- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Egy 42"-os, 9 éves Panasonic plazma tv-t cserélnék le, az eladók szerint még a csúcs LED-es TV-k sem fogják megközelíteni a képminőségét, [..]
[..]
Sokat hezitáltam a bemutató modellen, így utólag nem bántam meg, hogy nem azt vettem,[..] "Ahogyan említettem, ezt mindenképpen Neked kell eldöntened. Viszont az eladók megjegyzéséhez annyit hozzátennék, hogy a 9 éves plazma televíziódat képminőség szempontjából még az én fentebb említett, felső-középkategóriás, 2015-ös SONY televízióm is "megeszi reggelire".
Ami a szervizmenü megtekintését illeti... nem kell megkérdezni őket. Várj, amíg magadra hagynak a tévé tesztelésével, és nézd meg magad. (Kb. 15 másodperc alatt megvagy vele.)
A LED-ek fényerejének csökkenésétől - bármelyik típus mellett döntesz is - nem kell tartanod. (Egyébként a plazma tévéd kapcsán a panel "elfáradásától" nem tartottál soha? Hamarabb romlik a képminősége a fényerő csökkenése miatt, mint egy jó minőségű LED égősornak, az biztos.)
-
Piftuka
veterán
Az nagyon fontos, hogy bármilyen vásárlási döntést hozol, soha ne érezd úgy, hogy utólag megbántad a döntésedet.
Mindezek ellenére, illetve ezzel együtt is azt mondom, ne vesd el azt a SONY-t! (Vagy ha hasonló áron látsz valahol Panasonic 58EX780, netán 65EX780 televíziót, akkor arra is érdemes "lecsapni.)
Nem írtad ugyan, hogy milyen tévéről váltasz, de az XE9005 egy nagyon erős versenyzője a felső-közép kategóriának minden szempontból.
A kiállított, demo televízióktól pedig nem kell tartanod. Sokadszor mondom, hogy ezek a készülékek túljutottak a minden tévé számára kritikus első ~300-500 óra üzemidőn. Ha ez alatt nem hibásodtak meg, akkor jó esély van rá, hogy sok-sok évig gond nélkül kiszolgálnak majd téged.
A bolti készüléken is könnyen meg tudod nézni az üzemidőt, erre van elérhető metódus.
A fényerő csökkenésétől sem kell tartanod, viszont azért az csak egy nagy képernyős, Triluminos paneles, 4K televízió, 120 Hz-es VA panellel, remek kontraszttal, jó fényerővel, HDR képességekkel, a piacon jelenleg az egyik legjobb mozgásmegjelenítéssel. Ha a panelja még homogén is, akkor ennél jobbat nem nagyon tudsz választani a jelenlegi kínálatból.
Többen vásároltunk kiállított darabokat, jó áron. Én is örülök, hogy tavaly sikerült a SONY 55W809C készüléket megvásárolnom ugyanott, az említett MM szaküzletben.
Azóta ugyan az Android-on bosszankodom ugyan, de ilyen látványban gyönyörködöm:
-
Piftuka
veterán
"Egy 42"-os Panasonic plazmát cserélnék le, úgyhogy képminőséget és feketét tekintve nagyok az igényeim... :-) "
Az a rossz hírem van, hogy ebben az esetben nem vagy könnyű helyzetben!
Az IPS paneles televíziók kapásból kiesnek, valamint ha jót akarsz, akkor nem ártana 120 Hz-es panellal szerelt példányt vásárolnod.
Mondjuk a Panasonic és SONY jó irány, ha a mozgásmegjelenítés fontos számodra, de azért egy jobb plazma televízió ezen a területen még mindig eredményesebb.
Ha az általad említett keret megengedi, akkor Neked is azt tudom mondani, hogy a székesfehérvári Media Markt-ban (és talán nem csak abban) van egy kiállított SONY 65XE9005 televízió. Jelenleg 390.000 forint, de a legutóbbi akcióban 320.000 volt, és talán a közelgő újabb (talán éppen a "Black Friday") akcióban ismét annak közelében lesz.
Az a készülék minden szempontból megfelel az általad felállított kritériumoknak. A Panasonic FX600E/FX700E készülékek egyébként elektronikájukban gyakorlatilag teljesen megegyeznek a korábbi, megfelelő "EX" párjukkal...
Különbség az újabb OS, valamint a legtöbb méretben a panel.
A 65FX600E valóban VA paneles, egyébként nem "belépő szint", hanem "alsó-közép kategória". 60 Hz-es panelt kapott, és korrekt a maga kategóriájában. Az említett árért tényleg jó vétel. Hogy "Best buy"-nak tekinthető-e?...
Mivel nem sok "épkézláb" VA paneles tévét találsz ebben a méretben, mindenképpen jó vétel.
Drágábban, de még az általad megadott árkategóriában az LG 70UK6950 jöhet még szóba.
Ám fontos megjegyezni, hogy az LG mozgásmegjelenítésben messze elmarad a SONY és Panasonic megoldásaitól (BFI & Backlight Scanning), mert csak interpolálni tud. Az operációs rendszere viszont a piacon a legjobb.
A képminőségéről megoszlanak a vélemények; én nem voltam elájulva az általuk használt VA panel + elektronika által nyújtott képi élménytől.
Százból százszor a fentebb említett "demózó" SONY-t vásárolnám meg ennyi pénzért.
Másfelől, azért nem katasztrofális a végeredmény, és a 70 colos képátló már elég "barátságos" méretű, és remek "otthoni házimozis" élményt nyújt ilyen tévén nézni a kedvenc BD filmjeidet.
-
Downsampling
senior tag
Ami biztos (és ezt itt sokan alátámasztották anno), hogy az EX6xx széria elég jó vétel volt, ár/érték arányban nagyon is! Nem világverő, nem csúcskategória (a Panasonic szerint belépő szint), de ez az árában is látszik. Ehhez képest jó kis tévék. Nem tudom, ez mennyire igaz az FX6xx-re, pláne, ha nem VA paneles (habár az IPS-nek is vannak előnyei bizonyos körülmények között).
-
Downsampling
senior tag
Én csak az EX700-ról tudok véleményt írni: Ez még biztosan VA paneles, és szerintem bőven megérte az árát (pláne, hogy baromi jó akcióban vettem), vannak gyengéi képmegjelenítésben (ami engem egyedül zavar, hogy pl. egy mozgó fej vagy tárgy körül a háttér elmosott, vibráló lesz (erre nem tudom, mi a szakkifejezés - és azt sem, hogy ez a jelenség megszüntethető, csökkenthető-e?)). Ezen kívül kellemes csalódás, mindenben. Valaki itt egyszer azt írta, hogy ez a tévé ugye nem 3D-s, de valahogy sokszor olyan érzése van az embernek, hogy igenis van mélysége a képeknek, a filmeknek. És ezzel tökéletesen egyet értek. Nem tudnám ezt én sem korrekt módon megfogalmazni, de néha én is azt érzem, hogy valahogy a filmben lennék.
Ami még nem tetszik, az a műsor rögzítése, a felvételek készítése (szerintem kicsit bonyolult, vagy inkább nem az én logikámnak megfelelő), de mint kiderült, mindegyik Panasonic ilyen, és azóta már én is el tudom fogadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magisk
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest