- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bugarov
aktív tag
válasz
Mustadjoci #8682 üzenetére
Engem is tönkretesz, hogy felskálázás vállalhatatlan ezeken 4k-s csodákon. Legalábbis én üzletben még olyan tv adást, ami kicsit is normálisan néz ki, nem láttam (most plazmám van, azt kellene váltani).
Egyébként lehet, hogy berendelek egy 58gx700-at (csak 135e) mert nem bírom ki, hogy otthoni körülmények között ne próbáljam ki. Legfeljebb visszaküldöm, ahogy te. -
Bugarov
aktív tag
válasz
Mustadjoci #8679 üzenetére
Jól csináltad
Milyen tv-ért mentél egyébként ? -
Bugarov
aktív tag
válasz
Mustadjoci #8677 üzenetére
Tegnap az MMben láttam egy 55xf9005-öt rtl klub hd ment rajta valami okadek volt. Ugy latszik a gyartok leszarják a felskalazast biztos ugy vannak vele h nezzen mindenki netflixet.
-
Piftuka
veterán
válasz
Mustadjoci #8673 üzenetére
Ha elégedett vagy az Alza-nál vásárolt példány képminőségével, akkor szerintem ne vidd vissza.
Ha a HX800-ast vetted volna meg (212.000-ért), akkor azt mondanám, hogy bátran cseréld ki. Hiszen ott azért 60.000 forint van a két termék között. És az GX810/830 kicsivel jobb tévé.
Az GX810-et GX830-ra kicseréltetni nincsen értelme, mert teljesen egyező tudású készülékekről van szó. (Csak a burkolat színében, és a talapzat szélességében különböznek.)
A betekintési szög miatt ne aggódj! Látom, hogyan helyezted el a tévét, és a szekrény miatt nyilván úgyis szemből nézitek. Hiszen nagyon oldalról nézve a szekrény szélei kitakarják a kép egy részét. (Egyébként a VA panel ~20-30°-os szögből oldalról nézve általában tökéletesen élvezhető még.)
Jó tévét vettél.
Ekkora méretben ennél jobb képminőséget adó, új 4K tévé nem létezik.
-
AL
addikt
válasz
Mustadjoci #8672 üzenetére
Szia. A betekintési szög azért rossz, mert VA kijelzőjük van. Ezek szemből való tévézésre valók. Eznem a TV hibája. Ha több szögből szeretnéd nézni, akkor inkább IPS paneles kell. Próbálj egy nagyobb áruházban több készüléket megnézni oldalról is. Üdv.
-
Piftuka
veterán
válasz
Mustadjoci #8668 üzenetére
Azért nem találsz róla magyar nyelvű értékeléseket, mert Panasonic tévét kis hazánkban kevesen vásárolnak.
Fentebb, nemrég Gurabli fórumtársunk írt róla egyszer, és még egyszer.
Ezeket érdemes elolvasnod. Ez alapján, és a külföldi tesztek alapján kifejezetten jó lett a Pana 8xx sorozat tavaly és idén is.
A "GX" a 2019-es, a "HX a 2020-as széria. A technikai paramétereiket illetően gyakorlatilag megegyezőek.
A "HX" széria kapott "Amazon Alexa", és "Google Assistant" támogatást is a "my Home Screen 5.0" operációs rendszerének köszönhetően.
Mindegyik említett készülék kontrasztos (60 Hz-es) VA panelt kapott, támogatja az összes HDR formátumot (ha ez számít), korrekt a mozgásmegjelenítése, szép a színvilága.
Bármelyiket bátran megveheted. Kapásból nem is tudnék más 40 colos tévét mondani, ami hozza ezt a minőséget.
A "HX810"-es és "830"-as egyébként egyező dizájnt kapott; tőlük a "800"-as a keret színében, és talapzatában tér el.
Valamint funkcióiban annyiban tudnak többet az előbbiek, hogy rendelkeznek a "Picture-in-Picture", és "Picture-at-Picture" funkciókkal is.Illetve elméletben egy kicsit jobb a mozgásmegjelenítésük, mint a 800-asnak.
Ám én nem azt a típust javaslom, amit kiválasztottál! A "HX" még nagyon új a piacon, és mint ilyen, drága; nem jó az ár/érték aránya.
Egyébként semmi bajon az ALZA-val, sőt... törzsvásárlójuk vagyok. Ám a televízió készülékek náluk egyébként is drágábbak, mint máshol.
Amit kinéztél, az 212.000 forint.
A legjobb választás viszont szerintem a Panasonic 40GX830e, 153.000 forintért, a Media Markt-ból.
Itt találsz egy részletes összehasonlítást az említett 4 készülékről: Comparison
És a teljesség igénye nélkül két szemléletes bemutató: Panasonic HX800 4K UHD TV review]
-
AL
addikt
válasz
Mustadjoci #8668 üzenetére
Szia. Itt olvashatsz néhány infót : [link] , [link] , [link] ,
Jelenleg csak a Mall nál látom, nem tudom ez mennyire megbízható : [link]
Én sem láttam még, de van egy tavalyi olcsóbban : Panasonic VIERA TX-40GX830E
Az MM ben talán meg tudod nézni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Nintendo 3DS és DS topic
- OLED TV topic
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest