- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
sztanozs #15791 üzenetére
Értem.
Csak arra akartam célozni hogy eddig volt egy $fileurl változóm aminek pl. ../uploaded/akarmi/valami.pdf volt az értéke. Erre a változóra hivatkozva linkkel meg is nyílt a pdf, illetve php filesize ugyanerre hivatkozva kiírta a listában a fájl méretet, stb... Most mivel az uploaded mappa egy virtuális mappa, így csak a link működik, a php-hez kreálnom kell egy újabb elérést.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
DeltaPower #15785 üzenetére
Kicsit korai volt az öröm :-)
Csináltam Directory alias-t, mutat a d:\ megfelelő könyvtárra, a linkek jók lettek, viszont a php műveletek (filesize, upload, stb..) most nem működnek az alias mappára hivatozva.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
De tud. Végülis így is jó, köszi. :-)
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Utánnanézek
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #15783 üzenetére
Az működik csak két probléma van vele:
1., a site alapesetben c meghajtóról fut, az elérendő pdf-eket a d-n szeretném tárolni
2., a "D:\uploaded" elérés tárolva van adatbázisban, így költöztetésnél bárhol lehetnek a fájlok, ennek a módosításával újra működne minden. -
TomyLeeBoy
tag
válasz
TomyLeeBoy #15781 üzenetére
A D: elé bármit írok, mindig automatikusan "file:///D:" lesz belőle...
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Meggyűlik a bajon a következővel:
PDF fájlok linkjét generálom php-vel adatbázisból egy változóba, majd a változót adom meg egy link url-jének.
Ha az út relatív (../mappa/file.pdf) akkor jól működik a link, megnyitja a pdf-et, de ha abszolút linket szeretnék (d:\mappa\file.pdf) akkor nem működik. Hogyan lehet windows szerveren link url-nek abszolut útvonalat megdani a meghajtó betűjelével együtt?? -
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15700 üzenetére
Köszönöm, teljesen jó lett!
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
A következő script-el próbálkozok:
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf8');
function str_highlight($text, $needle, $highlight = null)
{
$ekezet=array("(í|Í)","(á|Á|A|a)","(é|É)","(ö|Ö)","(ü|Ü)","(ó|Ó)","(ő|Ő)","(ú|Ú)","(ű|Ű)");
$rep_reg=array("[Íí]{1}","[ÁáAa]{1}","[Éé]{1}","[Öö]{1}","[Üü]{1}","[Óó]{1}","[Őő]{1}","[Úú]{1}","[Űű]{1}");
if ($highlight === null) {
$highlight = '<font style="background-color:#fff447; color:#000000";>\1</font>';
}
$pattern = '/(?!<.*?)(%s)(?![^<>]*?>)/i';
$needle = (array) $needle;
foreach ($needle as $needle_s) {
$needle_s = preg_quote($needle_s);
$needle_s = preg_replace($ekezet,$rep_reg,$needle_s);
$regex = sprintf($pattern, $needle_s);
$text = preg_replace($regex, $highlight, $text);
}
return $text;
}
$handle = "Árvíztűrő tükörfúrógép";
$valami = array('árv');
echo str_highlight($handle,$valami);
echo "<br>".$handle;
?>Ami teljesen jó lenne, ha a kiemelt szövegben is megmaradnának az ékezetes karakterek. Ha a stringet kiíratom jó, ha $valamiben van ékezetes karakter, és talál is kiemelendőt, akkor ott már. Miért lehet ez?
Oldal is utf-8-ba mentve.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15611 üzenetére
Nem mondtam hogy nem lehet, csak hogy nekem kézenfekvőnek tűnt elsőre, most is ajaxos, postal, és jó lett.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15609 üzenetére
Szia!
Igen, próbáltam megnézni phpmyadmin-al, illetve csak simán a feldolgozó php-val kiíratni különböző módokon mentés nélkül de akkor sem voltak már sortörések. A get-et igazából csak azért használtam, mert frissítés nélkül mentődik ez a tartalom, szóval ajaxos és így kézenfekvő volt. Most átdolgoztam, post-al küldöm, és minden jó lett, megvannak a sortörések mindenhol különösebb trükkök nélkül is.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #15560 üzenetére
Így:
while($noticia_notes = mysql_fetch_array($result_notes))
{
$note = $noticia_notes["text"];
echo nl2br($note);
}De úgy néz ki, mintha már lementésnél sem jelölné semmi a sortöréseket a stringben. Lehetséges hogy azért, mert get-el adom át és nem post-al?!
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Van egy formon egy textarea amit postolok, majd mysql-be mentem. A problémám az, hogy nem tudok sortöréseket kreálni bele. Ha a textarea-ban van sortörés, mentés és megjelenítés után már nincsen. Próbáltam /n-eket keresni <br />-re cserélni, stb.. de olyan mintha postolás után nem jelölné a stringben semmi a sortörést.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15547 üzenetére
Köszönöm! 2M-re volt állítva..
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
A következő kódot használom fájlfeltöltésre:
if (!isset($_POST["file"]))
{
$file = $_POST["file"];
$originalfilename = $_FILES['myfile']['name'];
$ext = end(explode(".", $originalfilename));
$newfilename = "valami".$ext;
$uploadpath = "../uploaded/";
$target_path = $uploadpath.$newfilename;
if(move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path))
{
echo "ok";
}Tökéletesen működik is. A gond az, hogy leginkább pdf-ek feltöltésére használom, és 2mega méretnél nagyobb fájlok nem töltődnek fel. Hibaüenet nem jön, lefut, de nem kerül fel a fájl. Itt a kódban ugye nincs ilyen korlátozás, alapból van valami ilyesmi, fájlméretre vonatkozó korlátozás a php-ben?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
csabyka666 #15440 üzenetére
Sehogy sem tudok olyat elérni hogy mindkettő jó legyen. Azt csináltam amit tanácsoltál, így az adatbázisból olvasott adatok helyesen jelennek meg, viszont az összes többi nem... Azokkal a direktbe beírt karakterekkel mit tudok csinálni?!Úgy néz ki meg lett a megoldás. Adatbázis lekérés a javaslatod alapján, illetve az összes fájlom kódolásának átállítása ANSI-ról UTF8-ra. Köszönöm a segit!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
DNReNTi #15435 üzenetére
Na hát az itt latin1_swedish_ci, de akkor jelenik meg jól ha az oldalt utf8-ra állítom, csak akkor meg az oldal esik szét :/
Szerk: Azt még csak megértem hogy az adatbázisból olvasott adatoknak nem mindegy, de egy akármilyen áéőöüó utf8-ra kódolt php lapon generálvi miért ??-eket jelenít meg?
Mert így az adatbázisból olvasott adatok jók, csak a kézzel az oldalba írtak helyén van kérdőjel.
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Átköltöztettem egyik munkámat wamp-ról iis-re, és a karakterkódolással akadt egy kis problémám. A mysql-ből nyert adatok széthullanak. iso-8859-2 volt beállítva eddig. Ha átállítom utf8-ra, akkor megfordul a helyzet, a mysql adatok lesznek jók és az összes többi nem. próbáltam mysql_set_charset-al az adatbázis hívásokat utf8-ra állítani de nem lett semmi változás. Valaki tudna ebben segíteni?
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
PHPMailer-el küzdök, feltúrtam már a netet de nem találtam megoldást.
A kód:require("class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP();
$mail->Host = "smtp.gmail.com";
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->Username = "nevem@gmail.com";
$mail->Password = "gmailjelszavam";
$mail->Port = 465;
$mail->From = "nevem@gmail.com";
$mail->FromName = "Nevem";
$mail->AddAddress("cimzett@cimzettdomain.hu","Címzett");
$mail->WordWrap = 50;
$mail->IsHTML(true);
$mail->Subject = "Levél tárgya";
$mail->AltBody = "E-mail üzenet szöveg";
if (!$mail->Send())
{
echo "A levél nem került elküldésre";
echo "A felmerült hiba: " . $mail->ErrorInfo;
exit;
}
echo "A levelet sikeresen kiküldtük";Mindenféle próbálkozásra a következő üzenetet kapom: A levél nem került elküldésreA felmerült hiba: SMTP connect() failed.
Mit ronthatok el?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #6293 üzenetére
Elolvastam a nl2br manualt, az tényleg pontosan erre van kitalálva. Én ezt a megoldást magamtól eszeltem ki még évekkel ezelőtt, és mivel jó volt ezért használom ezt. De mostmár lehet váltok. Mindig tanul az ember.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
zsoltke #6287 üzenetére
A sortöréseket \n -el tárolja le, Te pedig megjeleníted html-ben, ahol <br> a sortörés.
str_replace -el cseréld le a string-ben a \n -eket <br> -re.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Speeedfire #6268 üzenetére
Én is halogattam az ajax-ot mert nem akartam vele kínlódni mikor php-ban már elég jól kiismertem magam. Aztán egyszer rászántam magam, és fél nap olvasgatás, próbálkozás után már elég jó dolgokat tudtam megvalósítani ajax-al. Szerintem akárhogy is állsz a php-val, hajrá ajax!
-
TomyLeeBoy
tag
$parancs = "INSERT INTO belepes (id,nev,jelszo) ";
$parancs.= "VALUES('', '".$nev."','".$jelszo."')";VALUES-ben miért van a változók körül dupla idézőjel és pont? ( pl.: '".$nev"' )
nekem ez így szokott kinézni:
$parancs4 = "INSERT INTO film_con (user_id,film_id,num) VALUES ('$user_id','$film_id','$num')";
és eddig még mindig működött több féle szerveren és php verzióval is.
Az idézett film_con táblámban is van auto increment id, de azt bele sem rakom a parancsba, szépen létrehozza. -
TomyLeeBoy
tag
válasz
DeltaPower #5640 üzenetére
Köszönöm, működik.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #5634 üzenetére
És azzzal hívjam meg a webmail indexét?!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
DeltaPower #5630 üzenetére
Szia!
Igen, ezen az úton próbáltam elindulni, de a webmail indexében nincsen benne a bejelentkező form. Ha jól értelmezem, mindig az index fájlt híja meg, és egy bizonyos session alapján include-olja a funkciókat. Csak magát a belépési formot nemtalálom sehogy. :S Feltegyem esetleg az index fájl artalmát, hátha tudunk vele valamit kezdeni?
Üdv.: Kev.
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Addott egy saját szerver, rajta a webszerver, levelezőszerver, weblap, roundcube webmail.
A webmail loginját szeretném valahogyan integrálni a weblap főoldalába, tehát egy név és egy jelszó mezőt belépés gombbal, ami már beléptetve irányítana át roundcube-ba.Valahogy így mint itt: [link]
Nézegettem roundcube index.php-jét, szvsz abból kellene kiindulni, de gondoltam azért feldobom a kérdést hátha már valaki foglalkozott ilyennel.
Üdv.: Kev.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest