- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
vakondka #21511 üzenetére
Miért szeretnéd JS-el kezelni, ha már PHP-n megvannak a POST adatok?
mail() miért nem jó?
Egy ciklussal átnyomod az összes címet ahogy te is írod.Szerk.: közbe látom oldal bezárásra hivatkozva kezelnéd inkább js-el.
50 cím pillanatok alatt lefut. A végén küldj egy alert-et, hogy kész, aztán várd meg azt a 2 mp-et, mintsem szét bonyolítod az egész feladatot. (Ahogy írod havonta 1x küldesz, az csak belefér.) -
pelyib
tag
válasz
vakondka #19655 üzenetére
Én nem szívnék az object-l, inkább átkonvertálnám sima tömbbé.
Valahogy így. -
válasz
vakondka #19641 üzenetére
Emlékszem, annak idején rengeteget szívtunk ugyanezzel a rendszerrel, csak nem a CHS-nél. Sajnos nem emlékszem a pontos paraméterre, de a szerver beállításoknál kell keresni a megoldást. A probléma az, hogy túl gyorsan bontja a kapcsolatot. Egy szerver admint bevonnék a dologba, ez üzemeltetési kérdés. Nekem is így sikerült megoldanom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #14700 üzenetére
Hali!
Ez a reguláris kifejezés illeszkedik rá:
^.+ \((\d+\.?\d+)Ft\)$Itt teszteltem: http://regexpal.com
Őszintén szólva összesen kb. 30 másodpercet töltöttem el a megírásával, szóval lehet benne hiba, de a mintára illeszkedik. A 39.900 és 39900-ra is műxik. Tizedesvesszőre nem, azt direkt nem raktam bele, gondolom nem is kell most.
Remélem, segítSzerk.:
online gyorsteszt:
http://preg_match.onlinephpfunctions.com
innen kimásolva a legenerált kódot:$pattern = '@^.+ \\((\\d+\\.?\\d+)Ft\\)@';
$subject = 'iDream 1260 fejmasszírozó (1239.9200Ft)';
$result = preg_match( $pattern, $subject , $matches );
echo $result;
print_r($matches);szóval itt a $matches[1]-ben lesz az eredményed. Persze ez még tartalmazza a pontot is, azt nyilván nem szedi ki, de azt már egy str_replace-szel nem nagy cucc.
modifiers, ha kell:
http://php.net/manual/en/reference.pcre.pattern.modifiers.php -
r0by
addikt
válasz
vakondka #10782 üzenetére
Mostanában én is belefutottam hasonlóba.
Tömeges képimport során mindig elszállt 1 perc után. Igaz nálam lokális dirből volt import. Semmilyen ide kapcsolódó érték állítása nem volt megfelelő, csak 1, aminek elvileg nem sok köze lenne az egészhez. És azis kiderült, hogy valamiért csak .htaccess-ből lehet beállítani:
php_value max_input_time -1 -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #9546 üzenetére
Nekem így elsőre valami web service jutna eszembe, pl. SOAP vagy hasonló - a fogadó oldalon van egy SOAP server, a kliens ennek küldi a megfelelő adatokat a megfelelő metódusok használatával.
De itt is meg kell oldani az authentikációt, meg lehet esetleg korlátozni a portot is, hova kapcsolódjon, stb., tehát a biztonságra itt is ügyelni kell (bár igaz, hogy egyszerűbb lenne megkérni a fogadó oldalt, hogy oldják meg, hogy hadd kapcsolódjatok kívülről az adatbázishoz, ne csak localhoston lehessen).
Szívás PHP-vel a SOAP, de végül is megoldható, pont nemrég beszélgettünk a SOAP használatáról itt a topicban. -
j0k3r!
őstag
válasz
vakondka #9421 üzenetére
hello!
a feltetelvizsgalattal nincs gond, kiprobaltam ugy, hogy webszolgaltatas nelkul mukodik-e, es mukodik valtozo szamu bemeneti parameterrel* is (osszerakja a lekerdezest, es visszaadja a megfelelo sorokat is), szoval szerintem a webszolgaltatassal van a gond, azon belul is avval, hogy a bemenet tomb "tipusu" (ugye ezt definialni kell, amikor letrehozod ezt az uj "ComplexType"-ot, valamint, amikor regisztralod az adott fuggvenyt, mint operationt)
* legalabb 1, maximum 3 elemet tartalmazo tomb
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #9216 üzenetére
Hali!
Ilyet nekem is kellett még ötezer éve csinálnom, én akkor ez alapján csináltam, és működött:
How do I convert a .pfx to be used with an Apache server?
Lényegében hasonló ahhoz, amit Te írtál, csak -nokeys kapcsoló nélkül. Meg mondjuk ez igazából https-kapcsolathoz kellett Apache-ra.
Tényleg nagyon rég volt, de nekem úgy rémlik, mintha szükség is lett volna arra a kulcsra, amit a tanúsítvány kibocsátója adott, de nem adnám rá a nyakam...
Mondjuk tudom, ezzel aztán rohadt sokat segítettem... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #7318 üzenetére
Ilyesmit lehet szűrni a glob() függvénnyel is.
Valahogy így:<?php
$dir_to_scan = 'test_dir';
$pattern = $dir_to_scan . '/';
$pattern .= '*.zip';
foreach ( glob( $pattern ) as $filename) {
$file_array[] = $filename; // a könyvtárnévvel összefűzve gyűjti ki a fájlneveket
}
var_dump($file_array);
?>Persze a Te kódod is tökéletes (simán elképzelhető, hogy akár még hatékonyabb is), ezt inkább csak érdekességképp említettem.
=========================
(#7317) Speeedfire :
Biztos igazad van, de még mindig nem tudom, mit jelent az az ige, hogy "dom-olni".
Meg jó lenne tudni, igazából mi a célod ezzel.(Miért van szükség "dom-olásra".
)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #6783 üzenetére
Jaja, ezt most kipróbáltam, és tökéletesen végezte a dolgát, ráadásul ingyenes (lehet UTF-8 BOM-mal és anélkül, gondolom többnyire neked is utóbbi kell):
UTFCast
Ebből az UTFCast Express-t töltsd le, az az ingyenes változat!
Az ingyenes annyival tud kevesebbet, hogy nem mutat preview-t, meg nincs multi-threading, de gondolom ez nem olyan nagy baj. Legfeljebb kicsit tovább tart. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #5002 üzenetére
Igen, de az az igazi, ha csinálsz egy tömböt a user által elfogadott nyelvekkel, prioritási sorrendben, majd megnézed, melyik a legkorábbi eleme, ami a másik tömbben is benne van, ami meg az oldalad által támogatott nyelveket tárolja. Ha egyik sincs, akkor meg az oldalad nyelveinek első eleme a default.
-
-
Coyot
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #3905 üzenetére
"Mit kell változtatni" listára egy todo-kezelőt ajánlok, én a remember the milket használom (online, ingyenes).
Elvileg olyat is tud, hogy kiosztasz másnak feladatot, ezt a részét még nem próbáltam."Mit változtattam" listára pedig egy verziókövető kell neked, mint a git vagy az svn.
-
cucka
addikt
-
ArchElf
addikt
válasz
vakondka #3905 üzenetére
Én az alábbit javasolnám:
PHP-hez Aptana (Eclipe alapú IDE) + verziókövetéshez SVN (pl VisualSVN szerver - a szerver komponens ingyenes).
Az SVN kiváló verziókövetésre és ennek dokumentálására, közös munkavégzésre, a Visual SVN szerveren még jogosultságok is beállíthatók.AE
-
DeltaPower
addikt
válasz
vakondka #3826 üzenetére
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
helyett mondjuk ilyesmi
RewriteRule ^(english|deutsch|magyar)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
ekkor így fog kinézni az url-ed:
http://localhost/szobak/english/panzio-szolgaltatas
a fix változót szerintem jobb előrébb tenni a queryben, bár az eredeti elképzelésednek megfelelően így is működhet:RewriteRule ^(.*)/(english|deutsch|magyar)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
vagy
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]bár ebben az esetben a (.*) helyett a ([^/\.]+) kifejezést érdemes használni, mivel ez kizárja a "per" jelet és a pontot a $p változó tartalmából.
-
RootRulez
félisten
válasz
vakondka #2855 üzenetére
Köszi!
Kér féle php kódból csak össze kókányoltam egyet, ami müködik is
Azt hogy tudom megoldani, hogy visszamenjen letöltés indulás előtt/után a böngésző, az előző oldalra? Tehát, hogy ne fehát ne üres oldal maradjon...
A php fájlba kell írni valamit vagy a html-be? Azért kérdezek ilyen sültelenségeket, mert arra is ma jöttem rá, hogy a php fájl nem magába megy, mint a html, hanem bele kell ágyazni a abba...mod:
Ja és kiolvasni és kiíratni hogy tudom az oldalra? -
cucka
addikt
válasz
vakondka #2602 üzenetére
Akkor még egyszer, mert úgy látom, nem volt világos.
Az fopen alapesetben nem url-t kér, hanem a szerveren található file útvonalát.Általában véve úgy tudod megcsinálni, hogy fopen-nél a kapott abszolut url elé berakod a webszerver gyökérkönyvtárának a relatív útvonalát. Tehát jobban jársz, ha nem alakítod át a tinyMCE-ben az url-t
Például a programod a http://oldalneved.hu/dolgok/feldolgozas/index.php néven fut. A program megkapja a "/kepek/thumb/valami/asd.jpg" relatív url-t. Ekkor a következő módon tudod megnyitni:
$rootdir='../../';
$filename='/kepek/thumb/valami/asd.jpg';
$filename=ltrim($filename, ' /');
$f=fopen($rootdir.$filename, 'r');
....Ez így azért jó, mert a programodnak csak annyit kell tudnia, hogy a weboldal gyökeréhez képest hol helyezkedik el, amit akár automatizálva is ki tud találni, nem kell mindenhova kézzel odaírni.
-
cucka
addikt
válasz
vakondka #2598 üzenetére
Ha úgy adod meg neki, hogy fopen('/könyvtár/másik/valami.jpg', ..), akkor a szerver filerendszerében fogja keresni. (Tehát itt a / jel nem a wwwroot-ot jelenti). Ha relatív útvonalat adsz meg, akkor a futtatott szkript útvonalához viszonyítva keresi a filet a filerendszerben.
Általában véve az fopen az csak akkor nyit meg url-t, ha a paraméterébe url-t adsz meg, pl. fopen('http://weboldal.hu/valami.jpg',...)
-
cucka
addikt
válasz
vakondka #2393 üzenetére
Igazából nem értem, hogy az a preg_replace mit kéne csináljon, de az biztos, hogy ezt a beneti string-et szépen kinullázza.
Én valami hasonlóra cserélném. Ez lényegesen fapadosabb, cserébe működik..$text = preg_replace('([^A-Za-z0-9]+)', '-', $text);
Amúgy meg sokkal jobb megoldás az ékezetes betűk ékezet nélkülire cserélése, ezt sajnos csak a korábban általad írt borzalmasan kinéző függvénnyel tudod megoldani.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #2380 üzenetére
Én ezt használom:
static public function slugify($text)
{
// replace non letter or digits by -
$text = preg_replace('~[^\\pL\d]+~u', '-', $text);
// trim
$text = trim($text, '-');
// transliterate
$text = iconv('utf-8', 'us-ascii//TRANSLIT', $text);
// lowercase
$text = strtolower($text);
// remove unwanted characters
$text = preg_replace('~[^-\w]+~', '', $text);
if (empty($text))
{
return 'n-a';
}
return $text;
} -
-
emitter
őstag
válasz
vakondka #2254 üzenetére
ja, de most csak a példa kedvéért mezo1, stb. a mezők nevei
szóval akkor ezt nem lehet megúszni (áll vagy 30 mezőből az űrlapom..)
--
Viszont lenne egy másik kérdésem: ki lehet-e nyerni valahogyan a $_POST elemeinek a nevét? Hogy ne kelljen egy helytelen űrlapkitöltés esetén mind a 30 már kitöltött mezőt egyenként visszairatni, hanem egy ciklussal végigmehessek a $_POST elemein. Lehet úgy hivatkozni mondjuk az első elemére, hogy $_POST[0], vagy csak úgy, h $_POST['mezo1']?
-
vakondka
őstag
válasz
vakondka #2147 üzenetére
megoldódott...de tök máshol volt a gond..
Az ibrowser alapból a full url-t szúrja be ilyenkor a levélküldő progi dob egy hátast a szerverbeállítások miatt (gondolom full url-re nem engedik az fread, fopen és társait)A lényeg, hogy ez kellett a (TinyMCE/Ibrowser) konfigba:
relative_urls : trueHa esetleg valaki szintén belefutna ilyesmibe...
-
D.R.O.
tag
válasz
vakondka #2057 üzenetére
Megpróbáltam, és sima http oldalakon megy a dolog. De ami nekem kell az https, és aspx-es oldal, és amikor beirom az url-hez csak egy nagy fehérség jön.
Valójában nekem csak az aspx által generált html kódból kellene egy két szám, de nem tudom hogyan lehetne megoldani.
-
exhumano
csendes tag
-
Paulie86
tag
válasz
vakondka #1967 üzenetére
Hello, a layout_elements.php-t ugyanabba a mappába raktam mint a többit, szóval egy helyen vannak, szerveren is kipróbáltam, ott meg nem jelenített meg semmit az oldalból, fehérség, és valami hibaüz.. hogy érvénytelen kód van ebben a sorban. DW-ben nem tudom, a <?php és a ?> részt pedig pirosra színezi, amit elég gyanús is.
-
cucka
addikt
válasz
vakondka #1914 üzenetére
Cron-ból általában kétfajta van:
A sima unix/linux cron futtatható file-okat eszik. Ha nem saját szervered van, akkor jellemzően ezt nem tudod piszkálni. Php-ból pont úgy lehet futtatható file-t csinálni, mint ahogy bármilyen más scriptből
- az elejére kell egy ilyen sor: #!/usr/bin/php (az útvonal természetesen más is lehet)
- futtatási jogot kell adni a file-ra (például chmod +x <filenév>)
- ezután parancssorból pont úgy futtatható, mint bármely más program illetve megeszi a cron isA második lehetőség a különféle webcron cuccok, ezeknél van egy webes felületed, ahova tetszőleges php file-t megadhatsz, nem kell tökölni a fent leírtakkal. Ha azonban ez így nem megy, esetleg meg lehet próbálni a fentieket végigzongorázni, hátha.. A jogosultságokat ilyenkor állítsd mondjuk 755-re, hogy a cron-t futtató felhasználó számára is olvasható és futtatható legyen a file.
-
L3zl13
nagyúr
-
raczger
őstag
válasz
vakondka #1686 üzenetére
Ezt a tutorialt alapul véve szerintem így kellene (vegyünk egy [b] félkövéres bbcode-ot alapul):
$mit= "/\[b\](.*?)\[\/b\]/si";
$mire="<B>\\1</B>";
$miben="itt van ez az izé szöveg amiben [b]ez[/b] félkövér lesz";
echo preg_replace($mit, $mire, $miben);Azt viszont ne kérdezd tőlem, hogy van ennek a szabálya itt a preg replece és társaiban, mert én sem találtam sehol neten erre valami leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SkyShowtime
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged