Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz mikrofon #8913 üzenetére

"Ezeket megéri még megvenni, úgy hogy már 5 éves technológia?"

Az attól függ, hogy mi a célod a készülékkel, és milyen feladatra használnád. Az életkorukból (és egyéb jellemzőikből) adódóan ezek nem túl erősek HDR-ben, bár a DX780 abban is korrekt eredményt hoz, a viszonylag jó fényerejének köszönhetően.

(Az FX633 támogatja a HDR10 és HLG szabványokat is, ott viszont a panel és a fényerő nem megfelelő a jó látványhoz.)

Általánosságban én is azt vallom, hogy "minél nagyobb legyen a képátló", ha házimoziról van szó.

Ebben az esetben viszont a DX780 éppen a 3D technológia miatt összehasonlíthatatlanul jobb mozgásmegjelenítésben. Nem csak azért, mert 120 Hz-es, hanem azért, mert a Panasonic akkor (és tulajdonképpen most is), a SONY mellett élen járt ebben. A BFI megoldásuk pedig nekik volt a legjobb. Interpoláció nélkül is remek a mozgás.

50 vs. 55/58 col között a gyakorlatban nincsen akkora különbség, mint amennyivel jobb tévé a DX780 a másik kettőnél.

Az FX633-at pedig mindentől függetlenül sem tartom jó vételnek. Az EX633 kiváló készülék volt az IPS panelesek kategóriájában (az egyik legjobb volt abban az évben, az összes LG és SONY IPS paneles tévét is figyelembe véve), az FX széria, gyakorlatilag a teljes adott évi paletta viszont sajnos rosszul sikerült. Gyengébb minőségű tévék voltak.

A 50DX780 és 58DX730 közül viszont én, a 8+2 bit-es, 120 Hz-es panel, nagyobb csúcsfényerő miatt én a DX780-at választanám.

A DX730-at akkor, ha mindenképpen számít nektek az a plusz ~15 cm a képátlóban, és el tudjátok fogadni, hogy SD tartalmakhoz egészen remek képminőségű tévétek lesz. Figyelembe véve, hogy csak 8 bit-es, és 60 Hz-es (de MVA) panelt kapott.

Új hozzászólás Aktív témák