- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
válasz
sladka_pani #8820 üzenetére
Szerintem én még vénebb vagyok, csak hát én ebben a világban forgok , vagy 100 éve
Mi az ami nem világos?
Rámész erre az Amlogic topikra és az összefoglalót elolvasod. Jó hosszú, de utána már érteni fogod a dolgot.
A Tv-be integrált lejátszók mindig korlátozva vannak, még a 20 milkás LG OLEDben sem lesz 100%-os. Erre valók a media playerek. -
batuz
csendes tag
válasz
sladka_pani #8817 üzenetére
Végül egy új USB-s routerrel ( wifi hálózat) és Amazon Fire Tv-vel oldottam meg.A routerra mehet a pendrive vagy SSD vagy HDD. A Fire Tv-n jól fut a VLC player. A távszabályzók pedig oda-vissza kompatibilisak.
-
Technoman
őstag
válasz
sladka_pani #8815 üzenetére
Nem minden esetben (csak okosan kell választanod playát)
Veszel egy olyan Androidos Amlogic playát, amin fut a CoreElec op rendszer (ezt neked kell egy SD-n feltenned), majd a beállításokban, a HDMI CEC-et kijelölve máris a TV távoddal tudsz mindent irányítani. (én még sosem használtam a Minix U9-esm távját)
Egyetlen egy dolgot nem tud (ill, én még nem jöttem rá) a playa bekapcsolásra. Erre van egy külön légegeres távom, azzal viszont az erősítőmet is tudom vezérelni.A TV-n természetesen engedélyeztetni kell a Viera LInk összesét, így ha bekapcsolod a playát a Pana is bekapcsol, sőt -ha úgy van beállítva- az adott HDMI-re is átkapcsol. Iez a helyzet a playa kikapcsolásánál is, a TV-d/erősítőd is kikapcsol.
Isten hozott a XXI. században -
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8804 üzenetére
-
Technoman
őstag
válasz
Ez érdekes, mert az én 6 éves TV-mnél (TX-48AS640) ezt adja ki, ha rátolok az usb-n egy
pendrive-ot:Az eredeti és az 1 képarány uaz, gondolom nem kell magyaráznom
A Képerány 2 viszont nagyit kb, mint ha zoom 1-be tennéd a képe.Miért nem veszel egy olcsó media playert? A kínai oldalakon "11.11 akcióban" fillérekért fogják mérni.
-
batuz
csendes tag
válasz
Nem müködik. Egyszerübb lett volna, ha megírják, hogy nem állítható ennél a típusnál.
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8757 üzenetére
Feltudnál tölteni, kérlek, fotót a képbeállítás menüről?
-
kezo0
addikt
válasz
sladka_pani #8755 üzenetére
OK, így már értem. Tehát normálisan lenne alul-felül egy-egy fekete csík, de a tévé függőlegesen széthúzza a képet (azaz nem belenagyít, amikor a hasznos kép oldalsó szélei is levágódnának), és eltünteti a fekete csíkokat.
Hát ez tényleg fura, ilyet az én Panám sosem csinált, habár nem is az a típus, mint a tiétek, és nem is szoktam pendrive-ról etetni... -
kezo0
addikt
válasz
sladka_pani #8752 üzenetére
Igazán mutathatnál egy képernyőfotót a jelenségről, vagyis, hogy mit jelent az, hogy „torzítva széthúzza a képet”.
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8748 üzenetére
Ebből a szempontból mindegy. Külső eszköz... biztosan az "overscan" funkció kavar be nálad.
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8731 üzenetére
Muszáj neki. Ha a tévé oldalán nem segítenek az említett beállítások, akkor bizony a számítógép, és a videokártya szoftvere kavar be valahol...
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8720 üzenetére
Siker?
-
Piftuka
veterán
válasz
sladka_pani #8714 üzenetére
Nem vagyok "guru", de talán ez segít: How to change the Aspect to fit the screen on a Panasonic TV
A "Screen settings"-en belül "16:9 Overscan" funkciót állítsd "OFF"-ra.
-
Kisbatyu75
tag
válasz
sladka_pani #8714 üzenetére
Lehet hülyeség, de a video fájlokban a fájl fejlécében elvileg tárolva van a le játszandó felbontás. Lehet azt veszi figyelembe lejátszáskor. Minden fájlnál ezt csinálja?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #8709 üzenetére
Senki?
Hol vagytok Panasonic guruk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- OTP Bank topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest