- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
Hogyan tudnám a phpMyAdmin configjában a MaxExactCountViews értéket fálrendszerszintű hozzáférés nélkül módosítani, vagy mit kell tennem, hogy a VIEW-k esetén is megjelenjen a lapozó, ha egy oldalnyinál több sor van bennük? Mert valljuk be, alapértelmezés szerint (hogy nincs lapozó) nem valami kényelmes, alapszintű statisztikának viszont amúgy elmenne.
-
randras
veterán
Nem tudom miért, de localhoston nem töltődik be a curl bővítmény, hiába engedélyezem. Kipróbáltam 3 féle php és apache kombót, semmi nem változott. Kerestem, hátha írnak valamit valahol pluszban a ; törlésen kívül, de csak egy port állításról volt még szó, az sem segített.
Mi a
-
randras
veterán
XAMPP-ban a legújabb verzióból kivették a régi beállítópanelt, és így alapból minden jelszó nélkül települ, én meg fogtam, és a mysql adatbázis user táblájában átírtam a jelszavakat, most meg nem tudok belépni.
Innen hogyan lehet ismét működővé varázsolni?
-
randras
veterán
Egy wordpress.org-ról már törölt bővítmény zip-jét hogy tudnám megszerezni? (Follow 10.0.6)
-
randras
veterán
Ráfordítottam pár órát megnézni ingyenes szkripteket, és maga a színek felismerése nem tűnt pontosnak, vagyis fix színskála elemeihez hasonlítva (pl. Google képkereső szín alapú szűrőjének színei) folyamatosan indokolatlan színek jöttek legközelebb állónak több különböző színtérben is, úgyhogy letettem róla egyelőre.
Vagy a saját képeim szerint csinálom majd a szűrő lehetséges választható színeit... de ez is elég messze vezet sajnos.
De köszönöm a választ!
-
randras
veterán
Adott kismillió kép, szeretnék keresési lehetőséget biztosítani a képek között a rajtuk nagy előfordulással rendelkező színek alapján (hisztogram?).
Elképzeléseim:
admin felület képfeltöltéskor kiszámolja a szükséges értékeket, és adatbázisban tárolja, ezek alapján menne a keresés
jgp fájlokról van szó, exif információba előre eltárolom valamivel (akár asztali programmal) a szükséges információkat, erre húzok rá valami php exif reader-based keresőt (ez mennyire gyors?)
előbbi kettő kombinációja, ha jobban belegondolok a második önmagában semmiképp nem állja meg a helyétszóval képenként exif-ben előre tárolt infó => feltöltéskor áthelyeződnek adatbázisba
valami célszoftver, bármi bejáratott ötlet általatok -
randras
veterán
válasz
Sk8erPeter #10497 üzenetére
Excel-lel kimentettem HTML-be, kitakarítottam a kódból a mocskot, és végül úgy néz ki, mPDF-el generálom majd a PDF-et.
-
randras
veterán
Helló,
jelenleg PHPExcel-lel manipulálok PHP alól XLS fájlokat probléma nélkül, a gondom viszont az, hogy az XLS-t utána PDF-ben kéne elmentenem. A PHPExcel tudja ezt is, viszont folyton kifut az időből/memóriából konvertálás közben, szóval kellene valami másik módszer erre.
Ha lenne valami ötletetek, megköszönném!
-
randras
veterán
$post_id="ellen".$userid;
$post_id=$_POST[$post_id];
mysql_query("UPDATE felhasznalok SET ellenorzott='1' WHERE id='$post_id'") or die(mysql_error());A kódot nem lehet formázni itt a PH-n!
A mysql_error-nak csak akkor van értelme, ha a query-hez csatolod!Remélem segíthettem!
András
-
randras
veterán
válasz
Tele von Zsinór #5471 üzenetére
Igen, ez nagyon király!
Azért köszi!
Nem gondoltam, hogy van rá kész megoldás, habár a YouTube API létezéséről tudtam!
-
randras
veterán
Üdv!
Feldobnák egy témát, hátha már foglalkozott vele valamelyikőtök.
Szóval: pl. egy feltöltött flash video-ból hogyan lehet kinyerni egy pillantaképet?
Vagy hogyan tudom a népszerű videómegosztó oldalakon tárolt videók pillanatképeit lekapni?
Nagyjából arra lenne szükségem, hogy egy youtube videóra mutató linket helyezzek el a videó egy pillanatképén, mindezt dinamikusan.
Ötlet?
-
randras
veterán
válasz
Speeedfire #5439 üzenetére
Szia!
Nekem ez localhoston és élesben is internal server error 500-at dob!
-
randras
veterán
Üdv!
A következőt szeretném megvalósítani:
Van egy könyvtár-struktúrám, valahogy úgy, hogy a főmappán belül egy mappában vannak a PHP és JS fájlok, egy másikban a képek, és ezekre a PHP-kban ../-el hivatkozok.
A scriptek is a ../ eléréssel működnek, elég macerás lenne átírni mindenhol.
A konkrét probléma tulajdonképpen az lenne, hogy jelenleg www.tárhely.hu/layout címen tudom elérni az oldalt, ezen a mappán kívül, de azonos szinten vannak mappákban a szükséges fájlok, és nyilván nem tudom egy szinttel feljebb tenni a többi mappát, hogy megmaradjanak a működő hivatkozások, mert az már a public_html mappán kívül lenne..htaccess segítségével megoldható-e az, hogy tulajdonképpen minden www.tárhely.hu/valami-t www.tárhely.hu/layout/valami-nek értelmezzen? (Keresőbarát URL-t használok.)
Valamilyen rewrite rule kéne, csak nekem nem nagyon mennek ezek dolgok egyelőre...
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^localhost:85/oldal [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://localhost:85/oldal/layout/$1 [L,R=301]Valami ilyesmi lenne?
Esetleg egy jól használható könyvet, PDF-et is ajánlhatnátok erről a témáról...
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest