- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityaa23
senior tag
Na két óra alatt rájöttem a hibára. Már mindent kiírattam, 3 féle módon elkészítettem az ellenőrzést, csináltam 2 új emal címet, hogy új kódokkal próbálkozzak végül a webszerverre gyanakodtam. Hát meg is lett a baj. Ki volt kapcsolva ez: allow_url_fopen . Most örülök is mert megvan a hiba és most jó, meg nem is mert asszem éjszaka nem kell aludni...
-
Kiszedtem a filename tag-et és így se jó (a régi szerveren filename taggal is jó volt ... most még a kép visszaadott headerjét iderakom hátha segít ...)
Új szerveren: itt rossz a kép
Cache-Control:max-age=604800
Connection:Keep-Alive
Content-Encoding:gzip
Content-Type:image/jpeg
Date:Fri, 23 Oct 2015 09:14:06 GMT
Expires:Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Keep-Alive:timeout=2, max=100
Pragma:no-cache
Server:Apache/2
Transfer-Encoding:chunked
Vary:Accept-Encoding,User-Agent
X-Powered-By:PHP/5.6.14Régi szerveren: itt jó a kép
Cache-Control:max-age=604800
Connection:Keep-Alive
Content-Type:image/jpeg; filename="img-promo.jpg"
Date:Fri, 23 Oct 2015 09:16:24 GMT
Expires:Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Keep-Alive:timeout=15, max=100
Pragma:no-cache
Server:Apache/2.2.16 (Debian)
Transfer-Encoding:chunked
X-Powered-By:PHP/5.3.3-7+squeeze19 -
nem az img src-kkel van baj maga a képet visszaadó php script ami az src-be van megadva az nem adja vissza az új szerveren a képet míg a régin tökéletesen működik...
kb a fájl visszaadását végző kód részlet...:
$data = $_db->queryRow("SELECT * FROM #prefix#srm__files WHERE id = " . $rowFile[0]);
header('Content-Type: ' . $data["type"] . '; filename="' . $data["name"] . '"');
echo file_get_contents("files/" . $data["id"]);ha a headert kikommentelem akkor meg visszaadja a kép forrását, de ugye header content-type nélkül nem tudja, hogy kép és nem jelenik meg míg vele se akkor azt mondja hogy hibás kép...
ha a headert cserélem erre
header('Content-Disposition: attachment; filename="' . $data["name"] . '"');
akkor meg letölti a fájlt és a kép tökéletes...
-
törölt tag
A tárhelyem mérete kötött, a CPU és RAM használatért nincs külön díjazás.
Akkor segítséget kérnék, hogy a következő helyzetet milyen megoldással lehetne kezelni:
- kötött (kicsi) tárhelyméret
- feltöltött kép sokféle (majdnem tetszőleges) megjelenítése a weboldalon
- képcsere esetén az új kép megjelenítése biztosan (erre a fájlnév kiegészítése megoldás)
- a képek megjelenítéskor bizonyos helyzetekben crop-olva vannak
- a képekre logo kerül, más-más helyzetben más-más logo -
DNReNTi
őstag
Ahan, így érthető, köszi!
Akkor utánajárok, hogy tudom megakadályozni ha fizikailag nem létező fájlra hivatkozik valaki, akkor 404 legyen. Jó irány? Vagy teljesen rossz felé megyek?"Teória a kétszeres favicon betöltésre: mivel elsőre 200-as kódot kap, de a tartalom nem érvényes kép, így újra megpróbálja."
A teóriád valszeg helyes, ha a htaccess 404-et dob a favicon-ra, akkor nem próbálja meg újra. -
PumpkinSeed
addikt
Erre gondoltam én is, hogy hülye kérdés volt, mert módosítható. Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le. Ezért lenne fontos, hogy azok ne legyenek manipulálhatóak.
-
tothjozsi96
addikt
Igazából oké hogy COOKIE-ban tárol ez is de más, mivel több kulcsot tárol egyben.
De ez így lehet hogy jobb is, mivel nekem kettő dolog fő a tároláshoz, igazából az egyik a felhasználó ID-je a másik pedig a jelszava megkeverve valamivel, még nem tudom mivel ...
Tehát md5($valami.$password.$valami);De a COOKIE-nál ki lehet olvasni a böngészőből, itt pedig nem tehát biztonságosabb az biztos.
Kérdés hogy SQL injektálás szempontból milyen lesz majd. -
tothjozsi96
addikt
Aha, nézegetem.
De még mindig nem értem hogy ez mitől is lesz biztonságosabb mint egy $_COOKIE.Az igaz hogy a kliens gépén nincs tárolva "szó szerint" az adat, szóval passhash meg ilyesmi, de mitől jobb?
Megnéztem az alapvető kulcsok működését, nem túl bonyolult.
Tehát egy login-t feltudnék építeni elég egyszerűen. -
-
honda 1993
senior tag
azt neztem mar,de
nem talaok semmi fele php tutorialt az oldalon.dede megvan kozben. csak azt nem tudom hogy a tobbi az is php,vagy vannak mas nyelvek is az oldalon
csak ezek a menu pontok vannak
1. Az alapok
2. A tartalom és a kinézet
3. Szerver oldali működés
4. Kliens oldali működésnem tudom hogy (B)DNReNTI(/B) melyik konyvre mondta amit mondott. de ezt a konyvet kezdtem el olvasni,errol mi a velemenyetek ?
Kozmajer Viktor - PHP és MySQL az alapoktól
-
Edorn
senior tag
-
Edorn
senior tag
Mert a 'Code' egy változó.
http://book.cakephp.org/2.0/en/models/retrieving-your-data.html
A findBy<fieldName> metódussal egy adatbázis tábla egy meghatározott mezőjében lehet keresni. Esetemben ez a mező a 'code' elnevezést viseli.
ui.: De nem hinném, hogy itt lenne a gond. Inkább a model-el lesz valami cache probléma. Mert ha a model-hez nem adok semmi egyedi extrát, akkor működik rendesen. Viszont ha kiegészítem egy függvénnyel, akkor 'beragad' az első adatbázis váltás után. Az alap adatbázissal nem használom a model-hez hozzáadott metódost. Majd váltok adatbázis. Itt sem használom. De adatot kérek le az adatbázis ezen modeljéhez tartozó táblából. Majd visszaváltok az eredeti adatbázisra. Ekkor ha csak simán adatot kérek le, akkor semmi gond. ha viszont használnám az extraként a modellhez adott metódust, na akkor úgy viselkedik, mintha még mindig az előző adatbázisból szeretnék lekérni adatokat, azaz úgy állítja össze a query-t, amit viszont ugye már nem tud érvényesíteni az aktuális adatbázisra, hisz abban nem léteznek ezek a mezők...
-
Vikus
tag
Szia!
Köszi a segítséget.!
És a válaszod!
A "magyarosítást" sikerült megoldanom, hogy az oldal elejére beraktam
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
a php elé.. majd a legvégére is a lezárást. Így már szuper, köszi.A másik dolgot is sikerült végül, a névhez beszúrtam ezt:
$string_exp = "/^[a-záéíóöőúüűA-ZÁÉÍÓÖŐÚÜŰ .'-]+$/";
így legalább már az ékezeteket is "támogatja". Szóval ez is pipa!
Mellette még ezen felbuzdulvamegcsináltam a telószámos részt, hogy csak számot fogadjon el, x-től y mennyiségig, ugyanez a tárgyas résszel is. hm.. tudom lehet nem nagy dolgok, de nekem nagy sikerélményt nyújt!
sajna ilyen béna vagyok igen...
Viszont, az üzenetes formázást még mindig nem értem... nekem ez a phpmailer kicsit bonyolultnak tűnik, annyira nem akarom cicomázni az üzenetet, elég ha csak ki tudnám emelni a "Küldő" címszót, a "Tárgy"-at és így tovább.. adni neki egy színt aztán kész...
Valahogy így: <strong><font color="#B8652F">Küldő:</font></strong>
mondjuk...
a php-s kód végére még beraktam 2 sort:
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
[B]'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
'Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1'."\r\n";[/B]
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);ezt a mime-s dolgot meg ami utána van. (lehet nem is kell oda... :s) mindenesetre bármit csinálok vagy nem jeleníti meg, vagy egyszerűen hozzácsapja a szöveghez a kódot...
Hasonlóképpen próbáltam összematekolni, de valahogy nem akarja az igazságot:
[link]
nekem még ez is sok lenne, csak egy "formát" akarok vele összehozni. Nem tudom mit kéne átvariálnom... ha berakom az "email_message" részhez, szintén hozzácsapja a szöveghez a kódot.. :sMásik, nem akarom semmiképp összezsúfolni a html-ben lévő cumót még ezzel is, (eleve nekem már magasabb kategória ezt összehozni sajnos..
) másik, hogy ott van egy szép kis táblázat, aminek a végén rányomok egy gombra, és már küldi is ezt, szóval ez nekem bőven megfelelne, csak kicsit szeretném "szépítgetni" a végeredményt. Ezért nekem megfelelő ez a javascriptes dolog, mert rátolom, hogy küldés, kijön egy ablak, le "OK"-ézom aztán visszatértem egyből a kapcsolat oldalra. Valahogy ezt szeretném a hibaüzenetnél is, csak nem tudom hova rakjam a kódot..
Persze király lenne, ha mondjuk ezt egy java-s - mondjuk amolyan jquery-s képnézegetős formában - kapná a júzer
de az sajna már iszonyat magas labda.... nekem.....
Ehhez valami vélemény? vagy valaki? -
-
modder
aktív tag
Ahha, ez érdekes, ezek szerint csak beépített típusokra működik, és objektum esetén pont úgy viselkedik, mint pl. a Java, és nem úgy, mint C++ (ott ugye objektumot is simán lemásolja, ha nem referenciaként van átadva).
Tömbnél nem meglepő módon lemásolja az egész tömböt (ebből indultam ki a példámnál):
function test($var)
{
$var['bar'] = 'foobar';
}
$foo = array('bar' => 'baz');
print $foo['bar'] . "\n"; // baz
test($foo);
print $foo['bar'] . "\n"; // bazEzek szerint objektumnál fölösleges is referencia szerint átadni abban az esetben, amit az előző hozzászólásomban írtam.
Kösz a helyesbítést
-
PumpkinSeed
addikt
A localhost a laptopom lokális IP címe, a saját IP címem a 79.121.121.....
De nekem az volt a kérdésem ha valaki más például Győrben megnézi akkor milyen IP címet fogok én látni? Azt az IP címet amiről ő felcsatlakozik az Internetre, vagy azt amelyik IP címre beérkezik a HTTP kérés?
-
PumpkinSeed
addikt
-
kkdesign
senior tag
Kiszedtem egy külön oldalra ami csak evvel függ össze ezek vannak meg eddig ( http://pastebin.com/AdV36hYb )és ugye ez ad egy olyan dátumot, hogy 2012 október 20. (ha meg mást ad meg a felhasználó pl 1999 szeptember 11 akkor meg azt) , viszont az adatbázis úgy kezeli, hogy 2012-10-20. ugye van a 3 változóm év hó nap de azt nem tudom, hogy hova tehetném be úgy ezeket a változókat, hogy az felvegye a kiválasztott értékeket, hisz ha felvenné, onnan a "közös" már felvihetné a dátumot az adatbázisomba.
-
Soak
veterán
A dátumot tárolom. Ez jó ötletnek tűnik, viszont így nem a címsorból lehetne linkelni, hanem kéne egy külön mező a linkeknek (mint pl a kepfeltoltes.hu-nál) jól értem?
Szerk: Még az előző hsz.-emhez, továbbá jogvédelem miatt sem szeretném a direkt linket, mert onnan már csak egy lépés a jobb klikk save. Vagy ügyesebbek printscreen + paint
, engem ugyan nem zavarna, de az biztos nem örül neki aki a képeiből él.
-
Inv1sus
addikt
Nem tudom, megfogja-e oldani a problémám, de szerintem nem. A feltöltés nem külön oldalon van. A method="post" html és az adatbázisos feldolgozás ugyanott van.
Egyszerűen csak olyasmi kéne, mint az unset($_POST["valami"]);Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nincs valami hasonló megoldás $_FILES-re.
-
Ubuntu 9.10
Közbe megoldódott azzal, hogy felraktam a magyar nyelvi csomagot.
De aztán rájöttem, hogy csak néhány sztringfüggvény viselkedését módosítja...Pl a htmlentites() függvényt egyáltalán nem befolyásolja, így kell használni, ha jót akarok: htmlentities($tab, ENT_COMPAT, 'UTF-8');
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Napelem
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest