Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
modflow #8604 üzenetére
Az adatlapján megadta a mobiltelefonszámát. Esetleg érdemes megcsörgetned.
És/vagy írni az általa figyelt témába.
(FYKI... nekem 1-2 éve hibásan működik a PH! privát üzenetküldője. Van, amikor küld értesítést, és látom ott jobbra fent a "borítékon", hogy új üzenetem van, van, amikor nem.)
-
Piftuka
veterán
válasz
modflow #8585 üzenetére
A fenti kérdésed kapcsán a hiba oka több dolog is lehet. Lehet a tápellátás hiánya, az alaplap hibája, de még panelhiba is.
Axlrose32 fórumtársunk lehet, hogy tud segíteni neked is. Sok fórumtag készülékét megjavította már.
Rajta kívül még a Video-Part Kft. segíthet. Ők 1989 óta a Panasonic szórakoztatóelektronikai termékek hazai forgalmazói és importőrei.
-
luigi106
tag
válasz
modflow #8096 üzenetére
Köszi, megvan. Az én bénaságom, hogy nem találtam meg idáig, mert nem volt eddig ilyen opció. Aztán hogy határozottan állítottad, hogy van ilyen, kezdett gyanús lenni, hogy valamit nem úgy csinálok ahogy kellene. Azt hittem, hogy az alapból az állítható opciók között található, de nem. Be kellett kapcsolni a konzolt is ahhoz, hogy megjelenjen. Végül is ez is egy logikai megközelítés. Csak én azt hittem hogy, van annyira okos a tv, hogy tudja ha bekapcsolom a game módot, akkor azt akkor aktiválja ha játszani akarok. A lényeg, hogy megvan. Még egyszer köszönöm.
-
törölt tag
válasz
modflow #8027 üzenetére
Nem feltétlenül, mert sajnos a Yamaha erősítőm nem tudja fogadni és továbbítani a 4K-t, pedig 3 HDMI bemenete van.
Jelenleg 8 készüléket használok a tévé 4 HDMI bemenetén.
A Switch most a 3 db 4K képes lejátszót köti a tévére.
2 db HDMI bemeneten a két 4K műholdvevő van.
A 4. HDMI bemenetre a Yamahára kötött 3 nem UHD képes eszköz kapcsolódik.Ideális esetben (minden 4K képes és minden forráson megfelelő a kép adatsebessége) jó lenne a tévén csak 1 HDMI-t használni a tévén (korábban a 4K előtt így volt).
A tévé IPTV-től jövő HDMI bemenetén képjavítókat is használok, hogy az SD adások is nézhetőek legyenek. Egy második bemenetre mindenképpen szükség lenne, hogy a többi készülék használatakor ne kelljen állítgatni a képjavítókat. Ugyanezért az egyik 4K képes lejátszót is a tévé külön HDMI bemenetére kellene kötni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
modflow #8022 üzenetére
Pedig igaza van a kollégának abban, hogy csak áramtalanítva!
2017-ben ment tönkre az első switch-em, ami lényegében ugyanazt csinálta, amit te is el tudsz érni dugdosás közben: zárlatot. A rajta lévő kijelzők közül egy nagyméretű Dell monitor épp be volt kapcsolva, na az úgy elszállt, hogy javítani sem volt érdemes.Erősen gondolkodom, hogy előkeressem a mostani switchem, amit 2017 vége felé vettem az előbb említett pótlására. Hihetetlen, hogy ezek milyen rohadt drágák itthon. Azt tudom, hogy az elsőt, a zárlatost, azt itthon vásároltam, talán a Conrad-ból (ez nem biztos). De miután szó szerint szétolvadt az egyik bemenetén, szétszedtem: hát egy rakás kínai gagyi. Amit az Ebay-n találsz pl. Németországból, legalább a megbízhatóbb kínai fajták, és szerintem az enyém nem volt több 3-4 ezer forintnál (és öt bemenetes, táviránytóval).
-
törölt tag
válasz
modflow #8019 üzenetére
Hasonlítsd össze ezzel a korábban említett kínait (aminek a jellemzői: HDMI 2.0 3840X2160P/60HZ HDCP 2.2):
(Valószínűleg ez is kínai ...)
Dupla ár fele képesség +1 bemenet.
Ahogy az előbb írták csak UHD képeset érdemes venni, még akkor is, ha most nincs szükséged rá.
A dugdosás veszélyes, csak teljesen áramtalanított helyzetben célszerű!
-
Downsampling
senior tag
-
Downsampling
senior tag
válasz
modflow #8011 üzenetére
Szerintem neked pont a fordítottja kellene, ha jó értem, mit szeretnél (tehát csak egy HDMI bemenet van a tévédnek, de oda mégis két eszközt szeretnél dugni. Na ez azt csinálja, hogy egy eszközt oszt szét mondjuk két kijelzőre, tévére).
Amúgy rohadt drágák ezek. Amit te szeretnél, nekem olyanból van egy, csak annak öt bemenete van, automatikus (ahol jelet érzékel, arra vált át)? de van hozzá egy pici infratáv is. Fillérekért vettem az Ebay-n...Neked valami ilyen kéne (csak gondolom, nem FHD, hanem 4K), de ez is rohadt drága:
[link] -
Downsampling
senior tag
válasz
modflow #7581 üzenetére
Igaz, hogy nekem EX700-am van, de ha médiajátszóról megkapja HDMI-n a képet és a hangot, akkor az erősítőm csak abban az esetben szólal meg, ha a médiajátszóra van kapcsolva a források kiválasztásánál. Ha a tévé optikai kábelére kapcsolok, akkor nem. A tévé optikai kábeléről csak akkor szólal meg hang, ha a tévéadást nézek, vagy esetleg a Panasonic belső médiajátszójáról jön az anyag (amit csak arra használok, hogy tévéadásokat rögzítsen). De cáfoljatok meg...
-
sakal83
addikt
válasz
modflow #7337 üzenetére
Igen. Az lcdk kivaltkepp a va panel hatranya szintorzulas ha nem szembol nezed. Az ips jobb de az se az igazi. Ezert is ajanlom sok esetben akar a fullhds oledet hetkoznapi hasznalatra. Mert sokszor az ember oldalrol nezi a tv jarkal stb. A kontraszt es a betekintesi szog nagyon fontos. Kimondottan idegesito volt hogy parom szemben en kozvetlenul mellette mas kepet lattam egy felsokategoria 400ks lcd tvn... pont leszarom a 4kt mikozben torzul a szin...
-
AL
addikt
válasz
modflow #6891 üzenetére
Szia ! Egyszerűen meg tudod nézni : menü - súgó - rendszerinformáció . Nekem az állapotsor 4 ben van, első szám az üzemidő, majd a ki - be kapcsolást jelzi . Lehet, hogy neked nem így van, de egyszerűen rájöhetsz, ha lefényképezed az adattáblázatot és másnap újra megnézed . Üdv.
-
junior19
senior tag
válasz
modflow #6867 üzenetére
A cikk alapján, illetve a tapasztalatok alapján szerintem az van, hogy az 1,2-es bemenet tud full RGB jelet fogadni, míg a 3 és 4-es csak korlátozott RGB-t tud. A médialejátszók, BD lejátszók korlátozott RGB jelet adnak ki még 4k HDR esetén is, így azok működnek mind a 4 bemeneten. A játékkonzol vagy egy pc tud full RGB jelet kiadni, így azok ilyen jelet beállítva csak az egyesen és kettesen működik megfelelően. Ha viszont ezek kimenetét is korlátozottra állítod (vagy YUV vagy YCbCr), akkor így már működni fog mind a 4 bemeneten.
-
speedmetal
tag
válasz
modflow #6863 üzenetére
Szia!
Panasonic TX-50EX780E TV készülékem van, amire a HDMI 1-en van csatlakoztatva egy Panasonic DMP-UB400 UHD Blu-ray lejátszó. Most próbáltam ki, hogy a Baby Driver című film (eredeti 4K ULTRA HD lemezről), mind a HDMI 3, mind a HDMI 4 bemeneten 4K-ban és HDR (PQ)-ban jeleníti meg, pontosan úgy, mint a HDMI 1 esetén. -
kezo0
addikt
válasz
modflow #6817 üzenetére
Igen, az teljesen normális, hogy ez a menüpont csak akkor jelenik meg, ha a HDMI-bemenetek valamelyikére váltasz, de azt hittem, ez egyértelmű is abból, amit írtam.
Időközben elmentem egy MM-ba, ott elkértem egy kiállított EX780-as távirányítóját, és kicsit belemásztam a menüjébe. Ezt az 1. módot és 2. módot megtaláltam én is, de a tévé e-Súgójában sem találtam erre vonatkozó bővebb leírást – igaz, túl sok időm ott nem volt rá, hogy nagyon keresgéljek a súgóban.wierra: akkor elárulnád, hogy mire való az említett beállítás, ha nálad rendelkezésre áll a manual?
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
modflow #6797 üzenetére
Amíg nincs gond az adás minőségével (pl. nem szakadozik, nem blokkosodik stb.), addig ne foglalkozz vele.
Egyébként pedig a jelminőségek kell maximumon lenni, nem a jelminőségnek. Egy kis fejtágítás. -
-
pkaresz
őstag
válasz
modflow #6790 üzenetére
Szia!
Nekünk még Plazma Pana van, de ott is csak a HDMI 1 es vált át, illetve érzékeli a jelet, hogy ott üzembe lett helyezve agy forrás, pld, a UPC box.
A többire kézzel kell átállni.
Valahol olvastam régebben, hogy nálatok a HDMI 2 es az ami erre képes.
Bocs, ha nem jól emlékszem.Üdv: Karesz
-
kezo0
addikt
válasz
modflow #6780 üzenetére
A PQ többnyire a picture quality rövidítése.
A HDMI nem küld olyan típusú kapcsolójelet a tévének, amilyet korábban a SCART küldött, így ezeken a modern tévéken mindig manuálisan kell átváltani a megfelelő bemenetre. Eleinte nekem is nagyon furcsa volt ez a „visszafejlődés”, de idővel kénytelen-kelletlen megszoktam.
(A Viera Link – avagy CEC – beállításainak nincs köze ehhez.) -
-
Draken
őstag
válasz
modflow #6778 üzenetére
Szia!
Bocsi, elfeledkezdtem róla! A Tv adások alatt ilyen beállításokat használok! A viera link nekem is be van kapcsolva, vezérelt bekapcsolás is, ennek ellenére nem kapcsol oda automatikusan, ahonnan érkezik a jel. Arc-on a soundbar van, hdmi1-en a box, hdmi3-on a laptop, már amikor filmet nézünk! Ha épp ki van kapcsolva a tv és bekapcsolom a boxot, akkor a tv vele együtt kapcsol be, de nem vált át a megfelelő hdmi-re! Erre sajnos nem találtam lehetőséget egyelőre! A hdr működik, a box tesztje ezt jelzi illetve ha fifat indítok a tv is jelzi bal felül!
+ Olyan probléma is felmerült, ha kikapcsolom, nem a piros hanem a sárga LED világít, ami zavart. Itteni fórumtára hívta fel a figyelmem a dlna szerverre, az volt a ludas, be volt kapcsolva. -
vaksi8
senior tag
válasz
modflow #6767 üzenetére
Hát el fog telni egy kis időbe, mire megszokja a szemed
Úgy sosem fogod tudni beállítani (szerintem még hasonlóra sem), amilyen szépnek láttad a pana plazmán. Sajnos..
Én anyámnak adtam a plazmám egy ex700 ra cserélve, de amikor ott járok mindig rácsodálkozok, hogy úristen de jó képe van -
wierra
senior tag
válasz
modflow #6767 üzenetére
Képi beállítások javaslat. HDR beállításokhoz HDR forrást kell adni a TV-nek.
Ha ezek a beállítások nem tetszenek, akkor is jó kiindulási alapnak számítanak. Saját ízlésed szerint finomhangolhatod a továbbiakban. A beépített 'esúgó' hasznos lehet az egyes beállítási pontok értelmezéséhez.
Sportműsorhoz érdemes lehet bekapcsolni az Intelligent Frame Creation és tiszta mozgás opciókat.Kedvenceket kedved szerint sorrendbe rakhatod, de azt mindig ki fogja írni, hogy a default programlistában hol helyezkedik el az adó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest