- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
válasz
pinnacle #8969 üzenetére
ha kikapcsolod a local dimminget, akkor pont a lényege veszik el a direct ledes TV-nek, ennek nem lenne értelme. El kell fogadni, hogy létezik, de egyébként normál használat közben én észre sem veszem a bloomingot. Azt már inkább, hogy oldalról elkezd fakulni, ami a HZ980-nál tökéletes volt.
Az emelt fényerejű új modell árát szerintem nem akarjuk tudni. -
Gigicuci
senior tag
válasz
pinnacle #8967 üzenetére
Igen, van ilyen jelenség de gyakorlatban én nem vettem észre a HZ980-on, csak azt, hogy fenomenális fekete (nyilván). A videó alapján, a monitoromon keresztül inkább nem mondok véleményt..
Alig tükröződött, a hangja tök jó volt de az alacsonyabb fényerő és ABL és hipergyors válaszidő miatt a mozgás nekem is szokatlan volt, végül az előbb írtak szerint lecseréltem, azóta döngetem az 1000nitet, vakulok és én ezt jobban szeretem.
Az egészből csak annyit szerettem volna kihozni, hogy nem mindenkinek való az OLED. Van még időd tesztelni, de ha pár nap után is zavar az alacsonyabb fényerő akkor hagyjad szerintem. De a black crush-al nem foglalkoznék, hiába belépő OLED azért a Panasonic érti a dolgát, jó TV-t vettél.
Ami az XH95-et illeti, nagyon jó kis TV, tökéletes mozgás, pusztító fényerő cserébe blooming, limitált betekintési szög és jobban tükröződik mint a HZ980. Attól függ mi zavar jobban. -
-
AL
addikt
válasz
pinnacle #8963 üzenetére
Szívesen. Nekem van oled és led is, de az oledet nézve nem hiányzik a LED fényereje. A Panasonic oled képminősége számomra tökéletes. Próbáld még állítgatni. Talán az automatikus fényerőszabályzó kikapcsolása segít, de mindenkinek más tetszik. Voltak az oled topickban már többen, akik visszatértek a ledre. Azt kell venni, ami Neked tetszik, hiszen a Te pénzed és nem mindennap vesz az ember ilyen nagymértékű dolgokat. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
pinnacle #8958 üzenetére
Szia. A 4 üzemóra utáni frissítésnél Kb. : 10 percig megy kikapcsolás után.
Az Otthoni médiafolyamot még nem próbáltam.
Nekem csak hangprojektor van van hozzá csatlakoztatva és ahhoz van Blu Ray játszó és Telekom beltéri.
Az idei tévék megjelenéskor szerintem 100 - 200 ezerrel drágábbak lesznek, mint ez volt.
Az árcsökkenés folyamatos, de hogy mikor éri el a mostani szintet nehéz megjósolni.
Talán ha az árukereső alján lévő árdiagramokat megnézed, akkor lehet következtetni.
Idén az Olimpia és a Foci miatt biztos csinálnak akciókat, de ennek a mértéke is bizonytalan.
Ha becseréled a bontatlanra akkor végre lesz egy új tévét.
Ha pénzt kérsz vissza, akkor bizonytalan ideig nem lesz semmi.
Érdemes utánanézni, hogy egyáltalán többet ad e az új, érdemes e várnod rá. Üdv. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #8938 üzenetére
Felhívtak az MM Onlinetól, azt mondták, hogy az egyik áruházukból kapták ezt a bontott TV-t. Ki tudják újra cserélni, 1db van nekem félretéve. Nem tudom, hogy cseréljem, vagy vegyek egy idei TV-t. Idén nem várható az Oled TV-k árcsökkentése? Mintha talán a "Vincent" mondta volna, hogy új LG gyár nyit, ami ontja majd a paneleket, olcsóbbak lesznek, ezért vesz végül a Samsung is Oled panelt tőlük, mert olcsóbb, mint javítgatni a saját fejlesztésüket. Idén van matt panel? Nekem az kellene, ezért is vettem 55HZ980E-
-
simico
aktív tag
válasz
pinnacle #8948 üzenetére
Nekem is furcsa, mert ekkora cégtől nem ezt várnám el. Szerintem azért egy visszaküldött terméket megnéznek, hogy nincs-e összetörve.
Dehogy nézik... Simán elad az MM újként 14 napon belüli elállással visszaküldött terméket és meg se nézik, hogy minden megvan-e. Sajnos tapasztalatból tudom. Legutóbb hibás, hiányos soundbart simán eladták nekem újként, még arra se vették a fáradtságot, hogy a korábbi vevő kiszállítási matricáját (név, lakcím, telefonszám) levegyék a dobozról. Én személyesen vittem vissza (mert csak két utcányira laktam az áruháztól), elmondtam a panaszom és jeleztem, hogy hibás a termék (valószínűleg ezért küldte vissza a korábbi vevő is) és hiányzik is pár tartozék - azt hiszed feljegyezte bárhova is az ügyintéző? A kérdésre, hogy mégis ezt így hogyan adhatták el újként, csak egy vállrándítás volt a válasz.
A többi (Edigital, Aqua, stb) sem jobb, visszavitt hibás objektív, GPU 10 perc múlva már ott volt ismét a kínálatban újként (előtte nap az utolsó darabot vettem meg, visszavételkor 0 volt a készlet, mire hazaértem már 1 darabos készlet volt).
-
AL
addikt
válasz
pinnacle #8950 üzenetére
Szia. A 4 óránkénti panelfrissítés csak kikapcsolás után történik.
Ha 10 órát megy folyamatosan, akkor is csak egyszer történik meg, ha 1 óránként kikapcsolod, akkor összeadja az üzemidőt és a 4 óra utáni kikapcsolás alkalmával frissít.
Ha a frissítés megy sárgán világít a led, ilyenkor nem szabad bekapcsolni.
1000 üzemóránként van egy nagy , 80 perces frissítés, ami szintén kikapcsolás után történik, de rákérdez, hogy szeretnéd e. Meg kell csinálni, mert elmulasztása hiba esetén garanciális problémát okoz. Figyelik a szerelők. Ilyenkor szintén nem szabad bekapcsolni.
Ezt a folyamatot ( nagy frissítés ) Te is elindíthatod, ha valami beégést, vagy egyéb képhibát látsz.
Az Általad mellékelt menüben : Az állapot 4 sor első száma az üzemidő, ez Nálad 23 óra.
A második a ki - bekapcsolások száma, ez Nálad 16.
Ezek megvásárláskor 00 -ról indulnak.
A 8 as sor első száma a 4 órás frissítések számát jelöli. Ennyit kellett volna csinálnia a tévének, a következő az a szám, amit valóban megcsinált. A 3. És 4. Szám ugyanez az 1000 óránkénti nagy frissítéssel.
Panasonicnál itt írnak a + garanciáról : [link] , [link]
De ezt, mivel használtan kaptad érdemes kicseréltetni.
Az a Full V üzenetet a Box is küldheti ( talán ). Panasonic tévénél még nem láttam ilyen kiírást.Üdv.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
pinnacle #8945 üzenetére
Engem régen úgy tájékoztatott MM, hogy a webshopjukból, ha rendelek, akkor kizárólag gyári bontatlan terméket szállítanak ki. Mivel előtte többször szívtam más webshopokkal(folyamatosan többször használtat kaptam), azóta amit lehet MM-ből rendelek, és sosem csalódtam. Nem tudom mi történhetett, az is lehet, hogy valaki átverte őket, hogy ki sem bontotta, meggondolta magát, majd ügyesen visszaragasztotta kívülről, ők meg nem ellenőrizték, hiszen ha kibontják, akkor általuk lesz ugye bontott...
Nekem 65GX830E-m volt, ezt a V Full feliratot frekvenciaváltáskor (film 24Hz----->>menü pl. 50 vagy 60Hz) vagy felbontásváltáskor írta ki. Nem foglalkoztam vele, mivel sosem fagyott bele. Csak kiírta, aztán kész, ennyi volt, ment tovább.
Amúgy:
kép -
AL
addikt
válasz
pinnacle #8945 üzenetére
Szia. Nem tudom, hogy mit jelenthet. Korábbi tévéimnél voltak olyan tünetek, hogy HDMI váltáskor nem volt kép, vagy hang, akkor kompatibilitási problémát emlegettek. Probálkozzál a menü - beállítások fejezetének HDMI részeinél kapcsolgatni. Nálam 4 sorban van többféle beállítás . Hátha valamelyik ki - be kapcsolás javít a helyzeten. Talán a kapcsolt készüléknél is lehet állítgatni. Ha van másik HDMI eszközös és az tökéletes, akkor a boxnál is lehet gond. Érdeklődj az oled topickban is. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
pinnacle #8938 üzenetére
Szia. Ez már használt. Az új egyből a beállítást kínálja fel. Az országgal - nyelvvel kezd. A 4 óra használat nem sok, de mégsem új, így nem adhatják újként és kitudja miért lett visszakűldve. MM az outletes cuccokra csak 18 hónap garanciát szokott adni. Akármi is volt valaki ügyeskedéséről van szó. Szerintem ha reklamálsz az MM ad egy origináltat. Nem szokták lejáratni magukat.
A HDMI beállításokat is ellenőrizzed. Arra vigyázz, hogy feszültség alatt a HDMI kábelek ne legyenek huzigálva. Üdv. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #8932 üzenetére
Bár a tévé alkalmas a Dolby Vision és HDR10+ tartalmak megjelenítésére, azonban saját szoftvere e fájlokkal nem boldogul.
Ebben az első bekapcsoláskori firmware frissítésbe tudtok segíteni? Gyorsan lefut majd, mert a szerver érzékeli, hogy TV-ről jött a kérés vagy bizony 1-1,5 óráig fog tartani, így jobb utólag USB-ről?
Alzaban ki van rakva a 65HZ2000E, 55HZ980E. Fényes kijelzős TV-k képe intenzívebb, de nekem pont a matt felület tetszik, mert nem tükröződik. Talán nincs is más matt Oled TV a 980-on kívül. -
Piftuka
veterán
válasz
pinnacle #8342 üzenetére
"Melyik most a legjobb 50-55"-s Panasonic TV max.500k-ig?"
Technológiai szempontból a GZ950 a legjobb a három közül, ez nem kérdés.
Ha "statikus" képminőség, széles színpaletta, vibráló színek, tökéletes fekete és kiváló kontraszt számít, és az ilyen szempontból legjobb készüléket keresed, akkor is vagy a Panasonic, vagy a SONY OLED csúcsmodellje a megfelelő választás.
Tény és való, hogy az SD tartalmak még ilyen méretben sem néznek ki jól a modern LCD készülékeken, és ez alól az OLED panel sem kivétel. Csodákat tehát ne várj, de jobb minőségű SD tartalom azért még bőven a "nézhető" kategóriába tartozik.
A "Full HD" tartalomra viszont garantáltan nem lesz panaszod.
- Ami a mozgásmegjelenítést illeti... Az utóbbi 1-2 évben a BFI implementálásával az OLED technológia nagyott lépett előre, de ha a ma kapható, új, legjobb mozgásmegjelenítésű tévét keresed, akkor az bizony még mindig a SONY csúcs LCD-je lesz. Ebben mindig is ők voltak a legjobbak. És valószínűleg ez egy darabig még marad is így.
Hozzátéve, hogy ezen a területen nagyon sok múlik azon, hogy kinek mennyire érzékeny a szeme a mozgást illető "anomáliákra".
Én pech-es vagyok, mert a legapróbb reccenést, "judder"-t, utánhúzást, stb. látom... de az egyik cimborám péládul akkor sem vette észre ezeket a jelenségeket, amikor mutattam neki, és elmondtam, hogy mit "kell" látnia.
Azért a tesztek alapján az említett Panasonic OLED készülékek (és más OLED készülékek) mozgásmegjelenítése a legtöbb felhasználó számára kifejezetten jó eredményt produkált.
- Ami pedig a "Black Crushing" jelenséget illeti... Ez megint egy olyan terület, hogy a felhasználó "érzékenysége" is sok mindent befolyásol.
Én pl. a SONY VA paneles LCD tévémen olyan beállítást alkalmazok, amely az árnyékok részletességének rovására megy, ám cserébe - a kiváló panel, ~6.000:1 natív kontrasztjának köszönhetően - remek a fekete szint, és a kontraszt.
Az elmúlt években ezen a téren szintén sokat javítottak az OLED tévéken, de tökéletes árnyékrészletesség megjelenítésére (tökéletes kontraszt és fekete szint mellett) még egyetlen televízió sem képes. Vannak egészen kiváló megoldások, de a valóságos árnyékrészletesség megjelenítésétől még a legjobb OLED is távol van.
A nagy kérdés, hogy Téged mennyire zavarnak a fentiek!?
Tökéletes televíziót nem fogsz találni, mert nem létezik. Olyat viszont tudsz vásárolni, ami a te egyéni preferenciáidnak, a pénztárcád keretei adta lehetőségeken belül a leginkább megfelelő megoldást jelenti. Kéminőségben (ez a legfontosabb), tudásban, felszereltségben egyaránt.
Az viszont minden vitán felül áll, hogy a Pana OLED-ek bitang jó tévék. -
Piftuka
veterán
válasz
pinnacle #7810 üzenetére
Nekem egy SONY 55W809C tévém van, de teszteltem jópár Pana tévét is a közel és távol múltban.
Azért egy plazma televíziót ne hasonlíts LCD-hez a betekintési szög szempontjából!
Nyilván minimális torzulást mutat akár szélsőségesen oldalról nézve is.
(Minden más tekintetben azt a G10-est egy mai jobb LCD "megeszi" reggelire, ha képminőségről van szó.)
-
Piftuka
veterán
válasz
pinnacle #7791 üzenetére
"Szia! 49FX780-el bevilágítás, homogenitás szempontjából nincs probléma?"
Nem az adott típus determinálja ezeket a tulajdonságokat, illetve nem így direkt módon, ahogyan gondolsz rá.
Akár IPS, akár VA, akár Direct LED, akár Edge LED megvilágítású panelről van szó, mindegyikben kifoghatsz kiváló, homogén, bevilágításoktól mentes példányt, és olyat is, ami már önmagában indok a garanciális cserére.
A többi gondolatodra...
Én egyébként alapból kikapcsolom, és soha nem használom a környezet fényerejétől függő panel megvilágítást; ne a tévé, hanem én hadd döntsem el, hogy milyen fényerő beállítással használom a tévémet.
Ami pedig a betekintési szöget illeti... Sokszor elmondtam, most is elmondom, hogy az általad feltöltött képből nézve bármilyen kijelzőt szerintem az a legkisebb "élmény faktorral" sem bír.
Ha pedig valaki háttér televíziózásra használja az adott tartalmat, vagy a baráti beszélgetések mellett, hogy "csak úgy fusson valami tartalom rajta", akkor nem tökéletesen mindegy, hogy abból a szögből nézve romlik a szaturáció?
-
törölt tag
válasz
pinnacle #7796 üzenetére
Nem mozgatható.
Masszív.
Az elején a még szokatlan mérete miatt néha ütköztünk, de a helyén maradt a tömege miatt. Az elődje ilyenkor több centiméterre elmozdult.A dupla műholdas bemenetre nem tudtam két másfelé néző antennát kapcsolni, mert valamilyen speciális logika miatt ez nem lehetséges.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #7791 üzenetére
Egyikkel sincs probléma.
Van egy 42"-os tévém és kettő 27"-os monitorom, ezek VA panelesek.
A tévé a garancia lejárata után pár héttel lett pixel hibás.
A monitorokon már kezdetben volt több apró.
A VA hátránya.(Továbbra is csak a DTS hiánya kellemetlen, ami nekem több plusz kábelt és sok kapcsolgatást jelent.)
-
törölt tag
válasz
pinnacle #7747 üzenetére
Az áramtalanítás után stabilan elérhetőek a megosztások.
Ez megint egy Panasonic sajátosság lehet.Vannak lejátszóim, de a Panasonic tévé a DTS hangot kivéve minden teszt anyagomat képes játszani, míg a Dune 4K Solo néhánnyal nem boldogul, a kinézete már más kérdés.
Sima Windows megosztásokat (SMB) használok, a többi gép miatt is sok éve.
A Windows-os gépek látják egymást körülményesebben, és a Panasonic tévé a megosztásokat.
Androidról és a médialejátszókról kivétel nélkül működik.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #7743 üzenetére
Így már jó.
Itt jön a következő probléma.
Működik, de kissé bizonytalan.
Nem látszik azonnal.
Türelem.
Előbb-utóbb elindul, ha minden más jó.(Azért adok egy karakteres neveket, mert sokszor be kell írni sok helyre.)
Másik számítógéppel telefonnal vagy táblagéppel is leellenőrizhető, hogy látszik-e a megosztás.
(Pl.: Androidról Total Commander + LAN Plugin segítségével.)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #7737 üzenetére
Nincs valami ötletetek, valakinek működik? Hálózati topikban is próbáltak segíteni, semmi változás. Szerintem az elérési út van rosszul megadva,
-
sklopp
őstag
válasz
pinnacle #7650 üzenetére
A betekintési szög tényleg gyengébb VA panel esetén, viszont fekete szinben, kontrasztban lényegesen jobb mint az IPS. Én is plazma után vettem a VA paneles TV-t, eleinte erősen zavart hogy lehetőleg szemből kell nézni, viszont így a HD adások (4K-s gép) tudnak félelmetesen jók lenni. Idővel hozzászoktam. El kell dönteni, mi a fontosabb. Mellesleg az IPS betekintési szögei sem olyan haj-de szélesek, csak valamivel jobb a VA-nál.
Plazmáét meg sem közelíti. A beállításokkal pedig rengeteget lehet variálni, esetleg érdemes műszeres kalibrálást csináltatni. Én mondjuk kb. két hét próbálgatás után meg vagyok vele elégedve. -
törölt tag
válasz
pinnacle #7646 üzenetére
Inkább a feltételeken kellene változtatni.
Lemondani azt a szolgáltatót, aminek az adóit 42/43"-on csak messziről lehet nézni.Telekom IPTV 41 HD csatorna 9 Mbit körül.
A Moziklub anyagainak a nagy része is hasonló reklámok és társai nélkül.
Netflixen sok film és sorozat 15+ Mbit.
Műholdról (19.2E) a 25+ német FTA HD közszolgálati 12,5+ Mbit
Év végén indul az Arte UHD (19.2E) csatorna, ami 17,5+ Mbit volt a teszt idején.
Letöltéseknél is lassan alap az 5+/10+ Mbit, de előfordul 25+/50+ Mbit is. -
törölt tag
válasz
pinnacle #7639 üzenetére
A Panasonic is ügyelt arra, hogy csak az üveglapra szereltekbe kerüljön be az Oled tévék elektronikája, pedig nekem megfelelt volna a műanyag kávás is.
Megnézhetnél egy UHS-s természetfilmet 4K-s tévén.
A 4K-s tévé nem 1 Mbit alatti SD műsor nézésére való (szerintem a HD-s se).
A sok képpont megjelenítéséhez sok információ szükséges.
3 métertől az emberi szem már a HD tévé képpontjait sem képes megkülönböztetni.
A fejfájás adódhat a foltos/kockás kép nézéséből is, mert agy sokat fáradozik azzal, hogy valami egységes képpé rakja össze.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #7636 üzenetére
Nekem ilyen van:
Az első Panasonic tévém, amelyiknek a kinézete is elmegy ...
Lakberendezési üveglapra szerelve. 100+ beállítási lehetőséggel, amit a két hónap alatt sem volt időm alaposan végignézni. Bevezető áron 25%-al olcsóbb volt. Nem mondom, hogy ilyet kell venni, de nézd át a paramétereit, hogy tudd, mit keresel. A DTS hiányán kívül másba nem tudok belekötni.
A minimum 2 Mbit-es vagy azt megközelítő SD jobbnak tűnik rajta, mint amilyen korábbi kisebb 42”-os Panasonic HD tévén volt. A gyengébb SD-t egyik tévé se fogja széppé varázsolni, és nagyobb képernyőn még inkább látszanak a hibák.
A helyi fényerő-szabályozásból pl. biztosan nem engednék.
A többi egyéni igény szerint:
4 HDMI bemenet
2 CI modulfogadó
4K 2200 Hz BMR IFC panel
Multi HDR támogatás: HDR10+, HDR10, HLG
Quad-Core Pro
... -
Downsampling
senior tag
válasz
pinnacle #7636 üzenetére
Szerintem akkor érdemes csak ott körülnézni, ha valakinek a kép nagyságrendekkel fontosabb, mint a hang. Vagy fordítva: ha a hang minősége egy kicsit sem érdekli az embert a képpel szemben. Én nem ebbe a kategóriába tartozom, ezért is van a Dune mellett egy Oppo. Persze megértem, aki másképp rangsorol (és azt is tudom, én vagyok a kisebbség). Amúgy ugyanez vonatkozik az 5.1 DAC linkjére is: ilyet csak az vegyen, aki nagyjából letojja, milyen hangot kap. Még csak a DAC chip sincs megnevezve... Manapság már 40-50 ezer forint körül használtan is lehet kapni olyan digitális bemenetekkel (illetve HDMI bemenetekkel) rendelkező AV-ereket, vagy AV procikat, amik piszok jó hangot produkálnak, pl. a kb. kb 8-10 éves Cambridge Audio cuccok közül sok ilyen van.
Amúgy az én hangrendszerem kizárólag digitális, csak az előfok/DAC-ból megy analóg kábel a végfok monoblokkokhoz (de az a két kábel is XLR, vagyis szimmetrikus, nem hagyományos RCA).
Bocs az offért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest