- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
PHP-ben kérnék 1 kis segítséget. /nem vagyok vmi nagy PHP gurú
/
Van egy vendégkönyvem, amiben az utóbbi időben egyre több spam jelenik meg, reklámok, össze-vissza szövegek.
Éppen ezért beregeltem a Google reCAPTCHA szolgáltatásába, ami ezeket megakadályozná. Kaptam is egy public meg egy private key-t, amit - a telepítési lépéseket követve - be is ágyaztam a vendégkönyv űrlapjába.
Szépen meg is jelent, azonban valamit tuti rosszul csináltam, mert az űrlap akkor is elküldhető, ha semmit (vagy bármilyen kamu szavakat) írok a "Type the two words" mezőbe.
Szóval jelenleg díszként funkcionál.Van valakinek vmi ötlete erre a problémára??
(Ha szükséges, bemásolhatom a php kódot is.)Köszi előre is!
-
Xirtam
veterán
Sziasztok!
Van egy WebShopom, Prestashop alapú az egész. www.prestashop.com. Azzal a próblémával fordulok felétek, hogy az istenek sem akar képet feltölteni. Hiába megyek a tallozásba betalloza, de feltölteni már nem tölti fel a képet. ATW-s fizetős tárhelyem van. Ötlet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano #6792 üzenetére
Hali!
Én a dynamicdrive-os cucc helyett egy sokkal szebbet és egyszerűbbet ajánlanék: a jQuery load() függvényét, itt találsz rá nagyon jó doksit és példát is: [.load()]
A dynamicdrive-os kód szerintem eléggé összegányolt/-tákolt, a jQuery-s kód pedig sokkal flexibilisebb, ráadásul kisebb és áttekinthetőbb kódot is eredményez szerintem.Ingyenes oldalnak Speeedfire kolléga korábban ezt javasolta: [link]
Állítólag ez fasza, ingyenes, gyors, nincs reklámcsík. Én még nem próbáltam, de biztos nem rossz.
Szerk.: bocs, most látom, a regisztráció úgy látszik, most leállt.Akkor csak olyat tudok, aminél domaint azért kell regisztrálni (az nem ingyenes, de nagyon kevésbe kerül, kábé egy havi üveg sör ára
): newhosting.hu .
Mondjuk itt ne várj túl nagy előzékenységet az ügyfélszolgálatosok részéről (tapasztalat)...
Biztos valaki tud ajánlani más ingyenes, reklámcsíkmentes oldalt is.
-
AYEL
tag
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos, ahogy írtam, olyan témába ütöttem az orrom, amihez nem értek.
Nem tudom, hogy egy függvényt a form elé, vagy után kell betenni, vagy esetleg a feldolgozó php-ba, akkor viszont vissza kell jutni valahogy a form html lapjára...Nagyon megköszönném, ha egy egyszerű kóddal leírná valaki, hogy ellenőrizhetem, hogy egy mező ki lett-e töltve, és elmondaná, hova kell ezt beszúrni.
Sajnos határidős a dolog, és most nem tudok elmélyedni a php rejtelmeiben.
Köszönettel,
-
Frigo
őstag
-
j0k3r!
őstag
1. Hogyan tudnám a bevitt adatokat ellenőrizni, hogy egyáltalán kitöltött-e minden mezőt, vagy hogy az emailben van-e egyáltalán @...stb? Próbálkoztam if-ekkel, echo-kkal de nem értek hozzá, és nem megy a dolog.
1. isset
2. strlen
3. javascripttel kliens oldalrol, aztan valamelyik fentebbivel server oldalrol2. Jó lenne a spamek nagy részét elkerülni, van esetleg kész megoldásotok biztonsági funkcióra? Mondjuk egy grafikusan megjelenített számot kell beírni, ahogy azt sok helyen láthatjuk.
a captcha pont erre valo
$email = $_POST['email'];
itt nem artana ellenorizni az email cimet, mielott felhasznalod a kuldes soran (ezt is lehet meg kliens oldalon ellenorizni javascripttel)
mail ('nevem@domain.hu', 'Üzenet az oldaladrol', "A honlapon kitölthető ajánlatkérő formula segítségével a következő üzenetet kapta: \n\n NÉV: $nev\n\n BEOSZTÁS: $beosztas\n\n CÉGNÉV: $cegnev\n\n SZÉKHELY: $szekh\n\n E-MAIL: $email\n\n TELEFONSZÁM: $telefon\n\n FAX: $fax\n\n AJÁNLATKÉRÉS SZÖVEGE: $ajanlatsz\n\n" . date('Y/m/d H:i:s'));
itt azert ellenorizhetned a mail fuggveny visszateresi erteket a biztonsag kedveert. (bool tipusu)
[ Módosította: ollie ]
-
AYEL
tag
Sziasztok,
sajnos nem értek a php-hoz, de most egy ajánlatkérő formot kell készítenem, ami egy megadott emilre elküldi az adatokat.Összebányásztam az alapokat a netről, az alap működik, most szeretném egy picit használhatóbbá tenni.
1. Hogyan tudnám a bevitt adatokat ellenőrizni, hogy egyáltalán kitöltött-e minden mezőt, vagy hogy az emailben van-e egyáltalán @...stb? Próbálkoztam if-ekkel, echo-kkal de nem értek hozzá, és nem megy a dolog.
2. Jó lenne a spamek nagy részét elkerülni, van esetleg kész megoldásotok biztonsági funkcióra? Mondjuk egy grafikusan megjelenített számot kell beírni, ahogy azt sok helyen láthatjuk.
Ahogy említettem, barlangrajz egyszerűségű, ami eddig működik:
<form action="elkuld.php" method="post">
NÉV: <input type=text Name="nev" size=40 maxlength=80>
BEOSZTÁS: <input type=text Name="beosztas" size=40 maxlength=80>
CÉGNÉV: <input type=text Name="ceg" size=40 maxlength=80>
SZÉKHELY: <input type=text Name="szekh" size=40 maxlength=80>
E-MAIL: <input type=text Name="email" size=40 maxlength=80>
TELEFONSZÁM: <input type=text Name="tszam" size=40 maxlength=80>
FAX: <input type=text Name="fax" size=40 maxlength=80>
AJÁNLATKÉRÉS SZÖVEGE: <textarea name="ajanlatsz" cols="40" rows="7"></textarea>
<input value="Küldés" type=submit>
</form>az elkuld.php:
<?php
print_r($_POST);// Mit ír ki?
$nev = $_POST['nev'];
$beosztas = $_POST['beosztas'];
$cegnev = $_POST['ceg'];
$szekh = $_POST['szekh'];
$email = $_POST['email'];
$telefon = $_POST['tszam'];
$fax = $_POST['fax'];
$ajanlatsz = $_POST['ajanlatsz'];
mail ('nevem@domain.hu', 'Üzenet az oldaladrol', "A honlapon kitölthető ajánlatkérő formula segítségével a következő üzenetet kapta: \n\n NÉV: $nev\n\n BEOSZTÁS: $beosztas\n\n CÉGNÉV: $cegnev\n\n SZÉKHELY: $szekh\n\n E-MAIL: $email\n\n TELEFONSZÁM: $telefon\n\n FAX: $fax\n\n AJÁNLATKÉRÉS SZÖVEGE: $ajanlatsz\n\n" . date('Y/m/d H:i:s'));
?>Mindenkinek előre is köszönök minden segítséget.
[ Módosította: ollie ]
-
válasz
helloween35 #6790 üzenetére
Jogosultságok rendben vannak?
-
lalimano
tag
válasz
Sk8erPeter #6789 üzenetére
Végülis egy köztes megoldást választottam: [ezt] a példát alakítottam át, gy a letöltések menü például a http://viktorka.site50.net/index.html?countrytabs=3 linken érhető el, és ha lápegetek a meüben, akkor nem tölti újra a menüt.
Egyébként a 2. fül (Tab2) AJAX-szal töltené be az oldalt, de amikor letöltöttem azt a példa Ajax menüs cuccot, és nem változtattam rajta semmit, akkor sem működött (Viszont érdekes, hogy ha google-fordítón keresztül böngészem az oldalt, akkor gond nélkül betölti AJAx-szal a 2. fület). Na mindegy akkor nem is foglalkozok az Ajax-szal, jó nekem az iframes megoldás is, mint a downloads menünél.
Így viszont egyetlen kérdésem maradt: Tudnál ajánlani valami ingyenes oldalt, ami reklámmentes? Az iframes megoldásaim miatt tetszett nekem a 000webhost.com, viszont nagyon lassú. Most föltöltöttem ATW-re is ugyanazt az oldalt, mint ami 000webhoston van. Sokkal gyorsabb, viszont ha minden oldal tetejére odateszi azt a reklámot, akkor az iframes megoldás elég hülyén fog kinézni -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
helloween35 #6790 üzenetére
Mutass kódot, hátha megtaláljuk benne a hibát (ha van).
-
helloween35
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával állok szemben, hogy ami a gépemen működik PHP kód (bejelentkezés, és ha okés, létrehoz egy sütit), de amint feltöltöttem a webszerverre, a sütik nem jönnek létre!Mi a teendőm ilyenkor? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano #6788 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy ne töltődjön újra az oldal, és a cím is változzon, mindenképpen AJAX-ot kell választanod. AJAX esetén is úgy oldható meg az, hogy a cím változzon, hogy hashmarkot (kettőskereszt - #) pakolsz a címek végére. Hogy a hashmarkkal ellátott címek Google által is indexelhetők legyenek, általában úgy szokták megoldani, hogy a hashmark után még kerül egy felkiáltójel is (#!), és utána következik a cím. Példa: http://oldalad.hu/valami.php#!/masikvalami.php
Erről itt található egy Google-cikk: [link].
Ha megfigyeled, Facebooknál is sokszor ezt a módszert alkalmazzák: a cím végére esetenként kerül egy #! jel, majd a megfelelő cím, és AJAX-szal töltődik be az új tartalom. (Nem mindig csapódik hozzá ez a fajta cím, de sűrűn.)Itt is van egy lehetséges megoldása a problémának: [link]. (Egyébként leegyszerűsített megoldás, mert így a háttérben a teljes tartalom újratöltődik, és csak a megfelelő részt kivéve csapja hozzá a főtartalomhoz.)
Ahogy elnézem, Te iframe-ekkel oldod meg, az úgy elég melós, nem is egy szép megoldás.
Ha még nincs nagy tapasztalatod a webfejlesztésben, javaslom, hogy az AJAX-os megoldást egyelőre még ne próbálgasd, mert nem egyszerű.
-
lalimano
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű php-menüs oldalt szeretnék csinálni, amiben a menü egy külön file lenne, és divvel raknám az oldal tetejére, hogy a menü ne töltődjön újra mindig.
Ezt eddig meg is csináltam (bár itt még nem az oldal tetején van a menü, hanem oldalt), de így az a hátránya, hogy, ha a menüben rákattintok valamire, akkor nem változik a link, mint a legtöbb php-menüs oldalnál (pl itt, ha rákattintok az irc-re, akkor a linkben index.php?action=irc van, viszont a menü is újratöltődik mindig)
Tehát a kérdésem: Az megoldható PHP-ben, hogy a menüt ne töltse újra mindig, de a különböző menüpontoknak különböző linkjök legyen? Vagy ezt inkább AJAX-szal kéne megoldani? (nagyon amatőr vagyok, úgyhogy nemtudom, hogy érdemes lenne-e belekezdenem az AJAX tanulmányozgatásába) -
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #6784 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
és minden eddigit is -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #6783 üzenetére
Jaja, ezt most kipróbáltam, és tökéletesen végezte a dolgát, ráadásul ingyenes (lehet UTF-8 BOM-mal és anélkül, gondolom többnyire neked is utóbbi kell):
UTFCast
Ebből az UTFCast Express-t töltsd le, az az ingyenes változat!
Az ingyenes annyival tud kevesebbet, hogy nem mutat preview-t, meg nincs multi-threading, de gondolom ez nem olyan nagy baj. Legfeljebb kicsit tovább tart. -
vakondka
őstag
Sziasztok,
Ismer valaki egy free programot, vagy valamilyen megoldást arra, ha több száz fájlt szeretnék átalakítani ANSI-ból UTF8-ra?
Előre is köszi!
-
tevfik
tag
Üdv!
Felraktam a phpBB fórumot, ami tetszik szép és jó csak egy hatalmas problémám van vele.
Létrehoztam a gyökért, majd témát de bejelentkezés után " regisztrált felhasználó " se témák se topicot se semmit nem tud nyitni! De mielőtt a jogosultságot megemlitenénk bejelentkezés után ki van írva a jobb alsó sarokbanm, hogy mit is tud a felhasználó " regisztrált " ->nyithat ezt azt amazt lassan mostmár mindent
de mégse tud semmit csinálni a fórumon.
Aki esetleg tud valamit róla azt megköszönném!
-
Frigo
őstag
Hali
Az Active Record mintának nézz utána .Lényeg ,hogy az osztályodból létrejött példányok képviselik az adatbázisod egy sorát .Ha példányosításkor átadsz a konstruktornak egy értéket az a sort azonosító elsődleges kulcs lesz ekkor betölti a dbtable osztály load metódusa az adott sor értékeit az objektumba ,ha nem adsz meg értéket akkor egy üres objektum jön létre ahol te adod meg manuálisan a oszlopok értékeit. Save metódus hívásakor pedig attól függően ,hogy meg volt-e adva a primery key példányosításakor ,updateli az adatbázisban levő sort vagy újat szúr be.Neked lényegében absztrakt dbtable osztály load és save metódusát kell megvalósítanod.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fokszmulder #6776 üzenetére
Pedig az elég jó arány.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Fokszmulder #6776 üzenetére
Ezután rajtad tartjuk a szemünket! Ajánlom, hogy átmenj, kikérdezem!
-
Fokszmulder
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #6774 üzenetére
Amúgy 1 tárgyam nem lett meg a 12-ből,csak anyám ilyen izé nem érti meg hogy teljesen mindegy melyik félévben csinálom meg,de nem akarom félévig ezt hallgatni.semmi retorzió nem lenne egyébként.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Fokszmulder #6773 üzenetére
Amennyi időt a leírtak alapján erre fordítasz, helyette felkészülhettél volna a vizsgára legalább egy kettes szintre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fokszmulder #6773 üzenetére
Az igen...
Szóval azért kerested fel a PHP-topicot, hogy hazudhass mutternak.Ha Neptun, akkor egyetemről/főiskoláról van szó, nem? Egyetemi/főiskolai hallgató lévén még anyuci elporolja a fenekedet, ha nem sikerült valami tárgy? Egy hét szobafogság?
Na jó, nem szivatlak, bocs. Dehát ha már ilyen témával nevettetted ki magad, muszáj.
Amúgy az oldalak megjelenését JavaScripttel lehet a legkönnyebben módosítani, akár még kiegészítőt is lehetne írni arra, hogy bizonyos jegyeket átírjon, nem is túl nehéz...De nem adok ötleteket.
===
Szerk.:
(#6775) PazsitZ: de tényleg...Arra bezzeg van esze meg ideje, hogy ilyenekkel b@szakodjon!
-
Fokszmulder
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #6771 üzenetére
Elmondom mire kellett volna,van egy ilyen neptun rendszerünk amiben bent vannak a vizsgák,jegyek stb.Na már most anyám úgy is megakarja nézni év végén stb,azért gondoltam azt hogy lementem printscrenel ps-el átszerkeztem felteszem egy ftpre és azt mutatom meg.De közben sikerült megoldanom.Lementettem firefoxal az oldalt és a html kódban az elégtelent simán átirtam közepesre
Van egy ilyen pipa utánna hogy teljesitett tárgy azt is sikerült megtalálni megátirni a kép elérését.Mondjuk az oldal lementése nem lett vmi teljes mert 1-2 kép hiányzik róla stb de majd azt dreamweaverrel megoldom.
-
Gyick
őstag
válasz
Sk8erPeter #6771 üzenetére
upsz nem ide akartam.. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fokszmulder #6770 üzenetére
Megnyitod magát a fájlt külön, és úgy ne jelenjen meg? Hogy érted igazából, hogy "ne jelenjen meg a jpg"? Maga a kiterjesztés ne jelenjen meg, vagy az egész cím? Ne lehessen direkt linkelni? Vagy mi? Amúgy mindenféle kép forrását meg lehet szerezni valahogyan, vagy valami módszerrel legalábbis mindenképp ki lehet lopni a képet a weboldalról.
Akár azt akarod, hogy ne látsszon a jpg kiterjesztés, akár azt szeretnéd, hogy ne lehessen direkt linkelni, arra javaslom a .htaccess segítségével való RewriteRule alkalmazását.
Ezekről bőven lehet tutorialokat találni neten, magyarul is.De így a végére rájöttem, hogy valszeg azt szeretnéd, hogy csak simán mutassa meg neked a fájlt, de ne lehessen elérni közvetlenül.
Használhatod a jpeg-kép PHP-ből történő kiíratására pl. az imagejpeg függvényt: [link]. Itt egyből mutat példát is kódokkal egy kép sima kiíratására.
A közvetlen elérést meg a fentebb írt RewriteRule-ok alkalmazásával kerülheted el. -
Fokszmulder
csendes tag
Hi!
Azt hogy lehetne megoldani(ha egyáltalán meg lehet),hogy felmásolok egy képet ftp-re,megnyitom a böngészővel,és a a böngésző cimsorában ne jelenjen meg a .jpg.
Fontos lenne plz válaszoljatok ha tudtok. -
-
A $this az aktuális osztály példányosításából előállított objektumot hivatkozza.
A -> operátor pedig az megmondja, hogy azt adott osztály melyik metódusát szeretnék alkalmazni.
Javaslat tanulmányozd át a PHP OO implementációját.@6766: Mivel a dbtable osztályt örökli a users osztály ezért arra is szükség lenne, hogy el tudjuk dönteni, hogy rendben van-e.
Másik dolog, hogy amit te "DB implementációnak" neveztél az valójában a $u változó "tartalma".
$u = new User(1);
var_dump($u);Akkor lehetne okosat mondani, hogy ha láthatnánk a dbtable osztályt.
-
Shono
aktív tag
Inkább leírom a teljes problémát:
Ezt a kódrészletet kéne átalakítanom úgy, hogy a lentebbi DB-t implementálja. Minden segítséget megköszönök!
/*PHP kód*/
-------------------------------------------------------
require_once("class.php");
class User extends dbtable
{
public $table = 'users';
public $pk = 'UserID';
public $varPrefix = 'usr_';
public $usr_Nev;
public $usr_UserID;
function __construct($userId=false)
{
if (intval($userId)>0)
{
$this->usr_UserID = intval($userId);
$this->load($this->usr_UserID);
}
}
}
echo "<pre>";
$u = new User(1);
var_dump($u);
$u->usr_Nev = 'alma_'.date('YmdHis');
$u->save();
var_dump($u);
$u = new User();
$u->usr_Nev = 'korte_'.date('YmdHis');
$u->save();
var_dump($u);
/*DB minta*/
object(User)#1 (6) {
["table"]=>
string(5) "users"
["pk"]=>
string(6) "UserID"
["varPrefix"]=>
string(4) "usr_"
["usr_Nev"]=>
string(19) "alma_20080925132327"
["usr_UserID"]=>
string(1) "1"
["dbconn:private"]=>
resource(3) of type (mysql link)
}
object(User)#1 (6) {
["table"]=>
string(5) "users"
["pk"]=>
string(6) "UserID"
["varPrefix"]=>
string(4) "usr_"
["usr_Nev"]=>
string(19) "alma_20080928211636"
["usr_UserID"]=>
string(1) "1"
}
object(User)#2 (6) {
["table"]=>
string(5) "users"
["pk"]=>
string(6) "UserID"
["varPrefix"]=>
string(4) "usr_"
["usr_Nev"]=>
string(20) "korte_20080928211636"
["usr_UserID"]=>
int(388)
}
------------------------------------------------------- -
Shono
aktív tag
Üdv!
rookie kérdés: mit csinál a '->' operátor?
pl.:
$this->items[$idx] -= $num;ennek az 'idx'-edik elem darabszámát kellene csökkenteni 'num' darabbal. Kérdés:
- Mire kell a $this változó?
- mit csinál a -> operátor?Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Sk8erPeter #6763 üzenetére
Nem csak php.ini beállítás kérdése, hanem az smtp server konfigja is sántíthat,ami default az xamp-ban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A kód hibátlan, xampp nem szereti a küldözgetést."
Mielőtt már megint mást kezdenél hibáztatni magad helyett: NEM a XAMPP-pal van a baj, nem igaz, hogy "nem szereti a küldözgetést", ne terjeszd ezeket a valótlan állításokat, mielőtt nem győződtél meg annak igazságtartalmáról...Talán megfelelően kellene konfigurálni a php.ini fájlodat.
Itt leírják, hogyan kellene: [link].===
A <body> tages résznél arra gondoltam, hogy a <body> rész után kell kezdődnie az általános kiíratásoknak, amik az oldalad törzséhez tartoznak, de valószínűleg azért gondoltam, hogy a feldolgozásod ugyanabban a fájlban történik, mint ahol magának a formnak a kiíratása is, mert ömlesztve másoltad be a kódot. -
ubid
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6757 üzenetére
Valamint :
"Ezentúl az már eleve hiba a HTML-résznél, hogy a <body> tag ELÉ írod ki az üzenetet. Írd ezutánra."
ezt a részt nem értem mire gondoltál ! Légyszives fejtsd ki !
-
ubid
senior tag
<?php
//egy kis vizsgálat:
if(!empty($_POST["neved"]) && !empty($_POST["email"]) && !empty($_POST["szoveg"])) {
//egy kis karakterátalakítás
$neve=htmlspecialchars($_POST["neved"], ENT_QUOTES);
$cime=htmlspecialchars($_POST["email"], ENT_QUOTES);
$valami=htmlspecialchars($_POST["szoveg"], ENT_QUOTES);
$mailcimed="me.ubid@gmail.com";
$targy="megrendeles";
if(@mail($mailcimed, $targy, "Név:".$neved."\n Címe:".$email."\n Valamije:".$szoveg."\n ")) {
echo 'Az adatlap el lett küldve!';
}
else {
echo 'valami hiba történt a küldés során kérlek próbáld meg később';
}
}
else {
echo 'nem töltöttél ki minden mezőt!';
}
?>és így miért nem jó ?
Értelmes szerintem .
-
ubid
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6757 üzenetére
Köszönöm a segítséget. megpróbálom újra megírni
-
Sk8erPeter
nagyúr
Amikor programozol, saját munkád meggyorsítása érdekében először próbáld végiggondolni emberi nyelven, hogy mit is szeretnél csinálni. Miután ez megvolt, és a gondolatmenet jó, akkor EZT próbáld lefordítani az adott programozási nyelv kódjára.
Annak, amit Te írtál, emberi nyelvre lefordítva semmi értelme.
Gondold végig, mit írtál az if feltételnél: ha üres a $_POST['neve'], $_POST['cime'] ÉS a $_POST['valami'] mező IS, akkor csinálja azt, amit az utána következő blokkba írtál. A blokkban pedig szerepel egy ilyen rész, ami pont totál ellenkezője az előbbi feltételeknek, amit írtál: ha NEM üres a $_POST['neve'], $_POST['cime'] ÉS a $_POST['valami'] mező SEM, akkor írja ki, hogy el lett küldve a cuccos. Szerinted mikor kellene belelépnie ebbe a feltételbe, ha ez a fentinek éppen a totális ellentettje? Segítek: soha. Remélem érzed a tökéletes ellentmondást. Így nyilván az else ág fog lefutni, vagyis kiírja, hogy hiba van.Ezentúl az már eleve hiba a HTML-résznél, hogy a <body> tag ELÉ írod ki az üzenetet. Írd ezutánra.
Harmadik dolog, hogy problémáztál azon, hogy nem érkezik meg az e-mail. Mégis mitől kellene megérkeznie? Mutasd már meg, hol küldted el egyáltalán a levelet...
Ismét segítek: SEHOL.
Tehát még egyszer: előbb gondold végig, mit szeretnél, és csak ezután kezdj el kódolni.
Szerk.:
(#6756) ubid:
nézd meg a mail() függvény leírását: [link]Te ezt írtad:
$mailcimed="cim@domain.com";
...
if(@mail($mailcimed, $targy, "Név:".$neved."\n Címe:".$email."\n Valamije:".$szoveg."\n újabb bővítmények"))
....Magyarul mindig a $mailcimed lesz a címzett, ami a cim@domain.com. Miért is kéne megérkeznie bármilyen gmailes címre?
-
ubid
senior tag
válasz
Brown ügynök #6755 üzenetére
Jah bocsi. az csak egy elgépelés volt @mail akart lenni .
<?php
//egy kis vizsgálat:
if(!empty($_POST["neved"]) && !empty($_POST["email"]) && !empty($_POST["szoveg"])) {
//egy kis karakterátalakítás
$neve=htmlspecialchars($_POST["neved"], ENT_QUOTES);
$cime=htmlspecialchars($_POST["email"], ENT_QUOTES);
$valami=htmlspecialchars($_POST["szoveg"], ENT_QUOTES);
$mailcimed="cim@domain.com";
$targy="megrendeles";
if(@mail($mailcimed, $targy, "Név:".$neved."\n Címe:".$email."\n Valamije:".$szoveg."\n újabb bővítmények")) {
}
else {
}
}
else {
}
?>Viszont így se megy
-
ubid
senior tag
válasz
Brown ügynök #6753 üzenetére
Köszönöm a segítséget !
Így működik (látszólag )
if(empty($_POST["neve"]) && empty($_POST["cime"]) && empty($_POST["valami"])) {az egyik hiba : üresen is elküldi
a másik :
az email-t nem küldi el, nem érkezik meg.
Lehet hogy gmailba van valamiféleképpen tiltva ? -
ubid
senior tag
Helló ! Egy egyszerű kis űrlap feldolgozót írtam, azonban valamiért mindig csak azt írja ki hogy : valami hiba történt a küldés során kérlek próbáld meg később
ha kitöltöm akkor is, ha nem akkor is ...
Hibát viszont nem találok benne.
Valaki meg tudná nézni mi lehet a gond ?köszönöm ! (mellékeltem a php kódot és a html-t is )
php:
<?php
if(empty($_POST["neve"]) && empty($_POST["cime"]) && empty($_POST["valami"])) {
$neve=htmlspecialchars($_POST["neve"], ENT_QUOTES);
$cime=htmlspecialchars($_POST["cime"], ENT_QUOTES);
$valami=htmlspecialchars($_POST["valami"], ENT_QUOTES);
$mailcimed="me.ubid@gmail.com";
$targy="megrendeles";
if(!empty($_POST["neve"]) && !empty($_POST["cime"]) && !empty($_POST["valami"])) {
}
else {
}
}
else {
}
?><body>
<form method="post" action="elkuldo.php">
Név:<input type="text" name="neved"> <br>
E-mail cím:<input type="text" name="email"><br>
Mondanivalód:<textarea name="szoveg"></textarea><br>
<input type="submit" value="Mehet">
</form>
</body> -
Shono
aktív tag
Üdv!
Egy AB-ból lekérdezett query eredményét ($results) szeretném Excel formátumban menteni.
az eredmény 13+ oszlop 70+ sor.Olvasgatom a PHPExcel doksit, de nem igazán éreztem még rá, így segítséget szeretnék kérni!
Köszönöm! -
pckownz
őstag
Sziasztok.
Remélem nem fogtok elküldeni, mert nem igazán találtam a fórumon Druplal-lal foglalkozó topicot, ezért ide jöttem, hátha tud valaki segíteni.Drupal 7.0 -ról lenne szó.
Sikerült elérnem, hogy egy feltöltött kép a posthoz, a /node/id lap alatt [medium] thumbnail-ben jelenjen meg, ami mögött egy link van az eredeti mérethez.
Viszont szeretném azt, hogy a főoldalon a content részben, ahogy a node-ok fel vannak sorolva, ne csak a post szövege legyen látható, hanem a feltöltött kép [small] thumbnail-je is.Tudnátok segíteni?
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6747 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
PDO-val kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy lekérdezésem, amiben az eredményeket növekvő vagy csökkenő sorrendben szeretném megjeleníteni, de úgy, hogy az 'ASC' vagy 'DESC' sztringet később szeretném belepasszírozni.
Valahogy az alábbi módon gondoltam, DE erre azt az eredményt adja, hogy rossz az SQL-szintaxis:$query_str = 'SELECT * FROM guestbook ORDER BY c_id :order ';
$order = (($this->ascending==true)?'ASC':'DESC');
$stmt = $this->dbh->prepare($query_str);
$stmt->bindValue(':order', $order, PDO::PARAM_STR);
$execution_result = $stmt->execute();Tehát mintha ebben az esetben ez az érték-hozzárendelés nem működne, csak akkor, amikor valamit egyenlővé teszek egy később megadott értékkel a lekérdezésben.
Lehet, hogy késő/korán van már, de most hirtelen nem jövök rá, hogyan is kellene ezt megoldani ehelyett, úgy, hogy ne kelljen a hagyományos csúnya sztringkonkatenálást alkalmazni.Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6744 üzenetére
Hali!
Köszi, ezt is mindenképp ki fogom próbálni!
De időközben keresgéltem, és rátaláltam az Asido-ra, amiről korábban soha nem hallottam, csak Google segítségével akadtam rá, de eddig nagyon tetszik, kézenfekvő a használata, de még ráadásul jól is működik (utóbbi már sajnos komolyan meglep, azok után, amennyi hibás képkezelő szkriptet próbáltam).
Direkt próbálgattam szélsőséges eseteket, hogy mondjuk kábé kétszer akkora képet választok vízjelnek, mint amekkora az eredeti kép, amire a vízjelet tenni szeretném, plusz átméretezem arányosan az eredeti képet, de akkor is jól működik, tehát fel van készítve az ilyen lehetséges hibákra. Ez eddig nagyon bejön, mert számtalan képmanipuláló osztályt próbálgattam már, de azoknál ez általában szarul volt megoldva. Belenézegettem a kódjába, elég összeszedettnek tűnik.
A hibakezelésnél mondjuk engem az zavar, hogy a trigger_error() függvényt használja, ami mondjuk jóval kevésbé kezelhető elegánsan, mintha mondjuk kivétel-kezeléssel lenne megoldva.
Ettől függetlenül eddig eléggé meggyőzőnek tűnik (persze nem teszteltem agyon, még csak pár példát néztem meg vele), plusz a honlapon lévő példakódokból is látszik, hogy elég sokféle esetre gondolt a készítője.
GD2, Magick Wand és Image Magick kezelésére is fel van készítve.Holnap a phpThumb-ot is kipróbálom.
Amúgy meglepő, mennyire befolyásolja az ember véleményét egy honlap: amikor megláttam ennek a phpThumb-nak a honlapját, hogy milyen ocsmány, valahogy nem jött meg a kedvem, hogy kipróbáljam.Viszont van még egy ugyanilyen nevű, a PHP Thumb, aminek kifejezetten igényes a honlapja, ami valahogy eleve kíváncsivá teszi az embert, jól áttekinthető tutorialt mellékeltek hozzá, és a kódja szép és áttekinthető a doksi alapján.
Nálam jelenleg az volt a kizáró ok, amiért nem foglalkoztam vele, hogy asszem nem lehet vele vízjelezni, de egyébként nagyon tetszetős ez is.
Csak most sajnos nálam fontos szempont, hogy legyen megoldva a vízjelezés is, nem akarok szarakodni azzal, hogy ezt is meg kelljen írnom. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6712 üzenetére
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #6743 üzenetére
Nézd meg ezt is: phpThumb
Kb. egy éve használtam egy projekten, átméretezésre és vízjelezésre, tette a dolgát szívás nélkül. Cachelni is tud. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Jaja, ez nagyon fasza LENNE, főleg a phMagick wrapper osztállyal, de sajnos a tárhelyen elég korlátozottak a lehetőségek, telepíteni nem lehet, és nyilván, maguktól ezt az osztályt nem telepítették...
Meg a phMagick-hez az exec() fv.-nek is engedélyezve kell lennie, mert ez elvileg rendszerhívásokat intéz.Tehát olyan megoldáshoz szeretnék folyamodni, amit nem kell telepíteni.
De azért köszi!Minden további ötletet szívesen várok!
-
Frigo
őstag
válasz
Sk8erPeter #6741 üzenetére
ImageMagick-et nézted ?Ez egy elég komoly tudású command-line képmanipulátor szoftver ,az oldalán találsz linkeket a PHP függvényekhez és wrapper osztályhoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudnátok linkelni JÓL BEVÁLT képkezelő osztályt? Tudjon arányos átméretezést és testreszabható vízjelezést (pl. kép melyik sarkába legyen pakolva vízjel, vagy hogyan is legyek egész pontos, lássa el logóval a képet), ezenfelül ne rontson a kép minőségén.
DE még jobb lenne, ha esetleg túl nagy méret esetén (azalatt NE) le tudna faragni a méretből mégis úgy, hogy kicsit butít a képen, hogy ne foglaljon el olyan rohadt nagy helyet (bár igaz, sok esetben az igazán nagy méretű képek jó nagy kiterjedésűek is, ha átméretezek, valószínűsíthetően a méret is jelentősen csökken - de nem mindig van így, mindegy, lényeg, hogy legyen valahogy megoldva).Lehet, hogy ez így egyszerre sok, nem tudom, én implementáltam ezekhez hasonló jellegű függvényeket (a 'butítós' módszert leszámítva) még jóval korábban, amikor azért a jelenlegihez képest is bőven voltak hiányosságaim (most is rengeteg van), és elég időigényes lenne újból, igényesen megírni, szépen osztályba szervezve, megfelelő hibakezeléssel (pl. dobjon kivételt).
Előre is köszönöm!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6737 üzenetére
Itt korrigálnám magam:
"(pl. Komodo IDE-ben vagy phpDesignerben rámész, hogy ugorjon a metódus deklarációjára, és akkor beleugrik abba a fájlba, ahol ezek megtalálhatók)"
Rájöttem, hogy pl. a dom.php nevű fájl, ami tartalmazza az osztály- és metódusdeklarációkat, a Komodo IDE-n keresztül csak azért elérhető, mert az Eclipse a projektkönyvtárba legenerált egy .metadata nevű könyvtárat, amin belül a .plugins/org.eclipse.php.core/__language__/d112eb25/ könyvtár tartalmazza jópár PHP függvény, osztály, metódus, különböző nyelvi elemek deklarációját.
Elég furcsa nevű könyvtár, azt a generált azonosítót a végén hirtelen nem vágom, minek kell odapakolnia (mivel történhet esetleges ütközés vagy hasonló, ami szükségessé tenné).Ezt miért nem a /home/user könyvtárba generálja, vagy valami olyan helyre, ami bárhonnan elérhető (akár Windows-on belül is pl. Users\<user>\akármi\)? Mondjuk speciel ebben az esetben nem volt baj, mert a Komodo IDE kevesebb erőforrást zabál, mint az Eclipse, és ugyanez igaz a phpDesignerre is, így egy ideje ezeket használom az Eclipse és NetBeans helyett is, nem ártott, hogy ott van az a projektfájl.
De lehet, hogy csak valami tévedés következtében került bele pont a projektkönyvtárba, és nem valami ésszerűbb helyre, most nem nyomoztam utána.Ja, és amúgy ha a projektkönyvtárban nincs benne az említett fenti könyvtár (aminek mondjuk gondolom nyilván más neve is lehetne, a lényeg, hogy a projektkönyvtáron belül megtalálható legyen valahol), akkor a definícióra ugrás nem működik, helyette hibaüzenetet kapok Komodo IDE-ben:
"Cannot show definition: symbol is defined in the stdlib or in an API catalog. Would you like to open the online language help for this symbol?"
Ekkor a Yes-re kattintva csak a hivatalos php.net-es dokumentációt hozza elő, amiből hirtelen nehezebb kiigazodni, mint a metódusfejlécek fölötti kommentekből. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Inv1sus #6738 üzenetére
Nem olyan bonyolult az. Ajánlott megnézni a FireXPath ff. kiegészítőt (vagy más böngészőre alternatíváját), gyorsabban össze lehet vele rakni egy queryt, mint ha php-ban próbálkozol.
A submitolásra: nézd meg, az oldalon a form mit, milyen néven és hová küld. Ha nincs benne olyan hidden input, ami valamilyen csrf-védelmet lát el, probléma nélkül tudsz postolni a php kódodból is - csak le kell másolni azt, ahogy a form küldené az adatokat. Ha van token, akkor +1 kérés, és a session cookie-ra is oda kell figyelmed, de nagy valószínűséggel így is megúszod csak szerveroldalon.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter #6737 üzenetére
Hú, nekem ez kissé bonyolult, azért próbálkozok. Köszi szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Inv1sus #6735 üzenetére
Adott oldal meghatározott tartalmának kiszedéséhez javaslom a DOMDocument osztály tanulmányozását. (többi, DOM-mal kapcsolatos osztály: [link])
Itt is elérhetők olyan függvények, mint JavaScriptben, hogy getElementById(), getElementsByTagName(), stb.
A dokumentációja php.net-en mondjuk elég gyenge, nekem elég sokat kellett tanulmányoznom a metódusok fejlécei fölött lévő kommentelt részeket, amik a dom.php-ben elérhetők voltak (pl. Komodo IDE-ben vagy phpDesignerben rámész, hogy ugorjon a metódus deklarációjára, és akkor beleugrik abba a fájlba, ahol ezek megtalálhatók).
Viszont nagyon hasznos, jól működik.Persze az input mezőből történő submitolást már JavaScripttel kéne elintézned.
-
Inv1sus
addikt
Meglehetne valahogy azt oldani, hogy egy adott oldalt letöltünk a netről és a tartalmából egy meghatározott részt átmásolunk egy másik oldal input sávjába és submitoljuk?
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Üdv!
Van egy változó ami sajnos latin-1 kódolású és csupa krikszkrakszot kapok vissza.Így néz ki:
$pdf->WriteHTML($html);hogyan tehetem ezt UTF-8assá? ha elé írom, hogy $html = mb_convert_encoding( $html, "ISO-8859-2", "UTF-8" ); syntax errort kapok
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #6730 üzenetére
köszi. Majd megnézem
-
Alukard
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #6728 üzenetére
Köszönöm, úgy néz, ki hogy sikerült újra gondolni a dolgot...
Ha nem szólsz eszembe sem jut, hogy lehetett volna másképp is
Köszönöm
-
Sk8erPeter
nagyúr
[link]
"Essentially they are ZIP files that are full of XML files that when opened with the a proper application turn into a friendly word document."Kínál lehetséges .htaccess-es megoldást is a problémára.
AddType application/vnd.ms-word.document.macroEnabled.12 .docm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document docx
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.template dotx
AddType application/vnd.ms-powerpoint.template.macroEnabled.12 potm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.template potx
AddType application/vnd.ms-powerpoint.addin.macroEnabled.12 ppam
AddType application/vnd.ms-powerpoint.slideshow.macroEnabled.12 ppsm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.slideshow ppsx
AddType application/vnd.ms-powerpoint.presentation.macroEnabled.12 pptm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation pptx
AddType application/vnd.ms-excel.addin.macroEnabled.12 xlam
AddType application/vnd.ms-excel.sheet.binary.macroEnabled.12 xlsb
AddType application/vnd.ms-excel.sheet.macroEnabled.12 xlsm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet xlsx
AddType application/vnd.ms-excel.template.macroEnabled.12 xltm
AddType application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.template xltx -
D@ni88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #6725 üzenetére
hali, kipróbáltam és a docx-re azt írja hogy application/zip
-
Alukard
senior tag
Lenne egy furcsa kérdésem...
Ha egy változóban eltárolok egy SQL lekérdezés eredményt és utána egy while ciklussal végig futok rajta mi történik a változó tartalmával?
Azért kérdezem, mert lenne 2 lekérdezésem és lenne 2 egymásba ágyazott while ciklusom
$result1
$result2
while ($item1 = mysql_fetch_array($result1)) {
echo $item1
while ($item2 = mysql_fetch_array($result2)) {
echo $item2
}
}Elgondolásom szerint ilyesmit kéne kapnom eredménybe
$item1
$item2
$item1
$item2
... amig az $item1 tömb tart
de amit kapok az az, hogy
$item1
$item2
$item1
$item1 -
D@ni88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #6725 üzenetére
Köszi, majd estére kipróbálom hogy működik.
-
D@ni88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #6723 üzenetére
Köszi
Akkor mit ajánlasz ami kevésbé hamisítható? -
Tele von Zsinór
őstag
Azt tudod, hogy ezt a kliens adja, és könnyű hamisítani, illetve azonos filetípusra is potenciálisan mást kapsz?
Másrészt egyszerűbb lenne a logikád, ha lenne egy tömböt az elfogadott típusokkal, és in_array() függvénnyel nézdnéd, a kapott file típusa benne van-e ebben. Egyszerűbb karbantartani, mint egy hatalmas ifet.
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #6721 üzenetére
igen leellenőrzöm a kiterjesztését.
if($_FILES['valami']['type']!='application/msword' and $_FILES['valami']['type']!='application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document' and $_FILES['valami']['type']!='application/rtf' and $_FILES['valami']['type']!='application/pdf')
Ezzel azt ellenőrizném le, ha egyik kiterjesztésnek sem felel meg, akkor írjon ki egy hibaüzenetet, különben hajtsa végre a megfelelő utasításokat.
Jah és köszi -
D@ni88
addikt
Még egy kérdés:
$_FILES['valami']['type']!='application/pdf'
doc, docx, rtf típussal működik, de pdfre hibát dob
-
D@ni88
addikt
Valaki tud segíteni hogy lehet PHPMailer segítségével csatolmányt küldeni?
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #6715 üzenetére
oké, de azt meg bonyolult beállítani ha jól sejtem...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azzal van baja, hogy a $message változóhoz, ami akkor szerepelt először, hozzá akarod fűzni a $message változót, amiben még nyilvánvalóan nincs tartalom (a kiértékelés jobbról balra történik).
Valahogy így:
...
$message = "This is........" . $message . "\n\n";
A megoldás egész egyszerűen annyi, hogy azt a $message hozzáfűzést a 20. sorban szedd ki. A többi helyen maradhat.Ha csatolmányokat akarsz küldeni, javaslom, hogy használd erre a célra inkább a PHPMailert, SwiftMailert, stb...
Meg amúgy is...
-
D@ni88
addikt
<?php
$fileatt = $_FILES['file']['tmp_name'];
$fileatt_type = $_FILES[file']['type'];
$fileatt_name = $_FILES['file']['name'];
$headers = "From: xxxx.hu <jelentxx@xxxx.hu>";
if (is_uploaded_file($fileatt))
{
$file = fopen($fileatt,'rb');
$data = fread($file,filesize($fileatt));
fclose($file);
$semi_rand = md5(time());
$mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
$headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n" .
"Content-Type: multipart/mixed;\n" .
" boundary=\"{$mime_boundary}\"";
$message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" .
"--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-2\"\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" .
$message . "\n\n";
$data = chunk_split(base64_encode($data));
$message .= "--{$mime_boundary}\n" .
"Content-Type: {$fileatt_type};\n" .
" name=\"{$fileatt_name}\"\n" .
"Content-Disposition: attachment;\n" .
"filename=\"{$fileatt_name}\"\n" .
"Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" .
$data . "\n\n" .
"--{$mime_boundary}--\n";
}
$ok = @mail("to@gmail.com", "Jelentkexx", $message, $headers);
?>Ebben mi lenne a hiba? elküldi a mailt, de hibát dob...
Notice: Undefined variable: message in /var/www/virtual/xyz.hu/htdocs/includes/valami.php on line 20Továbbá megjelenik a feltöltött file, de nem birom megnyitni, mintha az adat nem jönne át belőle...
-
dzsozefo
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. tiltviewer-hez hasonló galéria alkalmazást keresek, de az újonnan feltöltött képeknél mindig fel kell vinni a nevet és elérési helyet és ez így nagyon lassú folyamat.
Van arra lehetőség, hogy egy sima ftp-re való felmásolás után a képek egyből megjelenjenek ebbe az alkalmazásba?!
Nem szeretnék lemondani róla mert szép és hangulatos. De ha van jobb és egyszerűbb alternatíva azt is szívesen meghallgatom.
Köszönöm
-
Brown ügynök
senior tag
Azt nem tudjátok hova tűnt a symfony2 beta-ból az alul lévő fejlesztői eszköztár? Nem jelenik meg pedig fejlesztési módban vagyok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #6709 üzenetére
Köszi az infót. Most már megvárom a végleges symfony2-t, állítólag májusban jön, utána akarok vele komolyabban kísérletezni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6708 üzenetére
Már megint úgy-t írtam új helyett. Azt hiszem okosabb, ha kialszom magam.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #6706 üzenetére
Csak az sf1-el van tapasztalatom, de szerintem simán megoldható a fokozatos átállás - bár ez függ a régi oldal felépítésétől is. A default redirect rule-ok úgy vannak összerakva, hogy ha amúgy nem létező filet kérsz, akkor megy a front controllernek a kérés, amúgy kiszolgálja amazt (lásd például a képeket, css-eket).
Ha a régi oldalad úgy működött, hogy minden file egy-egy belépési pont volt, akkor elkezded átírni fokozatosan, a régi fileokat törlöd, és máris a sf kapja meg a kérést és tudja feldolgozni. Ha elég perverz vagy, úgy rakod össze a route-jaid, hogy pontosan ugyanaz legyen az új url, mint a régi
-
fordfairlane
veterán
válasz
Bocs, nagy hülyeséget írtam, de csak most vettem észre.
Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba
helyett
"Mostanában ritkán kezdek új oldalba"
Tehát a problémám az, hogy úgy kéne a Symfonyt beüzemelni, és gyakorolni a használatát mondjuk egy úgy moduljánál, hogy a site többi részéhez ne kelljen hozzányúlni.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Jelenleg én is az útvonalakkal vesződöm. Viszont rengeteg előnye van. Tanulni kell.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6705 üzenetére
Egyébként ha belejössz, egy idő után már simán át tudod emelni a régebbi oldalakat is.
Én úgy találtam, hogy maga a frontcontrolleres felépítés lehetetlenné teszi a fokozatos átállást. Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba, a meglévőt bővítem újabb modulokkal, funkciókkal, ehhez lenne jó valami megoldás, viszont a többi résznek is működnie kell tovább rendben.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
fordfairlane #6704 üzenetére
Most én is azzal vesződök. Egy automatikusan generált form mezőibe lehívok id alapján egy ügyfelet, majd szerkesztés után, ezt vissza akarom tölteni az adatbázisba. Tehát nem ujjat akarok írni, csak update-ni. Eddig nem sikerült rájönni...
Egyébként ha belejössz, egy idő után már simán át tudod emelni a régebbi oldalakat is. Csak meg kell szokni a keretet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6700 üzenetére
Én a véglegesre várok, akkor akarom kipróbálni, bár igazság szerint az entity-relationship modellel olykor meggyűlt a bajom, a sablonrendszerre meg nincs igazán szükségem, viszont egy fejlett MVC keretrendszer nem ártana a programjaimnak. Egyébként ezekkel a keretrendszerekkel az is a bajom, hogy meglévő site-ot nehéz átrakni rá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kiegészítve Tele von Zsinór hozzászólását:
ha a form action attribútumánál a PHP_SELF-re szeretnél hivatkozni, akkor igazából tök felesleges kitölteni az action attribútumot, egyszerűen hagyd üresen, és kész. Ezzel a problémád meg is oldódott, és az oldalad kódja valid marad.
Megerősítésként lásd ezt is: [link]
Tehát ez működőképes:
<form action="" method="post">
<p><input type="submit" /></p>
</form> -
-
D@ni88
addikt
Érdekes hibát tapasztaltam.
Van pár űrlap a fejlesztés alatt álló honlapon.
Eddig mind működött, most pedig az alábbi hibaüzenetet kapom...A Firefox nem tudja, hogy kell ezt a címet megnyitni, mert a protokoll (notice) nincs egyetlen programhoz sem hozzárendelve.
<form method='post' action='<?php echo $PHP_SELF;?>'>
Most mindegyik form küldésnél lehal, és a hibaüzit adja, eddig pedig működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged