- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
BTom1970 #9198 üzenetére
Van egy régi Panasonic DVD/DVD-RAM/HDD-felvevőm, amit jó ideje nem használok, mivel az élet túlhaladta már kissé ezt a technológiát… Kidobni sajnálom, eladni nem hiszem, hogy túl sok pénzért lehetne (pedig ez annak idején egy 100+ ezer forintos holmi volt), szóval csak úgy ott van a polcon, máig rákötve a tévére, de kb. sosem kapcsolom már be. Az előlapján világít a pontos idő – már amikor világít. Ugyanis kb. egy éve meghalt benne a táp, így hiába volt bedugva a konnektorba, nem lehetett bekapcsolni, meg se nyikkant, sötét maradt az előlapi kijelzője. Na, megette a fene – gondoltam, ezt inkább nem viszem el a szervizbe, hogy egy csomó pénzért tápot cseréljenek benne, aztán otthon meg úgysem használom. Szóval nem tettem vele semmit, ott hagytam a helyén, nem foglalkoztam vele…
Aztán egyszer csak, pár hét (!) eltelte után azt látom, hogy villog (00:00) az előlapján az óra! Persze ennyi idő után, amit áram nélkül töltött, lenullázódott, de újra működőképessé vált a készülék. Nosza, beléptem a menüjébe, és beállítottam rajta a pontos időt. Ezt utána pár hétig rendesen mutatta is a kikapcsolt, de áram alatt levő felvevő.
Egy-két hétig tartott ez is, aztán egyik napról a másikra megint sötétbe borult a készülék kijelzője, ismét lehalt a tápja…
Lényeg a lényeg: ez azóta is tart, újra és újra ismétlődik, hogy hol áram alá kerül, és működik napokig, aztán meghal, és be sem lehet kapcsolni.Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, ha most egy hosszabb tetszhalott állapot után újra feléledt a tévé, sajnos még simán lehet, hogy egyszer csak majd megint nem kapcsol be. Ilyenek ezek a gyengélkedő tápok.
-
Dauerstage
tag
válasz
BTom1970 #9198 üzenetére
Szia.
Szerintem az nem egészséges, hogy napokat kell várni hogy lemerüljenek a kondik a tápoldalon és csak utána hajlandó elindulni.
Biztos hogy van valami gondja.
Nemrég lett újrahúrva a villamos hálózat nálam és 2 napot nálam is pihent a TV(TX49FX633). Nem kellett várnom hogy bekapcsoljon. -
Piftuka
veterán
válasz
BTom1970 #8758 üzenetére
Az "E" szériájukat követően meglehetősen elengedték a hagyományos LCD tévéiket.
Tavaly tértek vissza a viszonylag korrekt VA panelek alkalmazásához, de a csúcsmodell kivételével mindegyikben 60 Hz-es panelt használnak.
LG panelt elvileg csak az OLED tévéikben. (Azok a maguk kategóriájában az élmezőnybe számítanak.)
Sok felhasználó panaszkodik az operációs rendszerre, terméktámogatásra, stb... Mindezeken túl a Samsung mellett a Panasonic készülékek a legdrágábbak a kategóriájukban.
Egyébként a fentiek alapján már az is kisebb csoda, hogy még jelen vannak az LCD készülékek piacán. (Vagy "en bloc" a tévé piacon.)
-
Piftuka
veterán
válasz
BTom1970 #8712 üzenetére
Mivel nem volt arról szó, hogy a 2012 után gyártott tévéket is érinti a Youtube funkció "deaktiválása", és a te készüléked 2015-ös, ezért tételezzük fel, hogy más a probléma.
A fórumokat bújva az derül ki, hogy a Panasonic az ilyen esetekben a Google-ra hárítja a felelősséget.
Nálad ez a megoldás segíthet.
Ez pedig nagyon tanulságos:
"Panasonic are aware that when the YouTube app is updated their TVs can no longer navigate through thumbnails, they seem unable to even recognise they have a problem but prefer to blame google for shortcoming of their TV
If you are buying a smart TV with the assumption it will work on Youtube you'd be well advised to avoid Panasonic because they will only offer time wasting solutions like reset your TV and reset the app.
None of this will help." -
Downsampling
senior tag
válasz
BTom1970 #8119 üzenetére
Nem tudom, hogy az USB2 elég-e, de elviekben annak kell lennie. A tévéadások FHD-ban max 8-10 Mbit/s-ot produkálnak. Max! A Netflixes FHD-s anyagot, ami sokkal jobb minőségű, mint pl. a tévéadások többsége, 0,8-3,0 Mbit/s között szokta streamelni (szerintem ez nem stimmel, de a tévém ezt állítja).
A lényeg, hogy elégnek kell lennie, viszont nekem csak USB3-as pendrive-jaim vannak, illetve a rákötött külső 500 Gb-os HDD is USB3-as.1 óra anyag nagyban függ az adás minőségétől, az RTL-es FHD az kb 3-4 GB/óra. Nálam.
-
Downsampling
senior tag
válasz
BTom1970 #8117 üzenetére
A CX750-et nem ismerem, de ha az EX700-ra (ami eg olcsóbb kategória) lehet felvenni akár pendrive-ra is, akkor szerintem arra is. Én mondjuk rendszeresen egy 500 GB-os HDD-t használok, nem külső tápegységest, bőven elég az, amit az USB3-as csatlakozóról kap. (de előfordult már, hogy USB3-as pendrive-ra vettem fel tévéműsort).
Felvételhez szereti a tévé megformázni a pendrive-ot, HDD-t, de ezt nem minden egyes felvétel előtt végzi el, hanem csak első alkalommal. A Panasonic tévék általában közlik, hogy az így felvett tévéműsorok máshol nem játszhatók le (pl. PC-n), sőt, adott esetben egy másik, ugyanolyan típusú Panasonic tévén sem. Ez utóbbit még nem próbáltam, de az valósnak tűnik, hogy a külső HDD-re felvett tévéműsort más eszköz (PC, külső médiajátszó, stb.) nem játsza le. (ez jogi okokból van így, szándékosan akadályozzák - habár szinte biztos vagyok benne, hogy ez valahogy, nem túl nehezen kikerülhető, de nem volt fontos ezzel foglalkoznom).
Mint írtam, ez egy másik Panasonic tévé, 2017-es modell. -
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest