Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Gino20 #8877 üzenetére

Sajnos sok info nincsen róla! Pana tévét világ viszonylatban is alig vesz már valaki, ilyen drága prémiumot pedig kb. senki. (Aki pedig a márkánál marad, képes és hajlandó ennyit fizetni, az OLED-et vesz.)

Nemrég írtam róla:
    [link]
    [link]

Amúgy szerintem ennyiért is drága, de én személy szerint a kettő közül biztosan a GX942-t venném.

A "Triluminos" panel nagy kedvencem, csodás a színvilága, de a 32 dimming zóna, és a ~3.000:1 kontraszt a SONY 9-es széria esetében sajnos egy rossz vicc! Ha "pitch black" szobában néznél filmeket, akkor nem megfelelő.

A Pana tévéje kétszer jobb kontraszt értéket produkál, és a fekete szintje is összehasonlíthatatlanul jobb. Persze az Edge LED miatt ehhez az is fontos, hogy fényszivárgástól mentes legyen a panel. (A "Local Dimming"-jét pedig ki kell kapcsolni, mert 8 zónával az is egy rossz vicc.)

Nem egészen értem, hogy a 24p tartalom miért volna "nézhetetlen"!? A piacon lévő két legjobb mozgásmegjelenítésű tévéről van szó.

Ebben mindig is a SONY és a Pana járt az élen. Evidens, hogy ha Blu-ray lemezt nézel, az interpolációt ki kell kapcsolni. (Én minden egyéb esetben is kikapcsolom; szerencsére a "SONY W809c" nem igényli a használatát.)

A boltban látott színvilág becsapós lehet. Színhelyességre gyárilag a Pana a legjbob. Ebben pedig ők voltak mindig az etalon, és nem is tudja őket megszorítani senki. (Csak éppen lassan a tévépiacról tűnnek el teljesen a borzalmas üzletpolitikájuk, és bestiálisan horroirszikus árazásuk miatt.)

Az ismertetők és paraméterek alapján egyébként nem is kérdés, hogy a "HX942"-höz képest ez a jobb vétel. Már ott kezdve, hogy eleve jobb panelt kapott.

Ha nem sürgős, akkor érdemes lehet várni rá. Annyira nincsen kereslet ezekre a tévékre, hogy meglepne, ha még jövő ilyenkorra is ne lenne készleten az Euronics kínálatában.

Én is azt várom, hogy olcsóbb legyen.

"HBO GO" támogatás viszont nem várható hozzá. A Pana nem fizeti a liszenszt. Ha valakinek ez a funkció fontos, akkor más gyártó kínálatában kell keresgélnie.

(Amúgy a kiváló MVA paneljét, elektronikáját, processzorát ismerve, egy ~1.500 nit körüli fényerővel, és 300 FALD zónával ez lenne a világ lejobb LCD tévéje. Simán "pariban lenne" a "SONY Z8H"-val. Így csak az egyik legjobb.)

• Gino20

őstag

válasz Gino20 #8876 üzenetére

Ugyan válasz nem jött (gondolom nem sok 75GX942 tulaj lehet), de ha esetleg valakit érdekel :DDD
    Elmentem a Soroksári Euronics-be és megnéztem a 75GX942-öt plusz a mellette levő MM-ben az XH9005-öt (ez 65"-ban volt kiállítva). Hát, hogy is mondjam. Röviden a Pana-nak is korrekt / kontrasztos volt a képe, de nekem kicsit fakónak tűntek a színek (nem tudom mennyit lehetne ezen ,,húzni"), viszont a mozgásmegjelenítése pazar volt. Nem másztam bele a lelkébe, így alapvetően bolti beállítások mellett mehetett, szóval az interpoláció biztos be volt kapcsolva, de tényleg nem éreztem a szappanopera effektet (ahogy a tesztben is írják [link] ) és nem volt tapasztalható a képbehelyettesítés / kép szétesése, ellenben a Sony Triluminos kijelző számomra érezhetően szebb színekkel dolgozott, de itt már látható volt a képkockák behelyettesítése :((( [link] 0:20-ig a hajók orránál a kikötést biztosító kötél láthatóan széthullott, mondjuk lehet ez is finomhangolható (tudom-tudom, ki kell kapcsolni az interpolációt, de számomra sajnos, így a 24p tartalom nézhetetlen)
    Konkluzió: a 2 TV-t egybe kellene gyúrni :DDD
    Tegnapi kérdésemre: HBO GO-t egyenlőre biztos nem tud, (Online rádiót? :F ) a fényerő meg ha jól látom a morzsákból, akkor 500-800 nit, az meg egész korrekt.

Új hozzászólás Aktív témák