Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano
üzenetére
Hali!
Én a dynamicdrive-os cucc helyett egy sokkal szebbet és egyszerűbbet ajánlanék: a jQuery load() függvényét, itt találsz rá nagyon jó doksit és példát is: [.load()]
A dynamicdrive-os kód szerintem eléggé összegányolt/-tákolt, a jQuery-s kód pedig sokkal flexibilisebb, ráadásul kisebb és áttekinthetőbb kódot is eredményez szerintem.Ingyenes oldalnak Speeedfire kolléga korábban ezt javasolta: [link]
Állítólag ez fasza, ingyenes, gyors, nincs reklámcsík. Én még nem próbáltam, de biztos nem rossz.
Szerk.: bocs, most látom, a regisztráció úgy látszik, most leállt.Akkor csak olyat tudok, aminél domaint azért kell regisztrálni (az nem ingyenes, de nagyon kevésbe kerül, kábé egy havi üveg sör ára
): newhosting.hu .
Mondjuk itt ne várj túl nagy előzékenységet az ügyfélszolgálatosok részéről (tapasztalat
)...Biztos valaki tud ajánlani más ingyenes, reklámcsíkmentes oldalt is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano
üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy ne töltődjön újra az oldal, és a cím is változzon, mindenképpen AJAX-ot kell választanod. AJAX esetén is úgy oldható meg az, hogy a cím változzon, hogy hashmarkot (kettőskereszt - #) pakolsz a címek végére. Hogy a hashmarkkal ellátott címek Google által is indexelhetők legyenek, általában úgy szokták megoldani, hogy a hashmark után még kerül egy felkiáltójel is (#!), és utána következik a cím. Példa: http://oldalad.hu/valami.php#!/masikvalami.php
Erről itt található egy Google-cikk: [link].
Ha megfigyeled, Facebooknál is sokszor ezt a módszert alkalmazzák: a cím végére esetenként kerül egy #! jel, majd a megfelelő cím, és AJAX-szal töltődik be az új tartalom. (Nem mindig csapódik hozzá ez a fajta cím, de sűrűn.)Itt is van egy lehetséges megoldása a problémának: [link]. (Egyébként leegyszerűsített megoldás, mert így a háttérben a teljes tartalom újratöltődik, és csak a megfelelő részt kivéve csapja hozzá a főtartalomhoz.)
Ahogy elnézem, Te iframe-ekkel oldod meg, az úgy elég melós, nem is egy szép megoldás.
Ha még nincs nagy tapasztalatod a webfejlesztésben, javaslom, hogy az AJAX-os megoldást egyelőre még ne próbálgasd, mert nem egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű!! Lenovo X1 Carbon GEN6 / i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD / Magyar v.bill
- Új Prémium vezeték nélküli billentyűzet eladó Magyar (PBT) kupakokkal
- GAMER INTEL I9 9900K/ 32GB DDR4 / RTX 2080Ti / 1TB NVME SSD /
- 27% - NZXT C1200 1200W 80 PLUS Gold Tápegység
- GAMER INTEL I5 12400 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 250GB SSD / 1TB HDD
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
): newhosting.hu .
)...