont erre hivatkoztál itt, hogy redundáns lenne mindkettőt használni egy adott változóra.No de igazából az eredeti felvetést kellene megfejteni inkább, hogy mi az, hogy "nem ajánlott az empty".
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én csak azt nem értem még mindig, hogy a parse-olásnak, meg a tageknek mi köze van az adatbázishoz, meg a konkrét queryhez, amivel feltöltöd. Először parse-olod az adatokat PHP-vel gondolom, kinyered a kapott eredményből a neked szükséges szavakat, aztán pedig azokat a szavakat el akarod tárolni adatbázisban, mármint az összeset, nem? Most az a kérdés igazából, hogy hogyan állíts össze egy query-t PHP-vel? VAGY pedig az a kérdés, hogy mondjuk hogyan csináld meg azt, hogy az egyik táblában tárolod a keresőszavakat, aztán van egy kapcsolótáblád, amibe meg be akarod nyomni az adott szóhoz tartozó id-t. Na de ehhez megint nem szabadna, hogy köze legyen bármilyen tagnek is, hiszen azt fel kellett, hogy dolgozd az alkalmazásodban, de nyilván nem egy query-ben kellene ezt megtenned. Tárolt eljárással a kapcsolótáblás feltöltés elintézése is amúgy megoldható, ja, ha ez a kérdés, de még megoldható hatmillióféleképpen.
Csak kicsit kuszálódtak itt a dolgok.
DE akár azt is megcsinálhatod, hogy amennyiben auto_increment meződ van a keresőszavakat tároló tábládban, akkor megjegyzed, honnan kezdted feltölteni, és az annál nagyobbakhoz tartozóakat meg a feltöltés után nyomod a kapcsolótáblába... De ennél értelmesebb megoldás is nyilván lehet, ha kicsit jobban megértjük, mit akarsz.
Na jó, én értem, mire gondolok, elég kuszán fogalmaztam, csak most nincs energiám átfogalmazni érthetőbben, de hátha valami így is átjön.
Hozzáteszem, Te sem fektettél túl sok energiát a kérdésed szabatos megfogalmazásába, és még a végére engem is belekavartál, aztán elkedvetlenedtem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt meg tudnád fogalmazni érthetőbben, hogy mi a pontos cél, és egyáltalán mire lesz ez jó?
(#14530) Kurik :
Ja, hát úgy értettem, hogy a kiszolgálógépen, ahol a batch-progit végül is lefuttatod az exec() fv.-nyel, ott megjelenik-e a µTorrent felhasználói felülete, vagy sem a fv.híváskor - ezek szerint nem, csak háttérben futkorászik, de nem gond, mert nincs rá szükséged. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A lényeg akkor is marad, nem feltétlenül kell csillagászati összegeket költened, hogy fusson az Apple által fejlesztett operációs rendszer."
Kezd fárasztó lenni.Pont ezért magyaráztam el neked a különbségeket a Mac-gép és a Mac OS között.
Mivel te elkezdtél külön az operációs rendszerről beszélni. Hogy jött ide? Arról volt szó, hogy egy átlagos Mac-gép (NEM OS!!
) igencsak drága.
No offense, de simán csak kötözködtél.
Részemről én is befejeztem, kezd uncsi lenni az egész téma, igazából abból indult ki a dolog, hogy Trisztán azt állította, hogy a NetBeans egy lassú hányadék fos (ehhez az állításához csatlakoztak páran, azt a részét én is elismertem, hogy kajálja az erőforrásokat), míg a Mac a király, én meg próbáltam rávilágítani, hogy talán egy kicsit szűk látókörűen állt a kérdéshez, és lehet, hogy valami az ő figyelmét kerülte el, még konkrét javaslatokkal is álltam elő (igaz, nem neki válaszolva), amivel a NetBeans erőforrás-igényét le lehet faragni, nehogy már én legyek emiatt a k×csög.
(#14485) tPedro_ :
Igen, az lesz az!Viszont ott már nem PHP programozás lesz a háttérben.
-
Speeedfire
félisten
Ha nem lenne fizetős a vs kiegészítő, simán váltanék rá.
Más: Curl-ben, hogy tudom fixen megadni a cookie nevét, helyét? Jelenleg mindig újat generál, nekem meg authentikálni kellene előbb, ami ledobja a cookie-t, majd azt használva a curl menne tovább és hívná meg a címeket.
$cookie = tempnam ("/tmp", "CURLCOOKIE");
$ch = curl_init();
curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie ); -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ennek annyira örülök, hogy szinte alig tudom szavakba foglalni. De komolyra fordítva: kit érdekel?
(#14447) trisztan94 :
"amikor egy Virtuális Windows 8+Visual Studio 2013 Pro + Windows Phone 8 emulator nem lassítja be ennyire"
Ezt a mondatot csak most láttam, azért az kemény lehet így dolgozni...
(#14456) Speeedfire :
"Ok, tehát ha valami egy optimalizálatlan sz*r, memory leaks-es valami akkor ssd, meg memória. Erre miért nem gondoltam...."Tehát akkor ha neked nem sikerül megfelelően konfigurálni az alkalmazást, mert nem néztél utána, hogy lehet korlátozni is az erőforrás-használatát például különböző paraméterezésekkel, meg mondjuk valóban kéri az erőforrásokat annak érdekében, hogy gyorsítsa a munkádat, akkor az csak is egy fos lehet, meg a fejlesztők idióták, és egyértelmű, hogy memóriaszivárgást tettek a programba? Vagy más magyarázata is lehet?
Szerk.: amúgy most én is beraktam az avatarokat megjelölésként a hsz.-be, ahogy Te is szoktad.
-
Speeedfire
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest